Cea de-a XIV-a ediție a evenimentului “Hora ca la Bîrla”, moment artistic de excepție!

Luni, 13 August 2018 12:40

Sute de oameni, localnici sau nu, s-au distrat și au participat, pe 5 august, cu voie bună, la Ziua Comunei Bârla, eveniment suprapus tradiționalei Hore ca la Bârla. Alături de primarul Gheorghe Voicu, au fost alături, atât colegii din administrația locală, cât și numeroase personalități județene. „Hora de la Bârla” este unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Argeş, ajuns la cea de-a XIV–a ediţie. A fost o ediție pregătită minuțios acum, în anul Centenarului. De ziua comunei Bârla s-a aprins și Flacăra Centenarului .

Mioveniul a fost gazda Festivalului Internaţional de Folclor „Carpați”

Luni, 13 August 2018 12:33

La sfârșitul săptămânii trecute, orașul Mioveni a fost gazda a două manifestări cultural-artistice deosebite, o explozie de culoare, muzică și dans, în cadrul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului. Ziua de sâmbătă, 11 august, a fost dedicată exclusiv portului și dansului folcloric tradițional, pe scena celei de-a 35-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Carpați” evoluând aproximativ 300 de dansatori din 10 țări. Programul festivalului  a fost deschis la Mioveni de obişnuita paradă a grupurilor folclorice participante, desfăşurată în zona centrală a orașului.

 

Argeșul primește bani de la Guvern pentru localitățile inundate

Luni, 30 Iulie 2018 14:25

# Suma totală pe țară este de 212.159.000 lei

Guvernul a alocat suma de 212.159.000 de lei pentru refacerea infrastructurii locale afectate în 28 de judeţe ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii căzute în lunile martie - mai şi iunie – iulie.

Drum județean - prăbușit de zeci de ani

Luni, 30 Iulie 2018 14:23

# Din 2004, situația de la Albeștii de Muscel pune probleme
De 14 ani, la Albeștii de Muscel, pe Drumul Județean 735 apar probleme. De câte ori sunt precipitații abundente, drumul se rupe, iar localnicii și turiști rămân blocați.
Așa s-a întâmăplat și de curând, în urma ploilor abundente. Iar autoritatea locală cere sprijin de la Consiliul Județean Argeș.

 

Podul de la Moșoaia va fi gata curând!

Luni, 30 Iulie 2018 14:22

Lucările la podul peste râul Teleorman, din zona Parc 2 Bis, evoluează, conform graficului, la Moşoaia. Traversele peste apă au fost montate, urmând a se turna stratul de bază al căii de rulare.
Sunt mulţumit de modul cum evoluează lucrările, muncitorii sunt serioşi şi am convingerea că investiţia va fi gata în termenul prevăzut, mai exact până cel târziu la sfârşitul anului. Însă, dacă vremea va permite, nici nu o să intrăm în toamnă până la finalizarea lucrărilor, a declarat primarul Florea Ene.

Primarul Jenica Dumitru: „Este un haos total în ceea ce privește urbanismul în această localitate”

Luni, 30 Iulie 2018 14:19

# La solicitarea edilului, la concursul pentru postul de șef al Serviciului de Urbanism de la Primăria Ștefănești va face parte o comisie din exteriorul instituției
Pentru transparență și obiectivitate în cadrul Primăriei Ștefănești, primarul Jenica Dumitru a luat hotărârea ca la posturile scoase la concurs în instituție să nu mai participe comisii formate din angajații unității. Cum în perioada următoare urmează a fi scos la concurs postul de șef al Serviciului de Urbanism în cadrul primăriei Ștefănești, edilul a făcut solicitări către mai multe instituții pentru a trimite reprezentanți să asiste la concurs.

 

Un drum din Corbi, distrus de exploatările cu masă lemnoasă

Luni, 30 Iulie 2018 14:15

Primarul de la Corbi, Virgil Baciu nu a mai suportat situația exploatărilor cu masă lemnoasă din satul Poienărei și a luat atitudine. Acesta a solicitat părerea locuitorilor din Corbi, cu privire la măsurile ce ar trebui să se ia când drumul comunal este transformat într-o rampă de lucru.
Drum a fost reparat acum un an de Primăria Corbi, iar în momentul de față s-a transformat într-o rampă de lucru pentru firma de exploatare, cât și pentru conducerea

Avionul din fața Primăriei Moșoaia a prins aripi

Luni, 30 Iulie 2018 14:09

Primăria Moşoaia din judeţul Argeş a primit, ca donaţie, un avion de mici dimensiuni, nefuncţional, iar autorităţile au decis ca acesta să fie expus lângă instituţie.  Acesta a ”prins aripi”, fiind, în momentul de față, asamblat. Este vorba de avionul celebrului Marian, avion ce a zburat, deasupra Piteștiului și comunelor învecinate, de sute de ori.
Primarul este încântat de idee şi consideră avionul “piesă de muzeu”, de aceea îi va face şi postament.

 

Virgil Baciu, primar Corbi: „Vom fi prezenţi la finişul de la Chişinău, aşa cum am fost şi la startul de la Alba Iulia”

Luni, 30 Iulie 2018 13:07

Marșul Centenarului a poposit, pentru o noapte, în comuna Corbi! Fiind un mare luptător pentru unitatea românilor, primarul Virgil Baciu i-a găzduit, în comuna pe care oamenii l-au ales să o administreze, pe participanţii la Maşul Centenarului.   Ajuns în primul Oraş Regal al României şi urmând traseul Curtea de Argeş- Câmpulung- Târgovişte,  participanţii la ştafeta care uneşte tot spiritul românesc au fost invitaţi să petreacă o noapte la Corbi, pe malurile văii Râului Doamnei  pentru a se bucura, zice primarul Virgil Baciu, de ospeţia corbenilor .

Parteneriat între NIDEC și Primăria Ștefănești pentru învățământul dual

Luni, 30 Iulie 2018 13:04

Rezultatele catastrofale de la Liceul „Dinu Brătianu”, instituție care a încheiat prima sesiune a bacalaureatului cu 0% promovabilitate, a făcut ca autoritățile locale să ia măsuri. Astfel, primarul Jenica Dumitru a propus agenților economici importanți din oraș crearea unui parteneriat pentru învățământul dual. Iar rezultatele au apărut imediat. Directorul General de la NIDEC a făcut o solicitare către Primărie și către conducerea liceului urmând ca cele trei părți să se întâlnească pentru a ajunge la o înțelegere.

 

Lentoarea constructorilor amână reabilitarea piețelor din Trivale și din Găvana

Luni, 30 Iulie 2018 12:49

Primăria Pitești are în desfășurare două investiții privind piețele din municipiu. Este vorba despre reabilitarea Pieței Găvana și a celei din Trivale, ambele având ca termen de execuție luna august. Doar că ceea ce este scris pe foaie nu coincide cu ceea ce este în teren, așa se face că lucrările vor întârzia. Iar vina aparține modului de lucru al constructorilor.

Noi locuri de parcare în Pitești

Luni, 30 Iulie 2018 12:47

Administrația Domeniului Public Pitești realizează în această perioadă lucrări de amenajare a noi locuri de parcare în mai multe zone importante din municipiu. Pe Bulevardul Republicii, în zona Centrului de Calcul, a fost extinsă parcarea existentă. Au fost amenajate noi locuri de parcare, în spic și laterale, care nu vor afecta banda de circulație sau fluența traficului. De asemenea, în Frații Golești, zona de lângă restaurantul Mc Donald’s, prin lucrările realizate s-au creat mai multe locuri care, de asemenea, au fost realizate în așa fel încât să nu stânjenească fluența din trafic. Și în cartiere au fost demarate astfel de lucrări care au ca scop crearea de noi locuri de parcare.

 

Un milion de lei pentru reabilitarea sălii de ședințe a Primăriei Pitești

Luni, 23 Iulie 2018 13:22

În ultima ședință de Consiliu Local Pitești s-a adoptat documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul „reabilitare sală mare de ședințe Primăria Pitești. Valoarea totală a proiectului a fost estimată  la 1.067.870 lei, TVA inclus. Finanțarea se va face din sume alocate de la bugetul local. Sunt propuse a fi realizate următoarele lucrări: înlocuire pardoseală existentă – parchet lemn, reparații pereți și tavan și refacere finisaje interioare, reconfigurare scenă, refacere instalație electrică interioară și instalație de climatizare, dotări și echipamente.

Activitatea primarului comunei Râca, apreciată de conducerea Consiliului Județean Argeș

Luni, 23 Iulie 2018 13:13

Săptămâna trecută, la monumentul ridicat chiar în curtea Primăriei, comuna Râca și-a comemorat eroii căzuți în Primul Război Mondial. Soborul de preoți din comună a ținut o slujbă de pomenire pentru cei căzuți pe front, după care președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu primarul Georgel Burcea au aprins Flacăra Centenarului. Alături le-au fost primari argeșeni, senatorul Cristina Stocheci, consilieri județeni, consilieri locali și directori ai instituțiilor publice argeșene. Totodată, urmașii eroilor au primit din partea primarului si a conducerii C.J. Argeș diplome centenare, în semn de recunoștință pentru sacrificiul înaintașilor.

 

Radu Bănică, director OCPI Argeș: „Ne confruntăm cu lipsa de personal”

Luni, 23 Iulie 2018 13:04

Numirea sa a stârnit, în mod aproape natural, valuri. Director al OCPI (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară) în tumultoasa vreme PDL-istă, iată că Radu Bănică se întoarce, cu fruntea sus, în tulburea epocă PSD-istă, pe aceeași funcție. Este consilier local la Pitești, dar și, mai nou, membru al Comisiei Județene de Fond Funciar. Așadar, pe cai mari, din ce în ce mai mari, mai ales că este, din câte se aude, susținut de o importantă persoană din ierarhia politică locală. Cai care sunt prezenți și pe sigla mașinii sale, un Audi cu motor echipat ”S”. Sperăm să se cunoască și în activitatea firmei, una oarecum înțepenită de legislația funciară tot mai stufoasă.

S-au modificat condițiile de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare

Luni, 23 Iulie 2018 12:53

SC Termo Calor SA revine cu precizarea că, înainte de a lua o decizie în ceea ce priveşte procedura de debranşare, clienţii trebuie să cunoască avantajele pe care le prezintă sistemul centralizat de termoficare, fiind cel mai sigur, ecologic şi ieftin sistem de încălzire.
Costul încălzirii este redus prin subvenţiile acordate de Consiliu Local Pitești și Primăria Municipiului Pitești. În acest sens, pentru a încuraja populaţia să revină în sistemul de încalzire centralizată, SC Termo Calor Confort SA Pitești asigură gratuitate la rebranşare, cu condiţia

 

Momente emoționante la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeș

Luni, 23 Iulie 2018 12:51

# Unul dintre cei mai vechi oameni din instituție s-a pensionat
Daniel Mihai are o carieră militară de 25 de ani. Acesta era șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul IJJ Argeș, însă pentru el a sosit momentul pensionării. Colegii au marcat evenimentul așa cum se cuvine, cu o întâlnire festivă. După o carieră militară de peste 25 de ani, într-un cadru festiv, a avut loc trecerea în rezervă a locotenentului – colonel (r.) Mihai Daniel - Şef Serviciu Resurse Umane din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.

Oameni de încredere ai lui Dan Manu, aduși la Evidența Persoanelor Argeș

Luni, 23 Iulie 2018 12:47

# Președintele CJ Argeș dorește să dețină întreg controlul în instituție
După ce a fost suspendat din funcția de director la Evidența Populației, Viorel Badea, fost șef al instituției, a fost înlocuit cu Marian Gheorghe, angajat al Consiliului Județean Argeș, respectiv inspector superior la Biroul Informatic – Direcția Economică. Interimatul acestuia în fruntea instituției nu a durat prea mult, nici măcar trei luni de zile, acesta solicitând încetarea mandatului temporar din motive personale. Gheorghe Marian a fost înlocuit cu Florin Cristian Cotescu. 

 

SC Salubritate colectează deșeurile reciclabile de la abonații casnici

Luni, 23 Iulie 2018 12:43

S.C. Salubritate 2000 S.A. informează că în săptămâna 23.07.2018 - 28.07.2018 ridicarea deșeurilor reciclabile (fracție uscată constând în deșeuri de hârtie-carton, plastic) în cazul abonaților casnici, se va desfășura după următorul program:
Luni, 23.07.2018, străzile: 9 Mai, Abatorului, Alexandru Odobescu, Alexandru Sahia, Armand Călinescu, Banu Mărăcine, Constantin Mile, Constantin Hamangiu, Dealurilor, Emanoil Bârzotescu, Exercițiu, Lotrului, Morile de Apă, Primăverii, Prundu Mic, Războieni, Romeo Tuță,  Maior Sever Niculescu, Târgul din Vale.

Zilele comunei Băbana, un eveniment de excepție

Luni, 23 Iulie 2018 12:40

De Sfântul Ilie, locuitorii comunei Băbana, în frunte cu edilul Bebe Ivan, au sărbătorit cea de-a XV-a ediție a zilelor localității. Festivitățile au început vineri seara, în imediata apropiere a localului Primăriei, de unde, flancată de steaguri tricolore, coloana de persoane s-a deplasat la biserica din apropiere. Acolo, toți, au fost întâmpinați de Fanfara județului, care a intonat câteva cântece patriotice. A urmat o slujbă de comemorare a eroilor din localitate căzuți pe câmpurile de luptă după care, împreună, președintele CJ Argeș, dar și primarul comunei, au aprins Flacăra Centenarului. Urmașii eroilor au primit din partea primarului si a conducerii C.J. Argeș diplome centenare, în semn de recunoștință pentru sacrificiul înaintașilor

 

Pagina 95 din 198

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea