Delegație din Franța la Primăria Mioveni

Luni, 18 Iunie 2018 13:59

# Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu a fost gazda unei delegații franceze care a venit în orașul în care funcționează și uzina Dacia Renault.

Ținând cont de francofonia şi francofilia incontestabilă a cetățenilor și reprezentanților administrației județului Argeș, în general și ai Orașului Mioveni, în special, precum şi de ataşamentul profund al poporului nostru faţă de idealurile francofone, în contextul consolidării și dezvoltării constante a relațiilor bilaterale de cooperare dintre statul român și statul francez, o delegație din Parlamentul Franței s-a aflat pentru o jumătate de zi în orașul Mioveni, în cadrul unei vizite oficiale în Argeș. Oaspeții au fost primiți, tradițional, cu pâine și sare.

SC Publitrans 2000 SA modifică programul de circulație a autobuzelor

Luni, 18 Iunie 2018 13:38

Începând cu data de 18.06.2018, programul de circulaţie al mijloacelor de transport din municipiul Piteşti, va fi dimensionat în funcţie de cererea de transport, ca urmare a începerii vacanţei de vară a elevilor şi concediilor de odihnă ale salariaţilor.  Intervalele de succedare vor fi cuprinse între 8 şi 30 de minute. 
Punctele de vânzare (bilete/abonamente) vor funcţiona după următorul program:

 

Amenzi pentru moloz și deșeuri vegetale

Luni, 11 Iunie 2018 22:58

În ultima perioadă, la platformele de colectare a deșeurilor municipale din Pitești au fost aruncate, în mod nelegal, deșeuri provenite din construcții și demolări precum și deșeuri vegetale.  S.C. Salubritate 2000 S.A. aduce în atenția locuitorilor din Municipiul Pitești că depozitarea acestor tipuri de deșeuri la platformele de colectare, constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, de la 200 lei la 500 lei pentru persoanele fizice și de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele juridice, conform HCL Nr. 197/25.05.2017.

Termo Calor Confort va începe executarea silită a restanțierilor

Luni, 11 Iunie 2018 22:45

Potrivit noilor reglementări legale, unitățile prestatoare de servicii în domeniul energiei termice, își pot recupera mult mai ușor banii neîncasați de la beneficiarii serviciilor de utilitate publică, persoane fizice sau juridice care nu-și achită facturile.
Astfel, Termo Calor Confort S.A., prin intermediul executorului judecătoresc, are la dispoziție mai multe forme de executare, care se vor derula simultan sau succesiv, până la stingerea totală a datoriilor.

 

Record al biletelor de tratament! 221 de bilete au ajuns la Casa Județeană de Pensii Argeș, iar beneficiarii au plecat spre stațiuni

Luni, 11 Iunie 2018 22:17

Record al biletelor de tratament la Casa Județeană de Pensii Argeș. Mult mai mulți pensionari argeșeni și-au văzut numele pe listele beneficiarilor. Dacă până acum, în lunile ale lui 2018 au venit bilete de ordinul zecilor, de data aceasta au sosit 221 de bilete la sediul Casei Județene de Pensii Argeș.
„Pentru seria 8 din acest an ne-au fost repartizate un număr de 221 de bilete de tratament balnear în stațiunile Amara, Buziaș, Căciulata, Călimănești, Covasna, Eforie Nord, Felix, Govora, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Neptun, Olănești, Saturn, Sinaia, Slănic Moldova, Slanic Prahova, Sovata, Târgu Ocna, Tușnad, Vatra Dornei și Băltătești – ne-a transmis Carmen Rădulescu, purtător de cuvânt al Casei Județene de Pensii Argeș.

Cererea pentru eliberarea paşaportului la Mioveni se va face doar prin programare online

Luni, 11 Iunie 2018 21:39

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Argeș, anunță că de la data de 25.05.2018, la ghișeul mobil Mioveni(din sediul Centrului Cultural Educativ) cererile pentru eliberarea pașapoartelor vor fi preluate numai în baza programărilor online. Programarea ce se poate face accesând site-ul Instituţiei Prefectului Judeţul Argeș, www.prefecturaarges.ro, sau direct site-ul Direcţei Generale de Paşapoarte, www.epasapoarte.ro. Neprezentarea la data şi ora programată, neconcordanţa între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) şi datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de paşaport, lipsa actelor necesare sau dovada achitării taxei de paşaport duc la anularea programării.

 

Bebe Ivan – din nou acid!!! Acuze ale edilului la adresa medicilor de la Spitalul Brădet

Luni, 11 Iunie 2018 13:55

În fiecare săptămână, Bebe Ivan, primarul de la Băbana are câte un „meci”. După ce săptămâna trecută, Bebe Ivan s-a luat pe Facebook în gură cu edilul de la Bughea de Jos, acum a avut un comentariu acid la adresa medicilor de la Spitalul de Recuperare Brădet. Conducerea Consiliului Județean Argeș a anunțat demararea proiectului: “Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”. CJ Argeș a încheiat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul regiunii Sud-Muntenia.

Locuitorii din Bălilești își vor face buletinele la Mioveni

Luni, 11 Iunie 2018 13:37

Începând cu data de 1 iunie 2018, eliberarea cărtii de identitate și a vizei de flotant a cetățenilor din comuna Bălilești se va realiza de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor(SPCLEP) Mioveni. 
Amintim că Primăria comunei Bălilești a solicitat Consiliului Județean Argeș,  schimbarea arondării comunei Bălilești pe linie de evidență a persoanelor, de la Serviciul Public Comunitar Câmpulung la Serviciul Public Comunitar Mioveni,  motivul principal fiind acela că distanța dintre comuna Bălilești și orașul Mioveni este mai mică decât distanța față de

 

Programare online pentru obținerea certificatului de atestare fiscală

Luni, 11 Iunie 2018 13:35

Începând cu data de 04 iunie 2018, contribuabilii (persoane fizice și persoane juridice) pot face rezervarea (programarea) online a datei și orei la care să se prezinte la ghișeu în vederea obținerii certificatului de atestare fiscală și/sau a scăderii din evidența fiscală a mijloacelor de transport.
Aplicația unde se poate face rezervarea este accesibilă pe site-ul Primăriei Municipiului Pitești (www.primariapitesti.ro), secțiunea "SERVICII ELECTRONICE".
Rezervările online sunt procesate la 3 ghișee, astfel:

Angajarea lui Bogdan Gorunescu în Administrația Bazinală Argeș Vedea a ajuns în atenția ministrului Apelor și Pădurilor

Luni, 11 Iunie 2018 13:28

Deputatul de Argeş Ionuț Moșteanu (USR) a formulat o întrebare adresată lui Ioan Deneș, ministrul Apelor și pădurilor, solicitând clarificări privind suspiciuni de angajări ilegale la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea. Deputatul susține că mai mulți cetățeni i-au semnalat că lui Bogdan Gorunescu i se deleagă sarcini de director la ABAAV, pe baza unui  concurs în care nu au fost respectate prevederile legale. Bogdan Gorunescu (foto sus) este angajat inginer la Departamentul Managementului Resurselor de Apă – Serviciul Avize Autorizații pe baza unui

 

Continuă războiul în instanță între Consiliul Județean Argeș și un operator de transport

Luni, 11 Iunie 2018 13:26

Pe 31 august 2017, printr-o hotărâre de Consiliu Județean, au fost introduse 11 trasee noi județene și au fost semnate protocoalele de colaborare între CJ Argeș şi operatori de transport acreditaţi, ce urmau să asigure transportul pe rutele din zona metropolitană Pitești. Pentru aceste trasee au fost organizate licitații în octombrie 2017, mai multe firme contestând câștigătorii. Este și cazul societății SC P&G Kraft Spedition SRL - reprezentată prin administrator Melania Corina Titu. Firma de transport a atacat în instanță, la Tribunalul Argeș,

Premieră în Argeș! Primarii se ceartă pe… gunoi

Luni, 04 Iunie 2018 22:41

Competiția bat-o vina! Primarii argeșeni se întrec în recorduri naționale cu privire la cantitatea de material reciclabil colectat. Bebe Ivan, primarul din Băbana, a provocat nemulțumirea colegilor săi din Bughea de Jos după ce a anunțat pe o rețea de socializare recordul la strâns de gunoi: „5.500 kg reciclabile strânse ieri în Băbana, record național! Mulțumesc tuturor pentru implicare!”, a scris edilul pe Facebook.
Reacția nu s-a lăsat prea mult așteptată. Viceprimarul din Bughea de Jos, Bogdan Oancea, a încercat să îi demonstreze lui Bebe Ivan că „1 e mai mare ca 2”, iar de aici replicile au devenit „savuroase”.

 

Vizită la Spitalul de la Mioveni! Specialiștii dau asigurări: „Aici va fi imposibilă dezvoltarea infecţiilor intraspitaliceşti”

Luni, 04 Iunie 2018 22:30

Stadiul lucrărilor la noul spital Sfântul Spiridon din Mioveni avansează de la o lună la alta. Lucrările la viitorul spital de la Mioveni au început la sfârşitul lui martie 2016 și vor fi gata la începutul lui 2019. Faptul că lucrările sunt în grafic, a fost și concluzia primarului Ion Georgescu, în cadrul unei vizite desfășurate la spital în prezența jurnaliștilor argeșeni și a consilierilor locali.

„Am fost impresionată de zâmbetul copiilor, vă rog să aveți în continuare grijă de ei”

Luni, 04 Iunie 2018 14:30

# A declarat ministrul Sorina Pintea în urma vizitei de la Spitalul de Pediatrie

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a participat la conferința națională medicală organizată de Consiliul Județean Argeș. Cu prilejul acestei ocazii, ministrul Sănătății a efectuat o vizită și la Spitalul de Pediatrie Pitești, unde a fost pus în funcțiune aparatul de înaltă performanță CT (Computer Tomograf) și unde s-a inaugurat Secția de Recuperare, secție ce a fost renovată în întregime.

 

S-a realizat prima investigație la computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie

Luni, 04 Iunie 2018 13:32

Computerul Tomograf de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti este funcţional. Pe 25 mai s-a acordat autorizația de punere în funcționare, iar la două zile distanță, pe 27 mai, a avut loc și prima investigație la noul aparat. Un tânăr de 17 ani a beneficiat de o tomografie după ce a căzut cu bicicleta. „În momentul de față se pot efectua tomografii în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Prima investigație a avut loc pe 27 mai. Un pacient cu un traumatism policontuzionat prin cădere de pe bicicletă a necesitat această investigație la indicația medicului specialist neurolog”, ne-a precizat directorul medical al Spitalul de Pediatrie și purtător de cuvânt al instituției, dr Adina Enescu.

Piky împlineşte 15 ani

Luni, 04 Iunie 2018 13:22

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunţă că s-au împlinit 15 ani de când desfăşoară Programul Educaţional Piky, pe 3 iunie fiind Ziua lui Piky, mascota societăţii, marcă înregistrată la OSIM. Cu această ocazie societatea Apă Canal 2000 organizează două acţiuni, şi anume: 1.  Zilele Porţilor Deschise - în perioada 4 - 6 iunie - grupuri de elevi şi cadre didactice vor putea vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţiile de Epurare Piteşti/ Costeşti/ Topoloveni, în baza unei programări la tel. 0348.807.105 sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .  2. Împreună cu Piky pe drumul apei - activităţi educative, participanţi fiind elevi şi profesori de la şcoli colaboratoare.  Tuturor elevilor şi cadrelor didactice le dorim un sfârşit de an şcolar plin de realizări şi satisfacţii!

 

În sfârşit, prefecţii şi subprefecţii îşi pot arăta afinitatea politică

Marţi, 29 Mai 2018 23:14

Comisia parlamentară de cod administrativ, condusă de deputatul PSD Marcel Ciolacu, a adoptat articolul din proiectul PSD prin care prefecții și subprefecții nu mai sunt înalți funcționari publici și devin demnitari publici. 
În prezent, Legea 340/2004 privind instituția prefectului prevede astfel: "Prefectul şi subprefectul fac parte din categoria înalţilor funcţionari publici."
Ce prevede art. 76 din proiectul de cod administrativ, adoptat luni: "Funcțiile de prefect și de subprefect sunt funcții de demnitate publică."
De precizat că, în sensul legii penale, demnitarii publici sunt asimilați funcționarilor publici, potrivit art. 175 din Codul Penal:

Se pot depune cereri de rebranșare la SC Termocalor Confort SA

Marţi, 29 Mai 2018 22:18

SC Termo Calor Confort SA solicită tuturor consumatorilor de energie termică să își achite facturile la termenele stabilite, pentru a nu se ajunge la executarea silită a debitelor. Având in vedere că societatea este obligată să achite in avans gazele la furnizori, corectitudinea consumatorilor este importantă.
Conducerea SC Termo Calor Confort apreciază că viitorul sezon rece, va fi mai ușor de parcurs pentru că în Pitești, prețul energiei termice, este un preț bun, avantajos pentru consumatori, acesta fiind de 230 lei/gigacalorie.

 

Piteștiul se schimbă la față! Un teren plin de gunoaie s-a transformat într-un parc

Marţi, 29 Mai 2018 12:02

Un teren viran plin de gunoaie a devenit un parc de agrement în urma investițiilor realizate de către Primăria municipiului Pitești prin Administrația Domeniului Public și SC Salpitflor Green Sa. Parcul Făget din zona Trivale se întinde pe o suprafață de circa 10000 mp. În prima fază s-a realizat igienizarea zonei fiind ridicate zeci de tone de gunoi și moloz. S-au adus ulterior câteva zeci de mașini de pământ vegetal și s-a nivelat suprafața. S-au realizat lucrări de amenajare constând în plantare arbori, arbuști, însămânțare gazon, plantare flori. De asemenea s-au amenajat alei carosabile, pietonale și parcări pe circa 2650 mp. Parcul dispune de un loc de joacă modern pentru copii dar și de un altul dotat cu aparate fitness pentru toate categoriile de vârstă. Tot în parcul Făget există și un teren împejmuit pentru baschet.

Ziua comunei Bradu, inflație de personalități

Marţi, 29 Mai 2018 11:48

Ziua Comunei Bradu, sâmbăta trecută, a fost plină de voie bună și surprize! Primarul Dan Stroe și Consiliul Local Bradu au pregătit un show de zile mari cu prilejul Zilei Comunei. Pe scenă au urcat artiști îndrăgiți, precum Niculina Stoican, Emilia Ghinescu, Emilia Dorobanțu, Anna Lesko, Speak, Dorian Popa și Elena Ionescu. Seara s-a încheiat cu un minunat foc de artificii.
Totodată, pe 26 și 27 a avut loc Cupa Bradu a Campionatului Național Rally-Cross.

 

Pagina 98 din 198

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea