Scandal pe banii de finanțare între cluburile sportive din Bradu

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:31

# Se încearcă acreditarea ideii că Primăria Bradu aruncă banii pe formația locală, ceea ce este totalmente fals!

O, tempora, o, mores! (O, timpuri, o, moravuri!), par să strige, disperați, foștii dirijori, aflați, până recent, la comanda Primăriei Bradu. Pentru că vechea trupă, condusă de Frătică Florin Dragomir, dirija, cu larghețe, 500 de milioane de lei vechi pe lună către echipa de suflet, Atletic Bradu, echipă ce funcționa sub egida clubului cu același nume, avându-l ca președinte pe Soare Cristinel (Țîcă). Bani, deplasări, teren de sport, sală de sport. Toate acestea la cheremul grupului (bine) organizat menționat mai sus.

Sală arhiplină la sesiunea de informare de la CCIA cu Inspectorul General de Stat, Nicolae Dantes

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:52

Săptămâna trecută, pe 22 ianuarie, în prezența inspectorului general de stat Dantes Nicolae Bratu, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, împreună cu Camera de Comerț  Industrie și Agricultură Argeș, au derulat o sesiune de informare și conștientizare a angajatorilor din județul Argeș. Sala de ședințe pusă de dispoziție de CCIA a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de participanți.

 

Primarul din Valea Iașului, Nicolae Barbu, găsit nevinovat în procesul penal privind închirierea pajiștilor comunei

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:32

Sfârșit de război, purtat pe durata a patru ani, în instanțe, între Nicolae Barbu, edilul șef al comunei Valea Iașului, și Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. Nicolae Barbu a fost acuzat de abuz în serviciu pentru închirierea unor pășuni aparținând domeniului public al localității. Dacă acuzațiile - unele foarte grave - s-ar fi dovedit adevărate, s-ar fi lăsat, fără îndoială, cu ani grei de închisoare. Doar că, după ce s-a dispus efectuarea de expertize de specialitate, totul s-a redus la tăcere…

Programul dezbaterilor publice pe marginea bugetului la Mioveni

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:28

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria oraşului Mioveni, organizează dezbateri cu cetăţenii pe marginea bugetului local pentru anul 2018. Discuţiile asupra priorităţilor pentru 2018 vor începe vineri, 26 ianuarie şi se vor încheia duminică, 4 februarie.
Proiectul de hotărâre al bugetului de venituri şi cheltuieli 2018, poate fi vizualizat şi studiat la adresa de web: www.emioveni.ro Legislaţie – Transparenţă decizională.
Programul întâlnirilor zonale:

 

„Nu CJ va face pârtia A1. CJ va băga banii în conturile ADI, iar asociația va face obiectivul”

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:20

# Declară Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu # Vezi care sunt cele nouă obiective stabilite de ADI Molivișu
Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Județean Argeș au fost votate trei proiecte care au vizat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu, din care fac parte CJ Argeș și Primăriile Arefu, Brăduleț și Cicănești. Este vorba de majorarea cotizației anuale a CJ Argeș la ADI Molivișu de la 20.000 la 50.000, aprobarea strategiei proiectului, respectiv de a realiza un studiu de fezabilitate pentru o nouă pârtie de schi, creionată pe domeniul public de data asta.

ANUNŢ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII DIN CLUCEREASA!

Luni, 22 Ianuarie 2018 22:27

Referitor la realizarea reţelei de distribuție şi a branşamentelor individuale de gaze naturale în satul Clucereasa, oraş Mioveni, judeţul Argeş - Primăria oraşului Mioveni vă informează:
- Reţeaua de distribuție a gazelor naturale în satul Clucereasa (rețeaua stradală) se va realiza de către S.C. Distrigaz Sud Reţele S.R.L. din cadrul S.C.Engie S.A., în  regim de cofinanţare cu Unitatea Administrativ Teritorială Oraşul Mioveni (96,39% Unitatea Administrativ Teritorială Oraşul Mioveni și 3,61% S.C.Engie S.A);

 

Aproape 1.000 de parazăpezi montate în Argeș

Luni, 22 Ianuarie 2018 20:51

Prima ninsoare nu a luat prin suprindere autoritățile din județul nostru. Astfel, în urma căderilor de zăpadă, în perioada 13-17 ianuarie  s-a acționat pe întreaga rețea de drumuri județene. Pentru această acțiune s-a folosit o cantitate de 2.500 tone material antiderapant. De asemenea, s-a intervenit cu un număr de 47 autobasculante cu lamă și RNSP, fiind montate, pe întreaga rețea de drumuri județene, 935 de parazăpezi. „În cadrul celor șase districte ce apartin Regiei Autonome de Drumuri Argeș RA,  sunt stocuri suficiente de material antiderapant pentru perioada următoare și suntem pregătiți să acționăm în cazul în care condițiile meteorologice o impun”, a precizat Alina Nicolau (foto), directoarea generală a RAJD Argeș.  A.V.

40 de cadre medicale - angajate la Spitalul Județean Argeș în ultimele patru luni

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:41

La Spitalul Județean Argeș continuă valul de angajări. Odată cu numirea doamnei Adriana Molfea în funcția de manager interimar în septembrie, la unitate au fost angajate nu mai puțin de 40 de cadre medicale și auxiliare. De altfel, la sfârșitul anului au fost scoase la concurs și alte posturi ce au fost ocupate sau urmează a fi ocupate: medic în specialitatea diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, două posturi de medic specialist în Cardiologie, un post de medic specialist în Chirurgie plastică, un post de medic în specialitatea Neonatologie, un post de medic specialist Gastroenterologie. Dacă în vara anului 2017, criza de personal din cadrul secției de Oncologie a determinat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti chiar să suspende temporar internările, în acest moment la Oncologie se funcționează în regim normal. Mai mult, conform conducerii spitalului, în februarie vor fi scoase la concurs alte posturi la secția de Oncologie. A.V.

 

Restanțe de aproape 10 milioane de lei la bugetul Primăriei Curtea de Argeș

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:20

# Lista persoanelor juridice cu restanțe la impozitele și taxele locale
Zeci de persoane juridice și persoane fizice datorează Primăriei Curtea de Argeș sume importante de bani, conform datelor publicate pe site-ul primăriei orașului regal. Printre datornicii la bugetul municipalității  se regăsesc firme aflate de mult în faliment sau insolvență, dar și sume foarte mari datorate de simpli contribuabili.

Președintele Manu deschide gura pentru a se afla în treabă

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:19

# Președintele CJ Argeș, Dan Manu:  „Prioritatea noastră este de a funcționa toate instituțiile!!!” # Ar fi culmea dacă vreun președinte de consiliu județean și-ar dori ca o instituție subordonată să fie nefuncțională.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și-a pus o dorință pentru anul 2018, și anume să reușească, în sfârșit, să-și facă datoria! Pentru a reuși acest lucru și-a stabilit o prioritate, care, cu greu poate fi neîndeplinită. Primul om din județul Argeș și-a propus ca prioritate, pentru noul an, funcționarea tuturor instituțiilor subordonate.

 

Curtea Colegiului Brătianu urmează să fie amenajată

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:17

La ultima ședință de Consiliu Local Pitești, desfășurată în luna ianuarie, s-a aprobat documentația de avizare a lucrărilor pentru investiția „Amenajare curte interioară și accese Colegiul Național I.C. Brătianu”. Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 520.000 lei, cu TVA. Pentru acest obiectiv, proiectantul a propus amenajarea curților interioare și a celei exterioară colegiului, realizarea unui sistem de colectare prin rigole a apelor pluviale, executarea unor trotuare de gardă la ambele corpuri ale clădirii colegiului, dar și amenajarea unor platforme laterale în curtea colegiului prin betonare sau asfaltare. S-a propus realizarea următoarelor obiective: curți betonate + trotuare – 1276 mp; alei pavate + curți pavate – 966 mp; rigole drenaj deschise prefabricate și rigolă drenaj pietonală prefabricată. A.V.

Schimbări în instanțele și la parchetele argeșene

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:17

# După 11 ani la CSM, judecătorul Cristian Ioniță se întoarce la Tribunalul Argeș
Începutul de an vine cu schimbări atât în rândul judecătorilor, cât și la parchetele din Argeș. Cristian Ioniță, piteșteanul care a reprezentat județul, timp de 11 ani la CSM, ca șef al Biroului de statistică judiciară, plecat din funcția de președinte al Judecătoriei Pitești, s-a întors, de anul acesta. Locația nu este însă aceeași, judecătorul ocupând, prin concurs, un post la Tribunalul Argeș. Surse de încredere susțin că Ioniță va candida, cât de curând, pentru o funcție de conducere la Tribunal.

 

Ședință de Consiliu Local, la Bradu, pe muchie de cuțit!

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:15

Ședință cu emoții, la jumătatea săptămânii trecute, în comuna Bradu. Întruniți în procedură extraordinară, fiind ultima zi când se puteau vota modificări în distribuirea sumelor din bugetul local, cei din aparatul primăriei au avut inima cât un purice, pentru că, la ora desemnată pentru începerea ședinței, nu era cvorum. Mai exact, din cei 15 consilieri locali, 2 fiind suspendați, pentru a se constitui o majoritate validă, trebuiau să fie de față minim 7. După telefoane și așteptări, numărul minim fiind atins, ședința s-a putut ține și hotărârile necesare bunului mers al comunei au fost adoptate.

Primărița din Ștefănești nu mai acceptă comportamentul consilierilor locali

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:13

# Din cauza lipsei de consens în forumul decizional, primăria nu a reușit să cheltuiască 167 miliarde lei vechi # Ioana Jenica Dumitru: ”Eu sunt de vină...dar am să mă schimb!”
Început de an în forță pentru șefa primăriei Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru. Aceasta pare decisă în a lua taurul urban de coarne și a-și impune stilul propriu de lucru. Nemulțumirea fostei deputate a venit din faptul că, din cauza neînțelegerilor din cadrul consiliului local, o sumă destul de serioasă de bani a rămas necheltuită. Și asta în condițiile în care urbea are nevoi multe și din ce în ce mai diversificate. Primărița a punctat, ca și în alte rânduri, pe o rețea de socializare, problemele întâmpinate. În final însă, a dat de înțeles că treburile nu vor rămâne așa la nesfârșit.

 

După ce proiectul Molivișu s-a făcut praf, au fost reluate discuțiile pentru o mega-stațiune de schi în Munții Făgăraș

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:05

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu președintele C.J. Sibiu, Daniela Câmpean, și vicepreședintele C.J. Brașov, Adrian Gabor, au participat joi, 12 ianuarie 2017, la Ministerul Turismului, la o întâlnire cu ministrul Mircea Titus Dobre. Discuțiile purtate au fost legate de modul de implementare al proiectului de interes naţional nr. 1 “Dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil, Munții Făgăraș (200  de zile cu zăpadă pe an - Dezvoltare durabilă în masivul Făgăraş) – prevăzut în Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism prin HG 558/04.08.2017.

Serviciul de Prevenire a Infecțiilor din cadrul Spitalului Județean Argeș - amendat de DSP pentru organizare necorespunzătoare

Luni, 15 Ianuarie 2018 22:19

La sfârșitul anului 2017 s-au desfășurat în unitățile sanitare cu paturi din județ mai multe acțiuni tematice de control de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică Argeș. În principal au fost verificate unitățile care au prezentat neconformități la controalele anterioare. Au fost verificate 13 spitale dintre care 12 publice și unul privat.

 

Administrația locală Mioveni, bilanț fabulous pentru 2017

Luni, 15 Ianuarie 2018 14:31

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat, la sfârșitul anului 2017, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției pentru anul în curs și proiectele pentru oraș. Primarul Ion Georgescu a fost însoțit de viceprimarul Aurel Costache, de secretarul oraşului - Ionuţ Badea, de directorul economic - Gheorghiţa Sava şi de şeful biroului Investiţii - Dănuţ Proca.

Computer Tomograf pentru Spitalul de Pediatrie și RMN pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești

Luni, 15 Ianuarie 2018 14:30

Marți, 9 ianuarie, la Palatul Victoria, în prezența premierului Mihai Tudose, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și cu furnizorii de echipamente au semnat contractele pentru achiziționarea de 14 echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf , 24 de echipamente  Rezonanță Magnetică Nucleară și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN), în valoare totală de 19,8 milioane de euro. De două dintre aceste echipamente ultramoderne de imagistică va beneficia și județul Argeș, respectiv de un Computer Tomograf, ce va intra în dotarea Spitalului de Pediatrie, și de un RMN, pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești.

 

Impozitele și taxele locale din Mioveni pot fi achitate și online

Luni, 15 Ianuarie 2018 14:29

Începând din data de 3 ianuarie 2018, impozitele şi taxele locale din Mioveni pot fi achitate şi online. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea plata fără autentificare şi selectând “Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii.
Plata taxelor şi impozitelor, precum şi a amenzilor utilizând cardul bancar prin Sistemul Național Electronic de Plată Online(SNEP)  este disponibilă 7 zile din 7. De asemenea, plata amenzilor contravenţionale se poate face şi în termenul de 48 ore.

La Budeasa, peste 4.000 de hectare vor fi cadastrate gratuit

Luni, 18 Decembrie 2017 10:14

La începutul lunii decembrie, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a publicat lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integrală din fonduri nerambursabile, ţara noastră având la dispoziţie peste 310 milioane de euro pentru acest obiectiv, banii provenind din finanţare prin POR 2014-2020. Argeșul  beneficiază de fonduri pentru cadastrare, în primă fază fiind prinse 26 de localităţi. În primul lot s-a înscris și comuna Budeasa , care, astfel, va rezolva problema de fond funciar pentru 4.132 ha

 

Pagina 105 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea