1 DECEMBRIE IMPRESIONANT ÎN MIOVENI!

Luni, 27 Noiembrie 2017 13:22

Locuitorii oraşului Mioveni sunt aşteptaţi  la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural au pregătit un program care se va întinde pe parcursul a două zile.
Iată care sunt cele mai importante acţiuni:

Proiecte importante la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:48

Conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești și Consiliul Județean Argeș doresc să acceseze mai multe fonduri europene care ar putea schimba unitatea din temelii. Se dorește, printre altele, reabilitarea ambulatoriului, realizarea unui bazin la baza de tratament pentru recuperarea copiilor sub apă, realizarea unui nou corp, în spatele spitalului.

 

Cel mai tânăr primar din judeţ: “La Drăganu, prioritare sunt drumurile şi şcoala!”

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:43

Cel mai tânăr primar din judeţ, după alegerile din 2016, este Claudiu Lucian Stan, care a câştigat, detașat, alegerile la primăria Drăganu. Deşi aflat la o vârstă care poate nu îl recomandă pentru această funcţie, Claudiu Lucian Stan a venit la conducerea primăriei cu  experienţă în administraţie, el fiind, până la acest mandat, viceprimarul localităţii. Acesta are planuri îndrăzneţe pentru comuna sa, pe care deja a început să le pună în aplicare.

Drum de peste 7 km. și pod peste râul Cotmeana, pe bani europeni, inaugurate la Stolnici

Luni, 20 Noiembrie 2017 11:30

Investiție de calibru, pe fonduri nerambursabile, de aproape un milion de euro, dusă la bun sfârșit de edilii din Stolnici. Este vorba de bani europeni atrași pe Măsura 1.2.5., ”Modernizare drumuri către exploatații agricole” – drumuri amenajate și acoperite de macadam bituminat, în lungime de 7,3 km., dar și de un pod nou peste râul Cotmeana. Investiția a fost finalizată conform programului stabilit cu constructorul, așa încât, la răcirea vremii, nu vor mai fi problem de acces.

 

Primăria Pitești cumpără ghirlande luminoase de 10 miliarde lei vechi

Luni, 20 Noiembrie 2017 09:36

Primăria Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, a atribuit, la sfârșitul lunii trecute, contractul de achiziție pentru ghirlande luminoase și ornamente pentru pomul de Crăciun.  Estimarea inițială a valorii contractului,estimare realizată de autoritatea contractantă, a fost de 910.582 lei fără TVA. La procedură s-a prezentat o singură firmă, MK ILLUMINATION S.R.L. din Hunedoara. Aceasta a oferit puțin sub valoarea estimată, mai exact 906.000 lei fără TVA. Ofertă cu care, desigur, a și câștigat licitația. Așadar, în această iarnă, piteștenii vor beneficia, pe lângă instalațiile existente și funcționale, de noi lumini de sărbători. L.S.

S.Ed.C. Mioveni - Specialiști la dispoziția dumneavoastră! SERVICIUL SALUBRITATE

Luni, 20 Noiembrie 2017 09:36

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni execută prestații de salubrizare stradală și întreținerea curățeniei stradale. Activitatea se desfășoară pe formații de lucru, fiecare dintre acestea fiind coordonată de un șef de formație. Operațiunile de măturat manual și mecanizat, curățare și răzuire a rigolelor, spălare, stropire, întreținere a căilor publice se realizează în scopul păstrării unui aspect salubru al orașului. Întreținerea curățeniei se face zilnic, fiind vizate atât străzile cât și spațiile verzi stradale, spațiile de agrement sau parcările.

 

Culmea culmilor! Fostul primar și actuala primăriță din Ștefănești, împreună, împotriva tuturor!

Marţi, 14 Noiembrie 2017 21:36

Lavinia Năstase este, de puțin timp, consilierul pe probleme de cultură al primarului din Ștefănești, Ioana Dumitru. La ultima ședință de consiliu local, aceasta a ținut o scurtă alocuțiune cu privire la locul și rolul Brătienilor și Goleștilor, atât în istoria locală, dar și în cea a țării.

Ținând cont că ziua de 1 Decembrie se apropie, proaspăt numita consilieră a venit cu propunerea ca fiecare ales local sã-şi doneze indemnizaţia – numai pentru o lună - pentru a se putea organiza cum se cuvine evenimentul, precum şi ziua de Moş Nicolae, prilej cu care toţi copiii din Ştefãneşti sã primeascã mici cadouri.

Drumul Carului, între Corbi și Brăduleț, va fi asfaltat integral

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:55

# Astfel, localnicii nu vor mai trebui să treacă prin Domnești pentru a merge la Curtea de Argeș

Vestitul Drum al Carului, care face legătura între Corbi și Brăduleț, va fi asfaltat integral. Este vorba de o a doua etapă, în prima, încheiată recent, turnându-se covor asfaltic pe o distanță de aproximativ 1 km. dinspre Corbi și 400 metri dinspre Brăduleț. În a doua etapă, care va începe imediat, cele două comune vor continua asfaltarea până la punctul de întâlnire (aproximativ 600 metri Corbi și 400 meri Brăduleț).

 

Investiții de peste 3 milioane de euro la Bârla

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:54

# Doar proiectul de înființare și extindere a rețelei de apă se ridică la 109 miliarde lei vechi!

Gheorghe Voicu, primarul din Bârla, este absolvent a două facultăți (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti și  Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Studii Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti). Studiile de management l-au ajutat, după accederea în funcția de edil-șef al localității natale, la implementarea unui sistem de lucru eficient, bazat pe proiecte ambițioase, cu atragere, desigur, de fonduri europene nerambursabile. Bugetul local nu este unul de invidiat, așa că primarul nostru bate la ușile capitalei de județ dar, mai ales, la cele ale Capitalei țării, reușind să implementeze – în diferite stadii – proiecte importante.

Echipamente medicale noi la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:52

# Printre aparatele ce urmează a fi livrate la unitate până la sfârșitul anului se numără și un autoclav

În această perioadă, Spitalul de Pediatrie Pitești se află în proceduri de achiziție de echipamente medicale. Printre bunurile ce urmează a fi achiziționate de spital se numără un autoclav ce reprezintă un aparat care se utilizeaza pentru sterilizarea instrumentarului sanitar, a materialui de laborator etc.

 

Compartimentul de recuperare neuromotorie de la Spitalul de Pediatrie va fi reabilitat

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:38

La Spitalului de Pediatrie, până la sfârșitul lunii, se vor încheia procedurile de licitație și se va stabili o firmă care să ducă la bun sfârșit lucrările de reparații capitale de la etajul 7 al unității. La acest etaj își desfășoara activitatea compartimentul de recuperare neuromotorie pentru copiii cu dizabilități. Suma totală pentru aceste lucrării este de 960.000 de lei, bani proveniți din fondurile proprii ale spitalului. În urma reparațiilor, etajul va fi echipat special pentru persoanele cu dizabilități, iar conducerea unității are în vedere inclusiv realizarea unei săli de psiho-consiliere pe etaj, mai ales că cei mici rămân internați timp de 14 zile pentru recuperare în baza de tratament. De asemenea, pe perioada celor 90 de zile în care se vor realiza lucrările, compartimentul va fi mutat la etajul patru al spitalului, fiind restrânsă activitatea. A.V.

Protejarea instalaţiilor de apă pe timpul sezonului rece

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:37

Societatea  APĂ CANAL 2000 S.A. reaminteşte utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă că odată cu sosirea sezonului rece este necesar a se lua măsuri de prevenire pentru preîntâmpinarea îngheţării componentelor instalaţiei de alimentare cu apă.
Astfel, în conformitate cu Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş, utilizatorul este obligat să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei şi integrităţii fizice a căminului de apometru, a contorului/aparatului de măsură de apă şi a vanelor ce echipează branşamentul.
Orice reparaţii şi orice înlocuire de contor a cărui deteriorare se datorează unei funcţionări anormale în condiţii de îngheţ sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

 

Prefectura Argeș a atacat în instanță două autorizații de construire ce aparțin clinicii Dr. Costache

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:25

La sfârșitul anului 2016, Prefectura Argeș a deschis un dosar împotriva Turism Muntenia SA, S.C. Dr. Costache Ionuț Bogdan SRL și a primarului municipiului Pitești, după ce a fost înștiințată de Inspectoratul Județean în Construcții Argeș cu privire la unele nereguli la executarea lucrărilor de construire. Astfel, pe rolul Tribunalului Argeș se află un dosar ce are ca obiect anulare act administrativ autorizație construire nr. 931/09.12.2011 și nr. 743/02.12.2013. Prefectura contestă modul în care au fost acordate cele două autorizații de construire de către Primăria Pitești pentru clinica dentară Dr. Costache.

Lucrări de drenaj a apelor pluviale la Albota

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:39

# Prestigioasa firmă Comesad, executanta lucrării, ca de obicei, la înălțime
Deși este la al șaselea mandat, primarul Ion Dumitru încă reușește să surprindă. Pentru că nu s-a plafonat în biroul său de la etajul I al instituției pe care o conduce. Pentru că, deși  în convalescență, s-a înscris, vara trecută, într-o cursă electorală obositoare. Pentru că, mai mult, a preluat șefia filialei județene a Asociației Comunelor din Argeș.

 

După ce a devenit managerul Spitalului de Pediatrie, Florina Gheorghe și-a luat mașină de peste 40.000 de euro

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:32

În ultimii ani, la nivelul unităților spitalicești din Pitești, candidații nu s-au înghesuit să participe la concursurile de manager, deși salariile sunt unele motivante, dar vin și cu o serie întreagă de responsabilități. Așa se face că, la începutul anului, Spitalul de Pediatrie și Spitalul Județean Argeș aveau manageri interimari. În ceea ce privește Spitalului Județean, și în acest moment, acolo continuă interimatul. În luna aprilie 2017, Florina Gheorghe a promovat concursul de manager la Spitalul de Pediatrie Pitești, după o perioadă de interimat de șase luni. Se pare că postul îi priește extraordinar acesteia, iar acest lucru se observă și în declarația de avere.

Audit pe resurse umane la Primăria Bradu

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:28

#  Inspectorii vor cerceta și cum a ajuns celebrul demisionar ”Țîcă” șeful Căminului Cultural din localitate
Zilele acestea se desfășoară, la Bradu, un control pe resurse umane. Este vorba de controlul anual desfășurat sub egida Asociației Comunelor din România. Cetățenii din localitate, dar și oficialii acesteia, se întreabă cum va ieși raportul, mai ales în unele zone, considerate ”fierbinți”. După cum se știe, în era Frătică, angajările se făceau cum se făceau, și, mai ales, cu cine trebuiau. Curiozitatea este maximă și în cazul lui Cristinel Soare (Țîcă), absolvent de Liceu Tehnic pentru Protecția Mediului, însă director al Căminului Cultural Bradu, până săptămâna trecută. Vom reveni. M.T.

 

Comesad Drumuri modernizează parcările şi trotuarele din zona blocurilor D şi E din Bascov

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:26

Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a parcărilor şi trotuarelor din zona blocurilor D şi E a fost finalizată. În aceste condiţii, aşa cum a anunţat primarul Gheorghe Stancu, lucrările vor fi demarate începând din această toamnă.
Proiectul, în valoare de aproximativ 650.000 de lei fără TVA, prevede reabilitarea parcărilor, trotuarelor, aleilor carosabile şi pietonale din zona blocurilor D1, D2, E1, E2 şi E3.

Lucrările la Grădina de Vară vor fi gata… la vară!

Luni, 06 Noiembrie 2017 14:34

# Afiș la intrare: Aruncați gunoiul la coș! - și promisiunile politicienilor tot acolo!
Grădina de Vară a Piteștiului, spațiu care, și după 20 de ani de nefolosire, este prezentă în memoria locuitorilor, reprezintă unul din exemplele de proastă guvernare, în special pentru fosta șefie a CJ Argeș. Câștigată în instanță cu câțiva ani în urmă, Grădina de Vară a beneficiat de totala nepăsare a pesedistului Florin Tecău. Acesta a preferat să îndese bani în proiectul de la Molivișu, un dezastru financiar, lăsând actualei guvernări ocazia de a se face de râs și aici.

 

Cornel Ionică contraatacă: „Au apărut informații distorsionate cu privire la modernizarea stadionului Nicolae Dobrin”

Luni, 06 Noiembrie 2017 13:31

Deputatul PNL Dănuț Bica a adresat, în luna octombrie, o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, privind “Reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal Nicolae Dobrin din Piteşti”. În răspunsul primit de deputatul argeșean de la Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, se arată că modernizarea stadionului din municipiu este stopată chiar de Primăria Piteşti.

Primarul Ion Georgescu: ”Spitalul de la Mioveni va crea 200 de noi locuri de muncă”

Luni, 06 Noiembrie 2017 13:27

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a anunțat că lucrările la noul spital de la Mioveni sunt în grafic. Edilul preconizează că în mai 2019 spitalul de la Mioveni va funcționa la capacitate maximă. ”Pe estimările noastre, sfârșitul anului 2018, începutul anului 2019 va aduce la Mioveni noi locuri de muncă. Pe lângă utilitatea de natură medicală, unitatea va crea şi 200 de locuri de muncă. Vor fi angajați medici, asistenți, muncitori”, a precizat primarul Ion Georgescu.

 

Pagina 107 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea