Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului - Târgul meșterilor populari

Luni, 17 Septembrie 2018 18:13

Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti este marcată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie, fiind instituită prin legea 168/2017. Prin instituirea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, precum şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare (comercianţi), producătorul urmând să prezinte, cu prilejul acestei zile, produse autohtone de calitate. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale.

Mioveniul a reprezentat, cu cinste, România la Strasbourg

Luni, 17 Septembrie 2018 18:10

În perioada 10 -13 septembrie, tradițiile românești au fost promovate în Parlamentul European de la Strasbourg în cadrul a trei evenimente de mare amploare intitulate ”Tradiții Românești”, evenimente organizate de europarlamentarul Gabriela Zoană în colaborare cu Primăria orașului Mioveni.
Pe 11 șI 12 septembrie, Parlamentul European a vibrat de cântec și dans popular românesc, iar seara eurodeputații din toate statele membre ale Uniunii Europene au petrecut românește la “Seara tradițională românească”.

 

Până la sfârșitul anului se va organiza un nou concurs pentru postul de manager la Spitalul Județean Argeș

Luni, 17 Septembrie 2018 18:04

# Peste trei ani de interimate la conducerea primului spital din județ # Vedeți ce spun foștii manageri despre o posibilă candidatură la concurs și cum motivează dezinteresul doctorilor pentru șefia spitalului
Până la sfârșitul acestui an este anunțat un nou concurs de ocupare a postului de manager al Spitalului Județean Argeș. Ultimul concurs de acest gen a fost organizat în octombrie 2017, dar nu a existat nici un candidat înscris, mai ales că examenul a fost desfășurat în perioada în care procurorii DIICOT începuse cercetările în cazul delapidării celor aproape 4 milioane de lei de la spital.

Un nou director medical la Spitalul Județean

Luni, 17 Septembrie 2018 18:02

Săptămâna trecută a expirat interimatul conducerii Spitalului Județean Argeș. O singură schimbare a avut loc în managementul spitalului. Funcția de director medical este ocupată acum de dr. Ștefan Costin, care a fost numit interimar în locul doctorului Adrian Stoiculescu (foto). Mandatul este valabil pentru trei luni, urmând ca în acest interval să se organizeze concurs pentru postul de manager al Spitalului Judeţean, după care viitorul conducător va decide cu cine va face echipă. Dr. Ștefan Costin este de profesie medic specialist diabet zaharat, nutriție si boli metabolice. Înainte de a fi numit director medical el era medic șef la Secția Medicină Internă II.

 

Un număr impresionant de elevi, premiați la Băiculești pentru rezultate deosebite

Luni, 17 Septembrie 2018 17:59

# Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei comunei

Pe 9 septembrie a fost sărbătoare mare la Băiculești. Locuitorii au sărbătorit a VII-a ediţie a evenimentului instituit de către primarul Niculaie Dragnea, încă din primul său mandat, în spaţiul devenit tradiţional, cel de pe stadionul comunei.
Ziua comunei Băiculeşti a debutat la monumentul închinat eroilor comunei, aflat în curtea Școlii Gimnaziale Tutana, acolo unde un sobor de 10 preoți a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a celor ce și-au dat viața pentru țară.

80.000 de euro – prețul unui apartament într-un bloc de locuințe sociale, la Câmpulung

Luni, 17 Septembrie 2018 17:53

Consilierii din Câmpulung au aceeași părere în ceea ce privește prețul unui apartament într-un bloc de locuințe sociale – ce urmează să fie construit. Studiul de fezabilitate indica suma de 80.000 de euro pentru un apartament – sumă considerată imensă de toată lumea. Consilierii locali din Câmpulung au fost convocați într-o ședință extraordinară pentru a li se prezenta spre aprobare un studiu de fezabilitate necesar construirii unui bloc de locuințe sociale în cartierul Grui din Câmpulung. Nu mică le-a fost mirarea aleșilor locali când au descoperit că un apartament în acest bloc costă nu mai puțin de 80.000 de euro. Imediat, consilierii locali s-au aprins atunci când au văzut suma.

 

Situație inedită la Curtea de Argeș: bani obținuți de muzeu, dar intrați la primărie

Luni, 17 Septembrie 2018 17:51

Municipiul Curtea de Argeş a obţinut 188.000 de lei finanţare de la Ministerul Culturii pentru un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri. Proiectul, intitulat “Să ne plângem eroii”, este subiectul unor dispute între Primărie şi Muzeul Municipal, pentru că, deşi a fost scris de managerul Muzeului, banii pentru implementare au ajuns la Primărie.
În acest fel, au apărut discuțiile între Muzeul Municipal din Curtea de Argeș și Primăria Curtea de Argeș, fiecare dintre cele două tabere susținând că are dreptate. Cert este însă că timpul trece în defavoarea atât a muzeului, cât și a primăriei.

Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural Mioveni: „Vom avea, pentru prima dată, cinematograf în oraș”

Luni, 17 Septembrie 2018 17:42

Centrul Cultural Mioveni, una dintre cele mai performante instituţii de cultură din Argeş şi din ţară, are, la conducere, un tânăr care a reuşit să organizeze printre cele mai importante festivaluri şi evenimente cultural-artistice din România. Alin Marian Călinescu este licenţiat în arte, profilul Teatru, specializarea Artele Spectacolului de Teatru şi are un master în domeniu. A lucrat ca actor-colaborator la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, a fost consultant artistic la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, director artistic la una dintre cele mai cunoscute societăţi în domeniu la nivel naţional. Și lista ar putea continua. La o jumătate de an de când a ocupat râvnitul fotoliu de director la Centrul Cultural Mioveni, iată ce ne-a declarat într-un scurt interviu.

 

În Piața Trivale, au rămas „în picioare” doar spațiile aflate în litigiu

Luni, 10 Septembrie 2018 13:47

Termenele de execuție privind reabilitarea piețelor din Trivale și Găvana au fost amânate. Municipalitatea dorește ca până la sfârșitul acestui an, cele două piețe să fie puse la dispoziția comercianților și piteștenilor. Cert este că la Piața Trivale motivul întârzierilor a fost provocat, în principal, de o parte dintre comercianţii care ocupă câteva dintre spațiile din vechea construcţie a pieţei, considerându-se proprietari pe ele şi refuzând să le elibereze.

Patru investiții importante din Pitești - avize pozitive de la CNI

Luni, 10 Septembrie 2018 13:43

Compania Națională de Investiții a transmis Primăriei Municipiului Pitești o informare privind stadiul de implementare a mai multor obiective de investiții care sunt în curs de derulare. Este vorba despre Sala Polivalentă Pitești, Sala de sport de la Liceul cu Program Sportiv “Viitorul”, Sala de sport Școala Gimnazială “Tudor Arghezi” și Sala de sport Școala Gimnazială “Nicolae Iorga”. Potrivit adreselor de la CNI, pentru sălile de sport s-au cerut documente suplimentare cu scopul promovării investiților cu specificația clară că “alocațiile bugetare disponibile la acest moment permit finanțarea obiectivelor”. Cu privire la investiția Sala Polivalentă, CNI a transmis că a fost emis avizul Consiliului Tehnico-Economic al CNI, în vederea realizării acestui obiectiv. Valoare totală a proiectului este estimată la 100 milioane lei.

 

Primarul din Stolnici face eforturi considerabile pentru bunăstarea comunei sale

Luni, 10 Septembrie 2018 13:42

Sevastian Pupăză Roșu a fost votat, la ultimele alegeri, de o largă majoritate a stolnicenilor. Având conștiința unei obligații față de aceștia, primarul cu pricina nu precupețește nici un efort pentru a ridica gradul de bunăstare al concetățenilor săi. Nu putem vorbi de tot ceea ce a făcut da la primul mandate, nu ne-ar ajunge spațiul. Dar iată ce a făcut numai anul trecut, și aici trecem numai realizările importante, pentru că, în spatele funcției, stau tot felul de obligații zilnice:

150 de camere de supraveghere montate pentru ghenele de gunoi din Piteşti

Luni, 10 Septembrie 2018 13:38

# Acțiune împotriva persoanelor fără bun simț !
Veşti bune pentru piteşteni! Piteştiul va avea de luna aceasta 150 de camere video noi-nouţe. Camerele vor supraveghea ghenele de gunoi, iar astfel, persoanele ce aruncă gunoiul la întâmplare vor fi pe rând identificate şi sancţionate.

 

Podul de la Moșoaia este finalizat și deschis circulației

Luni, 10 Septembrie 2018 13:14

În luna iulie 2017, comuna Moşoaia primea acceptul la finanţare pentru cel mai urgent dintre cele trei proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, cel care prevedea demolarea vechiului pod de peste râul Teleorman, din zona Parc 2 Bis şi construirea unuia nou, care să asigure traficul rutier, în bune condiţii, către două din satele comunei, Bătrâni şi Lăzăreşti. Lucrarea s-a efectuat în termen. Podul este gata, se fac ultimele lucrări pentru circulația pietonală și urmează să fie curând inaugurat.

Eveniment de amploare la Lunca Corbului

Luni, 10 Septembrie 2018 13:06

# Locația generoasă, a târgului săptămânal, s-a dovedit neîncăpătoare pentru a găzdui Ziua Comunei
Deși au început ploile de toamnă, week-end-ul trecut a fost frumos, fix cât să găzduiască un eveniment de amploare, devenit tradiție. Sute, poate chiar mii de oameni au sărbătorit, alături de autoritățile locale, ziua comunei sâmbăta trecută, pe data de 8 septembrie, de Sfântă Măria Mică.  Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei comunei, eveniment ce a adunat o mulțime de doritori de petrecere și voie bună, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul.

 

Primarul din Corbi s-a dus la Bruxelles pentru a susține, alături de alții, unirea Basarabiei cu România

Luni, 10 Septembrie 2018 13:06

Cu doar câteva zile în urmă, mai mulți argeșeni, în frunte cu primarii care îi reprezintă în localitățile de unde provin, au participat, frumos organizați, la Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor, în Baimaclia, Căușeni. ”Cu steagurile și frunțile sus, 100 de argeșeni în drumul spre Marea Unire”, a fost mesajul postat pe Facebook de primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

Comuna Stâlpeni i-a comemorat pe locuitorii care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial

Luni, 10 Septembrie 2018 13:04

În zi de mare sărbătoare, sâmbătă, 8 septembrie, comuna Stâlpeni i-a comemorat pe locuitorii care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial.
Evenimentul, prilejuit de “Întâlnirea Fiilor satului Livezeni”, s-a desfășurat la monumentul de la Biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din Stâlpeni, reunind, alături de locuitorii comunei, în straie mândre de sărbătoare, tradiționale, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene si parlamentari argeșeni.

 

Ziua Comunei Oarja a ajuns la cea de-a VII-a ediție

Luni, 10 Septembrie 2018 13:01

Sâmbãtã, 8 septembrie, de ziua Naşterii Maicii Domnului, ocrotitoarea locuitorilor din Oarja, primarul Constantin Bâlea și Întreg Consiliul Local au organizat, ca în fiecare an, Ziua Comunei. A fost petrecere pe cinste, cântec de calitate şi voie bunã cât cuprinde. Orjenii au ieșit, cu mic, cu mare, din case, pentru a participa la ziua comunei lor, mai ales că vremea a fost una de excepție.

”Dacă nu au făcut nimic în viața lor, atunci li se pare că totul e scump”

Luni, 03 Septembrie 2018 12:53

# Primarul Florea Ene declară război consilierilor din opoziție

Conducerea Primăriei Moșoaia și consilierii locali au ales varianta construirii de noi grupuri sanitare la Școala din localitate. Astfel se face că accesul la toaletă se va face din interiorul școlii, în acest sens urmând să fie spart peretele care desparte holul instituției de viitoarele grupuri sanitare, iar elevii nu vor mai fi nevoiți să iasă afară.

 

Înlăturarea fostului director de la Evidența Populației a unit opoziția din CJ Argeș împotriva lui Manu

Luni, 03 Septembrie 2018 12:49

# Cu toate acestea, conducerea CJ Argeș și-a bătut joc de ei

Cererea de chemare în judecată formulată de Consiliul Județean Argeș a consilierilor din opoziție, în procesul împotriva lui Viorel Badea, fostul director de la Evidența Populației, a agitat spiritele la ultima ședință de CJ Argeș. Totul a plecat de la solicitarea lui Badea la Tribunalul Sibiu a suspendării axecutării actului administrativ privind destituirea sa.

Avionul de la Primăria Moșoaia... vorbește!

Luni, 03 Septembrie 2018 12:47

Avionul din parcarea Primăriei Moșoaia și-a luat... zborul. Acesta a fost urcat pe trei puncte de susținere, trei stâlpi, vopsiți tricolor. Este, deja, un punct de atracție locală. Mai mult, avionul a fost prevăzut cu senzori de mișcare, iar în momentul în care detectează o prezență în proximitate, o voce înregistrată începe să spună date despre comună.

 

Pagina 93 din 198

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea