Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 50-a ediție!

Luni, 07 Mai 2018 12:20

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise. Poiana cu narcise formează un covor imens, iar cu prilejul înfloririi lor, în prima duminică din luna mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor, care atrage mii de turişti anual. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, florile din specia Narcissus stellaris înfloresc,  bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată.

Cinematograful București va fi inaugurat cu filmul „De ce eu?”

Luni, 07 Mai 2018 12:17

Primăria Municipiului Pitești a preluat, în 2010, de la RADEF-RomâniaFilm, Cinematograful „București” din Pitești, cu scopul de a-l moderniza și transforma, asftel încât să poată funcționa aici și Filarmonica Pitești. Prin fonduri europene, a fost realizat între timp Centrul Multifuncțional, inaugurat oficial la 29 septembrie 2016 printr-un concert al Filarmonicii. Din cauza lipsei autorizației de securitate la incendiu, autorizație obținută abia la 6 aprilie a.c., nu s-a putut acredida, de către Centrul Național al Cinematografiei, sala de la Centrul Multifuncțional ca sală de cinematograf.

 

Fostul primar din Bradu nu se lasă. Florin Frătică atacă netrimiterea în judecată a juristului primăriei

Luni, 30 Aprilie 2018 22:18

# Fostul edil al comunei Bradu a pierdut procesele pentru debarcarea din instituție

Fostul primar din Bradu, Florin Frătică, pare că nu s-a obișnuit, încă, cu debarcarea sa din fruntea instituției. După ce, în luna mai a anului trecut, a fost demis din calitatea de consilier local, pierzându-și, implicit, funcția de viceprimar, acesta a făcut toate eforturile posibile pentru a reveni pe post. Procesele, al căror număr nu îl mai stăpânim, au avut, ca obiect, suspendarea deciziei de demitere.

Au spus NU gunoaielor. Peste 200 de voluntari au curăţat zonele verzi din orașul Mioveni

Luni, 30 Aprilie 2018 22:17

A devenit deja o tradiție ca în fiecare primăvară administrația locală din Mioveni, împreună cu unitățile de învățămât din oraș și o serie de parteneri să deruleze ample campanii de ecologizare a unor zone verzi. Orașul Mioveni este mai curat cu echivalentul a 500 de saci cu deșeuri, care au fost adunați din natură, de cei aproape 250 de voluntari, care au răspuns apelului autorităților, sâmbătă, 21 aprilie 2018.

 

Interviu ADRIAN BUGHIU, subprefectul județului Argeș „Voi fi alături de sportul argeşean, voi căuta să sprijin tinerii din Argeş”

Luni, 30 Aprilie 2018 22:05

Până săptămâna trecută, director executiv adjunct al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Argeș, cu o numire, în 2015, de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, cu atribuţii pe partea de tineret. Guvernul a adoptat, marţea trecută,  o hotărâre prin care Adrian Bughiu a fost numit în funcţia de subprefect al Argeşului. Actualul director adjunct al DJST Argeş îl va înlocui în funcţie pe Gabriel Stoian.  Fără să renunțe însă, prin această plecare, la fotoliul pe care îl părăsește. Cu ce gânduri își ia, în primire, noua funcție, dar și cu ce planuri de viitor, am aflat, tocmai de la noul subprefect:

Flacăra Centenarului a fost aprinsă în comuna Rociu

Luni, 30 Aprilie 2018 21:45

În zi de mare sărbătoare, de Sf. Gheorghe, în comuna Rociu a fost organizat un eveniment cu dublă semnificație: a fost aprinsă Flacăra Centenarului și au fost sărbătoriți 180 de ani de la înființarea primei școli din localitate.
Cu această ocazie, primarul Aurel Bălășoiu și președintele CJ Argeș, Dan Manu, au aprins Flacăra Centenarului ce va arde pe parcursul acestui an la crucea eroilor ridicată de Primăria Rociu în curtea căminului cultural din satul Șerbănești. De asemenea, un sobor de preoți au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuți în Primul Război Mondial și au fost înmânate diplome de recunoștință urmașilor acestor eroi.

 

Un nou premiu pentru Primăria Mioveni

Luni, 30 Aprilie 2018 21:44

Săptămâna trecută, Primăria orașului Mioveni a primit din partea Asociației Orașelor din România distincția pentru "Performanță și succes în administrația publică". „Este un premiu care mă onorează și care a fost obținut prin intermediul colegilor din primărie și din Consiliul Local Mioveni, alături de care am reușit să performăm în domeniul administrativ. Totodată reprezintă o apreciere a muncii noastre de echipă și consider că merită dedicat tuturor cetățenilor orașului”, a precizat edilul Ion Georgescu.

Înscrierea sau scoaterea din evidență a mijloacelor de transport

Luni, 30 Aprilie 2018 21:39

Primăria Municipiului Pitești prin Direcția de Impozite și Taxe Locale reamintește cetățenilor care intenționează să înscrie sau să scoată din evidență mijloace de transport, care sunt etapele precum și actele necesare realizării unor asemenea operațiuni. Ca operarea să fie cât mai rapidă, este indicat ca solicitanții să aibă toate actele necesare, în copie sau original, așa cum prevede legislația în vigoare.

 

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate!

Luni, 30 Aprilie 2018 14:32

# Tariful pentru ridicarea şi transportul vehiculului va fi de 300 lei/ vehicul, iar tariful de depozitare, de 6 lei pe oră.

Consiliul Local Bradu a adoptat hotărârea privind înfiinarea serviciului public de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staionate și parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al comunei Bradu. Totodată, acest serviciu a fost delegat către H.C.B. Construct Investement SRL, societatea la care C. L. Bradu este acionar unic.

Trei ani și jumătate de procese între Primăria Poiana Lacului și Petroconstruct, firma președintelui PMP Argeș

Luni, 23 Aprilie 2018 14:18

# Următorul termen, la sfârșitul lunii aprilie

Așa cum am mai scris, s-au scurs trei ani și jumătate de proces, la Tribunalul Argeș,  pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani și jumătate în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul.

 

Săptămâna aceasta, la Bradu, competiția națională „Romania Grande Real Baila”

Luni, 23 Aprilie 2018 12:29

Pentru prima oară în Romania, Asociația Multiculturală “Dans Art Open din Romania” (DAOR), împreună cu Primăria Bradu, Consiliul Local Bradu și Clubul Sportiv Real Bradu, organizează “Romania Grande Real Baila”, eveniment ce se va desfășura pe parcursul a 4 zile, între 28 aprilie și 1 mai la Baza Sportivă de la Bradu.
Vor fi 4 zile dedicate sportului și dansurilor de expresie: 28 aprilie 2018 – Cupa Națională ,,REAL” Concurs cu caracter național/ internațional de gimnastică ritmică/obiecte – gimnastică acrobatică.

La Bascov, licitaţia asfaltărilor de 1 milion de euro - pe ultima sută de metri

Luni, 16 Aprilie 2018 14:51

Anul 2018 a debutat în forţă pentru administraţia locală a comunei Bascov, care a demarat numeroase proiecte de investiţii în ultimele luni. Este şi cazul unui important proiect de infrastructură, care vizează asfaltarea a 20 de străzi din comună: Rotăreasa, Bisericii, Prelungirea Micşunele, Şcolii, Gârlei, Zăvoiului, Livezilor, Zorilor, Fundătura Micşunele, Lăbuşeşti, Rotăreşti - Foraj, Nufărului, Luncă, Liliacului, Trandafirilor, Violetelor, Crizantemelor, Ficului, Aviatorului, Arcanului.

 

Dan Manu: „Până în 2020, trei spitale din Argeș vor face cât unul regional”

Luni, 16 Aprilie 2018 14:50

# Noua strategie a conducerii Consiliului Județean după ce Argeșul a fost sărit definitiv din schema spitalelor regionale
După ce județul nostru a fost sărit definitiv din schema spitalelor regionale, conducerea Consiliului Județean Argeș și-a schimbat obiectivul. Președintele CJ Argeș, Dan Manu, își dorește ca trei spitale din județ să realizeze servicii medicale cât un spital regional. Unul dintre motivele pentru care nu a fost posibil realizarea unui spitalul regional în Argeș este faptul că Piteștiul nu este centru universitar medical.

În sfârșit! Filarmonica Pitești are autorizație de securitate la incendiu

Luni, 16 Aprilie 2018 14:48

Directorul Filarmonicii Pitești, Jean Dumitrașcu, a anunțat că instituția pe care o conduce a obținut autorizația de securitate la incendiu. Reamintim că Centrul Multifuncţional, spațiul unde funcționează Filarmonica, s-a realizat pe fonduri europene, proiectul costând peste 6,2 milioane lei. ISU Argeş a refuzat să dea Primăriei Piteşti autorizaţia de securitate la incendiu pentru noua clădire deoarece la recepţia finală a lucrărilor, din iunie 2016, au fost constatate mai multe lacune ce privesc măsurile de prevenire a incendiilor.

 

Sfințire de izvor la Bradu. A curs cu… oficialități

Luni, 16 Aprilie 2018 14:46

Inflație de personalități, vineri, 13 aprilie, la Bradu. Aproape toți pesediștii cu funcții au participat la slujba de sfințire a unui izvor, săpat la peste 200 de metri adâncime. Rolul principal al izvorului este cel de a alimenta lacul din centrul localității, care, anterior, a fost asanat și dragat din ordinul oficialilor comunei. Vineri, creştinii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Se sfințesc apele, iar slujba este cunoscută sub denumirea de Aghiasma Mică.

Teatrul Davila a mărit semnificativ prețurile!

Luni, 16 Aprilie 2018 14:03

Conducerea Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti a decis să propună Consiliului Judeţean Argeş majorarea tarifelor practicate. Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi ar urma să crească de la 10 lei cât este în prezent la 30 lei pentru spectacole susţinute de artiştii instituţiei, respectiv 50 lei pentru spectacole cu artişti consacraţi la nivel naţional. Preţul unui bilet pentru elevi şi studenţi va creşte de la 2,30 lei la 8 lei (grupuri organizate). Şi la Teatrul pentru Copii „Aşchiuţă” preţul va creşte de la 2,30 lei la 8 lei. În plus, locaţia pentru  Sala Mare de spectacole de la teatru va ajunge să coste 600 lei pe oră (faţă de 240 lei pe oră în prezent) dacă aceia care închiriază sala sunt partide politice sau fundaţii. Majorarea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2019.

 

Zonele deficitare în Argeș - în asistență spitalicească

Luni, 16 Aprilie 2018 14:02

# Deși salariile medicilor au crescut, în județ există multe posturi vacante

În urma modificărilor salariale aplicate de la 1 martie, veniturile personalului din spitale a crescut considerabil. De exemplu, un medic specialist din Spitalul Județean Argeș poate câștiga în acest moment un venit brut între 9.900 lei și 12.521 lei, la care se pot adăuga și sporuri consistente, de până la 6.000 lei, după caz. Cu toate acestea, în Argeș, încă mai există zone deficitare în asistența spitalicească.

Au început lucrările la noul pod din Moșoaia

Luni, 16 Aprilie 2018 13:51

# Acestea costă 13 miliarde de lei vechi și sunt finanțate din PNDL # Luptă electorală, pe facebook, dusă de oameni care nici nu știu despre ce este vorba

Moment important  vineri, săptămâna trecută, la Moșoaia. Primăria, în frunte cu primarul, Florea Ene, a predat amplasamentul  pentru începerea lucrărilor la noul pod peste Teleormănel.
Podul deservește o comunitate largă de oameni care, în momentul de față, trec peste vechiul pod cu oarecare dificultate, acesta fiind destul de îngust și afectat de vechime. Podul nou de peste Teleormănel va avea o lățime de șase metri, lățime mult superioară podului existent în momentul de față, va fi prevăzut cu parapeți de protecție și va avea suprafață de rulare asfaltată.

 

Salariile din instituțiile deconcentrate din Argeș

Luni, 16 Aprilie 2018 13:40

# La Serviciul de Ambulanță, angajații mai primesc încă un salariu din… sporuri # Sporuri de 85% din salariul de bază la Direcția de Sănătate Publică Argeș # Salariul directorului DSVSA Argeș este aproape cât cel al președintelui României # Directorul de la OCPI Argeș - peste 12.000 lei
Angajările în sistemul bugetar au devenit din ce în ce mai atractive mai ales că salariile bugetarilor depășesc pe cele din privat. În conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, autorităţile şi instituţiile publice trebuie să publice la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, fiind menținută lista pe tot parcursul anului.

Pe 17 aprilie este sistată furnizarea apei potabile în Bascov

Luni, 16 Aprilie 2018 13:35

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, în ziua de marţi 17 aprilie 2018, între orele 08.00 - 17.00, fiind afectaţi utilizatorii situaţi în zona de la pârâul Bascov până la sensul giratoriu, după cum urmează:
- blocurile E1, E2, E3, F1, F2;
- case;
- staţiile de distribuţie carburanţi.

 

Pagina 100 din 198

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea