Ministrul Transporturilor, întâlnire cu autoritățile din județul Argeș

Luni, 06 Martie 2017 12:15

Vineri, 3 martie, Ministrul Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, împreună cu  directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, Ștefan Ioniță, au efecuat o vizită în Argeș, ocazie cu care a avut o întâlnire de lucru, la Consiliul Județean Argeș, la care au participat, alături de președintele și vicepreședinții C.J. Argeș, prefectul și subprefectul, parlamentari, consilieri județeni și primari argeșeni.

Consiliul Local Pitești – hotărâri importante pentru viitorul orașului

Luni, 27 Februarie 2017 14:29

Ședinţă importantă  a Consiliului Local Pitești, săptămâna trecută, din punct de vedere al proiectelor de hotărâre adoptate. Primarul orașului, Cornel Ionică, a făcut un tur de forță explicând, atât consilierilor locali, cât și celor prezenți, prioritățile pe care le au în vedere atât pentru anul în curs cât și pentru viitor, priorități structurate și în funcție de sursele de finanțare.
Astfel, au fost aprobate, prin vot  proiecte precum studiul de fezabilitate pentru construcţia Sălii Polivalente, studiul de fezabilitate pentru modernizarea stadionului ”Nicolae Dobrin”, dar şi studiile privind construcţia pasajelor rutiere în zona Craiovei - Târgul din Vale, respectiv strada Lânăriei.

 

Delegație formată din antreprenori, la Corbi, pentru a pune umărul la dezvoltarea comunei

Luni, 27 Februarie 2017 14:25

# Comuna Corbi este prima comunitate selectată în programul de dezvoltare rurală - Antreprenorești - Adoptă un Sat!

Săptămâna trecută, la Corbi, a avut loc o întâlnire informală între o delegație formată din specialiști ai comunității Romanian Business Leaders (experți în accesarea de fonduri europene, directori de instituții financiare și bancare, manageri din domeniul turismului etc) și oameni de afaceri din localitate. Scopul întâlnirii a fost acela de a se identifica, pe cât posibil, oportunitățile de dezvoltare  a afacerilor locale. La întâlnire au participat, desigur, și Virgil Baciu, primarul localității, dar și președintele G.A.L. Ținutul Posadelor, în care comuna Corbi este partener.

Topoloveni - Ședința consiliului local pe luna februarie

Luni, 27 Februarie 2017 14:22

Joi, 23 februarie 2017, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali s-au întâlnit în ședință ordinară pentru a dezbate și aproba următoarele proiecte de hotărâri:
• Constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local pentru Vasilescu Victor-Gabriel, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, pentru caz de demisie;
• Validarea mandatului de consilier local pentru Șerban Petrică-Ionel, primul candidat declarat supleant înscris în lista P.N.L., pe care a participat la alegerile locale din 5 iunie 2016;

 

Conferință de Promovare a Programului Național de Dezvoltare Rurală la Leordeni

Luni, 27 Februarie 2017 14:12

Joi, 2 martie, de la ora  11.00, Prefectura Argeș împreună cu specialiștii din cadrul Ghișeului unic organizează o întâlnire la Leordeni cu fermierii din localitățile Topoloveni, Priboieni, Beleți-Negrești, Dobrești, Boțești, Bogați, Leordeni, Călinești, Rătești, Căteasca și Teiu. La întrunire vor fi prezentate fermierilor oportunitățile de finanțare prin programele guvernamentale de sprijin a cultivatorilor de tomate și crescătorilor de porcine De asemenea, vor fi prezentate liniile de finanțare deschise în cadrul PNDR.

Consiliul Județean Argeș se pregătește, din nou, să înfrângă într-un proces cu S.C. Vlăsia S.R.L.

Luni, 27 Februarie 2017 14:09

# Aproape ceva obișnuit. Din păcate, pe banii noștri!

Consiliul Județean Argeș, administratorul banilor județului, s-a obișnuit să piardă sume importante în instanță. Din nefericire, sunt banii noștri, ai argeșenilor. Lipsa acestor bani din buget ne aduce mai multe gropi în asfalt, mai multă mizerie în spitale. Și totul se datorează unei gestionări defectuoase la vârful instituției sau, așa cum a fost în cazul de față, unor interese obscure și, iată, păguboase.

 

Judecătorii Curții de Apel Pitești au respins cererea de strămutare a procesului dintre Apele Române și Valah Construct

Luni, 27 Februarie 2017 14:05

# Este vorba de celebrul proiect de o mie de miliarde de lei vechi, ce prevedea amenajarea complexă a albiei râului Argeș
Încă o încercare de tergiversare a litigiului dintre Administrația Bazinală de Apă Argeș și firma Valah Construct, inițiată de prima beligerantă, a luat sfârșit. ABAAV a înaintat, judecătorilor Curții de Apel Pitești, o cerere de strămutare  a dosarului: Motivul? Mediatizarea excesivă, faptul că, în presă, s-a scris destul de mult despre litigiul cu pricina, faptul că cei cu care se află în proces sunt persoane publice; toate acestea, au considerat conducătorii de la ape, constituie motive bine întemeiate pentru a duce procesul cu pricina cât mai departe de județul Argeș.

Ce este ,,TAXA LA GROAPĂ” și cum influențează costul gunoiului plătit de populație

Luni, 27 Februarie 2017 13:52

# Gabriel Moiceanu, director executiv ADI SERVSAL Argeș, face precizări

În ultimele două luni, odată cu instituirea, de către autoritățile centrale, a unei noi taxe pe fluxul managementului deșeurilor, atât pentru autoritățile publice, județene și locale, cât și pentru populația plătitoare pentru salubritate, toate calculele în privința costurilor au fost date peste cap. Ce este ”TAXA  LA GROAPĂ”  și de ce s-a ajuns într-o asemenea situație ne explică pe larg Gabriel Moiceanu, director executiv Asociației de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeș, responsabilă de managementul deșeurilor în județul nostru.

 

Deși are haine elegante în dulap, Dănuț Dinu a venit, la ședința Consiliului Local Pitești, îmbrăcat ca de cârciumă

Luni, 27 Februarie 2017 12:24

Joia trecută s-au desfășurat, timp de câteva ore, în Sala Mare a Primăriei, lucrările ședinței ordinare de Consiliu Local pentru luna februarie. Ordinea de zi a fost una destul de încărcată, solicitând destul de mult atenția și puterea de concentrare a participanților. Privirile multora au  fost atrase  însă de costumația aleasă de unul dintre consilieri.

Inspectorului-șef interimar al ISU Argeș îi expiră mandatul la sfârșitul lunii martie

Luni, 20 Februarie 2017 14:00

După pensionarea colonelului Liviu Popescu, din luna octombrie a anului trecut, conducerea interimară a ISU Argeș a fost asigurată de către maiorul Bogdan Olar, singurul candidat înscris la acel moment pentru postul de comandant, până la organizarea unui nou concurs pentru acest post ce va avea loc în Capitală în perioada următoare. De asemenea, maiorul Bogdan Olar are împuternicire ca și inspector-șef al ISU Argeș până pe 31 martie.

 

Ionuț Olariu este cel mai nou consilier local al Piteștiului

Luni, 20 Februarie 2017 13:59

# Acesta a fost numit și președinte al Comisiei Juridice din cadrul C.L. Pitești
Ionuț Olariu a devenit, joia trecută, în cadrul unei ședințe extraordinare, membru al Consiliului Local Pitești. Acesta l-a înlocuit pe colegul său de partid de la ALDE, Robert Tudorache. Ultimul a părăsit Consiliul Local în urma numirii ca secretar de stat în Ministerul Energiei.
În vârstă de 28 de ani, de profesie economist, Ionuț Olariu este președinte executiv al organizației de tineret a ALDE Argeș. Se află la primul lui mandat de consilier local. În cadrul aceleiași ședințe, după depunerea jurământului, tânărul economist a fost numit și președinte al comisiei juridice.
Laurențiu Stoica

A apărut un nou număr din ”Reflector” - ziarul comunei Băbana

Luni, 20 Februarie 2017 13:58

Recent, a văzut lumina tiparului un număr nou din ziarul local ”Reflector”, al comunei Băbana. Aflăm, din el, că localitatea a împlinit 447 ani de la prima atestare documentară. Deasemenea, edilul Bebe  Ivan anunță diverse activități de interes local. Spicuim, mai jos, din ziar:

LA MULŢI ANI 2017!
Anul acesta în data de 14 ianuarie s-au împlinit  447 ani (1570) de la prima atestară documentară a comunei Băbana, iar  în data de 24 ianuarie am sărbătorit 158 de ani de la Unitea Principatelor Române.

 

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, are patru mega-proiecte pregătite pentru 2017

Luni, 20 Februarie 2017 13:50

# Cel mai ambițios dintre acestea – realizarea Centurii de Vest a Municipiului
Joia trecută, la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Piteşti, a fost cooptat în echipă cel mai nou consilier local, Ionuț Olariu (ALDE). Totodată, primarul Cornel Ionică a anunţat priorităţile echipei pe care o conduce în ceea ce priveşte investiţiile programate pentru acest an, dar  şi ce surse de finanţare va accesa pentru realizarea lor.

”Am încredere că guvernul va finanța cu o parte din valoare construcția spitalului pe care am început-o cu fonduri de la bugetul local”

Luni, 20 Februarie 2017 13:47

# Interviu Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni

Deși considerat un oraș tânăr, Mioveniul arată cu totul altfel decât în urmă cu 25 de ani. Suprafața rezidențială  a crescut  de câteva ori, populația deasemenea, cu toate provocările ce decurg pentru administrația locală. O bună colaborare cu cei doi coloși industriali din zonă – Dacia-Renault și ICN, care, și ei, au avut, întotdeauna, problemele și pretențiile lor, toate acestea și multe altele au transformat întreaga zonă într-o imensă tablă de șah.

 

La începutul lunii mai, Elena Grigorescu Băcanu se reîntoarce, din concediul de maternitate, la șefia AJPIS

Luni, 20 Februarie 2017 13:41

Intrată în concediu de maternitate în luna octombrie a anului trecut,  după nașterea fetiței sale ce a avut loc la un spital din Capitală la sfârșitul lunii august, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș, liberala Elena Grigorescu-Băcanu a decis să intre pentru  o perioadă de jumătate de an într-un concediu postnatal ,pentru a-și dedica întreg timpul său fetiței ,Eliana-Maria, în vârstă de doar câteva luni. Astfel, până la începutul lunii mai,șefia AJPIS Argeș a fost asigurată de către o conducere interimară pentru a asigura bunul mers al lucrurilor până la momentul întoarcerii tinerei directoare din concediul de maternitate.

Vor începe lucrările de reabilitare a Grădinii de Vară din centrul Piteștiului

Luni, 20 Februarie 2017 13:37

Aflată într-o stare de degradare accentuată vreme de mai mulți ani, vechea Grădină de Vară din zona zero a municipiului reședință de județ va intra într-un program de reconstruire, fiind și unul dintre proiectele cu care actuala conducere a CJ Argeș va debuta în acest an. Fiind obiectul mai multor litigii pe rolul instanțelor de judecată argeșene, din cauza unor persoane și a Consiliului Județean Argeș care revendicau terenul pe care se află vechea Grădină de Vară a Piteștiului, ce ulterior a intrat în proprietatea administrației județene în urmă cu doi ani, nu s-au putut efectua lucrări de reabilitare până la acest moment.

 

Magistrații Tribunalului Argeș au admis cererea formulată de ANI în cazul fostului primar al comunei Albeștii de Muscel, Ionel Năftănăilă

Luni, 13 Februarie 2017 12:22

Fiind deja acuzat într-un dosar pentru prezentare de documente, declarații false în formă continuată și conflict de interese ce aveau ca scop obținerea unor fonduri europene, iată că pe rolul instanței Tribunalului Argeș, la jumătatea lunii decembrie, a fost înregistrat de către ANI  un nou dosar,  având ca obiect conflict de interese ori incompatibilitate. Alături de fostul primar Năftănăilă, în calitate de pârâți în același dosar sunt și Primăria Albeştii de Muscel şi Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietari de Păduri, tot din aceeași localitate. În mandatul său din 2008-2012, Ionel Năftănăilă a fost declarat incompatibil și în conflict de interese de către ANI, acesta punându-și semnătura atât în calitate de primar cât și de cea de președinte al Asociației Crescătorilor de Animale și Proprietari de Păduri din Albeștii de Muscel pe actele adiționale de la un contract de concesiune, ce avea ca scop obținerea unei sume achitate de APIA Argeș de aproximativ 460.000 lei.

Argeșeni, nu vă mai grăbiți la înmatriculări! RAR-ul primește mașini, pe bază de programare, abia din martie!

Luni, 13 Februarie 2017 12:20

Românii care vor să îşi înmatriculeze maşinile second-hand pot obţine o programare la Registrul Auto Român (RAR) abia din luna viitoare, arată site-ul pentru programări al RAR. Eliminarea timbrului de mediu, începând cu data de 1 februarie, a adus o creştere a numărului persoanelor care doresc să-ţi înmatriculeze maşinile la mâna a doua cumpărate din străinătate.

 

Edilul din Băbana a deszăpezit, la volanul tractorului primăriei, drumurile din comună

Luni, 13 Februarie 2017 12:18

# Eforturile sale au atras mulțumirile localnicilor, dar și câteva mii de like-uri pe Facebook

Săptămâna trecută, primarul din Băbana, Bebe Ivan, a mai comis, așa cum ne-a obișnuit, o faptă demnă de urmat. Lăsând deoparte orice fudulie, acesta a urcat în tractorul primăriei și, pe o vreme câinoasă, a trecut la deszăpezirea drumurilor comunale.  Pentru localnici, nu este deloc ceva nou, din contră. Bebe Ivan este văzut, frecvent, pe ATV, prin frig sau chiar pe ploaie și zăpadă, mergând înaintea containerului de salubritate pentru a încuraja colectarea selectivă. Pe tractor, deasemenea. Mai ales că Băbana este o comunitate săracă, primăria neputându-și permite să angajeze oameni special pentru astfel de sarcini. Felicitări omului-orchestră Bebe Ivan, care a atras, la ultima acțiune, mii de like-uri și pe Facebook. A.S.

Noul spital din Mioveni - investiție susținută financiar, până în prezent, doar din bugetul local!

Luni, 13 Februarie 2017 12:13

Indiferent de condițiile meteo, stadiul lucrărilor pe șantierul noului Spital "Sfântul Spiridon" din Mioveni avansează de la o lună la alta, conform graficului impus de constructor. Până la acest moment a fost executat 12% din procentul total, reprezentând subsolul, parterul, etajul I și II. În prezent se lucrează la finalizarea pereților exteriori ai etajului III, urmând ca până la finalul lunii să fie turnată și placa dintre etajele III și IV. În timp ce o parte dintre echipele de muncitori lucrează în exterior la executarea cofrajelor, a armăturilor și la turnarea betonului, celelalte echipe, aflate în interiorul construcției au trecut la compartimentarea etajelor și la montarea unor instalații, așa cum puteți observa în imaginile surprinse pe șantier în aceste zile. Reamintim că viitorul spital este amplasat în zona actualului Spital Orăşenesc „Sfântul Spiridon”, iar investiția este susținută financiar până în prezent doar din bugetul local.

 

Pagina 120 din 198

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea