Pe 9 septembrie, distracție și voie bună la Ziua Comunei Băiculești

Luni, 03 Septembrie 2018 12:46

Primăria și Consiliul Local al Comunei Băiculești organizează duminică, 9 septembrie, cea de-a VII-a ediția a Zilei comunei. Manifestările organizate cu prilejul Zilei Comunei Băiculești vor începe de la ora 11.30. Locurile de desfășurare ale evenimentelor vor fi ținute la Monumentul eroilor – Tutana și la Stadionul Comunei Băiculești.
Primarul Niculaie Dragnea (foto) anunță că programul manifestărilor se va desfășura astfel:

Două drumuri au trecut din administrarea CJ Argeș către Primăria Curtea de Argeș

Luni, 03 Septembrie 2018 12:21

Consiliul Județean a renunțat la două drumuri dezastruoase din Curtea de Argeș, din punct de vedere al stadiului acestora, în favoarea Primăriei.
La ultima ședință de Consiliu s-a revocat  dreptul de administrare atribuit Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș RA asupra sectoarelor de drum din DJ 703H – Curtea de Argeș (DN 7C) – Valea Danului – Cepari Pământeni – Rudeni - Șuici – Văleni – Sălătrucu – Lim. Jud. Vâlcea  și DJ 704H – Merișani (DN 7C) – Băiculești – Curtea de Argeș (DN 73C)  aflate în domeniul public al județului Argeș, fiind aprobată darea în administrare către UAT Curtea de Argeș.

 

Oaspeți de peste hotare la Ziua Comunei Bogați

Luni, 03 Septembrie 2018 12:13

Miercurea trecută, pe 29 august, locuitorii comunei Bogați au participat, cu mic cu mare, la manifestările organizate de primarul Ion Gîrleanu cu ocazia celei de-a VII-a ediții a Zilei Comunei. Manifestările au avut loc în Parcul Tineretului unde alături de cetățeni si de administrația locală s-au aflat zeci de invitați de peste hotare, de la nivel național și local.

TOPOLOVENI - 50 DE ANI DE LA RIDICAREA LA RANG DE ORAȘ

Luni, 03 Septembrie 2018 12:04

Localitate atestată documentar prin  actul din 19 iunie 1421, prin care voievodul Radu Prasnaglava întăreşte Mânăstirilor Cozia şi Cotmeana toate daniile făcute de tatăl său, Mircea cel Bătrîn. Ocină seculară a Mănăstirii Nucet, Dâmboviţa, donată de marele boier Gherghina  şi jupâneasa Neaga. Consemnări  monografice: Corneliu Sachelarie (1929- 1931); Ioan I. Răuţescu (1939), Ion Boalcă (1996).

 

Utilaj performant pentru deszăpezire la Albota

Luni, 03 Septembrie 2018 11:43

În sfârșit, după îndelungi așteptări, după multe drumuri făcute și multe uși deschise  de primarul Ion Dumitru, după construcția unui nou garaj, a venit și ultra-performanta mașină de deszăpezire, la Albota. Este, de fapt, un multifuncțional de ultimă generație, marca Mercedes, care arată spectaculos. Contribuția bugetului local este de 30%,  restul, adică 70% este pe Grupul de Acțiune Locală (GAL) Dealurile Cotmenei.

S-au turnat primii piloni la podul de peste pârâul Slănic din Aninoasa

Luni, 27 August 2018 13:26

Anul trecut a fost propus spre finanțare prin Programului Național de Dezvoltare Locală obiectivul „Pod trecere peste pârâul Slănic, în punctul vad Broșteni, ce asigură legătură la școala Gimnazială Broșteni” din comuna Aninoasa. Lucrarea a fost scoasă la licitație, constructorul fiind desemnat ca fiind asocierea dintre SC Cipa SPA și SC Carina & Flori SRL. În acest moment, au fost deja realizați primii piloni ai podului.

 

Lucrări de anvergură în Albota

Luni, 27 August 2018 13:15

# ”Dacă ar fi să tai o panglică la fiecare inaugurare, mi-ar trebui un mosor întreg...”, declară primarul Ion Dumitru
La Albota, se muncește la foc continuu. Școala din Centru este în renovare, iar în întreaga localitate se execută lucrări de asfaltare, construcție de poduri, gabioane și rigole. Edilul șef, Ion Dumitru, supraveghează îndeaproape toate aceste construcții, care se întind pe întreg arealul comunei. În momentul de față, aproape toți locuitorii beneficiază de rețele de apă, gaze, canalizare, asfalt și iluminat public. Adică de condiții de oraș, dar cu avantajele traiului rural. Datorită acestora, în Albota, în momentul de față, se construiesc sute de vile.

Ursoaica cu pui, de la Cetatea Poenari, relocată și monitorizată permanent prin GPS

Luni, 27 August 2018 13:01

O ursoaica cu pui care se afla în zona Cetății Poenari, unde punea în pericol siguranța vizitatorilor a ajuns la 40 de km față de zona în care a fost prinsă. Timp de trei săptămâni, specialiștii Romsilva au încercat relocarea acesteia, în cele din urmă, acțiunea fiind una de succes.
O ursoaică cu doi pui, care punea în pericol turiștii care vizitau Cetatea Poenari, a fost relocată cu succes, în urma unei operațiuni complexe derulată de specialiștii Direcției Silvice Argeș, ai Ocolului Silvic Vidraru, în colaborare cu specialiștii I.N.C.D.S. ”Marin Drăcea”, filiala Brașov.

 

Primăria Pitești pune la bătaie 7,4 milioane lei pentru asfaltarea a nouă străzi

Luni, 27 August 2018 12:53

Consiliul Local Pitești a aprobat în ședința din luna august documentația de avizare pentru lucrări de intervenții la nouă străzi din municipiu. Lucrările vor fi realizate din bugetul local, iar suma totală alocată pentru acestea este de aproximativ 7,43 milioane lei.
Vor fi și patru investiții care vor fi realizate multianual. Cele nouă proiecte sunt următoarele: 

Solistul Ionuț Langa a venit, gratis, să cânte la evenimentul organizat de primarul din Corbi

Luni, 27 August 2018 12:49

# Virgil Baciu, primar, Corbi: ”Nu știam că se va ajunge aici!...”
Sâmbătă, 18 august, primăria comunei Corbi a fost gazda unui eveniment devenit, déjà, tradiție:  „Întâlnirea fiilor satului Poienărei”.  În urmă cu 15 ani, satul natal al actualului primar, se depopulase, nu beneficia de utilitățile conforme secolului în care trăim. Afaceristul – pe atunci – Virgil Baciu, a inițiat acest eveniment, tocmai pentru a scoate acest sat din uitare și a-l repune pe hartă.

 

Investiții, în școli, la Rătești

Luni, 27 August 2018 12:46

La Rătești se lucrează în ritm susținut. Pentru ca, pe parcursul vacanței de vară, să fie înclocuite complet instalațiile termice în trei școli: Nejlovelu, Furduiești și Pătuleni. Se montează centrale termice noi, pe lemne, de 50 Kw, se înlocuiesc conductele și caloriferele existente cu unele noi, apoi se fac lucrările de reparații aferente.
Primarul comunei, Cornel Petrică (foto): ”Suntem o comună destul de săracă, așa încât orice venit suplimentar ne este de mare ajutor. Într-adevăr, lucrăm la școlile menționate, construim anexe pentru centralele respective, suntem contra cronometru”. Edilii au un în lucru și un proiect pe fonduri nerambursabile, proiect ce privește o altă școală, cea din Tigveni. Pentru reabilitarea și modernizarea acesteia se încearcă atragerea de bani europeni prin POR (Programul Operațional Regional), fiind vorba de o instituție mai mare și care necesită investiții pe măsură.

Primăria va investi în modernizarea stațiilor de autobuz din Pitești

Luni, 27 August 2018 12:34

S.C. Publitrans 2000 S.A. deține un parc auto alcătuit din 70 de autobuze, an de fabricație 2015, cu norma de poluare Euro 6, dotate cu instalaţie de climatizare și camere de supraveghere video şi 15 autobuze fabricate în anul 2003, respectiv 2005, cu norma de poluare Euro 3, fară instalaţie de supraveghere video şi climatizare. Rezultă o vechime medie a parcului auto de 5 ani, fiind printre puţinii operatori cu un parc atât de nou.

 

SC Termoficare 2000 SA nu mai face debranșări

Luni, 27 August 2018 12:25

# Persoanele debranșate au, în continuare, obligații legale față de furnizorul de energie termică
SC Termoficare 2000 S.A. anunță că solicitările pentru deconectările individuale ale spațiilor de locuit sau condominii cu altă destinație, situate în imobile de tip bloc-condominii racordate la sistemul centralizat cu energie termică, s-au încheiat la data de 14 august 2018. Factura se emite în baza Ordinului ANRSC 483/2008, repartizarea energiei termice trebuind să se facă cu respectarea prevederilor art.12, alin. (2) lit.b) din Ordinul ANRSC nr. 483/2008, prevederi prevăzute şi în contractul de furnizare încheiat între Termo Calor Confort SA şi beneficiar, consumatorul final.

Comuna Moșoaia, condusă de Florea Ene, se bucură de proiecte importante

Luni, 20 August 2018 14:19

Omul sfințește locul. Este cazul lui Florea Ene, edilul din Moșoaia, cel care în această perioadă, alături de colegii din CL și din primăria au în realizare o serie de proiecte. Comuna Moșoaia este una dintre comunele din Argeș cu cea mai mare dezvoltare în ultimii ani. Perioadă în care edilul Florea Ene a dus la capăt o serie de proiecte, și bineînțeles, a inițiat altele.

 

Ministerul Transporturilor a interzis omologarea mașinilor cu volan pe dreapta din afara Uniunii Europene

Luni, 20 August 2018 14:17

Un ordin al Ministerului Transporturilor (MT), plecat pe 14 august 2018 spre publicare în Monitorul Oficial, interzice Registrului Auto Român (RAR) să mai omologheze mașinile cu volan pe dreapta care vin din afara Uniunii Europene. Neomologate la RAR, aceste autovehicule nu vor mai putea fi înmatriculate în țara noastră. De asemenea, posesorii de astfel de mașini deja înmatriculate vor fi obligați să schimbe poziția volanului în momentul în care vor apela la RAR pentru eventuale modificări în Cartea de Identitate a mașinii.

O parte din instituțiile din subordinea Ministerului Sportului vor trece la Consiliul Județean

Luni, 20 August 2018 14:16

La nivelul Ministerului Tineretului şi Sportului a fost deja stabilită legea descentralizări. După ce legea va fi aplicată, o parte din instituțiile argeșene din subordinea MTS vor merge la Consiliul Judeţean. Sunt vehiculate DJST Argeș și Casa Studentului Pitești. Din spusele unor persoane importante din administraţia locală, se va înfiinţa un singur serviciu de Sport şi Tineret, serviciu în care vor activa persoane de încredere ale CJ Argeş. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla cu adevărat…
A.I.

 

Dan Manu nu a respectat recomandarea corpului de control al Ministerului Muncii în cazul Centrului Bascovele

Luni, 20 August 2018 13:59

# După patru luni de la incident, CJ Argeș nu a alocat bani pentru separarea Centrului de Îngrijire și Asistență de curtea Mănăstirii Bascovele

În aprilie, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă (CIA) Bascovele, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, s-a aflat în mijlocul unui scandal, după ce în presa națională au apărut informații potrivit cărora agentul de pază al instituției ar fi bătut doi pacienți cu probleme psihice.

Distracție pe cinste la Ziua comunei Săpata

Luni, 20 August 2018 13:21

În fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, locuitorii comunei Săpata îmbracă straie de sărbătoare cu ocazia zilei comunei. Autoritățile, în frunte cu primarul Laurențiu Micu, au pregătit și anul acesta o sărbătoare completă, cu momente artistice deosebite, distracție și voie bună. Și chiar așa s-a și întâmplat, totul transformându-se într-o petrecere pe cinste.

 

Primarul Ion Georgescu: „Centrul medicinei tradiționale chinezești în România va fi la Mioveni”

Luni, 13 August 2018 23:20

# Mioveniul a semnat un Memorandum de Cooperare cu orașul Jinhua din China
Anul trecut, orașul Mioveni a semnat un acord de înfrățire cu municipiul Jinhua – Provincia Zhejiang, precum și un acord de cooperare internațional, totul în sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară China. Săptămâna trecută, la sediul Primăriei Mioveni a fost semnat un Memorandum de Cooperare între cele două părți. Acesta vizează colaborarea în domeniul medical prin înființarea unei secții de medicină tradițională chinezească la  noul spital care va fi dat în folosintă anul viitor.

Orașul Topoloveni va fi iluminat cu sistem stradal de tip LED

Luni, 13 August 2018 12:41

# Proiectul va beneficia de finanțare nerambursabilă prin POR

Pe 7 august, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local Topoloveni. Cu acest prilej, consilierii locali au dezbătut și aprobat următoarele proiecte de hotărâri:
• Aprobarea redevenței, studiului de oportunitate și caietului de sarcini aferente concesiunii unui teren în suprafață de 16,30 mp, proprietate publică a orașului Topoloveni;

 

Pagina 94 din 198

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea