Încep lucrările de modernizare pentru 17 locuri de joacă din Piteşti

Luni, 11 Septembrie 2017 23:14

La ultima şedinţă de Consiliu Local Piteşti s-a aprobat documentaţia de avizare pentru modernizarea a 17 locuri de joacă pentru copii în municipiul Piteşti. Documentaţiile au fost elaborate de către SC Engineering Project Development Srl Bucureşti. Se doreşte de către administraţia locală modernizarea totală a locurilor de joacă, iar în Programul de Investiţii pe anul 2017 au fost prinse 17 locaţii.

Noul primar din Rătești vrea, pentru anul viitor, să organizeze prima zi a comunei sale

Luni, 11 Septembrie 2017 23:11

Petrică Vasile Cornel, noul primar din Rătești, are planuri mari pentru comuna sa, deși aceasta are un buget destul de mic. Avându-l alături, de data aceasta ca viceprimar, pe longevivul Gheorghe Matei, tânărul primar pesedist dorește ca, în 2018, să organizeze prima zi a comunei sale. ”Îmi doresc, desigur, să organizez, pentru prima dată, ziua comunei Rătești. Cred că acest lucru se va întâmpla la anul, am ales deja o locație potrivită, pe terenul de sport aflat în apropierea Primăriei. Studiez, de ceva timp, felul în care sunt organizate aceste evenimente de către colegii mei din alte primării. Îmi doresc o astfel de manifestare și aici, în comuna natală, pentru că oamenii au nevoie, și ei, de puțină destindere, de un cadru festiv în care să ne premiem valorile, să ne premiem cuplurile longevive, să ne premiem copiii cu rezultate deosebite. Cel mai probabil, în 2018, vom organiza un astfel de eveniment”, ne-a declarat primarul Petrică Vasile Cornel. L.S.

 

Curtea Colegiului Brătianu va fi reabilitată cu pavele

Luni, 11 Septembrie 2017 23:09

# Repararea curții Colegiului va costa Primăria Pitești 500.000 de lei
După ce a primit prin Programului Național de Dezvoltare Locală II, circa 3,46 milioane lei pentru reabilitarea și consolidarea Colegiului Național Ion C. Brătianu, conducerea liceului a cerut bani și pentru modernizarea curții. În acest sens, Primăria Pitești pune la bătaie 500.000 de lei, cu TVA, pentru reabilitarea curții Colegiului.
”Urmează rectificarea bugetului. Vom aloca 500.000 de lei pentru repararea curții interioare. S-a lucrat la canalizare și curtea colegiului trebuie reabilitată”, ne-a precizat viceprimarul Sorin Apostoliceanu. A.V.

Procesul dintre CJ Argeș și Evidența Populației amânat pe 18 septembrie

Luni, 11 Septembrie 2017 23:06

Deși pe 4 septembrie, trebuia să se desfășoare la Tribunalul Argeș un nou proces între Consiliul Județean Argeș și Direcția Generală pentru Evidența Populației Argeș, dosarul a fost amânat până pe 18 septembrie. Instanța a scos cauza de pe rol şi a înaintat-o Compartimentului Registratură pentru a fi repartizată aleatoriu la un alt complet de contencios administrativ şi fiscal. Acesta este cel de-al doilea dosar între președintele CJ Argeș, Dan Manu, și fostul director de la Evidența Populației, Viorel Badea.

 

După ce a fost „urecheat” de președintele CJ Argeș, primarul de la Teiu dă startul la realizarea unei grădinițe

Luni, 11 Septembrie 2017 21:21

Consiliul Județean Argeș a alocat, încă de anul trecut, sume importante  primăriilor argeșene pentru reabilitarea unităților școlare, în principal pentru realizarea de grupuri sanitare în incinta școlilor și racordarea la apă curentă și canalizare. S-a dorit ca în noul an școlar elevii din județul Argeș să fie primiți în cele mai bune condiții. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a precizat, la conferința de presă a instituției, nemulțumirile față de unele primării care nu au utilizat conform fondurile respective. 

Nu fi indiferent: anunţă conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare!

Luni, 11 Septembrie 2017 21:18

S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti efectuează zilnic controale în toată aria de operare a societăţii, prin echipe mixte, care identifică poziţia reţelelor, a branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare, efectuează monitorizări cu camera de inspecţie video, în vederea identificării situaţiilor în care au loc încălcări ale prevederilor legale, contractuale şi ale Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

 

Eliminarea curselor Publitrans în afara Piteștiului a provocat grevă spontană la Nidec

Luni, 11 Septembrie 2017 13:50

După ce operatorul intern Publitrans nu mai poate să efectueze curse decât pe raza administrativ teritorială a municipiului, a fost afectată și  fabrica de motoare electrice a japonezilor de la Nidec din Ștefănești (fosta ANA IMEP). Directorul general Gheorghe Bădescu, a fost prezent, joi, 7 septembrie, la ședința Consiliului Local Pitești, unde și-a manifestat nemulțumirea legat de întreruperea transportului. Directorul Bădescu a venit în Consiliu Local chiar și cu o soluție pentru ca angajații săi să nu mai fie afectați de această situație. Trebuie precizat că la Nidec, pe 1 septembrie, s-a declanșat o grevă spontană din cauza problemei transportului.

Criza transportului în Pitești. Consiliul Județean Argeș a reintrodus unsprezece trasee interjudețene

Luni, 11 Septembrie 2017 12:35

Vineri, 8 septembrie 2017, au fost semnate protocoalele de colaborare între Consiliul Judeţean Argeș şi operatorii de transport acreditaţi, care vor asigura transportul pe rutele din zona metropolitană Pitești. Măsura reintroducerii traseelor interjudețene în localitățile limitrofe municipiului Pitești a fost luată la solicitarea Consiliilor Locale din comunele Albota, Băbana, Moșoaia, Mărăcineni, Micești, Ștefănești și Bascov, după restrângerea activității operatorului de transport Publitrans doar pe raza municipiului Pitești și după retragerea acestora din ADI Zona Metropolitană Piteşti.  

 

Ștrandul Bemo din Mioveni a fost închis

Luni, 11 Septembrie 2017 12:32

După un sezon plin, Baza de agrement „Bemo” și-a închis porţile. Localnicii din Mioveni, şi nu numai, au unde să-şi satisfacă pofta de mişcare şi bălăceală, fiindcă Bazinul de Înot Didactic şi Agrement și-a reluat la 1 Septembrie programul, după ce, în luna august a fost pus la punct pentru vizitatorii mari şi mici: au fost îmbunătăţite sistemele de ventilaţie şi de curăţare a filtrelor, a fost igienizat şi i s-au făcut lucrări de întreţinere şi reparaţii. Programul de funcţionare este următorul: de luni până vineri, între orele 8 şi 22; sâmbătă şi duminică, între orele 8 şi 16. Cele doua bazine se află în administrarea SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL.

Ziua Comunei Lunca Corbului a ajuns la cea de-a X-a ediție!

Luni, 11 Septembrie 2017 12:10

# Eveniment de anvergură, de Sfântă Măria Mică, dublat de inaugurarea unui pod în localitate  # Recitaluri de excepție: Ionuț și Doinița Dolănescu, Alin Oprea (Talisman), Vali Vijelie, Julia Jianu, Fornația Record.
Sute de oameni au sărbătorit, alături de autoritățile locale, ziua comunei, vinerea trecută, pe data de 8 septembrie, de Sfântă Măria Mică.  Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei comunei, eveniment ce a adunat sute de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul. 

 

„Domnul Manu știe foarte bine cine e Radu Daniel. E doar o coincidență de nume între colegul său de studenție și un judecător”

Luni, 04 Septembrie 2017 12:28

# Declară fostul director de la Evidența Populației, Viorel Badea # Semne bune pentru Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor Argeș în urma controlului desfășurat în instituție de inspectori din cadrul Ministerului de Interne #  Pe 4 septembrie, la Tribunalul Argeș - un nou proces între CJ Argeș și Evidența Populației
Continuă războiul între fostul director de la Evidența Populației, Viorel Badea, și președintele CJ Argeș, Dan Manu. Între timp, în lupta dintre cei doi au picat la mijloc angajații Direcției pentru Evidența Populației Argeș, care au fost invadați de controale peste controale poate, poate… se găsește ceva care să îl învinuiască pe fostul director al instituției. Inspectori din cadrul Ministerului de Interne au venit într-un control inopinat la sediul Evidentei Populaţiei Arges, unde au stat vreme de zece zile, până pe 31 august.

Grădiniţele din Mioveni sunt pregătite să-şi deschidă porţile

Luni, 04 Septembrie 2017 12:21

Ne apropiem cu paşi repezi de un nou an şcolar. Până atunci, conducerea de la Mioveni care-şi respectă elevii, părinţii şi dascălii analizează şi dispune luarea ultimelor măsuri pentru ca totul să fie perfect când primul clopoţel va suna. Vă prezentăm mai jos structura gradiniţelor din oraşul Mioveni.

Gradiniţa “Tic-Pitic”

Gradiniţa cu Program Prelungit “Tic-Pitic” este cea mai mare și totodată cea mai veche unitate de învățământ preșcolar din orașul Mioveni. Grădiniţa şi-a deschis portile în anul 1975 fiind administrată de Consiliul Popular Mioveni până în anul 1991. În perioada anilor 1991 – 2003, unitatea de invatamânt a fost administrată de S.C. Automobile Dacia S.A., iar de la 1 mai 2003, a adus din nou ca administrator al caminului şi creşei Consiliul Local si Primaria Mioveni.
Grădinița  are o bază materială formată din săli de clasă generoase cu dotări moderne, sală de mese, sală de sport, bucătărie proprie și anexe complet utilate, cabinet medical, personal de îngrijire, cabinet psihologie, grupuri sanitare pentru copii.

 

Prim-procurorul Marius Ștefan își continuă activitatea la Parchetul Tribunalului Argeș și după încetarea mandatului

Luni, 04 Septembrie 2017 12:16

Prim-procurorul Marius Ștefan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, a fost cel care a câștigat concursul organizat de către Consiliul Superior al Magistraturii la sfârșitul anului 2014, fiind numit în fruntea unității timp de trei ani, începând cu  1 ianuarie 2015. Acesta l-a înlocuit în funcția de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Argeş pe procurorul Daniel Vişan. Recent, prim procurorul Marius Ștefan a formulat o cerere către Direcția resurse umane a Consiliului Superior al Magistraturii în care și-a exprimat dorința să continue activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş și după încetarea mandatului în funcţia de conducere deţinută, începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, pe 29 august, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş (unitate de parchet de la care provine) a acestuia după încetarea mandatului în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, începând cu anul viitor. A.V.

RAR avertizează: Jumătate dintre autovehiculele care circulă în Argeș au probleme tehnice sau legate de documente!

Luni, 04 Septembrie 2017 12:09

Aproape 5 procente (1758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele 6 luni ale anului 2017 prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete. Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

 

Ziua comunei Bogați, ca de fiecare dată, un eveniment memorabil!

Luni, 04 Septembrie 2017 12:05

Marți, 29 august, comuna argeșeană Bogați a îmbrăcat haine de sărbătoare. Ca în fiecare an, primarul Ion Gîrleanu a organizat un deosebit eveniment cu prijelul Zilei localității, sub denumirea Bogați la suflet: ”Festivalul Omeniei” – ediția a VI-a.
Locuitorii comunei, veniţi în număr mare la sărbătoarea localităţii, au avut parte de o petrecere pe cinste, plină de distracţie şi voie bună. Atmosfera a fost întreţinută de artişti consacraţi, printre vedetele invitate să cânte la Bogaţi numărându-se Ionuț și Doinița Dolănescu, Maria Ciobanu  şi Sandra N., un spectacol de folclor autentic argeşean fiind oferit de orchestra Doina Argeşului.

Petrecere de excepție la ziua comunei Rociu

Luni, 04 Septembrie 2017 11:42

# Primarul Aurel Bălășoiu a fost amfitrionul perfect al evenimentului
Duminica trecută, începând cu ora 12.30, în incinta Târgului Săptămânal au fost organizate manifestările prilejuite de cea de-a IX-a ediţie a „Zilei comunei Rociu”. Acestea au fost minuțios pregătite de administraţia locală în frunte cu primarul Aurel Bălăşoiu și au cuprins, pe lângă acordarea unor diplome de fidelitate pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar şi pentru tinerii din localitate care au devenit majori, momente artistice oferite atât de grupurile şi interpreţii locali, cât şi de invitaţii acestui eveniment.

 

Edilul Nicolaie Dragnea răsuflă ușurat. Instanța a respins cererea privind intrarea în insolvență a Primăriei Băiculești

Luni, 28 August 2017 11:50

Pe data de 23 august a fost pronunțată soluția cererii de insolvență a Unității Administrativ Teritoriale Băiculești formulată de creditoare, Simona Niculescu. Tribunalul Specializat Argeș a admis contestaţia formulată de Primăria Băiculeşti, privind starea de insolvenţă.

Primarul Piteștiului declară război total vulcanizărilor ce funcționează pe domeniul public

Luni, 28 August 2017 11:48

# Cornel Ionică: ”... Este o formă de piraterie care trebuie să ia sfârșit!”
Săptămâna trecută, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, însoțit de vicele Sorin Apostoliceanu și de specialiști din cadrul instituției, au efectuat un control ce a vizat, în teren, felul în care își desfășoară activitatea vulcanizările ”plantate” pe marginea domeniului public al orașului. Este vorba, așa cum ne-a dezvăluit însuși domnul primar, de modul în care privatizații cu pricina acaparează porțiuni din trotuar și chiar din partea carosabilă pentru a presta serviciile respective.

 

S-a solicitat efectuarea unei noi expertize în dosarul fostei șefe DSP - Anca Alexandrescu

Luni, 28 August 2017 11:47

În toamnă, la Judecătoria Pitești continuă procesul în care Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, asociat unic la farmacia Vital Pharmaceutica Plant SRL a fost trimisă în judecată pentru pentru înșelăciune, abuz în serviciu și fals. Pentru termenul de 22 septembrie, au fost citați zece martori din dosar. De asemenea, instanța argeșeană va analiza și probatoriul solicitat de avocatul Marius Pristavu, apărătorul inculpatei Anca Alexandrescu, respectiv efectuarea unei expertize contabile.

Profesorii nu vor să fie numiți directori la două şcoli din Argeș

Luni, 28 August 2017 11:44

În iulie au fost scoase la concurs posturile de directori, respectiv directori adjuncţi, în zeci de unităţi de învăţământ din judeţul Argeș. Nu toate posturile au fost însă ocupate cu câteva săptămâni înaintea începerii noului an şcolar. La unităţile de învăţământ unde nu s-a ocupat postul de director prin concurs poate fi numit cu delegaţie un director pentru o perioadă de un an, de către inspectorul general.

 

Pagina 110 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea