În Pitești, peste 1100 de persoane beneficiază de indemnizație de handicap

Luni, 16 Aprilie 2018 13:25

În cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești există Serviciul Protecția Persoanelor cu Handicap și a Persoanelor Vârstnice care se ocupă de persoanele cu dizabilități. Cadrul legal prin care se realizează protecția și promovarea drepturilor persoanelor încadrate într-un grad de handicap este Legea nr. 448/2006.
La nivelul Piteștiului, numărul persoanelor cu  handicap grav care au optat pentru primirea indemnizației este, în prezent, de 1.112 de persoane.
Prin persoană cu handicap se înțelege acea persoană căreia mediul social neadaptat deficiențelor ei fizice, senzoriale, psihice, mentale și/sau asociate, îi împiedică sau limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării și incluziunii sociale.

Președintele PSD Pitești despre proiectul unui dezvoltator imobiliar: "Am dat aviz negativ!"

Luni, 02 Aprilie 2018 13:17

Tot mai multe solicitări de construire a unor blocuri pe suprafețe foarte mici sunt respinse în Consiliul Local Pitești. Acest lucru se datorează și faptului că zona centrală a Piteștiului este practic sufocată din cauza aglomerației și a traficului. Președintele PSD Pitești, consilierul local Cristian Gentea, s-a opus în ședința de Consiliu Local, din martie, la aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un bloc. SC Emir Export-Import SRL ar fi vrut să construiască un bloc de locuințe cu două etaje, cu spații comerciale la parter, pe doar 180 mp chiar în zona centrală a municipiului, pe strada Victoriei.

 

Mioveniul începe să facă primii pași în conceptul Smart City

Luni, 02 Aprilie 2018 13:10

Săptămâna trecută, a fost lansată Aplicația Mioveni City App, o platformă digitală intercativă în care puteți găsi toate informațiile utile, agenda evenimentelor, ghid turistic, locații pentru petrecerea timpului liber și chiar social media sau news, însă există și un domeniu unde puteți sesiza și raporta instant diverse incidente.
Principalele două component ale aplicatiei sunt Ghidul Turistic Digital si Modulul de Raportari Incidente.

Taxele şi impozitele locale la Mioveni pot fi plătite online

Luni, 02 Aprilie 2018 13:04

Impozitele şi taxele locale în Mioveni pot fi achitate şi online. Plata se face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea „Plata cu autentificare” şi selectând „Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii. Cetățenii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online! Amintim că persoanele fizice şi juridice din orașul Mioveni beneficiază de bonificaţie la plata integrală şi cu anticipaţie până pe data de 31 martie 2018 a tuturor obligaţiilor datorate bugetului local. Reducerea la impozitul pentru clădiri, terenuri şi mijloace de transport este de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice.
Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Primăria Albota va dona o mașină de deszăpezit colegilor din Băbana

Luni, 02 Aprilie 2018 13:00

# Gest frumos, făcut de primarul din Albota, pentru colegul din Băbana

Iată, în anul Unirii, că se pot face gesturi frumoase și pentru colegii din interiorul actualelor granițe ale țării: Primăria Albota donează o mașină funcțională de deszăpezit colegilor din Băbana. Proiectul de Hotărâre a fost votat cum largă majoritate (10 din 11) în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local comunei Albota, în luna decembrie a anului trecut, singura clauză pusă fiind aceea de a se primi, mai întâi, noua mașină.

Unitățile școlare din Pitești intră în reparații curente. Vezi ce lucrări se fac la școala ta

Luni, 02 Aprilie 2018 12:55

În anul 2018, la o parte din unitățile de învățământ din Pitești vor începe lucrări de reparații curente. La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna martie, s-au aprobat lucrările de reparații la mai multe unități școlare din municipiu. Listele de reparații curente s-au întocmit în baza solicitărilor conducerii unităților de învățământ, lucrările fiind prevăzute în bugetul Primăriei Pitești din acest an.

 

Au început asfaltările în tot Piteștiul

Luni, 02 Aprilie 2018 12:54

Primăria Municipiului Pitești prin  Administraţia Domeniului Public a început, așa cum a anunțat, lucrări de reparație a străzilor în mai multe zone ale orașului. Prognozei meteo fiind favorabilă, a fost pornită stația de asfalt și se lucrează masiv încă de miercuri, 28 martie.  Se execută lucrări de reparații pe axa centrală a  municipiului, respectiv B-dul Petrochimiştilor, B-dul Republicii, strada Armand Călinescu, strada Smeurei, strada Egalitaţii,  B-dul N. Bălcescu. În zilele următoare se va interveni etapizat pentru repararea gropilor în carosabil pe toate străzile din municipiul Piteşti. 
Pentru buna desfășurare a lucrărilor şi prevenirea unor evenimente nedorite, ADP roagă participanţii la trafic să circule preventiv. Acolo unde lucrările afectează zone mai mari de carosabil, agenți ai Poliției Locale vor dirija traficul.

SC Salpitflor Green SA - informare despre toaletarea arborilor

Luni, 02 Aprilie 2018 12:53

Referitor la tăierile și mai ales la toaletările de arbori și arbuști pe care echipele din cadrul SC Salpitflor Green SA le execută pe raza Municipiului Pitești, informăm opinia publică asupra faptului că acestea se realizează numai în urma analizei unei comisii de specialitate. Toaletările arborilor se execută cu precădere în sezonul rece, în perioada de repaus vegetativ. Termenul de ”toaletare”, o intervenție ușoară la coroana arborilor, înseamnă eliminarea ramurilor care sunt incomode, în sensul că obturează ceva, afectează imobile, surse de iluminat public sau rețele.

 

Primarul și viceprimarul din Corbi au întors vizita fraților de peste Prut

Luni, 02 Aprilie 2018 12:50

Așa cum am scris, în urmă cu o săptămână, primarul din Corbi, Virgil Baciu, a fost gazda primitoare pentru delegația venită din Republica Moldova, în frunte cu primarul din Baimaclia, Anatolie Doibani. Duminică, în 25 martie, edilul roman menționat a ajuns la mitingul de la Chişinău, la care au participat, conform declaraţiilor sale, circa 100.000 de oameni, pentru a sărbători împlinirea a 100 ani de la Unirea Basarabiei cu ţara-mamă România. Dar n-a ajuns acolo singur, ci şi cu viceprimarul său, Dan Aldea, cu consilierul local Ilie Groşanu, cu localnicul Cristian Savu, şi cu primarii Nicolae Barbu (Valea Iaşului), Gabriel Popa (Albeştii de Argeş) şi Dragoş Boncea (Poienarii de Argeş), alături de care s-a regăsit omul de afaceri Dan Vasile.

La Mioveni, zi dedicată Unirii Basarabiei cu România

Luni, 02 Aprilie 2018 12:49

Luni, 26 martie, sub egida Centenarului, Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, alături de Asociația ORDESSOS, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, Centrul Cultural Județean și Universitatea de Stat din Pitești, au  desfășurat o serie de manifestări cultural-artistice, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Astfel, Centrul Cultural Mioveni a găzduit organizarea unui simpozion în cadrul căruia reprezentanți ai Facultății de Istorie, studenți basarabeni, oficialități locale și județene au vorbit despre însemnătatea actului unirii dintre România și Basarabia de la 27 martie 1918, despre importanța și contribuția acestui act la realizarea Marii Uniri.
Cei prezenți au asistat și la un scurt program artistic susținut de Ansamblul Centrului Cultural - Mugurașii Mioveniului  și de îndrăgiții artiști Paul Ananie, Gabriel Dumitru și Nicu Mâță.

 

Luna Plantării Arborilor a început! Președintele CJ Argeș a plantat primul copac la evenimentul Direcției Silvice

Luni, 02 Aprilie 2018 12:45

Direcţia Silvică Argeş a deschis, oficial, “Luna plantării arborilor” vineri, 30 martie, printr-o acţiune de plantare de puieţi în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale, situat pe platoul din apropierea Mânăstirii Trivale. La aceasta au participat, cu voioșie, câteva clase de elevi care, sub îndrumarea personalului Direcției, au învățat să planteze brazi. Evenimentul are un pronunțat caracter simbolic, dând, practic, startul unor ample acțiuni de împădurire, acțiuni derulate în fiecare primăvară.

După trei ani de proces, Primăria Valea Iașului nu se lasă de luptă

Luni, 26 Martie 2018 13:54

# Primăria Curtea de  Argeș nu pierde, deocamdată, platforma  industrială de nord a orașului

Nebunie cu prelungire pe sălile Tribunalului Argeș, în procesul de grănițuire dintre primăriile vecine, cea din Valea Iașului și cea din Curtea de Argeș. Miza? Un teren în suprafață de aproximativ 140 de hectare, cu contribuabilii de pe acesta cu tot, printre care, întâmplător, se află și fabrica Dr. Oetker. Actele – datate din anii 1962, cu care primarul din Valea Iașului intenționează să repună pe hartă limitele de localitate, trimit tot acest teren în comuna limitrofă municipiului Basarabilor, spre supărarea, chiar disperarea celor din urmă.

 

Diferențe uriașe între județe, câți bani s-au cheltuit pentru deszăpeziri în ultimii ani?

Luni, 26 Martie 2018 13:49

# Argeșul este pe un loc codaș…

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația alocărilor financiare pentru deszăpezire de către Consiliile Județene, în perioada 01.06.2012-01.07.2017, pe baza studiilor efectuate în 2015 și 2017. Perioadele de referință ale studiilor au fost următoarele:
# 01.06.2012 - 01.01.2015 pentru primul studiu.
# 01.01.2015 – 01.07.2017 pentru cel de-al doilea studiu.

În atenția piteștenilor! Programul de ridicare a deșeurilor reciclabile de la abonații casnici

Luni, 26 Martie 2018 13:47

S.C. Salubritate 2000 S.A. informează că în săptămâna 26.03.2018-31.03.2018, ridicarea deșeurilor reciclabile (fracție uscată constând în deșeuri de hârtie-carton, plastic) în cazul abonaților casnici, se va desfășura după următorul program:
# Luni, 26.03.2018, străzile: 9 Mai, Abatorului, Alexandru Odobescu, Alexandru Sahia, Armand Călinescu, Banu Mărăcine, Constantin Mile, Constantin Hamangiu, Dealurilor, Emanoil Bârzotescu, Exercițiu, Lotrului, Morile de Apă, Primăverii, Prundu Mic, Războieni, Romeo Tuță,  Maior Sever Niculescu, Târgul din Vale.

 

PROGRAM PRELUNGIT LA TAXE ŞI IMPOZITE ÎN MIOVENI

Luni, 26 Martie 2018 13:46

Primăria Mioveni reaminteşte contribuabililor că şi în acest an pot beneficia de bonificaţii pentru achitarea integrală şi cu anticipaţie până pe 31 martie a impozitelor locale pentru locuință, teren și mașină: o reducere de 10% pentru persoanele fizice şi de 5% pentru persoanele juridice. Programul de încasare a taxelor locale în Mioveni a fost prelungit pentru luna martie, tocmai în ideea ca numărul contribuabililor beneficiari de reducere să fie cât mai mare.
Iată care este programul:

Fonduri europene de peste 1 milion de lei la Mioveni

Luni, 26 Martie 2018 13:39

O grădiniță din Mioveni își va mări capacitatea urmând să-și extindă activitatea într-o clădire nouă! Mulțumită muncii echipei din cadrul Primăriei Mioveni și cu sprijinul nemijlocit al parlamentarilor de Argeș, orașul Mioveni va beneficia de fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, necesare realizării unor obiective foarte importante.

 

Cetățenii moldoveni apelează la Starea Civilă din Pitești pentru transcrierea actelor întocmite în străinătate

Luni, 26 Martie 2018 12:35

Serviciul Stare Civilă își desfășoară activitatea în cadrul Direcției Pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești și are ca principală activitate înregistrarea nașterilor, căsătoriilor și deceselor, care se produc pe raza municipiului Pitești și eliberarea certificatelor de stare civilă corespunzătoare.
Mai nou, o altă activitate a Serviciului constă în transcrierea, în registrele de stare civilă române, a actelor de stare civilă ale cetățenilor români, întocmite în străinătate. Transcrierea presupune recunoașterea, de către statul român, a actului de stare civilă întocmit în străinătate.

Primarul Baciu a semnat „declaraţia de unire” cu ocazia înfrăţirii comunelor Corbi şi Baimaclia

Luni, 26 Martie 2018 12:20

O declaraţie simbolică de unire a fost citită marţi, 20 martie, în comuna Corbi, cu ocazia semnării unui acord de înfrăţire şi parteneriat între localitatea argeşeană şi comuna Baimaclia din Republica Moldova.  Evenimentul a fost organizat la iniţiativa primarului comunei Corbi, Virgil Baciu, și s-a desfășurat în sala de spectacole a Căminului Cultural din localitate. Delegaţia din Republica Moldova sosită la Corbi a fost întâmpinată cu pâine şi sare, după datina străbună comună.
Pentru acest eveniment, moldovenii s-au înfruntat cu nămeții și vremea rea și au venit din Republica Moldova la Corbi pentru acest eveniment. Primarii Virgil Baciu şi Anatolie Doibani au semnat ”Declarația de Unire” și apoi au citit împreună declarația simbolică.

 

Trei comune din Argeș - în top 30 localități care nu-și asigură un sfert din cheltuielile de funcționare

Luni, 19 Martie 2018 15:02

# Bebe Ivan (foto), primarul comunei Băbana, localitate care ocupă locul trei pe țară în această clasificare: „Un primar nu trebuie să strângă banii din comună și să îi dea pe salarii”

Institutul pentru Politici Publice București a publicat lista cu localitățile care nu își pot acoperi din venituri proprii nici măcar un sfert din cheltuielile de funcționare. Comuna Băbana se află pe locul trei în această listă după o comună din Bacău și una din Neamț. Pe listă, în top 30 de localităț,i se mai regăsesc încă două comune din Argeș, pe locul 19 – comuna Căldăraru și pe locul 23 comuna Poienarii de Argeș. În acest clasament întocmit de IPP București se mai află din județul Argeș și comuna Recea.

La Pitești, taxele și impozitele pot fi plătite în cinci centre sau online

Luni, 19 Martie 2018 14:59

Activitatea de la ghișeele de impozite și taxe locale din municipiul Pitești este una peste medie în această perioadă în care contribuabilii mai pot beneficia, până la finalul primului termen de plată -31.03.2018, de  bonificația de 10% pentru plata integrală.
Vă reamintim că, pentru persoanele fizice, aceste operațiuni se pot realiza atât la Centrul de Încasări Impozite și Taxe Locale situat în str. Victoriei, nr.7, bl.89, sc. C, parter (vizavi de Primăria Municipiului Pitești), cât și la celelalte centre de încasări, respectiv:

 

Pagina 101 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea