Topoloveni - ședință de consiliu local, ianuarie 2017

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:33

Joi, 26 ianuarie 2017, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali din Topoloveni s-au întâlnit în ședința ordinară a consiliului local pe luna ianuarie.
Pe ordinea de zi au fost, spre aprobare, următoarele proiecte de hotărâri, inițiate de primarul Gheorghiță Boțârcă:
• Raportul de activitate al Serviciului Public ”Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc ” al orașului Topoloveni, pe anul 2016;
• Programul activităților culturale ale Bibliotecii Orașului Topoloveni, pentru anul 2017;

Avocatul Mircea Andrei s-a retras din Consiliul Județean Argeș

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:28

# Dan Manu: „Ce să spun, că avem regrete, că nu avem... atunci când mai veniţi în Argeş, eu vă aştept la o cafea”

Săptămâna trecută, a avut loc o nouă ședință unde membrii C.J. s-au reunit din nou pentru a vota diverse proiecte de hotărâre menite să vină în sprijinul argeșenilor. La punctul   „diverse” , președintele Partidului pentru Argeș și Muscel, Mircea Andrei, și-a anunțat intenția de a se retrage din funcția de consilier județean, mandat obținut în urma alegerilor de anul trecut din 5 iunie.

 

Locuințe de vânzare în blocul nou din Mioveni

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:13

# Vezi câte dosare au fost depuse

Conform criteriilor și perioadei de înscriere pentru achiziția unui imobil în blocul T14 din Mioveni (care s-a încheiat pe 16 ianuarie), au fost depuse și înregistrate un număr de 13 dosare. Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, dosarele urmează să fie analizate de o comisie de evaluare. Lista finală va fi aprobată printr-o Hotărâre a Consiliului Local Mioveni, la fel și caietul de sarcini al licitației, precum și data la care va avea loc licitația.

Primăria Câmpulung, repetentă la încasarea online a impozitelor

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:09

# ”Domnule primar… la Câmpulung involuăm, avem funcţionari mulţi şi incompetenţi, în special cei de la taxe şi impozite”

Din nefericire pentru edilii cu mișcare lentă, omenii circulă prin țară, prin lume, văd ceea ce se întâmplă în jur. Văd, spre exemplu, că la Pitești se poate descărca, de pe site-ul primăriei, orice tip de formular.

 

Elevii de la Brătianu, acuzați că distrug mașinile din parcarea apropiată

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:07

Un cetățean din Pitești bănuie că elevii de la prestigiosul liceu Brătianu i-au vandalizat mașina. Acesta și-a găsit autovehicolul deteriorate, după ce îl parcase, anterior, în spațiul special amenajat de lângă Teatrul Davila. Problema este că zona e slab acoperită de camerele de luat vederi din oraș, fiind aproape imposibil de descoperit  făptașul.

Fermierii argeșeni vor face un instructaj pentru accesarea fondurilor PNDR

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:40

Săptămâna aceasta, pe 2 februarie, la Casa de Cultură a comunei Slobozia, localitate condusă de către edilul Petre Funie, va fi organizat un training pentru micii și marii fermieri din județul nostru, pentru ca aceștia să poată fi îndrumați spre accesarea fondurilor prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) din anul în curs.
Potrivit spuselor edilului Petre Funie (foto), din comuna Slobozia vor participa la acest eveniment atât mari fermieri, cât și micii întreprinzători din comună, dar și reprezentanți ai societății daneze SC Danbred SRL ce au ca obiect de activitate creșterea porcinelor.

 

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, intenționează să transforme orașul într-un uriaș șantier

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:18

Primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică, a anunțat că este pe cale să înceapă munca la un proiect uriaș de investiții, proiect care vizează înlocuirea conductelor de apă și canalizare din oraș, conducte vechi, în cea mai mare parte, de 40-50 de ani. Este vorba de 86 de rețele care, din cauza vechimii, produc pierderi serioase. Problema este că, pentru înlocuirea conductelor cu pricina, întregul oraș va trebui transformat în șantier.

Șefii Consiliului Județean Argeș înfrâng din nou

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:59

# După șase luni de ”reorganizare”, la Regia Județeană de Drumuri se întoarce fostul director, Alina Nicolau

La jumătatea anului trecut, la doar câteva zile în noua funcţie, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, doctorul Dan Manu s-a convins că e cazul să taie în carne vie în aparatul de specialitate cu care va trebui să lucreze în următorii patru ani. „Cine nu se conformează, pleacă! A trecut vremea în care dormeam în fucnţie pe bani publici!” era avertismentul lansat, pe ton de ameninţare, chiar în conferinţa de presă a instituţiei de la sfârșitul lunii iunie. Primii pe listă, intraţi în colimatorul preşedintelui CJ, au fost cei de la Regia Județeană de Drumuri.

 

Văzând, în sfârșit, că are cu cine, dar nu are cu ce, C.J. Argeș s-a decis să cumpere autoutilitare, autobasculante și trailer pentru drumurile județene

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:57

Șase luni au trebuit șefilor din Consiliul Județean ca să își dea seama de faptul că nici Alina Nicolau, nici stația de asfalt de la Căteasca și nici măcar Elodia  nu sunt vinovate de faptul că nu merge treaba la Regia de Drumuri. Fără utilaje, fără mașini, nu poți fi performant. Stația de asfalt a început să producă, însă, chiar și pentru nevoile proprii trebuiau închiriate mașini specifice, ceea ce ducea, imediat, la întârzieri și chiar la pierderi economice. Deasemenea, stația de asfalt nu avea laborator propriu pentru testarea producției, ceea ce făcea toată chestiunea deosebit de ilegală, lucru băgat, pe furiș, sub covor, de șefii CJ Argeș, imediat după ce s-au pozat, făloși, cu stația de asfalt în spate.

Prefectul Cristian Soare a prezentat bilanțul activității din ultimul an

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:55

Simțind că bate vântul schimbării, inclusiv al schimbării sale, prefectul județului, Cristian Soare, a prezentat un bilanț al activității desfășurate în fruntea instituției: ”Am dorit să prezentăm un bilanţ al activităţii pentru anul 2016.Cele 10 luni şi jumătate  de mandat au presupus o activitate intensă,  plină de evenimente.”  Culmea bunului simț, prezentarea cuprinde și capitolul de ”nerealizări”, o zonă pe care politicienii o evită în ultimul hal. Felicitări pentru asta, domnule prefect!

 

Dan Manu și Ion Mânzână au fost la ședința Consiliului pentru Dezvotare Regională Sud Muntenia

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:53

Vineri, 20 ianuarie, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, municipiul Târgoviște, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvotare Regională Sud Muntenia, eveniment la care au participat și Constantin Dan Manu, președintele Consiliului Județean  Argeș și vicepreședinte al CpDR Sud-Muntenia, și Ion Mânzână, vicepreședinte C.J. Argeș.

În orașul Mioveni este deschis la taxe și impozite luni și marți

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:50

Guvernul a stabilit miercuri, printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.
Astfel, angajații din sectorul de stat, inclusiv școlile, vor avea parte de o minivacanță de patru zile începând de sâmbătă, 21 ianuarie, până miercuri, 25 ianuarie, când își vor relua activitatea.

 

Topoloveni - impozitele şi taxele locale rămân neschimbate

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:19

Potrivit hotărârii consiliului local, pentru anul fiscal 2017 nu se aplică nicio majorare a impozitelor şi taxelor locale sau altor taxe asimilate acestora, rămânând la nivelul stabilit pentru anul 2016. Bonificaţia pentru plata integrală până la data de 31.03.2017 a impozitului pe clădiri, teren şi mijloace de transport, în cazul persoanelor fizice, este de 10%, iar pentru contribuabilii persoane juridice se acordă o bonificație de 5%.

Primarul Cornel Ionică dorește urgentarea introducerii taxei de habitat în Pitești

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:15

Dat fiind faptul că în municipiul Pitești sunt probleme în ceea ce privește colectarea gunoiului menajer, administrația locală dorește introducerea taxei de habitat, care nu va mai putea fi evitată de către cei ce au refuzat să achite taxa de salubritate sau de gunoi. Pe lângă acest aspect, recent au intrat în vigoare noi reglementări la nivel european care vor supune la plată firmelor de salubritate suma de 80 de lei/tonă.

 

„Anuala de arhitectură” a ajuns la Mioveni

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:00

# Expoziţia se va afla în holul Primăriei Mioveni până la sfârşitul lunii ianuarie

Începând de marţi, 17 ianuarie a.c., Primăria oraşului Mioveni este gazda „Anualei de arhitectură“. Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecţilor din România şi se bucură de prezenta unor nume cunoscute în domeniu, dintre care ar fi de amintit Paul Cătălin Cozma, Bogdan Aleca, Liviu Alexandru Dumitrescu, Silvan Cambrea, Eliza

Ca urmare a dispariției timbrului de mediu, de la 1 februarie, se așteaptă o mare îmbulzeală la înmatriculări

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:44

Urmare aplicării prevederilor Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, care intră în vigoare la data de 1 februarie 2017, Instituția Prefectului-Județul Argeș și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) estimează o afluență de solicitări privind înmatricularea definitivă a autovehiculelor. Pentru înmatricularea definitivă a autovehiculelor achiziționate și înmatriculate provizoriu și pentru a evita aglomerația de la ghișee, cei interesați pot să se prezinte, începând cu data de 1 februarie a.c., la sediul  S.P.C.R.P.C.I.V. din Pitești, Bulevardul Republicii, Bl. E3C, parter, în aceeași zi calendaristică în care au solicitat înmatricularea provizorie.

 

Consiliul Județean Argeș - o nouă rundă de negocieri pentru achiziționarea leagănului dinastiei Brătienilor din Ștefănești, la jumătate din prețul inițial

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:36

Chiar dacă au trecut mai bine de trei ani de când moștenitorii familiei Brătienilor așteaptă o decizie a Consiliului Județean Argeș dacă va achiziționa sau nu Vila Florica din Ștefănești, ofertată, în ultimă fază, la prețul de 1,7 milioane de euro, adică la jumătate din prețul dorit inițial de către actualii proprietari, vicepreședintele CJ din partea ALDE, Simona Brătulescu, a anunțat că urmează în curând să se reia discuțiile cu actualii proprietari ai Conacului Brătienilor.

Dispecerat non-stop în Mioveni

Luni, 16 Ianuarie 2017 21:24

Pe străzile din Mioveni nu au apărut blocaje şi nu s-au înregistrat evenimente rutiere cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile.
Potrivit conducerii Primăriei, utilajele de deszăpezire au intervenit  pentru a degaja carosabilul încă de cursul nopţii.
În total au fost utilizate 30 utilaje de deszăpezire, stocurile de material antiderapant fiind de 250 tone de sare, 2000 mc de nisip, 30 tone de clorură de calciu (granule) şi 500 kg inhibitor, acestea fiind destinate pentru curățarea carosabilul, a trotuarele și a zonele care aparțin domeniului public.

 

Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: ”Sperăm la un buget propriu de minim 35 miliarde lei vechi”

Luni, 16 Ianuarie 2017 21:12

# În comună se lucrează pentru implementarea a două proiecte uriașe: 17 km. de rețea de canalizare și 20 km. de șosele asfaltate

Primarul comunei Valea Iașului, Nicolae Barbu, privește înapoi, către anul care tocmai a trecut, cu mândrie. Pentru că a reușit să finalizeze proiecte importante de infrastructură. ”Chiar dacă nu am reușit să le inaugurăm pe toate” – așa cum ne spune, mai în glumă, mai în serios, chiar Domnia Sa.

Cum a fost anul 2016 pentru administrația de la Mioveni

Luni, 16 Ianuarie 2017 21:05

# Imagini cu cele mai importante obiective

Pentru oraşul Mioveni, anul 2016 a fost unul important cu multe realizări în toate domeniile de interes local. Noul Spital de la Racoviţa, o parcare supraetajată, un bloc de locuinţe reabilitat şi unul nou, o zonă de picnic extinsă, baze sportive în fiecare cartier,  locuri de joacă pentru copii, primul Proiect Pilot şi a primul Centru de Instruire din România, ce sunt destinate compostării nămolurilor de epurare cu tehnologia Sistemului GORE Cover la Staţia de Epurarea Mioveni, construirea a două clădiri multifuncţionale în cartierele Colibaşi și Făget, sunt doar câteva din realizările ultimilor ani. Conducerea Primăriei Mioveni vă urează să aveţi parte de multă căldură în suflet, bucurie în inimă, multă sănătate şi putere de muncă. Fie ca anul 2017 să fie unul care să vă aducă împliniri materiale și, mai ales, sufletești. La mulţi ani!

Click AICI pentru mai multe imagini

 

 

Pagina 122 din 198

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea