Bună la organizare, varză la desfășurare! Ședința Colegiului Prefectural de vineri, o aberație!

Luni, 02 Octombrie 2017 13:29

Ședința Colegiului Prefectural desfășurată vinerea trecută, în sala Centrului Cultural Mioveni, a fost o aberație. Două sute de mașini au sosit, înainte de ora 10, data începerii ”lucrărilor”, cu zeci de primari, zeci de viceprimari sau secretari, zeci de șefi de instituții deconcentrate, zeci de jurnaliști. Două sute de mașini s-au îngrămădit, ocupând până și curtea Catedralei din apropiere, pentru... nimic! Pentru că, da, la ședința Colegiului Prefectural, așa ca de obicei, se îngrămădesc oficialitățile, pentru... nimic.

Podul vechi de peste Argeș, de la Căteasca, îndepărtat în întregime

Luni, 02 Octombrie 2017 13:27

Podul vechi de la Căteasca, parțial căzut, a oferit, ani buni, o imagine parcă desprinsă din filmele de groază. Acesta ar fi trebuit dărâmat înainte de construirea podului nou, însă graba de a demara noua construcție nu s-a împiedicat – având finanțarea larg asigurată de Consiliul Județean – de un ciot, precum ruina vechii construcții.  Podul nou a fost construit în aval față de cel vechi, iar această decizie tehnică, coroborată cu viteza mare de curgere a apei, a dat bătăi serioase de cap tehnicienilor și constructorilor. S-a discutat și răs-discutat cu privire la metoda de eliminare a ruinelor podului vechi.

 

Lucrări noi de infrastructură la Bradu

Luni, 02 Octombrie 2017 13:26

# Strada Cimitirului din Bradu de Sus a fost asfaltată în întregime
La Bradu se lucrează de zor, echipele de muncitori profitând de zilele încă frumoase ale toamnei. Sediul Primăriei este legat, printr-un pasaj suprateran, de dispensarul din imediata vecinătate, cu scopul de a mări spațiul existent în clădirea administrativă. Astfel, cetățenii vor fi primiți, imediat după terminarea lucrărilor, într-o zonă mai bine definită, birourile privind impozitele și taxele vor beneficia de amenajări noi.

Argeșul - singurul județ din țară în care elevii de nota 10 au fost premiați într-o instituție privată

Luni, 02 Octombrie 2017 13:07

# În atenția Ministerului Educației Naționale! # Totul s-a petrecut cu larga aprobare și participare a președintelui CJ Argeș, Dan Manu, care a și oferit diplome de merit elevilor cu această ocazie
Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, în acest an au fost acordate sume în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017. Așa se face că la începutul lunii septembrie au fost premiați, în fiecare județ, toți elevii merituoși.

 

Cinci noi blocuri au beneficiat de reabilitare termică la Topoloveni

Luni, 02 Octombrie 2017 12:45

Orașul Topoloveni își păstrează, cu eforturi înnoite an de an, titlul de campion al numărului de blocuri rehabilitate termic. S-a depășit, anul acesta, procentul de 50%, existând posibilitatea ca mica așezare musceleană să devină primul oraș din țară integral reabilitat termic.

Firma care se ocupa cu realizarea sălii de sport la Școala „Ion Pillat”, dată în judecată de Primăria Pitești

Luni, 02 Octombrie 2017 12:39

După ce au stat un an întreg cu șantierul în curte, copiii de la Școala Gimnazială „Ion Pillat” nu s-au bucurat nici la începerea acestui nou an școlar de o sală de sport funcțională. Contractul pentru realizarea unei săli de sport a fost adjudecat de către firma argeşeană de construcţii Crimar Pamico Industrial Montaj pentru suma de 420.000  lei, însă anul trecut lucrările s-au împotmolit. Motivul? Societatea argeșeană care trebuia să finalizeze lucrarea a intrat în insolvență, fapt ce a condus la o stare de fapt necorespunzătoare, amănând termenul de finalizare.

 

Dispensar uman inaugurat la Glavacioc, în comuna Ștefan cel Mare

Luni, 25 Septembrie 2017 23:34

# La ceremonie au participat președintele CJ Argeș și prefectul județului
Marți, 19 septembrie, în comuna Ștefan cel Mare, în prezența conducerii Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu si vicepreședintele Ion Mînzînă, a prefectului Emilian Dragnea, a reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate și ai Direcției Județene de Sănătate Publică Argeș și a primarilor localităților învecinate, a fost dat în folosință dispensarul uman în satul Glavacioc. Investiția, în valoare de 520.000 lei, a constat în reabilitarea si dotarea unității medico-sanitare cu farmacie, cabinet medic, cabinet asistentă, sală de așteptare, grup sanitar și încălzire centrală.

Iată care este cea mai sigură clădire civilă din sudul României, care poate rezista unui seism cu gradul maxim de 9,4 Richter

Luni, 25 Septembrie 2017 23:32

# 260 km. de cabluri electrice au fost introduse, până acum, în noul spital din Mioveni
Consilierii locali și reprezentanții aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Mioveni au avut ocazia să vadă și să constate în teren, săptămâna trecută, stadiul de execuție al lucrărilor la noul spital din oraș, în cadrul unei vizite desfășurate în prezența managerului de șantier și a reprezentantului asocierii de firme din Italia.

 

Primăria Topoloveni depune eforturi pentru reparația podului de pe DN7

Luni, 25 Septembrie 2017 23:30

Podul de la intrarea în Topoloveni, dinspre Găești, peste pârâul Cârcinov, se află într-o stare avansată de degradare. Balustradele laterale au fost parțial distruse, zona pietonală a dispărut pe o bună parte din acesta. Traversarea podului, pe jos, se face, de obicei, pe calea de rulare a autovehicolelor, cu riscurile de rigoare. Nici pentru mașini situația nu este mai bună, lipsa parapeților crescând riscul unor evenimente nedorite. Având în vedere gradul de deteriorare în care se află podul peste pârâul Cârcinov, pe DN7, din orașul Topoloveni, pe șoseaua București-Pitești, primarul Gheorghiță Boțârcă a transmis o adresă la CNAIR – Direcția de Drumuri și Poduri (DRDP) București pentru urgentarea începerii lucrărilor de reparație. E. Vasile

Cetăţenii comunei Moşoaia trebuie să completeze, la primărie, cerere pentru racordarea la canalizare

Luni, 25 Septembrie 2017 21:39

Având în vedere faptul că lucrările la reţeaua de canalizare în satele Smeura, Hinţeşti, Dealu Viilor şi jumătate din Moşoaia au fost finalizate, reprezentanţii administraţiei publice locale îi anunţă pe cetăţenii care locuiesc în aceste zone că se pot racorda la noua reţea. În cadrul acestui proiect, au fost prevăzute cămine de branşament la fiecare gospodărie, astfel încât cetăţenilor nu le mai rămâne decât să-şi tragă conducta până la locuinţa proprie.

 

Monografia comunei Bogați va fi lansată în luna octombrie

Luni, 25 Septembrie 2017 21:23

De curând, a văzut lumina tiparului o lucrare mult așteptată, o lucrare pregătită, cu trudă, timp de ani întregi. Monografia comunei Bogați este gata, arată bine, are câteva sute de pagini și, în curând, va fi lansată. Ion Gârleanu, primarul localității: ”Este o lucrare, după cum vedeți, de dimensiuni serioase, pasionaţii de istorie vor avea posibilitatea să afle mai multe despre trecutul localităţii și, credeți-mă, atât noi, cei din primărie, cât și autorii, cu toții am depus eforturi serioase pentru finalizarea unui asemenea demers. Este o lucrare ce va rămâne și ne va fi de folos atât nouă, cât și generațiilor următoare.” Autorii monografiei sunt dr. Leontin Vasile-Stoica și Aurel Radu. După o investigare temeinică a documentelor de arhivă și a altor surse a fost realizat un vast studiu monografic asupra localității, lucrarea așteptând, în momentul de față, doar organizarea unei lansări pe măsură. Edilul Ion Gârleanu a promis că ne va anunța, din timp, cu privire la momentul festiv.

 

S-a inaugurat noua Casă a Căsătoriilor din Pitești

Luni, 25 Septembrie 2017 13:34

Noua Casă a Căsătoriilor, fosta Casă Coandă, a devenit, de săptămâna trecută, gazda cununiilor civile ale piteştenilor. Primarul Cornel Ionică a oficiat deja primele evenimente în noul sediu. „Am avut bucuria de a oficia primele cununii civile în noua Casă a Căsătoriilor situată în imediata apropiere a Primăriei municipiului. 22 de cupluri și-au unit astăzi (n.r. 21 septembrie) destinele în imobilul pe care municipalitatea l-a achiziționat în urmă cu circa doi ani, imobil care a fost modernizat și reabilitat conform celor mai înalte standarde. Piteștiul are acum o Casă a Căsătoriilor proprie în care sperăm ca toate cuplurile care îi trec pragul să înceapă un drum cât mai lung și mai fericit în viața împreună și să aibă mariajul pe care îl doresc!”, a precizat primarul Ionică.

 

Primăria Pitești avertizează asociațiile de proprietari

Luni, 25 Septembrie 2017 13:28

Administrația locală piteșteană atrage atenția asociațiilor de proprietari cu privire la faptul că au obligatia legală să ia măsuri pentru repararea și menținerea în stare de siguranță a clădirilor și instalațiilor aferente. De asemenea sun vizate inclusiv modificărilor constructive operate asupra clădirilor cum ar fi panouri și reclame ancorate pe pereții exteriori, antene și alte obiecte amplasate pe terasele blocurilor, acoperișuri cu șarpantă, coșuri de evacuare a gazelor, stâlpi sau jardiniere și altele asemenea.
Municipalitatea atrage atenția că neluarea acestor măsuri constituie contravenție și se sanctionează cu amenda de la 500 lei la 3000 lei conform art. 56 din Legea nr. 230/2007 și poate atrage răspunderea penală și civilă a persoanelor responsabile pentru eventualele daune provocate terților.

Localnicii din Bălilești mai au de așteptat până încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare

Luni, 25 Septembrie 2017 13:15

# Firma unui fost senator dar și câteva firme de construcții din Argeș nu renunță la miliardele puse la bătaie aici
Localnicii din Bălilești s-au bucurat nespus, în primăvară, aflând că, în curând, vor începe lucrările de alimentare cu apă dar și cele de canalizare în cadrul unui proiect major, cu finanțare asigurată, proiect ce depășește suma de 20 miliarde lei vechi. Zis și făcut, autoritatea contractantă – primăria comunei – a scos, în februarie curent, la licitație lucrarea, pe portalul electronic.

 

Recepție de lucrări la puntea pietonală de la noua grădiniță din Topoloveni

Luni, 25 Septembrie 2017 13:14

Miercuri, 20 septembrie, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Punte pietonală peste pârâul Cârcinov în dreptul noii grădinițe cu program normal și prelungit”. Puntea a fost realizată din beton și este destinată accesului pietonal și de biciclete, având o lungime de 64 m și o lățime de 1,50 m. Finanțarea s-a realizat din veniturile proprii ale bugetului local și cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș. Obiectivul facilitează nu doar accesul copiilor la noua grădiniță, dar și al locuitorilor orașului către o zonă verde care în viitorul apropiat va fi parcul nou al orașului Topoloveni, ce se va întinde pe o suprafață de aproape 2,5 ha.

„Pentru mine, școala reprezintă prioritatea acestui mandat”

Luni, 18 Septembrie 2017 23:33

# Declară Mihai Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa # Președintele C.J. Argeș, Dan Manu, prezență selectivă la deschiderea noului an școlar

În prima zi a noului an școlar 2017-2018, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost alături de copiii din comunele Davidești și Budeasa, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Argeș și ai administrațiilor locale - primarul comunei Davidești, Sandu Ion, și primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru. Astfel, în noul an școlar, școlarii și preșcolarii din cele două comune argeșene vor descoperi tainele învățăturii în unități școlare noi și moderne.

 

Primarii au fost îndrumați în vederea implementării Programului Național de Dezvoltare Locală

Luni, 18 Septembrie 2017 23:28

Vineri, 15 septembrie, la Consiliul Județean Argeș a avut loc o întrevedere a conducerii Consiliului Județean Argeș, împreună cu Direcția Tehnică a CJ Argeș,  cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale care au accesat fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală – etapa I, însă nu au utilizat până în prezent sumele obținute în baza contractelor de finanțare multianuale pentru realizarea obiectivelor de investiții propuse. Întâlnirea, organizată la recomandarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a avut drept scop acordarea de îndrumare metodologică reprezentanților UAT-urilor,  în vederea parcurgerii tuturor etapelor pentru implementarea Programului Național de Dezvoltare Locală și, implicit, a realizării obiectivelor de investiții. În urma discuțiilor aplicate cu reprezentanții fiecărei localități, Consiliul Județean Argeș va acorda asistența necesară, în funcție de problemele întâmpinate, respectiv va transmite situația centralizată la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Piteștiul a obținut 37,75 milioane de euro pentru dezvoltarea urbană

Luni, 18 Septembrie 2017 23:23

# Municipiul Pitești s-a clasat pe locul doi în regiunea Sud Muntenia ca alocări financiare
Veste bună pentru administrația locală! Primăria Piteşti va beneficia de circa 37,75 milioane euro, fonduri nerambursabile. Municipiile reședință de județ din Sud Muntenia și-au stabilit obiectivele de investiții, pe care le vor derula cu ajutorul fondurilor nerambursabile alocate prin Axa prioritară 4 „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile” din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 - 2020!

 

Constructorii unui bloc din zona Frații Golești, amendați de două ori de Primăria Pitești

Luni, 18 Septembrie 2017 23:21

# În Pitești se construiește haotic și fără autorizații # Viceprimarul Sorin Apostoliceanu: „Le facem dosar penal!”
În Pitești încă se construiește haotic și chiar fără autorizații emise de Primărie. Este și cazul unei construcții ce se găsește pe strada Frații Golești, care se ridică văzând cu ochii în fiecare zi, dar fără ca beneficiarul să dețină autorizație de construire emisă de la Primăria Pitești. Așa se face că reprezentanții Primăriei Pitești, la sesizarea oamenilor din zonă, au controlat construcția și au aflat, spre stupefacția lor, că aceasta se realizează fără autorizație.

Spitalul Județean Argeș are un nou manager interimar

Luni, 18 Septembrie 2017 13:19

Vineri, 15 septembrie, a avut loc numirea în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Pitești a doamnei Adriana Molfea, consilier juridic în cadrul Consiliului Județean Argeș, odată cu pensionarea domnului ing. Aurelian Gheorghe. Numirea doamnei Molfea ca manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Pitești este pe o perioadă de până la 6 luni, până la stabilirea, în urma concursului, a noului manager.

 

Pagina 109 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea