Parfum de trandafir și tei oferit, gratis, localnicilor

Luni, 10 Aprilie 2017 12:00

Oraşul Mioveni prinde viaţă şi culoare în această perioadă, fiind efectuate diverse activităţi specifice acestui sezon. Astfel, angajații S.C S.Ed.C Mioveni au început igienizarea parcurilor, a zonelor verzi și a sensurilor giratorii din oraș. În jur de 3000 de trandafiri, 200 de tei şi 200 de arbori ornamentali au fost plantaţi în spaţiile verzi din Mioveni. De asemenea, încă 3000 de panseluţe urmează să înfrumuseţeze spaţiile verzi din oraş. În aceasta perioada se continua şi activitatile iniţiate  în zona C.K.D şi zona Penitenciarului Mioveni, urmărindu-se extinderea suprafeței irigate, gazonate, dar şi plantarea de flori.

Noul director de la Davila s-a plâns de condițiile materiale precare

Luni, 03 Aprilie 2017 11:57

# Teatrul Davila, o instituție căzută în cap, deși finanțată, de Consiliul Județean, cu 50 de miliarde lei vechi anual # Dan Manu, președintele CJ Argeș: ”Atâta timp cât joci un spectacol cu zece spectatori, după care cu cinci şi aşa mai departe… nu cred că din cauza reflectoarelor nu vine lumea”

La ultima conferință de presă de la Consiliul Județean Argeș, noul director al Teatrului Davila, Nicolae Poghirc, s-a plans. S-a plâns de condițiile materiale precare întâlnite după preluarea funcției. Rampa de lumini, spune acesta, are o vechime de peste 40 de ani. Deasemenea, a vorbit despre lipsa finanțării în vederea realizării unor spectacole de impact.

 

Momente emoţionante şi totodată condimentate cu umor la învestirea prefectului Emilian Dragnea

Luni, 03 Aprilie 2017 11:51

Miercurea trecută, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş , într-un cadru festiv unde au fost prezenţi zeci de primari din judeţ, precum şi mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor publice din Argeş, a avut loc depunerea jurământului pentru funcţia de prefect al judeţului. Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Cristian Soare, a plecat din fruntea Instituţiei Prefectului în ropotele de aplauze ale edililor de comune din judeţ, indiferent de coloratura politică a acestora şi a reprezentanţilor mediului public ce au fost prezenţi la eveniment, lăsând impresia că acesta şi-a exercitat funcţia în cel mai corect mod cu putinţă şi astfel a reuşit să câştige şi mai mult respectul şi aprecierea colegilor săi.

BUGETUL MIOVENIULUI, ÎN VALOARE DE 33 MILIOANE DE EURO, A FOST VOTAT DE CONSILIUL LOCAL

Luni, 03 Aprilie 2017 11:40

Joi seară, săptămâna trecută, a avut loc sedinţa ordinară a Consiliului Local al oraşului Mioveni, unde cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de buget pentru anul în curs. Sedinţa a durat  aproximativ trei ore,  iar proiectul de buget a fost, din nou,  prezentat de către primarul Ion Georgescu şi viceprimarul Aurel Costache. Anul acesta, oraşul Mioveni va avea un buget la valoarea realizărilor din anul 2016, adică de 148.586,30 de mii de lei, echivalentul a 32.902.554 de euro.
La eveniment au fost prezenţi angajaţi ai instituţiei, directori ai societăţilor din subordinea Consiliului Local, reprezentanti ai mass-media, parlamentarii Simona Bucura Oprescu şi Nicolae Velcea, dar şi prefectul Emilian Dragnea. Amintim că proiectul de buget a făcut obiectul unui număr de cinci dezbateri publice, la care locuitorii Mioveniului au venit cu propuneri și sugestii.


 

Topoloveni. Ședința consiliului local pe luna martie

Luni, 03 Aprilie 2017 11:39

Joi, 30 martie, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali s-au întâlnit în ședință ordinară. Cu acest prilej au aprobat următoarele proiecte de hotărâri:
• Alegerea președintelui de ședință care să conducă ședințele consiliului local pe o perioada de trei luni, respectiv lunile aprilie, mai și iunie 2017;
• Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al orașului Topoloveni, în anul 2017;
• Aprobarea utilizării, în anul 2017, a excedentului anual al bugetului local la data de 31.12.2016, precum și pentru modificarea Hotărârii nr. 7 din 26 ianuarie 2017 a Consiliului Local al orașului Topoloveni;

Alexandru Constantin, primarul comunei Negrași, eforturi pentru dezvoltarea comunei

Luni, 03 Aprilie 2017 11:35

Primarul comunei Negrași, Alexandru Constantin, împreună cu consiliul local, au proiecte ambiţioase pentru anul în curs, în beneficiul comunităţii pe care o conduc. Pentru unele investiţii s-au făcut deja demersuri la Guvern, iar altele urmează să fie realizate din fonduri proprii.
Pentru anul 2017, primăria Negrași continuă cu trei investiții importante pentru care au fost depuse proiecte pe Ordonanța 28 la Ministerul Dezvoltării. Unul din proiectele depuse de către edilul Alexandru Constantin este canalizarea - etapa întâi. Un alt proiect important pentru infrastructura localității este asfaltarea drumurilor comunale.

 

Casa de Pensii Argeș arată ca după război

Luni, 03 Aprilie 2017 11:26

# După ce, în 2008, s-a investit un milion de euro în reparația clădirii

Casa de Pensii Argeș arată, realmente, îngrozitor. Clădirea, deși situată ultracentral, are o fațadă, în momentul de față, demnă de o mahala de oraș sărac. Treptele de la intrare sunt sparte, tencuiala cade, punând în pericol, desigur, pe cei ce trec pe lângă pereții acesteia. Evident, lucrările efectuate în urmă cu numai câțiva ani, au fost de mântuială. Și asta se vede cu ochiul liber, nu este necesară intervenția vreunui specialist. Plăcile de gresie desprinse descoperă, în spate, spații mari... goale! Adică, placarea s-a făcut, parțial, în aer. Era numai o chestiune de timp ca treptele cu pricina să se desprindă.

Un singur candidat rămas în cursa pentru șefia Spitalului Județean

Luni, 03 Aprilie 2017 11:25

În urma verificării dosarelor de înscriere la concursul de manager al Spitalului de Pediatrie Pitești, a fost declarat admis un singur candidat, în persoana doamnei Gheorghe Florina. La concurs s-a mai înscris un candidat, domnul Cotescu Ionel Sorinel, al cărui dosar a fost respins, întrucât nu a îndeplinit condițiile prevăzute de art. 1 alin (1) lit.b din Regulamentul de Organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager, persoană fizică, la Spitalele publice din rețeaua Consiliului Județean Argeș, aprobat prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Argeș nr.31/07.02.2017.

 

A fost votat bugetul Piteștiului pentru 2017

Luni, 03 Aprilie 2017 11:16

# Pod nou peste Argeș spre Mărăcineni, cu legătură spre Autostradă # Primăria nu este interesată să cumpere, de la Florin Frătică, fosta Casă Dima din Sf. Vineri

Ședință grea, cu 73 de puncte pe ordinea de zi, primul dintre acestea fiind Proiectul de hotărâre iniţiat de primar privind aprobarea bugetului municipiului Piteşti pe anul 2017. Ședința a avut loc joi, începând cu orele 15, în sala mare a Primăriei Pitești. Au urmat, pe aceeași ordine de zi, bugetele instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii. Și multe altele, după cum o arată chiar numărul de puncte. Bugetul a trecut, nu fără comentarii, dovedind însă că este unul bine structurat, orientat, după îndelungi cercetări, către toate domeniile de interes. Activitatea economică, culturală, sportivă – toate au primit, după puteri și posibilități, din banii care, desigur, s-ar fi vrut mai mulți.

PRIMĂRIA ORAŞULUI MIOVENI ARE UN NOU SECRETAR

Luni, 03 Aprilie 2017 11:12

În urma concursului organizat de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în data de 07.03.2017, domnul Ionuţ Badea a fost numit în funcţia de conducere de Secretar al oraşului Mioveni. În conformitate cu legislaţia în vigoare, în data de 27 martie a.c., acesta a depus jurământul. Ionuţ Badea este născut la 31 martie 1984  şi are studii juridice. Săptămâna trecută, Ionuţ Badea a participat pentru prima dată în calitate de Secretar al oraşului Mioveni la  votarea de către Consiliul Local a proiectului de buget în şedinţa ce a avut loc la sediul instituţiei.

 

Situație tensionată la Bradu. Florin Frătică - un nou proces pentru fotoliul de primar, deși oamenii nu l-au mai votat pe el

Luni, 03 Aprilie 2017 10:59

# Florin Frătică refuză să înmâneze primarului ales documentele aferente lucrărilor în curs din comună
Situație, în continuare, tensionată la Bradu. Florin Frătică se ține cu dinții de fotoliul de primar pe care nu înțelege că l-a pierdut la urnele de vot. Acesta a atacat, la Tribunalul Argeș, legalitatea depunerii jurământului de către primarul ales de brădeni, Dan Stroe. Același Frătică refuză să scoată, de sub cheie, documentele aferente lucrărilor de infrastructură din comună.

De săptămâna trecută, fosta secretară a defunctului Florea Costache s-a pensionat

Luni, 27 Martie 2017 14:07

După mai bine de 30 de ani de activitate în cadrul Consiliului Judeţean Argeş, Rodica Popescu, cea care i-a fost secretară până în ultimul moment  regretatului Florea Costache, fost preşedinte al CJ Argeş,  şi care a rămas în cadrul CJ, activând în biroul celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului, Ion Mânzână şi  Simona Brătulescu. Rodica Popescu  a decis că este momentul să se retragă la pensie având în vedere vârsta înaintată  pe care o are. În acest sens, începând de lunea trecută, Rodica Popescu nu mai este angajată în cadrul administraţiei judeţene, urmând ca postul acesteia cel mai probabil să fie scos la concurs.
A.N.

 

Eveniment demn de urmat la Corbi

Luni, 27 Martie 2017 14:04

# Părinții nou-născuților au primit un stimulent de naștere de 1000 de lei fiecare

Iată că se poate, chiar și într-o comună fără foarte mari posibilități financiare. Lipsa acestor posibilități a fost, însă, compensată de voință, de coerență și unitate în luarea deciziilor în Consiliul Local, de planuri pentru viitor. Astfel, în data de 25.03.2017, sâmbătă, orele 12,00, părinții copiilor nou născuți, care au depus cereri pentru acordarea stimulentului de naștere începând cu anul 2016 și până  în prezent, au fost  invitați pentru ridicarea sumelor aferente acestui stimulant,  în sala de spectacole a Căminului Cultural Corbi, într-un cadru festiv.

Noi investiții în comuna Bascov

Luni, 27 Martie 2017 14:03

Primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, are proiecte ambiţioase pentru anul în curs, în beneficiul comunităţii pe care o conduce. Pentru unele investiţii s-au făcut deja demersuri la Guvern, iar altele urmează să fie realizate din fonduri proprii.
În ceea ce priveşte fondurile din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, edilul ne-a declarat că a depus proiecte pentru asfaltarea a nu mai puţin de 25 de străzi din localitate, reluarea lucrărilor din 2016, extinderea trotuarelor pe DN7, reabliltarea si modernizarea prin reabilitare a drumului local DC212A, str. Păișești Deal, promovarea unor investiții noi în drumuri și modernizarea drumurilor locale prin asfaltare. Astfel au fost depuse la Ministerul Dezvoltării, cinci proiecte prin PNDL (Programul Național de

 

Primarul Ion Georgescu, mesaj de Ziua Poliției Române

Luni, 27 Martie 2017 14:01

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Poliţiei Române, mesaj în care le urează sănătate şi realizări profesionale tuturor poliţiştilor.
“Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, pe care o sărbătorim pe 25 martie, doresc să transmit în numele meu și al locuitorilor orașului Mioveni multă sănătate şi realizări profesionale  tuturor polițiștilor și angajaților din sistem. Poliția Română este una din instituțiile fundamentale ale Statului Român, fără de care societatea noastră nu ar fi una atât de sigură. Le mulțumesc pentru eforturile pe care le fac zilnic în sprijinul cetățenilor și al celorlalte instituții publice și le doresc să aibă parte numai de realizări. La mulți ani!”.

Acțiune în forță a Poliției Locale Pitești

Luni, 27 Martie 2017 13:50

# Activitatea va continua, zilele următoare, în cartierele orașului

Marţi, 21.03.2017, a avut loc o  amplă acţiune a Politiei Locale Piteşti ce a vizat exclusiv conducătorii auto ce parchează pe trotuare. Între orele 08.00 - 12.00, mai multe echipaje de la Serviciul Rutier au acţionat îndeosebi în zona Centru, dar și pe strada Exerciţiu, unde au acordat un număr de 36 sancţiuni contravenţionale conform HG 2391, pentru conducătorii auto ce au blocat în totalitate trotuarele, implicit accesul pietonal.

 

Primarul din Poiana Lacului taie în carne vie la mega-licitația pentru drumuri

Luni, 27 Martie 2017 13:40

#  Acesta a descalificat o firmă din București pentru că nu și-a respectat obligațiile contractuale în alte județe

A început, în Poiana Lacului, derularea unui proiect de anvergură, în valoare de 91 miliarde lei vechi, pentru asfaltarea unei importante părți a drumurilor locale ale comunei. Banii sunt alocați prin Ordonanța 28 și vor acoperi 27 de astfel de drumuri, a căror lungime însumează 9,5 kilometri.
Bineînțeles, la licitația deschisă s-au prezentat mai multe firme. Edilii, atenți, au descalidicat deja una dintre acestea. Firma s-a plâns la CNSC, organism care, însă, recent, a dat dreptate autorității contractante, adică Primăriei.

A început luna plantării arborilor!

Luni, 27 Martie 2017 13:18

# De la evenimentul inaugural, organizat de D.S. Argeș, au lipsit, cu nesimțire, politicienii

Direcţia Silvică Argeş a deschis, oficial, “Luna plantării arborilor” vineri, 24 martie, printr-o acţiune de plantare de puieţi în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale, situat pe platoul din apropierea Mânăstirii Trivale. Acțiunea de vineri s-a desfășurat sub egida ”Natura să fie mâine ceea ce o fac să fie oamenii de azi.” La aceasta au participat, cu voioșie, câteva clase de elevi care, sub îndrumarea personalului Direcției, au învățat să planteze brazi. Evenimentul are un pronunțat character simbolic, dând, practic, startul unor ample acțiuni de împădurire, acțiuni derulate în fiecare primăvară.

 

Comuna Moșoaia printre primele comune care au obținut fonduri europene pentru proiecte de asfaltare

Luni, 27 Martie 2017 08:31

Implicarea și consecvența primarului Florea Ene aduc beneficii comunei Moșoaia. Edilul demonstrează încă odată că promisiunile electorale nu rămân la stadiul de ”vorbe’’, ele devenind fapte.
În ultimii ani, atragerea de  fonduri europene a reprezentat pentru localităţile din România oportunitatea de a derula investiţii de amploare, care nu ar fi fost posibile doar cu bani de la bugetele locale. Moşoaia nu face excepţie, fiind beneficiara unuia dintre cele mai mari proiecte de investiţie cu finanţare externă din judeţ:

Exclusiv. Fosta şefă de cabinet a lui Tudor Pendiuc - noul PR al Spitalului Militar Piteşti

Luni, 20 Martie 2017 14:12

După ce a fost timp de mai mulţi ani secretara  fostului edil al Piteştiului, Tudor Pendiuc, iar mai apoi şi şefa de cabinet a acestuia, Carmen Lis pare că a trecut, în ultima vreme, prin mai multe suişuri şi coborâşuri la nivel profesional, de când nu mai este angajată a Primăriei Piteşti.
După ce a devenit suspectă într-unul dintre cel mai răsunătoare dosare ce a zguduit Argeşul, pentru că nu s-a putut abţine să îl contacteze pe Tudor Pendiuc şi să îl avertizeze cu privire la percheziţiile DNA-ului ce aveau să urmeze la domiciliul acestuia, numita Carmen Elena Lis a ajuns, din şefă de cabinet a unui edil de municipiu, să lucreze o perioadă în cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti, instituţie aflată sub conducerea lui Constantin Zichil.

 

Pagina 118 din 198

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea