Nu fi indiferent! Anunţă conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare!

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:19

S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti efectuează zilnic controale în toată aria de operare a societăţii, prin echipe mixte, care identifică poziţia reţelelor, a branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare, efectuează monitorizări cu camera de inspecţie video, în vederea identificării situaţiilor în care au loc încălcări ale prevederilor legale, contractuale şi ale Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

Primăria Pitești cere guvernului peste 110.000 mp lângă Sala Sporturilor

Luni, 29 Octombrie 2018 17:22

# Prima cerere a primăriei făcută Ministerului Tineretului și Sportului  a fost fără succes. Poate a doua oară va fi cu noroc!

În septembrie 2018, Primăria Pitești a făcut o  adresă către Ministerul Tineretului și Sportului pentru reanalizarea oportunității promovării unei hotărâri de guvern privind transmiterea unor imobile către domeniul public al municipiului. Este vorba despre terenul în suprafață totală de 191.400 mp situat pe strada Nicolae Dobrin nr. 10, în zona Sălii Sporturilor Pitești. O lună mai târziu, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, precizează Primăriei că: „din analiza efectuată la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului, a rezultat faptul că,

 

Strada Depozitelor din Topoloveni inclusă în domeniu public

Luni, 29 Octombrie 2018 17:04

Pe 24 octombrie, în sala de ședințe a Primăriei Topoloveni a avut loc o ședință extraordinară de consiliu local.
Cu această ocazie consilierii locali au analizat și aprobat următoarele proiecte de hotărâri:
• Aprobarea formei actualizate a Regulamentului de organizare și funcționare al Direcției de Asistență Socială Topoloveni, prevăzut și aprobat ca Anexa nr. 5 la HCL 78/07.08.2018;

Continuă lucrările la Sala Sporturilor din Mioveni

Luni, 29 Octombrie 2018 14:36

De la începutul acestei luni, odată cu finalizarea licitației, o nouă firmă s-a angajat să continue lucrările la Sala Sporturilor din orașul Mioveni.
În prezent s-au finalizat amplasamentul și amenajarea șantierului, s-a igienizat zona, s-au realizat conexiunile la utilități pentru spațiile tehnice. După o pauză de aproape trei ani, forțată de prevederile juridice care prevăd stoparea construcției până la finalizarea litigiilor dintre administrația locală și firma care se angajase inițial să realizeze proiectul, în prezent conducerea Primăriei Mioveni anunță că lucrările s-au reluat, iar termenul de execuție este de 18 luni, în funcție de condițiile meteo.

 

Doi primari din Argeș strâng semnături pentru Unirea României cu Basarabia

Luni, 29 Octombrie 2018 14:28

# Edilii din Corbi și Valea Iașului sunt implicați în acțiune

Virgul Baciu (foto), edilul din Corbi, și Nicolae Barbu, primarul de la Valea Iașului, s-au întâlnit în Pitești cu Anatol Doibani, primarul din Băimăclia – Republica Moldova. Discuțiile au fost legate de Unirea României cu Basarabia. Virgil Baciu și Nicolae Barbu vor Unirea României cu Basarabia. Tocmai de aceea, cei doi s-au întâlnit la Pitești cu Anatol Doibani și au început eforturile de strângere a semnăturilor. Este nevoie de 1.000.000 de semnături până în final de an, pentru ca în 2019 să aibă loc un Referendum pe această temă.

Biletele Publitrans vor putea fi cumpărate și de la 17 agenți economici

Luni, 29 Octombrie 2018 14:25

S.C. Publitrans 2000 S.A. îşi desfăşoară activitatea  de vânzare bilete/abonamente prin 18 puncte de vânzare proprii, amplasate în incinta staţiilor de autobuze, 17 automate de bilete şi, mai nou, prin 17 agenţi economici cu care au fost încheiate contracte de prestări servicii. În locațiile private sunt puse la vânzare numai bilete cu două călătorii (nu și abonamente). Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc achiziționarea de bilete după ora de închidere a punctelor de vânzare ale SC Publitrans 2000 SA, punem la dispoziție lista agenților economici care comercializează tichete de călătorie.

 

Două obiective locale din Vlădești, reamenajate de persoanele ce primesc ajutor social

Luni, 29 Octombrie 2018 14:23

Două obiective importante din Vlădești au fost reamenajate prin efectuarea orelor de muncă în folosul comunității. S-a lucrat așadar la podul peste Râul Brătia și la căminul cultural din localitate.
Persoanele ce primesc ajutorul social au fost puse serios la treabă la Vlădești. Edilul Leonard Șerban a luat decizia ca cei ce beneficiază de acest sprijin din partea autorității locale, să depună efort în sprijinul comunității.

Proiecte de sute de miliarde lei la Popești

Luni, 22 Octombrie 2018 18:02

# Un singur proiect, cel de drumuri, însumează 75 miliarde de lei vechi
Situată la granița cu Teleormanul, în extremitatea sudică a județului, comuna Popești încearcă, prin noul ei lider, să țină pasul cu vremurile, deși distanțele sunt lungi – până în capitala Pitești sunt circa 60 de kilometri. Nici bugetul nu este unul care să permită o dezvoltare accelerată, zona fiind una preponderent agricolă, iar agenții economici, puțini. Punga localității este, însă, completată cu bani nerambursabili. Un sigur proiect, cel de asfaltare, este în valoare de 75 miliarde lei vechi, sumă ce ar fi fost, din forțe proprii, imposibil de acoperit. Primarul Mihai Ion nu se lasă dezamăgiut și încearcă prin toate posibilitățile să completeze bugetul  insuficient.

 

APIA Argeș - plăți importante pentru fermieri până la finalul lunii

Luni, 22 Octombrie 2018 17:59

La APIA Argeș se fac plăți în avans până la finalul lunii octombrie. Așadar, în această perioadă se dau bani pentru motorină, pentru înverzire și pentru tinerii fermieri.
În contul fermierilor argeșeni încep să intre bani frumoși. Aceștia au deja banii reprezentând plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la carburantul utilizat în agricultură, aferent cantităților de motorină utilizate în perioada 01.04.2018 – 30.06.2018. Iar APIA Argeș a început virarea către fermierii argeșeni a banilor reprezentând acciza la motorină pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2018.

Posturile de șefi pentru mai multe parchete și instanțe argeșene, scoase la concurs

Luni, 22 Octombrie 2018 17:39

În perioada 11 octombrie – 18 decembrie se va organiza concurs pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii și la parchetele de pe lângă acestea. Magistrații pot depune cereri de înscriere la concurs sau examen la Institutul Național al Magistraturii până la data de 1 noiembrie 2018.

 

Cornel Ionică: „Ne transformăm în slugile celor din blocul G1. Trebuie să schimbăm regulamentul”

Luni, 22 Octombrie 2018 17:38

Prelungirea unor contracte de închiriere în blocul G1, locație care aparține Primăriei Pitești, dar este administrată de Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, a provocat nemulțumirea primarului Cornel Ionică și a consilierilor locali. Edilul a precizat că va veni în Consiliul Local cu un contract cadru modificat, pentru ca cei care fac probleme și care nu se supun regulilor societății să nu mai fie acceptați în blocul din Războieni. Intervenția Poliției este la ordinea zilei în zonă, iar tronsonul din blocul G1 pentru care s-a investit milioane de lei a ajuns să fie păzit de firmele de pază de proprii locatari. 

De la 1 noiembrie, la Mioveni, se depun cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire

Luni, 22 Octombrie 2018 17:33

Direcția de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni va primi, începând de joi, 1 noiembrie 2018, cereri şi declaraţiile pe proprie răspundere însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri, conform O.U.G nr. 70/2011, modificată cu O.G. nr. 27/2013 pentru perioada sezonului  rece noiembrie 2018 - martie 2019.

 

Direcția Silvică – în plin proces de marcare a lemnelor

Luni, 22 Octombrie 2018 17:30

Direcția Silvică Argeș se află în plin proces de marcare a proprietăților private pentru asigurarea lemnului de foc pentru doritori. În perioada următoare, cei care doresc lemne pot apela cu încredere, mai ales că sezonul rece bate la ușă.
Asigurarea lemnului pentru persoanele ce folosesc acest sistem de încălzire este o prioritate în această perioadă pentru Direcția Silvică Argeș.

Tradiția „Focului lui Sumedru”, sărbătorită în localitățile din Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 17:24

# Peste 15.000 de covrigi se vor împărți la Mioveni
Ca în fiecare an, respectând tradiția populară, locuitorii din Mioveni vor aprinde, în seara de 25 octombrie, Focul lui Sumedru - eveniment care va fi marcat și de autoritățile locale. Astfel, Primăria Mioveni, Consiliul Local și Centrul Cultural, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș și cu sprijinul SVSU Mioveni și al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate, vor organiza mai multe focuri simbolice în locațiile enumerate mai jos, unde se vor împărți peste 15.000 de covrigi și alte produse.

 

Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun de la Mioveni

Luni, 22 Octombrie 2018 17:17

În perioada 6-25 decembrie 2018, în Mioveni, pe platoul din Centrul Civic, va fi organizată cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun.
Târgul poate fi vizitat zilnic, în perioada mai sus menționată, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și va include: spaţii comerciale, zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, casa lui Moș Crăciun, carusel, concerte și spectacole de folclor.

Trei arhitecți tineri au propus proiectul reabilitării Pieței Primăriei Pitești

Luni, 22 Octombrie 2018 17:08

Un proiect al municipalității piteștene, care a fost prins în bugetul din acest an, este reabilitarea Pieței Primăriei. Trei arhitecți tineri, Alexandru Răuță, Radu Angheluș și Reona Vulpe, care fac parte din echipa arhitectului Pompiliu Soare, au prezentat felul în care va arăta zona din fața Primăriei.
„Actuala piaţă a fost proiectată în perioada 2004-2005 şi a fost realizată efectiv în 2007, ca parte a proiectului de reabilitare şi modernizare a zonei centrale. Au trecut 11 ani. A fost un proiect pietonal care de-a lungul timpului nu s-a dovedit a fi ceea ce trebuie. Avem în vedere să facem o piață reprezentativă care să dureze, așa cum spun proiectanții, 100 de ani. Un proiect foarte important. Este prins în planul de buget din anul acesta”, a precizat primarul Cornel Ionică.

 

Numeroase străzi, asfaltate la Bradu. Primarul Dan Stroe: „Infrastructura rutieră este o prioritate pentru noi”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:22

Comuna Bradu este un șantier. Numeroase străzi sunt asfaltate, se lucrează la canalizare, la alte rețele de utilități, la foraje de apă. Constructorii profită de vremea bună pentru a rezolva problemele ce mai pot fi terminate în această toamnă. Sătenii au înțeles aceste eforturi și suportă praful dar și restricțiile de circulație, conștienți fiind că sunt făcute spre binele lor. Primarul localității, Dan Stroe, a ținut să le mulțumească pentru înțelegere.

Doar 13 unități școlare din Argeș mai au grup sanitar în exterior

Luni, 15 Octombrie 2018 13:16

În perioada 3 septembrie - 5 octombrie, Direcția de Sănătate Publică Argeș a desfășurat acțiuni tematice de control privind  verificarea asigurării activităților școlare în condiții igienico-sanitare corespunzătoare din unitățile de învățământ preuniversitar și de antepreșcolari. Cu această ocazie, reprezentanții  Serviciului de Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Argeș, au verificat 191 de unități școlare din județ.

 

Dan Manu: „Este nevoie de remaniere în Guvernul Dăncilă!”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:11

Preşedintele CJ Argeş spune cã e nevoie de remaniere guvernamentală. Manu e nemulțumit de modul în care se prezintă anumite ministere. De altfel, acesta consideră că Argeşul, de această dată, trebuie sã facã mai multe propuneri. “Sunt total de acord că sunt anumite ministere care nu dau randamanetul cel mai bun, așa că, din punctul meu de vedere este nevoie de remaniere. PSD Argeș trebuie dă aibă propuneri în momentul în care se vor face remanieri”, a spus Dan Manu. A.V.

La Ștefănești s-au strâns, deja, sute de semnături pentru referendum

Luni, 15 Octombrie 2018 12:56

Primărița din Ștefănești s-a ținut de cuvânt și a început campania de strangere  de semnături pentru demiterea actualului Consiliu Local. Totul a început cu disensiunile dintre edilul-șef și viceprimarul localității, disensiuni extinse și către consilierii locali PSD, fideli fostului președinte local al partidului, viceprimarul Ion Mihalcea. Tensiuni acutizate de-a lungul timpului și care au culminat cu absența consilierilor de la ședințele forului local.

 

Pagina 90 din 198

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea