UN NOU CONSILIER LOCAL LA MIOVENI

Luni, 05 Martie 2018 13:04

Consiliul Local Mioveni are, începând de săptămâna trecută, un nou membru. Este vorba despre Ciprian Ţurlea (foto), care l-a înlocuit pe Grigore Stoica, ca urmare a demisiei acestuia din motive personale. Ciprian Ţurlea reprezintă PSD, fiind următorul supleant de pe lista de candidați a partidului la alegerile locale din 5 iunie 2016. În vârstă de 28  de ani, Ţurlea este inginer electronist. Este căsătorit și are un copil.

 

Peste 100 de câini fără stăpân capturați în luna februarie, în Pitești

Luni, 05 Martie 2018 12:58

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiul Pitesti prin Serviciul de Ecarisaj a capturat în perioada 01.02.2018-28.02.2018 un număr de 116 câini fără stăpân. Câinii au fost prinși în urma monitorizării zilnice a zonelor de risc - cartierele Trivale, Prundu, Găvana și la sesizările telefonice și scrise ale cetățenilor. Aceștia au fost preluați la adăpost, deparazitați, sterilizați, microcipați și introduși în Sistemul Național de Evidență – R.E.C.S.

 

Stadion cu 1.600 de locuri şi nocturnă la Bascov

Luni, 26 Februarie 2018 15:29

# 3 milioane de euro este suma prevăzută pentru această investiţie
Primăria Bascov a lansat pe 13 februarie, în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), licitaţia pentru realizarea unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte ale administraţiei locale: construirea unui nou stadion în Bascov. Pentru această investiţie este pus la dispoziţie un buget de peste 3 milioane de euro, proiectul urmând să se deruleze pe parcursul a doi ani.

17,11 milioane lei - bugetul Bascovului în 2018

Luni, 26 Februarie 2018 15:24

Consiliul Local Bascov a aprobat proiectul de buget al comunei, aferent anului 2018. Acesta este mai mic decât cel de anul trecut, însă scăderea s-a produs deoarece banii de salarii ai profesorilor care predau în şcolile şi grădiniţele din Bascov, care până acum se distribuiau prin intermediul Primăriei, sunt acum plătiţi prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Aşadar, anul acesta bugetul de venituri al comunei Bascov este e 13.877.580 lei, la care se adaugă excedentul de 3.235.000 lei noi de anul trecut, sumă care a fost repartizată în bugetul de investiţii al localităţii  pentru acest an, rezultând un buget de cheltuieli de 17.112.580 lei. Acesta este bugetul iniţial, cu precizarea că pe parcursul anului, în funcţie de necesităţi, acesta poate fi modificat prin rectificări trimestriale.

 

Nicolae Barbu, primar Valea Iaşului: „Între o primărie gradul I și una de gradul III este o diferență de salariu chiar și de 1.000 lei”

Luni, 26 Februarie 2018 15:13

Primarul din comuna Valea Iașului, Nicolae Barbu, a fost prezent, săptămâna trecută, la conferința de presă a PNL Argeș unde a susținut că legea salarizării unitare a creat discrepanțe mari între funcționari. De asemenea, primarul Nicolae Barbu a participat, de curând, la cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, unde au luat parte 520 de primari, fiind discutate mai multe probleme. La această întâlnire, ministrul Finanțelor a anunțat că Guvernul pregătește o OUG care va permite ca excedentul bugetar al Primăriilor să poată fi folosit pentru plata salariilor.

Studii realizate pe banii noștri! Unui angajat de la CJ Argeș i s-a plătit de instituție „masteratul”

Luni, 26 Februarie 2018 13:40

Camera de Conturi Argeș a descoperit mai multe nereguli privind modul de cheltuire a banului public de către Consiliul Județean Argeș. Deși Dan Manu, președintele CJ Argeș, i-a răsfățat în ultimul an pe angajații săi cu salarii foarte bune, mai ales după apariția legii salarizării unitare, se pare că înainte de aceste măriri se încercau tot felul de tertipuri pentru a fi recompensați angajații favoriți.

 

Trei primării din Argeș - prejudiciu total de circa 1,7 milioane lei

Luni, 26 Februarie 2018 13:32

# Fostul primar Florin Frătică (foto) a făcut prăpăd în administrația de la Bradu # Bradu, Ungheni și Corbeni pe lista neagră în județ, în urma raportului Camerei de Conturi Argeș
Pe vremea fostului primar, Florin Frătică, s-au descoperit la Bradu zeci de nereguli. Astfel, în urma raportului Curții de Conturi, Primăria Bradu ocupă primul loc dintre primăriile din județ ca valoare a prejudiciului constatat. În acest top al „rușinii”, instituția administrată de fostul primar este lider autoritar cu un prejudiciu de 640.000 lei. Aceasta este urmată de Primăria Ungheni cu 589.000 lei și Primăria Corbeni cu 441.000 lei. În total, cele trei administrații au creat un prejudiciu de circa 1,7 milioane lei.

Spitalul Județean Argeș și Direcția pentru Protecția Copilului Argeș - prejudicii uriașe depistate de Curtea de Conturi

Luni, 26 Februarie 2018 13:29

Camera de Conturi Argeş şi-a exercitat, în cursul anului 2017, funcţia de control/audit la nivelul mai multor unităţi administrativ-teritoriale și instituții publice din județ. În raportul public al Curții de Conturi pe anul 2016 sunt evidențiate nereguli grave printre care bonusuri si remunerații ilegale. Acţiunile de control au identificat cazuri de nerespectare a reglementărilor legale, constatându-se abateri care au condus fie la nestabilirea, neurmărirea şi neîncasarea unor venituri bugetare, fie la producerea unor prejudicii ori la denaturarea unor date şi informaţii din situaţiile financiare.

 

Scandal și circ ieftin la ședința de buget a Consiliului Local Moșoaia

Luni, 19 Februarie 2018 22:23

# Șeful  PNL a fost abandonat în sală, vorbind, de propriii colegi
Ședință de un penibil dus la extrem joia trecută, cu ocazia dezbaterii bugetului, dar și altor teme de interes general, la Consiliul Local Moșoaia. În rol principal, prin ton, atitudine dar și bătut câmpii, nimeni altul decât președintele PNL local, Mihai Alexandru Lucian (foto). Pentru acesta, spectacolul a început la matineu. Mai exact, în dimineața zilei ședinței, acesta prevedea pe facebook  o afluență periculoasă de susținători PSD, susținători care să ajute majoritatea din forul de conducere al localității să treacă proiectele de pe ordinea de zi. Drept pentru care, domnul

Ședință maraton, la Topoloveni, joia trecută

Luni, 19 Februarie 2018 22:22

# Primul punct pe ordinea de zi - votarea bugetului pentru anul în curs

Joi, 15 februarie 2018, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni a avut  loc ședința ordinară a consiliului local pe luna februarie. Ordinea de zi a fost una destul de încărcată, consilierii locali  analizând pentru aprobare următoarele proiecte de hotărâri.

• Bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Topoloveni, pe anul 2018;
• Stabilirea obiectivelor de investiții ce se finanțează în anul 2018 din sume ce constituie excedent al anului precedent, aprobat prin HCL Topoloveni nr.2/2018;

 

Budeasa - se fac demersuri pentru amenajarea de spații de joacă în fiecare sat

Luni, 19 Februarie 2018 22:19

# Şcoala Gimnazială Budeasa Mare şi grădiniţa din Budeasa Mică vor fi reabilitate în 2018.
Mihai Rachieru, primarul comunei Budeasa, nu se dezminte, nu dă înapoi și continuă să își îndeplineasă promisiunile făcute localnicilor. După cum am mai scris, în prima zi a noului an școlar 2017-2018, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost alături de copiii din Budeasa, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Argeș, pentru că, în comuna Budeasa, a avut loc, odată cu

Procesul unei primării din Argeș cu Apele Române, pentru că nu au decolmatat un pârâu, a ajuns la Tribunal

Luni, 19 Februarie 2018 22:03

# Decizia poate crea un precedent uriaș pentru alte administrații locale

La începutul verii anului trecut, o hotărâre judecătorească emisă de o instanță din Pitești venea să tulbure somnul frumos al reprezentanților unei instituții cu un buget uriaș, dar cu realizări puțin vizibile. Hotărârea cu pricina a pus, în curtea Administrației Apelor Argeș, cheltuielile provocate de ieșirea unui pârâu din albie, pârâu care a distrus, pe o porțiune însemnată, un drum proaspăt asfaltat. Astfel, ABAAV, o instituție cu excedent de 3.000 de miliarde de lei vechi, care nu se prea omora însă reparațiile și decolmatările, a devenit, brusc, atentă.

 

”Îmi doresc, în 2018, o implicare mai mare a Consiliului Județean pentru infrastructura localității

Luni, 19 Februarie 2018 21:57

# Declară Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești
Primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, este o persoană directă, incomodă chiar atunci când vine vorba de bunul mers al localității pe care o păstorește. Prin politici bine orientate, speculând apropierea de gigantul Dacia-Renault, edilul șef din Dârmănești a reușit atragerea de investitori importanți, investitori care au dus aproape de zero rata șomajului, iar pe de altă parte varsă contribuții financiare importante în bugetul local. ”Pe un teren din Valea Nandri se va ridica, cât de curând, o fabrică de componente pentru uzinele electrocasnice de la Găești, iar fabricile deja existente, Sealynx și MPO se extind, fiind, deja, în campanie de angajări. Toate sunt întreprinderi serioase, unde localnicii își pot găsi un loc de muncă stabil și destul de bine plătit”, ne-a declarat Emilian Ciolan.

Primarul din Stolnici privește cu speranță spre viitor

Luni, 19 Februarie 2018 21:56

# Sevastian Pupăză Roșu: ”Sunt mulțumit de ceea ce am făcut până acum, însă se mai pot face multe... Îmi doresc o comună cu condiții de oraș”
Optimist incurabil, Sevastian Pupăză Roșu, primarul iubit de stolniceni, este, mereu, în căutare de finanțări nerambursabile, mereu în căutare de bani pentru localitatea pe care o conduce. Deși a reușit, chiar și la acest început de mandate, să facă multe, acesta se declară mulțumit numai parțial, pentru că, așa cum ne-a declarat, mulțumit nu va putea fi, probabil, niciodată pe deplin. Pentru că mai este, întotdeauna, ceva de făcut în comună, exact așa cum, în propria ogradă, un gospodar găsește mereu ceva de îmbunătățit.

 

Cheltuielile nejustificate de la „Dimitrie Dima” puse în spatele fostei directoare

Luni, 19 Februarie 2018 21:53

# Viceprimarul Laurențiu Zidaru (foto): „În ultimele două luni din 2016 s-a plătit la utilități 155.000 lei, iar în 2017, în aceeași perioadă, doar 39.000 lei” # Viceprimarul Piteștiului susține că nu este nevoie de un audit la unitatea școlară care a consumat, în primele opt luni din 2017, pe utilităţi, nu mai puţin de patru miliarde lei vechi # Clasica rezolvare: s-a schimbat directorul, s-a rezolvat și problema
La începutul anului 2018, la nivelul municipalității s-a constituit o comisie de analiză a sistemului de alimentare cu energie termică pentru încălzire și preparare apă caldă de consum și a sistemului de alimentare cu apă și canalizare la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”. Coordonatorul comisiei a fost desemnat viceprimarul Laurențiu Zidaru.

Scandal la Primăria Pitești, după ce prețul gigacaloriei a crescut!

Luni, 19 Februarie 2018 21:48

# Primarul Cornel Ionică (foto stânga) l-a mustrat pe directorul de la Termo Calor, Iulian Richițeanu (foto dreapta): „Sunteți un pic cam apatic… Nu vă mai pasă de Termoficare”

Discuții aprinse, săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local Pitești! Aprobarea unui preț mult mai mare al energiei termice pentru populație a creat un val de nemulțumiri nu doar printre piteșteni, cât și printre consilierii locali PSD. Primarul Cornel Ionică a fost pus în situația de a majora prețul la gigacalorie pentru piteştenii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire după ce SC Termo Calor Confort a cerut acest lucru. Astfel, de la 1 martie prețul gigacaloriei ar fi crescut de la 191 lei la 245 lei, adică cu 54 de lei mai mult decât până în prezent.

 

Cornel Petrică, primarul comunei Rătești: ”Așteptăm investitori serioși, le vom crea condiții favorabile!”

Luni, 19 Februarie 2018 21:07

Tânărul primar din Rătești dorește, în 2018, să atragă, în localitatea pe care o conduce, cel puțin un investitor care să completeze, financiar, bugetul local insuficient. Acesta se bazează pe faptul că atât Autostrada București - Pitești, ce tranzitează comuna pe toată lungimea, cât și loturile de teren ce pot fi comasate pot constitui puncte de atracție - pe modelul vecinilor de la Căteasca - pentru investitorii în industrie. ”Avem nevoie și de astfel de firme, de firme mari, care să aducă venituri la bugetul local, dar și care să angajeze forță de muncă locală”, ne-a declarat ambițiosul primar.

PRIMĂRIA MIOVENI ACTUALIZEAZĂ STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ORAŞULUI

Luni, 19 Februarie 2018 21:06

Primăria orașului Mioveni a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică locală și a Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, privind actualizarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a orașului  pentru perioada 2014-2020.
Etapa consultării publice are loc în perioada 08 februarie 2018 – 08 martie 2018.

 

Viitor de aur țara noastră are! Țîcă și Țîță - cei mai noi reprezentanți, în consiliul local, ai locuitorilor comunei Bradu

Luni, 12 Februarie 2018 15:19

Așa cum scriam spre sfârșitul anului trecut, PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel), creație proprie și personală a fostului senator Mircea Andrei, al cărei reprezentant de frunte, în Bradu, este fostul primar Florin Frătică, a dat o nouă lovitură de imagine! Două noutăți pe piața transferurilor tocmai au fost promovate în funcția de consilier local. Este vorba de Țîcă și Țîță, ce i-au schimbat pe mai puțin performanții (la vot) Anghel Motolea şi Florentin Luca, ambii de la Partidul pentru Argeş şi Muscel. Organizaţia de la Bradu condusă de Florin Frătică a decis, oficial, ca cei doi ultimi consilieri să fie demişi din Consiliul Local pentru că nu şi-au plătit cotizaţiile la partid.  În  realitate, cei doi au votat ”pentru” atunci când s-a pus în discuție alegerea viceprimarului comunei, în persoana PSD-istului  Gheorghe Negoi.

UN NOU PREMIU PENTRU ORAŞUL MIOVENI

Luni, 12 Februarie 2018 15:08

În data de 5 Februarie, în Paris, la Biroul Consiliului Europei a avut loc întâlnirea anuală de coordonare a evenimentului „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale” (SEDL) şi ceremonia de premiere a oraşelor care s-au implicat activ în promovarea manifestării și dezvoltarea spiritului civic.
Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale - doamna Gaye Doganoglu şi domnul Dimitri Marchenkov - Director Adjunct în cadrul Departamentului de Cooperare şi Relaţii Externe.

 

Pagina 103 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea