La Budeasa va fi construit primul cămin cultural

Luni, 16 Iulie 2018 13:41

Comuna Budeasa, localitate limitrofă reședinței Argeșului, nu avea un cămin cultural. Demersurile, insistente, la autoritățile statului, au fost încununate de succes, CNI trimițând, recent, specialiști pentru demararea procedurilor necesare investiției.
Mihai Rachieru (foto), primarul comunei: ”Am predat amplasamentul  Companiei Naționale de Investiții pentru căminul cultural, prima instituție de acest fel din comună.  Acesta va fi realizat în satul Găleșești.

„În ultimii trei ani, nu am avut comasări sau desființări de școli”

Luni, 16 Iulie 2018 13:36

# Declară Mihaela Crișan (foto), inspector adjunct în cadrul IȘJ Argeș # Luptă pentru înscrierea la învățământul dual – toate locurile ocupate
Nici în acest an nu au existat în județul Argeș comasări sau desființări de școli. Această informație ne-a fost furnizată de inspectorul șolar general adjunct în cadrul IȘJ Argeș, Mihaela Crișan. „Am avut un plan școlar realist. Au existat cam atâția elevi cam câte clase au fost prevăzute în învățământul liceal clasa a IX-a. În ultimii trei ani nu am avut nici un fel de comasare sau desființare de școli”, a precizat inspectorul adjunct al IȘJ Argeș.

 

Vizită cu promisiuni la Pitești! ”În noiembrie se va obține acordul de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești”

Luni, 16 Iulie 2018 13:24

# Susține Lucian Șova, ministrul Transporturilor
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a venit la Piteşti în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții autorităților locale și județene în identificarea problemelor cu care se confruntă județul și pentru prioritizarea proiectelor. La întâlnire au participat printre alții senatorul Şerban Valeca, senatorul Gheorghe Marin, şeful Consiliului Județean Dan Manu, primarul Piteștiului Cornel Ionica și Liviu Țâroiu, primarul de la Câmpulung.

Lucrări de igienizare la Baza de Agrement BEMO

Luni, 16 Iulie 2018 13:18

Condițiile meteo neprielnice din ultima perioadă i-au ținut departe pe locuitori de Baza de agrement BEMO. S-a “profitat” de această situație pentru efectuarea unor lucrări de spălare și igienizare a celor două bazine. Calitatea apei din piscine este asigurată prin efectuarea de măsurători, probe și analize periodice, prin filtrarea şi tratarea acesteia cu soluţii profesionale, care respectă prevederile normelor igienico-sanitare în vigoare.

 

La Pitești se testează un autobuz hibrid de la Mercedes-Benz

Luni, 16 Iulie 2018 13:03

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. va realiza o nouă testare cu un autobuz produs de firma Mercedes-Benz, divizia premium a Grupului Daimler AG. Este vorba despre noul model Citaro de la Mercedes-Benz bazat pe o tehnologie hibrid, cu motorul electric integrat între motorul cu ardere internă diesel şi cutia de viteze automată. Autobuzul are o lungime de 12m, dispune de o capacitate de 106 locuri, dintre care 34 de locuri pe scaune şi este adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.

Modificări în organizarea circulației la Pitești

Luni, 16 Iulie 2018 12:59

De săptămâna trecută, Primăria Pitești a luat noi măsuri pentru buna circulație în municipiu. Astfel, în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere, a fost amenajată o trecere pentru pietoni denivelată pe Calea Craiovei, în fața fostului restaurant Negoiu. Ca urmare a hotărârii comisiei de organizare a circulației în municipiul Pitești, s-a instituit un sens unic de circulație pe aleea din spatele blocului 1 IRTA, cu acces dinspre biserica Sf. Ioan spre strada „General Cristescu”. De asemenea, ca urmare a aceleiași hotărâri, s-a montat și o oglindă rutieră la ieșirea din parcarea blocului G3, strada Nicolae Labiș.

 

16 iulie - termenul limită pentru depunerea declarației unice

Luni, 09 Iulie 2018 13:06

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018.
Declarația se depune de către persoanele care au obligația declarării veniturilor realizate din România sau/și din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Proiect important în orașul Basarabilor. În Curtea de Argeș încep lucrările pentru un transport modern

Luni, 09 Iulie 2018 12:56

La Curtea de Argeș s-a semnat proiectul cu finanțare din fonduri europene pentru dezvoltarea unui sistem de transport modern. Proiectul finanțat cu fonduri europene se ridică la suma de 40,765,989.88 lei. În cadrul întâlnirii la care au luat parte edilul Constantin Panțurescu, directorul ADR Sud Muntenia – Nicolae Mușat, și prefectul de Argeș – Emilian Dragnea, s-a depus documentația pentru un proiect cu finanțare din fonduri europene, ”Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea totală a proiectului este de 40,765,989.88 lei.

 

Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, amendat de către DSP Argeș

Luni, 09 Iulie 2018 12:52

Pe parcursul lunii iunie, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Argeș au fost în control la Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, iar  acolo au făcut prăpăd. În urma controlului a fost suspendată activitatea la cantina instituției, fiind acordată și o amendă.

Politicul și-a vârât coada și la CSN Bascov-Budeasa. Fostul ministru Georgiu Gingăraș (foto stânga) „domnea” sau „dormea” liniștit pe funcția de director, una din două, de câțiva ani fiind susținut de către PSD, asta până spre sfârșitul anului 2017 când s-a produs rocada la CSN.

Sănătatea și Asistența Socială - noi sporuri

Luni, 09 Iulie 2018 12:38

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care completează lista sporurilor acordate bugetarilor care lucrează în Sănătate şi Asistenţă socială. Este vorba de un proiect de modificare şi completare a Hotărârii Guvernului nr. 153/2018.
Sporul de la 12% până la 15% din salariul de bază pentru muncă în condiţii deosebite, cum ar fi stres sau risc, va fi acordat şi personalului de specialitate medico-sanitar din cabinetele medicale organizate în creşe.

 

Primarul Ion Georgescu: „Ne mai trebuie 18 milioane de euro ca să putem termina Spitalul din Mioveni”

Luni, 02 Iulie 2018 13:41

La noul spital din Mioveni se muncește continuu. Clădirea fiind ridicată, se lucrează pe interioare, la pereți, la cablaje, la instalații. Munca este supravegheată, îndeaproape, de edili, care sunt conștienți de importanța edificiului, de faptul că orice întârziere poate provoca neplăceri sau costuri ascunse. Primarul Ion Georgescu este, zilnic, informat de stadiul acestor lucrări,  în fiecare joi fiind, pe șantier, cu o echipă complexă. Mai este și problema banilor, ținând cont că totalul costurilor se va apropia de 60 milioane de euro. Despre toate aceste probleme, dar și despre planurile aparținând viitorului apropiat, domnul primar a binevoit să ne acorde următorul interviu.

Spitalul Judeţean Argeş are, în sfârşit, un aparat RMN

Luni, 02 Iulie 2018 13:39

La Spitalul Județean de Urgență Pitești, pe 29 iunie, a avut loc punerea în funcțiune a Serviciului de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN). Evenimentul a avut loc în prezența prof. univ. dr. Florian Bodog, senator și fost ministru al Sănătății, a senatorilor Cristina Stocheci și Șerban Valeca, a președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a consilierilor județeni, precum și a conducerii și cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență Pitești.

 

Programul de colectare a deșeurilor reciclabile la Salubritate 2000 SA

Luni, 02 Iulie 2018 13:33

S.C. Salubritate 2000  S.A.  aduce în atenția abonaților casnici din Municipiul Pitești, graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna iulie.
În a-II-a săptămână a lunii iulie se va realiza colectare după următorul program:
• Luni, 9.07.2018, străzile:  Caporal Dogaru, Constantin Stere, Dârzului, Dimitrie Boteanu, Emil Racoviță, Nicolae Brânzeu, Nicolae Iorga, Ștefan Ciobanu, Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

„Sunt mândru că am un consilier ca dumnealui”

Luni, 02 Iulie 2018 13:18

# Spune Dan Manu despre Constantin Nedelescu, consilierul său personal
Ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș din luna iunie nu a fost deloc una liniștită pentru președintele Dan Manu. Opoziția formată din consilierul județean Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, și de consilierul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a solicitat încă de la începutul ședinței retragerea de pe ordinea de zi a două proiecte de hotărâri. Este vorba de cel privind stabilirea organigramei la Evidența Persoanelor și altul ce făcea referire la  aprobarea organigramei, statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Argeș.

 

Schimbări importante la pensii

Luni, 02 Iulie 2018 13:17

# Argeșeni, atenție! Luna iulie aduce o serie de noi prevederi

Vești bune pentru pensionarii argeșeni. Casa Județeană de Pensii Argeș anunță o serie de modificări. Se majorează punctul de pensie, indemnizația de însoțitor și indemnizația socială. Apoi,  se modifică datele în care sunt plătite pensiile.

Grădiniță și primărie noi la Lunca Corbului

Luni, 02 Iulie 2018 12:39

La Lunca Corbului se ridică, la mică distanță, două obiective de importanță majoră pentru comună. Este vorba de o grădiniță, dar și de noul sediu al primăriei, ambele aproape gata. Grădinița are finalizat acoperișul, acum se lucrează la partea de hidroizolație.
Primarul comunei, Gheorghe Drăgan: „Este vorba de o lucrare efectuată pe OUG 28, un contract de lucrări semnat cu Ministerul Dezvoltării, valoarea acestuia fiind de 773.000 lei fără TVA.

 

Investiție de aproape un milion de euro la Stolnici

Luni, 02 Iulie 2018 12:37

Sevastian Pupăză Roșu (foto), primar cu vechime și cu realizări notabile, este și unul din campionii atragerii de fonduri europene pentru comuna sa. Recent, acesta a semnat contractul de lucrări pentru o investiție de aproape un milion de euro, bani nerambursabili.
Sevastian  Pupăză Roșu: „Într-adevăr, sunt foarte mulțumit de faptul că am mai reușit să câștigăm o redută. Este vorba de un proiect pe fonduri europene, bani nerambursabili,  Măsura 7.2.  Se referă la ”Reabilitare-modernizare DC 139”.

Primarii și consilierii locali se plâng că rezultatele angajaților sunt sub salariile primite

Luni, 02 Iulie 2018 12:36

# Au crescut salariile, nu și eficiența în administrație
Două administrații s-au plâns de faptul că salariile crescute nu au adus și eficiență în administrație. La Primăria Pitești, respectiv la Primăria Bârla au fost semnalate aceste lucruri. Totul a pornit după ce în subordinea Primăriei Pitești au fost majorate salariile la anumite servicii. Creșterile propuse și votate au fost de câte 15% pentru anumite categorii de personal.

 

Bebe Ivan a dat invitații la ziua comunei, în schimbul colectării produselor reciclabile

Luni, 02 Iulie 2018 12:32

Bebe Ivan, primarul de la Băbana dovedește încă o dată că este un primar activ. Edilul a mers pe la porțile oamenilor participând la acțiunea de strângere a produselor reciclabile, iar în schimbul acestora, le-a oferit oamenilor, invitații la petrecerea câmpenească organizată cu prilejul zilei comunei.
Locuitorii din Băbana s-au trezit la porțile lor cu domnul primar... Bebe Ivan. Acesta s-a echipat corespunzător și a făcut echipă cu angajații ADI Servsal, cei care adună materialele reciclabile.

S-a înființat Direcția de Asistență Socială Topoloveni

Luni, 02 Iulie 2018 12:26

Săptămâna trecută, pe 28 iunie, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali s-au întâlnit în ședința ordinară a Consiliului Local pe luna iunie.
Cu acest prilej s-au dezbătut, spre aprobare, mai multe proiecte de hotărâri. Astfel, au fost aprobate următoarele:
• Însușirea propunerii de concesionare a unui teren în suprafață de 16.30 mp situat la parterul blocului P22, formulată de persoană fizică interesată;

 

Pagina 96 din 198

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea