Trei arhitecți tineri au propus proiectul reabilitării Pieței Primăriei Pitești

Luni, 22 Octombrie 2018 17:08

Un proiect al municipalității piteștene, care a fost prins în bugetul din acest an, este reabilitarea Pieței Primăriei. Trei arhitecți tineri, Alexandru Răuță, Radu Angheluș și Reona Vulpe, care fac parte din echipa arhitectului Pompiliu Soare, au prezentat felul în care va arăta zona din fața Primăriei.
„Actuala piaţă a fost proiectată în perioada 2004-2005 şi a fost realizată efectiv în 2007, ca parte a proiectului de reabilitare şi modernizare a zonei centrale. Au trecut 11 ani. A fost un proiect pietonal care de-a lungul timpului nu s-a dovedit a fi ceea ce trebuie. Avem în vedere să facem o piață reprezentativă care să dureze, așa cum spun proiectanții, 100 de ani. Un proiect foarte important. Este prins în planul de buget din anul acesta”, a precizat primarul Cornel Ionică.

Numeroase străzi, asfaltate la Bradu. Primarul Dan Stroe: „Infrastructura rutieră este o prioritate pentru noi”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:22

Comuna Bradu este un șantier. Numeroase străzi sunt asfaltate, se lucrează la canalizare, la alte rețele de utilități, la foraje de apă. Constructorii profită de vremea bună pentru a rezolva problemele ce mai pot fi terminate în această toamnă. Sătenii au înțeles aceste eforturi și suportă praful dar și restricțiile de circulație, conștienți fiind că sunt făcute spre binele lor. Primarul localității, Dan Stroe, a ținut să le mulțumească pentru înțelegere.

 

Doar 13 unități școlare din Argeș mai au grup sanitar în exterior

Luni, 15 Octombrie 2018 13:16

În perioada 3 septembrie - 5 octombrie, Direcția de Sănătate Publică Argeș a desfășurat acțiuni tematice de control privind  verificarea asigurării activităților școlare în condiții igienico-sanitare corespunzătoare din unitățile de învățământ preuniversitar și de antepreșcolari. Cu această ocazie, reprezentanții  Serviciului de Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Argeș, au verificat 191 de unități școlare din județ.

Dan Manu: „Este nevoie de remaniere în Guvernul Dăncilă!”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:11

Preşedintele CJ Argeş spune cã e nevoie de remaniere guvernamentală. Manu e nemulțumit de modul în care se prezintă anumite ministere. De altfel, acesta consideră că Argeşul, de această dată, trebuie sã facã mai multe propuneri. “Sunt total de acord că sunt anumite ministere care nu dau randamanetul cel mai bun, așa că, din punctul meu de vedere este nevoie de remaniere. PSD Argeș trebuie dă aibă propuneri în momentul în care se vor face remanieri”, a spus Dan Manu. A.V.

 

La Ștefănești s-au strâns, deja, sute de semnături pentru referendum

Luni, 15 Octombrie 2018 12:56

Primărița din Ștefănești s-a ținut de cuvânt și a început campania de strangere  de semnături pentru demiterea actualului Consiliu Local. Totul a început cu disensiunile dintre edilul-șef și viceprimarul localității, disensiuni extinse și către consilierii locali PSD, fideli fostului președinte local al partidului, viceprimarul Ion Mihalcea. Tensiuni acutizate de-a lungul timpului și care au culminat cu absența consilierilor de la ședințele forului local.

La Școala din Albota se muncește de zor

Luni, 15 Octombrie 2018 12:52

Constructorii au profitat, din plin, de vremea bună, reușind să acopere la Școala din Albota, un corp, cu folia anticondens, pregătind, totodată, terenul pentru montarea țiglei metalice. Al doilea corp este puțin mai în urmă, pentru că, peste întreg parterul, a fost turnat un planșeu de beton. În momentul de față, la acest al doilea corp s-au zidit centurile și a început montajul lemnăriei pentru acoperiș. Lucrurile se mișcă bine, desigur, sub privirile atente ale edilului Ion Dumitru. Acesta nu s-a ferit să urce, de mai multe ori, pe clădire, pentru a vedea, cu propriii ochi, stadiul lucrărilor.

 

Municipiul Pitești participă la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice!

Luni, 15 Octombrie 2018 12:24

Municipiul Pitești se află pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Argeș, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 13-20 octombrie din Municipiul Pitești.

Campanie de colectare a deşeurilor electrice și electronice, la Mioveni

Luni, 15 Octombrie 2018 12:23

În perioada 9-18 octombrie, la Mioveni se desfășoară o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE). Acţiunea face parte din campania naţională „Orașe Curate”. Cetăţenii care deţin deşeuri voluminoase vor beneficia de preluarea gratuită de la domiciliu, printr-o programare prealabilă la numărul de telefon 0784.274.341. Pentru predarea unui deșeu de peste 35 kg, deponenții vor primi un tichet cadou în valoare de 20 de lei, iar pentru deșeurile între 20 kg și 35 kg, un tichet de 10 lei. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la Primăria Oraşului Mioveni – Serviciul Corp Control, camera 9, număr de telefon 0348/455.444, interior 111, sau la numărul 0730.962.799. Campania este organizată de către ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Consiliul Județean Argeș, A.D.I. Servsal Argeș și Primăria orașului Mioveni.

 

Modificări la legea privind asociațiile de proprietari - piteștenii riscă amenzi uriașe

Luni, 15 Octombrie 2018 12:16

TERMO CALOR CONFORT S.A. aduce la cunoștință că începând cu  data de 1 septembrie a fost modificată legea privind asociaţiile de proprietari, iar din data de 28 septembrie aceasta a intrat în vigoare. Amenzile sunt uriaşe pentru cei care nu respectă noua legislaţie, ce aduce modificări semnificative.
Principalele modificări sunt: autoritățile administrației publice locale organizează în cadrul aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari și

Pesta porcină africană, încă departe de județul Argeș

Luni, 15 Octombrie 2018 12:14

# Subprefectul Bughiu vorbește despre măsurile luate de autoritățile județene

Pesta porcină africană a ajuns la doi pași de Argeș, în Dâmbovița, dar nu a afectat și județul nostru. Adrian Bughiu (foto), subprefectul județului, pune acest lucru și pe seama măsurile corecte luate de autoritățile din județ.

 

Situaţie inedită la Albota: utilaj ultramodern, dar fără șofer

Luni, 15 Octombrie 2018 12:13

Situație inedită la Primăria Albota . Un utilaj ultramodern, în valoare de 200.000 de euro stă tras pe dreapta pentru că nu există operator pentru el. Primarul, cel care intenționa să efectueze deszăpezirea localității în această iarnă este disperat deoarece nu găsește un specialist. Utilajul a fost accesat pe fonduri europene de Primăria Albota, în această vară. El poate fi folosit de la transport de mare tonaj pînă la întreținere și deszăpezire drumuri. Până aici, toate bune și frumoase numai că operatorul care urma să fie angajat pe utilaj a găsit un serviciu mai bine plătit în agricultură deşi i se oferise salariu decent şi la Albota.

INVESTIȚII ÎN DERULARE - PRIMĂRIA PITEȘTI

Luni, 08 Octombrie 2018 23:59

Administrația publică locală Pitești are, la ora actuală, numeroase șantiere deschise în întreg orașul. Iată, pe scurt, numai câteva dintre acestea, cu o descriere sumară a stadiului de execuție.

Reabilitare Piața Trivale

Se lucrează. Asociere S.C. ZEUS SA-S.C. SELCA S.A. Valoare contract 3.268.257,97 lei inclusiv TVA. Pe parcursul execuției, la decopertări, s-a constatat ca această construcție a fost construită haotic, fără respectarea normelor tehnice, fără să aibă o structură de rezistență, fapt care nu a putut fi relevant la sondările care au fost efectuate  pentru realizarea proiectului.

 

MIOVENI: CURSURI DE MASTER

Luni, 08 Octombrie 2018 23:59

Joi, 4 octombrie 2017, de la ora 15, în Sala Amfiteatru a Liceului Teoretic“Iulia Zamfirescu” Mioveni a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master.
Facultăţile Energetică şi IMST ale Universităţii Politehnica din Bucureşti aduc în Mioveni, pentru al optulea an consecutiv, două specializări: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă şi Concepţie şi Management în Productică.

Municipalitatea informează

Luni, 08 Octombrie 2018 23:53

SPORT... Atletism. Denisa Dragomir, pe podium

Atleta Denisa Dragomir s-a impus în proba de semimaraton din cadrul Iezer Păpuşa Trail Race, o competiţie de alergare montană organizată de Asociaţia Tourmont Câmpulung Muscel. Întrecerea ajunsă la a treia ediţie s-a desfăşurat acum câteva zile pe distanţa de 24 de kilometri şi a avut o diferenţă de nivel de 1600 de metri. Scopul concursului a fost cunoaşterea şi promovarea zonei montane Iezer-Păpuşa precum şi testarea propriilor performanţe ale sportivilor amatori şi profesionişti de alergare montană. Denisa Dragomir este legitimată la clubul CSM Piteşti - FC Argeş şi este pregătită de antrenorul Valentin Coroja.

 

Administrația Domeniului Public Pitești - lucrări pentru confortul piteștenilor

Luni, 08 Octombrie 2018 23:50

La A.D.P. Pitești se muncește pe mai multe fronturi. Dată fiind și vremea favorabilă, se încearcă executarea a cât mai multe dintre acestea, pentru a întâmpina iarna așa cum se cuvine. Iată, mai jos, lucrările demarate:
# LUCRĂRI  DE INVESTIȚII
EXECUTATE:
• Calea Craiovei - de la  blocul 41  pana la  intersectia cu bd. Fratii Golesti; Valoarea contractului: 782.627,15  lei.
• Strada  Dirzu;  Valoarea contractului: 1.920.316,40 lei.

Primarul din Possneck, Germania, a venit la Topoloveni

Luni, 08 Octombrie 2018 23:44

# Se dorește o colaborare pe diferite domenii de activitate
La Topoloveni s-a aflat o delegația din Germania. Edilul din Possneck, colegii săi consilieri, dar și alte persoane din administrația orașului au venit, pentru un schimb de experiență, la Topoloveni.
Primarul din Possneck, oraș al Germaniei a vizitat orașul Topoloveni. Acesta a fost însoțit de directorul școlii de muzică, consilieri locali și reprezentanți ai mediului de afaceri.

 

Mesajul lui Ion Georgescu prilejuit de sărbătorirea Zilei Naționale a Republicii Chineze

Luni, 08 Octombrie 2018 23:39

La 1 octombie este sărbătorită, în fiecare an, Ziua Republicii Chineze, cel mai mare stat din lume ca număr de locuitori, unul din prietenii și partenerii tradiționali ai României.
Ion Georgesu, primar, Mioveni: ”Cu ocazia ZILEI NAŢIONALE A REPUBLICII POPULARE CHINEZE, transmit cele mai sincere urări de sănătate, prosperitate şi bucurii, prietnilor si partenerilor noștri chinezi, precum și întregului popor chinez!

Crește tariful la apa din Curtea de Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:37

# Majorarea va fi de maximum 30%
Vești proaste pentru locuitorii din Curtea de Argeș. Societatea Aquaterm, cea care furnizează apă pentru cetățeni, ia în calcul, cât de curând, creșterea tarifului cu maximum 30%.
Conducerea societăţii care furnizează utilităţile la Curtea de Argeş spune că preţurile la apă şi la canalizare vor creşte în scurt timp, pentru că altfel ar putea intra în colaps.

 

La Bradu, a crescut numărul copiilor ce vin la școli și grădinițe

Luni, 08 Octombrie 2018 23:36

Elevii, dar și preșcolarii din comuna Bradu au pășit cu dreptul în noul an școlar 2018-2019. Școlile și grădinițele au primit copiii într-o ambianță plăcută, modernă și primitoare.
Anul școlar a debutat cu succes la Bradu. Acest lucru se observă din numărul copiilor aflați la școlile și grădinițele din comună. Edilul de la Bradu, Dan Stroe, consideră că acest lucru este posibil și datorită lucrărilor efectuate în ultima perioadă.

La Câmpulung se fac locuri de parcare, însă nu sunt cereri

Luni, 08 Octombrie 2018 23:33

La Câmpulung, situațiile inedite vin una după cealaltă. După ce muncitorii au abandonat lucrul, deși primăria a achitat lucrările de reabilitare a diferite obiective, acum, Câmpulungul înregistrează o altă situație inedită. Sunt locuri de parcare noi, dar nu sunt cereri.
Administraţia locală a Municipiului Câmpulung continuă programul de amenajare a parcărilor. După centru, urmează să fie definitivate parcările din cartierul Grui, iar, din această toamnă, cu angajaţii primăriei, se vor finaliza şi parcările din cartierul Vişoi. În schimb, cererile pentru un loc de parcare sunt foarte puţine.

 

Pagina 91 din 198

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea