Primarul Ionică a criticat investiția de 300.000 de lei de la Școala „Tudor Mușatescu”, deși lucrarea a fost asumată de administrația locală

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# „O construcție urâtă care nu se potrivește cu nimic, inutilă și inestetică” # Conducerea școlii consideră că dacă lucrarea nu era realizată, ea punea în pericol integritatea corporală a elevilor și pietonilor
La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna iunie, a fost aprobată recepția investiției „Construire zid de sprijin teren și reconstruire gard” la Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu” (Școala nr. 17 Pitești). Valoarea totală a lucrării a fost de 302.472,37 lei, inclusiv TVA.

Ultimul Penthouse al blocului nou din Mioveni, de vânzare!

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# Apartamentul are o terasă de peste 70 m.p.!
În urma organizării licitaţiei publice din data de 28.06.2017, a rămas disponibil  apartamentul nr. 23 din blocul T14 de pe strada 1 Decembrie pentru care se vor putea depune dosare în etapa a V-a.
Apartamentul are 63,77 mp plus  terasă de 71,53 mp,  iar valoarea acestuia este de 269.930 lei.

 

Top 100 restanțieri la TERMO CALOR CONFORT SA

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# Factura emisă pentru serviciile de utilități publice constituie titlu executoriu
Utilizatorii serviciilor de utilitati publice, persoane fizice sau juridice, sunt obligati sa achite facturile reprezentand contravaloarea serviciilor furnizate/prestate in termenul de scadenta de 15 zile de la data emiterii facturilor; data emiterii se inscrie pe factura. Termenul de scadenta privind plata facturii se ia in calcul incepand cu data emiterii facturii.

Primăria Băiculești a achiziționat 1.600 de tone de piatră pentru reabilitarea drumurilor

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

Primăria Băiculești a obținut finanțare prin fonduri europene pentru asfaltarea DC 213, în lungime de 5,4 km. Drumul este paralel cu drumul național și trece prin satele Argeșani - Băiculești - Zigoneni. Proiectul a intrat la finanțare pe Măsura 72 – fonduri europene, fiind în valoare de aproape 1 milion de euro. Primarul Niculaie Dragnea ne-a precizat că, în curând, lucrarea va fi scoasă la licitație.

 

Ministrul Tineretului și Sportului, în inspecție pentru Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Bascov-Budeasa

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, au făcut miercurea trecută o vizită oficială la Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, unde în perioada 27-30 iulie se va desfășura Campionatul Mondial de Kaiac-Canoe pentru juniori.
Ministrul Marius Dunca a dorit să vadă în ce stadiu se află pregătirile pentru concursul la care vor participa aproximativ 100 de țări și nu mai puțin de 1.600 de sportivi din întrega lume, fiind mulțumit de stadiul pregătirilor de la Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, coordonate de directorul giorgiu Gingăraș.

475 de mii de lei pentru reparații curente la nouă unități școlare din Pitești

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

Primăria Pitești a suplimentat fondurile prevăzute în buget pentru activitatea de învățământ. Administrația locală a alocat 475.000 de lei în scopul efectuării de reparații curente la mai multe unități școlare din Pitești. Din suma totală, 425.000 de lei au fost alocați pentru învățământ din fondul de rezervă al bugetului municipiului. În perioada următoare, cu banii suplimentați urmează a se executa reparații la  nouă unități școlare:

 

Consiliul Județean s-a decis să investească în utilaje

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# Un al doilea lot de mașini și echipamente, în valoare de 17 miliarde lei vechi, va ajunge în gestiunea Direcției Județene de Drumuri
La sfârșitul lunii trecute, Consiliul Județean a decis să deschidă procedurile de achiziție, prin licitație electronică, a unui nou lot de utilaje, lot menit să înzestreze ceva mai bine dotările sărace ale Regiei Județene de Drumuri Argeș. Mare lucru, mai ales după punerea în funcțiune a Stației de asfalt de la Căteasca, stație ce nu poate funcționa, în condiții de rentabilitate, fără buldoexcavator, trailer, remorci, camioane și alte ”scule” care să îi confere o independență măcar relativă. Starea destul de slabă a dotărilor a fost evidențiată și de ieșirea în décor, ieșire video, a fostului președinte al Consiliului de Administrație, Bogdan Udroiu. Dotare mentală, că de restul, nici nu avem ce comenta…

ADI SERVSAL ARGEȘ, împreună cu celelalte ADI-uri din România, au reușit să suspende aplicarea taxării la depozitare a deșeurilor până la data de 1 ianuarie 2019

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

Cum era de așteptat, taxarea la groapă nu a fost primită cu brațele deschise. Am fost multe neconcordanțe în Ordonanța 196/2015, fapt care a condus la dezechilibrarea fluxurilor financiare din managementul deșeurilor din toată țara: firme de salubrizare care refuză să plătească taxa, operatori care nu au mai ridicat deșeurile de la UAT-uri, UAT-uri care refuză să plătească, mașini împiedicate să depoziteze deșeurile la un depozit de deșeuri, comunități întregi rămase fără servicii de salubrizare și foarte multe deșeuri abandonate în natură.

 

Branșarea/racordarea la sistemul de distribuție a apei potabile, respectiv la sistemul public de canalizare presupune parcurgerea a câteva etape

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

1. Depunerea unei cereri tip (care se ridică de la sediul nostru) pentru executarea branșării/racordării; După depunerea cererii de branșament, echipa S.Ed.C Mioveni vă va contacta în vederea programării lucrărilor.
2. Proiectul tehnic – întocmirea proiectului de execuție branșamente de apă și racord canalizare se execută cu personal din cadrul societății noastre - doar pentru abonații din zonele: Budeasa (apă), Țițești (apă), Davidești (apă), Vulturești (apă), Hârtiești (apă + canalizare), și Bălilești (apă), sau poate fi făcută și de firme specializate.
Cererea de execuție proiect branșament apă/racord canalizare va fi însoțită de copie a C.I., act de proprietate sau adeverință de rol, plan de încadrare în zonă, plan de situație.

Fostul prim procuror Antonia Diaconu rămâne la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti

Luni, 03 Iulie 2017 12:34

Începând cu data de 15 iulie, Antonia Diaconu își încetează mandatul de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, după ce a dus la capăt cele două mandate la care avea dreptul. Cea care îi succede în funcţie este adjuncta sa, Aurelia Isabela Nedelea, care a obţinut media 9,22 la examen (9,45 la proiect şi 9 la testarea scrisă). Totuși, aceasta și-a manifestat interesul de a continua în cadrul unității de parchet. Astfel, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 27 iunie, continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a procurorului Antonia Diaconu. A.V.

 

Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești va investi 6.000 de lei în reparații, pe perioada de vară

Luni, 03 Iulie 2017 12:18

Spectacolele de la Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești vor reîncepe pe 15 septembrie, după pauza da vară. Prin urmare, pe perioada de vacanță, în instituție, se vor derula mai multe reparații și revizii, lucrări ce vor costa în jur de 6.000 de lei. Instituţia condusă de directorul Nicolae Creţu va investi în instalațiile electrice, va face revizii generale la hidranți, precum și alte îmbunătățiri. De asemenea, pentru anul viitor Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești și-a  propus o reparaţie capitală a sălii mari și schimbarea scaunelor. În schimb, vara aceasta, directorul instituției, Nicolae Crețu, și-a propus zugrăvirea sălii şi înlocuirea tuturor decorurilor. A.V.

Andreea Bănică a încins atmosfera la Zilele Mioveniului

Luni, 03 Iulie 2017 11:34

Mii de oameni s-au distrat, sâmbătă seara, la manifestările dedicate ”Zilelor Orașului Mioveni”. Cea de-a treia zi de evenimente le-a adus spectatorilor distracție și multe surprize. În centrul civic au avut loc demonstrații de karate, premierea tinerilor majori ai orașului, promovarea artiștilor locali, dar și trei super concerte marca Andreea Bănică, Andreea Antonescu și Nick, fostul component al trupei N&D. Mai bine de două ore și jumătate, cei trei artiști au oferit un show de senzație, iar hiturile lor au smuls ropote de aplauze.

 

Administratorul judiciar Nicolae Enoiu a adus la cunoștința Tribunalului Specializat că a fost valorificat brandul FC Argeș

Luni, 03 Iulie 2017 11:33

Pe 28 iunie, a avut loc la Tribunalul Specializat Argeș un nou termen în dosarul de faliment al FC Argeș. Nicolae Enoiu, administratorul judiciar FC Argeș, a adus la cunoștința judecătorului că brandul echipei alb-violete a fost valorificat. Urmează ca în perioada următoare să se distribuie banii către principalii creditori: Finanțele Publice Argeș și salariați. Potrivit administratorului judiciar Nicolae Enoiu aproximativ 400.000 lei vor ajunge la Ministerul Finanţelor, din restul sumei urmând să fie plătite cheltuieli administrative şi salariații. Primăria Pitești a cumpărat brandul FC Argeș cu suma de 654.500 lei, cu TVA.

Au început lucrările de asfaltare în comuna Corbi! Primarul Virgil Baciu, principalul ”diriginte de șantier”

Luni, 03 Iulie 2017 11:32

În urmă cu câteva luni vă anunțam că în comuna Corbi urmează să se realizeze o investiție de mare anvergură. Acestă investiție se referea la asfaltarea a 11 km de drumuri comunale din localitate, investiție ce se ridică la suma de 43 de miliarde lei vechi, bani care vin de la Guvern.
Astfel că, după ce a fost pregătit terasamentul pe unele străzi, săptămâna trecută  au sosit și primele mașini cu asfalt. Așa cum ne-a obișnuit, primarul Virgil Baciu, chiar dacă era o căldură toropitoare, a preferat să stea lângă muncitorii care turnau asfaltul pentru a se asigura că lucrarea va fi una calitativă. Baciu a fost surprins cum dădea indicații muncitorilor, fiind foarte atent la felul cum se executa lucrarea, mai ceva ca un diriginte de șantier.

 

Cristi Mitrofan a renunţat la ideea de a dezvolta turismul ecumenic la Curtea de Argeş

Luni, 03 Iulie 2017 11:30

Fostul viceprimar al oraşului Basarabilor, şi totodată unul dintre cei mai cunoscuţi lideri ai PNL Argeş, Cristian Mitrofan, era interesat în urmă cu câteva luni să reintre în afaceri. Astfel, acesta îşi făcuse un plan pentru dezvoltarea şi promovarea turismului ecumenic în zona Curtea de Argeş.
Pentru a fi sigur că îşi atinge obiectivul propus, fostul viceprimar pusese ochii pe una dintre cele mai reprezentative unităţi de cazare din Curtea de Argeş, și anume complexul hotelier Camino, deţinut de către omul de afaceri Vernel Crăciunescu.

Consilierul judeţean Vasile Negoescu nu mai prestează servicii în calitate de mediator

Luni, 03 Iulie 2017 11:29

Pe lângă funcţia de preşedinte al organizaţiei de pensionari a PSD Argeş, consilierul judeţean Vasile Negoescu, şi-a oferit, timp de ani buni, serviciile de mediere tuturor celor care aveau nevoie de o remediere a unei probleme la locul de muncă sau chiar în familie.
Fiind una dintre cele mai noi profesii liberale apărute în România după aderarea la Uniunea Europeană, medierea a cunoscut o ascensiune fulminantă până în urmă cu vreo doi ani de zile, clienţii rupând practic uşile cabinetelor de mediere apărute unul după altul în mai toate oraşele ţării.

 

Apă Canal 2000 SA Piteşti avertizează: orice consum exagerat poate conduce la presiune scazută sau chiar la lipsa apei

Luni, 03 Iulie 2017 11:22

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţa beneficiarilor săi că, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scazută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.
În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie a apei potabile. Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare, au apărut disfuncţionalităţi în asigurarea continua a apei potabile pentru care nu există soluţii tehnice de rezolvare imediată.

În această săptămână va fi inaugurat parcul Făget

Luni, 03 Iulie 2017 11:20

Începând cu această săptămână în Pitești va fi inaugurat un nou parc. Parcul Făget va avea loc de joacă pentru copii, echipamente de fitness și bănci pentru odihnă. Potrivit primarului Cornel Ionică în parc va fi amenajat un teren pentru baschet și unul pentru mini-fotbal. Parcul Făget este amenajat pe locul unei râpe astupată cu resturi din materiale de construcţii şi pământ. Au fost realizate și piste de biciclete, cele din Făget fiind conectate cu cele din zona Cornul Vânătorului. Un aspect mai puțin pozitiv constatat după realizarea noului parc este lipsa arborilor din zonă. A.V.

 

Vrei un job bine plătit? Consiliul Judeţean caută specialist în administraţia publică

Luni, 26 Iunie 2017 20:30

În această perioadă, CJ Argeş organizeză un concurs pentru ocuparea pe o perioadă nedeterminată a funcţiei publice de execuţie, vacantă, de consilier asistent în cadrul Direcţiei de Administraţie Publică Locală, Serviciul Legislativ-Transparenţă Decizională. Condiţiile necesare în vederea depunerii dosarului de înscriere la concurs pentru ocuparea acestui post sunt: studii superioare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă a acesteia pe specializările de drept sau ştiinţe administrative-specializarea admistraţie publică.

Consilier local PSD nou, la Mioveni, în locul lui Udroiu

Luni, 26 Iunie 2017 20:24

Consiliul Local Mioveni are, începând de săptămâna trecută, un nou membru. Este vorba despre Cornel Stoica, care-l înlocuiește pe Bogdan Udroiu, după ce acesta a demisionat. Noul consilier local a depus, în ședința de miercuri, 21 iunie, jurământul în fața viitorilor săi colegi. Cornel Stoica va reprezenta PSD în Consiliul Local Mioveni. Acesta a fost următorul supleant de pe  lista aleșilor PSD, la alegerile locale din 5 iunie 2016. Cornel Stoica are 59 de ani, a absolvit Liceul Industrial ”Dimitrie Cantemir” din  București și Școala Tehnică de Maiștri, este căsătorit și are un copil.

 

 

Pagina 113 din 198

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea