Principalele lucrări de întreținere și reparații realizate de ABAAV în 2017

Luni, 18 Decembrie 2017 09:54

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea este instituția publică, cu personalitate juridică, ce funcţionează pe bază de gestiune economică şi financiară, în subordonarea Administraţiei Naţionale “Apele Române”, având ca scop cunoașterea, protecția, punerea în valoare și utilizarea durabilă a resurselor de apă, monopol natural de interes strategic, precum și administrarea infrastructurii Sistemului de gospodărire a apelor. ABAAV își desfășoara activitatea în spațiile hidrografice ale subbazinelor Argeș, Vedea, Călmățui și Dunare, prin șase subunități de gospodarire a apelor. 

ADI SERVSAL Argeş continuă implementarea operaţională a sistemului de management integrat al deşeurilor

Luni, 18 Decembrie 2017 09:34

De la implementarea Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor în judeţul Argeş, ca rezultate pozitive se pot nota:  Realizarea gradului de 100% de acoperire cu serviciul de colectare şi transport al deşeurilor menajere. Eliminarea depozitelor neconforme, ca urmare că toţi locuitorii judeţului au acum acces la sistemul de colectare şi transport.

 

Investiție nejustificată de 2 miliarde de lei vechi din partea Consiliului Local Pitești

Luni, 11 Decembrie 2017 12:47

# Centrala termică de la „Dimitrie Dima”, dată în folosință în 2016, este neutilizabilă după ce căminul și cantina au fost închise
Situația de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” dă mari bătăi de cap consilierilor locali de la Pitești. Cheltuielile nejustificate de la unitatea de învățământ, care se măresc de la o lună la alta, au obligat Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Pitești la realizarea unui audit intern pentru a afla care este situația exactă acolo. În cele din urmă directoarea Gabriela Cârstea și-a dat demisia din fruntea instituției de învățământ.

Al treilea test cu un autobuz electric la Pitești

Luni, 11 Decembrie 2017 12:45

Primăria Municipiului Pitești, prin SC Publitrans 2000 SA, va testa în perioada 12 - 16 decembrie un nou tip de autobuz electric care va circula gratuit pe toate traseele din localitatate. Autovehiculul este produs de către firma „Golden Dragon Bus Co. Ltd” fabricant aflat în topul primilor 5 producători din Asia, cu o producţie de peste 6.000 de unităţi pe an.

 

O instituție publică are datorii de peste 50.000 de lei către bugetul Primăriei Pitești

Luni, 11 Decembrie 2017 12:44

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș este singurul serviciu public deconcentrat din județ cu obligații fiscale restante la bugetul local al Municipiului Pitești. Instituția condusă de Laurențiu Achimescu acumulează datorii de 58.736,22 lei către Primăria Pitești. Directorul Achimescu a fost nemulțumit de suma de bani pe care trebuie să o plătească primăriei și a contestat decizia în instanță.

Cine sunt beneficiarii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare?

Luni, 11 Decembrie 2017 12:41

# S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni - GHIDUL UTILIZATORULUI – PRECIZĂRI

Clientul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare este acea persoană fizică, juridică sau asociație, care deține calitatea de titular de contract de furnizare și primește factura emisă de către S.Ed.C. Mioveni.

 

Delegație franceză - la antrenament comun cu Salvamont Argeș la Cota 2000

Luni, 04 Decembrie 2017 23:36

În cadrul colaborarii dintre județul Arges și departamentul Savoia, în perioada 10-14 decembrie, o delegație din partea SDIS-73 Salvamont Savoia, va participa, împreună cu Salvamont Arges, la un antrenament comun. Tema antrenamentului se numește “Comandament/management la accidentul montan/avalanșă”, fiind a treia manifestare de acest fel. La aplicație, împreună cu cei 23 de salvamontiști din Argeș și Savoia, vor fi prezenți și 28 de salvatori montani din județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Neamț și Sibiu.

Cinci investiții inaugurate, într-o singură zi, la Solobozia

Luni, 04 Decembrie 2017 23:31

# Președintele CJ Argeș a tocit forfecuța în panglici!!!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a tocit, la propriu, o forfecuță, la câte panglici a avut de tăiat, una după alta, la Slobozia. Acesta și vicepreședintele Ion Mînzînă au participat, marți, 28.11.2017, la inaugurarea mai multor investiții realizate de Primăria și Consiliul Local al comunei Slobozia. Astfel, împreună cu primarul Petre Funie au fost tăiate cinci panglici, pentru tot atâtea obiective.

 

Cornel Ionică a dat startul curățeniei de iarnă în primărie

Luni, 04 Decembrie 2017 15:39

Primăria Pitești a început curățenia de iarnă în instituție. În preajma pregătirilor cu prilejul Zilei Naționale a României, pe lângă planificarea evenimentelor pentru 1 decembrie, angajații instituției au început să strângă cartoanele și actele nefolositoare din birouri. Zeci de cartoane cu documente au fost duse în afara Primăriei, într-o utilitară, pentru a fi depozitate în altă parte sau reciclate, după caz. În acest fel, au fost aruncate la groapa de gunoi a istoriei politice și ultimele documente provenite din vremea fostului primar, Tudor Pendiuc. A.V.

Bilanţul primarului Baciu, după cinci ani de mandat: infrastructura rutieră pe lungime de peste 52 km a fost modernizată!

Luni, 04 Decembrie 2017 15:25

# Culmea, abia anul acesta, după 15 ani de calvar, Consiliul Județean Argeș a reparat drumul de acces în comună # bProporție dezastroasă pentru autoritățile județene, dar total favorabilă primarului Baciu: la un metru de cârpeală județeană, un kilometru de asfalt în Corbi!

 

Ședința Consiliului Local Topoloveni pe luna noiembrie

Luni, 04 Decembrie 2017 15:18

Miercuri, 29 noiembrie 2017, ora 14.00 la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni a avut loc ședința ordinară de consiliu pe luna noiembrie 2017.
Cu acest prilej consilierii locali au dezbătut  spre aprobare următoarele proiecte de hotărâri:
• Mandatarea Primarului orașului Topoloveni să semneze în numele și pentru UAT orașul Topoloveni, în calitate de reprezentant al proprietarului, Statul Român, contractele de vânzare-cumpărare a locuințelor din imobilul ANL 1, care îndeplinesc condițiile legale de vânzare;

Primarul comunei Stîlpeni: ”Am semnat două proiecte importante pe PNDL 2”

Luni, 04 Decembrie 2017 15:17

# Gabi Șerbănoiu: ”Ne mândrim cu una dintre cele mai moderne grădiniţe cu program prelungit din judeţ”

Reprezentanţii comunei Stîlpeni au semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale,  contractul de finanțare pentru două investiții foarte importante pentru comunitate. Este vorba despre proiectul “Reabilitare, canalizare si înființare staţie de epurare în zona Blocuri vechi" comuna Stâlpeni  şi “Prima înfiinţare a unei reţele de apă uzată în satul Rădeşti, com Stîlpeni” - branşamente pentru 350 de case.

 

Branşarea la reţeaua de apă şi racordarea la reţeaua de canalizare a imobilelor din aria Operatorului Regional S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti

Luni, 04 Decembrie 2017 15:15

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, aduce la cunoştinţă că branşarea la reţeaua de apă şi racordarea la reţeaua de canalizare a imobilelor din aria de operare se realizează în conformitate cu legislaţia specifică în domeniu şi cu Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale ADIA, judeţul Argeş, care cuprinde următoarele prevederi:

Defilare și depuneri de coroane de Ziua Națională, în Mioveni

Luni, 04 Decembrie 2017 13:20

Zeci de coroane și jerbe de flori au fost depuse, vineri, la monumentele eroilor din Mioveni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
De la ora 13.00, depunerea de coroane, care a marcat cinstirea eroilor neamului românesc, a fost precedată de intonarea imnului de stat și de o slujbă religioasă oficiată în fața monumentului din centrul civic, ținută de un sobor de preoți.

 

Primăria Valea Iașului cere, în instanță, firmei lui Ștefan Lăzăroiu peste 5 miliarde lei vechi

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:38

Proces cu miză de peste 5 miliarde de lei vechi între Primăria Valea Iașului și firma afaceristului Ștefan Lăzăroiu. Totul a pornit de la  o lucrare efectuată, cu o întârziere de câțiva ani, în comună. Este vorba, concret, de două grădinițe. La semnarea contractului, unitatea administrativă nu a avut banii cu care să finanțeze construcția. Așa încât, în contract a fost stipulată și posibilitatea de amânare a lucrărilor, cu clauză de actualizare a prețurilor în funcție de rata inflației. După câțiva ani, lucrarea a fost efectuată, recepționată și plătită, conform contractului.

Cele mai importante lucrări realizate de Primăria Pitești în 2017

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:35

Anul 2017 este pe sfârșite, iar Primăria Pitești a realizat graficul celor mai importante lucrări realizate în acest an. Pe lângă reparații de străzi, trotuare, alei și parcări sau realizare unor locuri de joacă, au fost reabilitate și străzile Găvana și Exercițiu, amenajare trotuar și piste de biciclete strada N. Dobrin, realizarea parcului Făget etc.

 

”Nu este bine să tratăm cu indiferență problemele cetățenilor”

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:31

# INTERVIU CU AUREL BĂLĂȘOIU, PRIMARUL COMUNEI ROCIU
Deși o persoană întotdeauna discretă, Aurel Bălășoiu face parte, negreșit, din garda veche (și grea în balanță!) a primarilor de comune argeșene, alături de Ion Dumitru (Albota), Gheorghe Stancu (Bascov), Sevastian Pupăză (Stolnici) și alții. Aflat, ca și câțiva colegi de partid (PSD) la al patrulea mandat, primarul din Rociu a demonstrat că se poate face administrație serioasă, fie și într-o comună cu preocupări eminament agricole și, implicit, cu un buget neîndestulător.

Magistratul Ion Rebeca: „Răspunderea judecătorului trebuie să fie abordată cu multă înțelepciune”

Luni, 27 Noiembrie 2017 15:24

# Judecătorii argeșeni, nemulțumiți de legile justiției
În data de 6 noiembrie a avut loc Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Pitești în cadrul căreia s-a discutat și s-a votat cu majoritate de voturi emiterea unui aviz negativ pe pachetul de legi care privesc Justiția, aflat pe agenda Parlamentului. Principalul aspect asupra căruia judecătorii au avut obiecții a fost legat de modificarea privind răspunderea magistraților.

 

Pe 1 decembrie, concert extraordinar Carla’s Dreams la Pitești

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:26

De Ziua Națională a României, municipiul Pitești se pregătește de aprinderea iluminatului festiv din centrul orașului și din principalele artere și cartiere. Lumini festive și diferite proiecții îi vor întâmpina pe cetățenii municipiului în Piața Primăriei unde au fost, deja, montate ornamente luminoase, plase de beculețe multicolore și proiectoare de lumini. Momentul aprinderii iluminatului ornamental și a bradului în Pitești va avea loc la ora 18:00, fiind urmat de un super concert Carla’s Dreams și un foc de artificii.

Piteștiul va fi supravegheat de 125 de camere

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:24

Poliția Locală a municipiului Pitești deține și monitorizează permanent un număr de 75 de camere de supraveghere. Până la sfârșitul anului în curs vor mai fi montate în Pitești încă 50 de camere de supraveghere. 37 dintre ele vor fi amplasate la ghenele de gunoi și 13, în puncte strategice stabilite de către Poliția Locală.  Până în acest moment, camere video sunt amplasate după cum urmează: Cartier Războieni - 3 camere, Centru - 22, Cartier Găvana - 7, Cartier Prundu – 9, Cartier Craiovei – 5, Cartier Trivale – 5, Parc Trivale – 7, Cămin Coremi – 15, respectiv Strada Negru Vodă - 2 camere. A.V.

 

Pagina 106 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea