A început campania de toaletare a copacilor din Mioveni

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:45

Angajaţii S.C S.Ed. C Mioveni au început campania de toaletare a copacilor din oraş. Primii curățați au fost arborii de pe Bulevardul Dacia care erau putrezi sau care aveau o coroană mult prea mare din care s-ar fi putut desprinde crengi la o furtună puternică. Reamintim că perioada optimă pentru tăierile de întreţinere arbori şi arbuşti este perioada de repaus vegetativ, cuprinsă între 01 noiembrie – 31 martie. În perioada de vegetaţie, astfel de lucrări se aplică numai ramurilor uscate care pot fi uşor identificate. De asemenea, conform conducerii SC S.Ed.C Mioveni, pe teritoriul oraşului vor fi plantaţi mai mulţi arbori.

Se încearcă reînființarea F.C. Argeș

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:41

# Discuții la Primăria Pitești pe o temă de interes județean

La inițiativa primarului Cornel Ionică, luni 31 octombrie 2016, la sediul Primăriei Municipiului Pitești a avut loc o întâlnire de lucru care a avut ca scop reintrarea pe scena fotbalistică a echipei FC Argeș. Alături de primarul Ionică s-au aflat Constantin Stroe, specialiști din primărie, consilieri locali și  reprezentanții ai FC Argeș 1953.
Dorința tuturor celor prezenți a fost aceea de a identifica mijloacele prin care fotbalul piteștean să fie din nou reprezentat de FC Argeș, pornind de la situația actuală, de la capacitatea și dorința municipalității de a finanța și susține sportul în general, fotbalul în particular, cu respectarea legislației și a regulamentelor Federației Române de Fotbal. Au fost constituite două grupuri de lucru, unul la nivelul municipalității și unul la nivelul FC Argeș 1953, acestea urmând să lucreze împreună, cu dorința comună de stabilire a unui parcurs care să facă posibil ca începând cu campionatul de fotbal 2017-2018 echipa de fotbal FC Arges să revină pe gazon.


 

Președintele CJ Argeș, Dan Manu, vizită fulger în comunele Drăganu, Cotmeana, Morărești, Poienarii de Argeș și Ciofrângeni

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:42

# Vizită neanunțată și la Unitatea de Asistență Medico-Socială din Dedulești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a mers, vineri, 28 octombrie a.c., în cinci comune din județul Argeș pentru a vedea la fața locului modul în care administrațiile locale au investit banii alocați de C.J. Argeș în acest an, în mod special, fodurile primite pentru toaletele unităților școlare. Astfel, au fost vizitate localitățile Drăganu, Cotmeana,  Morărești, Poienarii de Argeș și Ciofrângeni. Aici, administrațiile locale au înțeles că toaletele noi și moderne, cu apă curentă și curate, construite în

Șeful Direcției Agricole a vorbit de subvențiile pentru achiziția de berbeci. Apoi pentru achiziția de tauri

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:39

# Bebe Ivan, primarul din Băbana: ”Ce dracu', suntem la horoscop?!...”

Ședința de Colegiu Prefectural desfășurată, săptămâna trecută, la Topolveni, a inclus și o informare susținută de șeful Direcției Agricole Argeș, Lulu Vasilescu. Acesta a vorbit de programele aflate în derulare, de achiziție subvenționată, pentru fermieri, de berbecuți, junici și tăurași de rasă.
Lulu Vasilescu: ”Toate județele din partea de sud a țării au probleme cu genetica. Dacă marile ferme au rezolvat această problemă, micii fermieri sunt cu mult în urmă. De

 

Mioveni. Măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, în sezonul rece

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:28

Având în vedere numărul mare de incendii izbucnite în sezonul rece, la gospodăriile cetățenești, cauzate de folosirea mijloacelor necorespunzătoare de încălzire, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mioveni reaminteşte regulile ce trebuie respectate în această perioadă a anului, pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.
Majoritatea incendiilor ce se produc în sezonul rece sunt cauzate, de cele multe ori, de folosirea în condiţii necorespunzătoare ori cu defecţiuni a mijloacelor de încălzire centrale şi locale.

Pregătiri pentru sezonul de iarnă în orașul Mioveni

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:07

# Cele 29 de utilaje, dotate cu echipamente pentru iarnă, sunt gata de intervenție
Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni va asigura procedura de deszăpezire la nivelul orașului Mioveni. Planul de iarnă a fost pus la punct și toate forțele implicate sunt gata, în caz de nevoie, să facă față schimbărilor climatice specifice anotimpului rece.
Astfel, cele 29 de utilaje, dotate cu echipamente pentru iarnă, au fost revizuite și pregătite pentru amestecurile de substanțe și materiale antiderapante care sunt folosite în timpul sezonului rece. În primă fază, se vor desfășura activități de preluare și centralizare a datelor cu privire la fenomenele meteorologice ce vor urma.
De asemenea, au fost instruite și echipele care vor acționa 24 de ore din 24, asigurându-se și timpul de odihnă corespunzător. Pentru buna funcționare a traficului, în fiecare zonă, se va atribui un număr de utilaje, de diverse categorii, în funcție de necesitate.
S.Ed.C. Mioveni va acționa pentru asigurarea circulației normale a autovehiculelor și a pietonilor pe toate străzile, arterele și drumurile orășenești, precum și pe trotuarele și căile pietonale de acces către instituții și către cele două mari societăți industriale din Mioveni.

 

Fotografia ediției. PSD Băiculești... protejează, nu doar colorează!

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:18

Călătorind prin județ, atenția ne-a fost atrasă, la un moment dat, de o sorcovă uriașă de bannere multicolore, deasupra cărora, precum o mască de Haloween, o ușă și două ferestre de casă lipsă, lăsând să se vadă numai găurile întunecate. Depozit de materiale de construcții, dealer autorizat al multor mărci, vânzător de Kober, posesor de Digi, fâlfâitor de steag – toate astea într-un singur imobil. Vă vine să credeți? Și, ah, cât pe-aci să uităm, sediul organizației PSD Băiculești. Băi... Niculaie, chiar așa?! (de puțin!?...)

Primarul din Lunca Corbului începe construcția unui nou sediu

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:02

# Noua primărie va costa maxim 16 miliarde lei vechi
La sfârșitul săptămânii trecute, primarul localității Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan, s-a decis: acesta, având alături Consiliul Local, dar beneficiind și de sprijinul cetățenilor, a demarat procedurile legale pentru construirea unui nou sediu. Așa că, a făcut primul pas, unul din cele mai grele: a gândit, redactat și postat anunțul pe sistemul public de licitații, după întocmirea întregii documentații aferente.
Denumire contract: ”Execuție de lucrări aferente investiției: “Construire Sediu Primărie si Centrală Termică în comuna Lunca Corbului, județul Argeș”.
Obiectul contractului: Prin contractul ce urmează a se atribui, se urmărește realizarea de lucrări de executie respectiv- executie de lucrari aferente investitiei: “Construire

 

Primăria Pitești dă câteva miliarde pentru achiziția a 75 de calculatoare la 5.000 de lei bucata

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:00

# Să fie criză, dar nu pentru toată lumea! # Culmea culmilor! În hipermarketurile din Pitești nu există calculatoare atât de scumpe!

Dacă tot s-a apucat de amenajarea și reabilitarea exterioară a sediului, Primăria Pitești nu neglijează, iată, nici starea materială… interioară. Edilii au ajuns la concluzia că tehnica de calcul din dotare este depășită și este imperios necesară a fi schimbată. Este vorba de 75 de calculatoare. Așadar, obiectul contractului este justificat astfel: ”Achizitia produselor este necesara pentru inlocuirea calculatoarelor vechi, uzate fizic si moral , in scopul imbunatatirii productivitatii muncii angajatilor si sporirea vitezei de lucru. Valoarea totala estimata este de 312.500,00 lei fara TVA.”

Orașul Mioveni este ambasadorul Argeșului în China

Luni, 24 Octombrie 2016 12:22

Mioveniul reprezintă județul Argeș în China, la cel mai important concurs internațional de limba chineză. Timp de două săptămâni, 400 de tineri din 90 de țări participă la cea de-a noua ediție a Concursului Podul Chinezesc - Faza Internațională, dedicată elevilor de liceu vorbitori de limba chineză. Concursul este organizat de Institutul Confucius China (Hanban) și se desfașoară în orașul Kunming din Provincia Yunnan.

 

La Mioveni a început montarea luminilor de Crăciun

Luni, 24 Octombrie 2016 12:19

De la începutul acestei luni, angajaţii Serviciului de Iluminat Public din cadrul S.C S.Ed.C Mioveni SRL au început pregătirea de sărbătoare a cartierelor şi străzilor din oraş. Instalaţiile luminoase sunt aceleaşi din anii trecuţi, însă ele vor fi remodelate şi rearanjate cu multă pricepere pentru a da o notă de poveste oraşului. Pornirea oficială a iluminatului va avea loc la începutul lunii decembrie, luminile urmând să rămână aprinse până la jumătatea lunii ianuarie 2017.

Vizită de lucru la șantierul noului spital din Mioveni

Luni, 24 Octombrie 2016 12:08

# Ion Georgescu, primarul orașului: Sperăm, de la actualul guvern, de la viitorul guvern, să primim sprijin financiar. Oricum, spitalul se va face! # Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 68 milioane de euro, dintre care  peste 2 milioane de euro au fost deja plătiţi constructorului.

Spital de ultimă generație la Mioveni, spital ce se ridică, zi de zi, sub supravegherea atentă a primarului orașului, Ion Georgescu. Un spital cu instrumente medicale de ultimă generație, cu circuite corecte, care vor putea ține departe infecțiile intraspitalicești. Alesu local a ținut, săptămâna trecută, să facă, alături de reprezentanții presei,

 

Și totuși se mișcă! Secția Pediatrie - etaj 3 a Spitalului de Pediatrie Pitești a fost redeschisă, complet reabilitată

Luni, 24 Octombrie 2016 12:06

Joi, 20.10.2016, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost prezent la redeschiderea Secției Pediatrie IV - Etaj 3 a Spitalului de Pediatrie Pitești. Secția a fost complet reabilitată, investiția fiind efectuată cu fonduri din sumele încasate de la Casa de Asigurări de Sănătate, din contractele de furnizare a serviciilor medicale spitalicești. De îmbunătățirile aduse secției vor beneficia un număr de aproximativ 2769 pacienți externați anual, cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, precum și aparținătorii acestora.

Prestigioasa firmă Comesad Drumuri va rezolva alunecarea de teren din strada Caporal Pătru

Luni, 24 Octombrie 2016 11:34

În toamna anului trecut, exact acum un an, o porțiune de teren din zona străzii Caporal Pătru s-a desprins și, fără să întrebe pe nimeni, a luat-o la vale. Caporal Pătru se situează în zona semicentrală a orașului, paralelă cu Frații Golești, însă într-un registru superior ca înălțime.
Autoritățile locale au avut de întâmpinat ceva probleme, mai ales că, parțial, alunecarea s-a produs pe terenuri private. Deasemenea, strada nu este foarte largă, eventualitatea unei intervenții fiind destul de mult îngreunată.

 

Ziua comunei Valea Iașului a XIV-a ediție!

Luni, 24 Octombrie 2016 11:18

# Nicolae Barbu, primarul comunei: ”Privim cu încredere spre viitor!”

Duminică, 23 octombrie, cu începere de la ora 12.30, Consiliul Local și Primăria Valea Iașului au organizat de-a XIV-a ediție a Zilei Comunei, eveniment a cărui bună desfășurare a fost găzduită de căminul cultural din localitate.
Primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Cristian Enescu, consilierii locali și angajații primăriei și-au întâmpinat oaspeții-oficialități județene, fii ai satului și oameni de cultură, la

Primarul Cornel Ionică refuză și gândește corect: unui câine sterilizat nu i s-au scos și dinții

Luni, 24 Octombrie 2016 11:14

# Solicitare, din partea unei asociații, de eliberare a câinilor sterilizați pe străzile din Pitești

Primarul municipiului, Cornel Ionică, a adus, în fața opiniei publice, săptămâna trecută, o solicitare a unei asociații de protecție a animalelor, solicitare de a elibera câinii maidanezi sterilizați, înapoi, pe străzile orașului. Edilul a respins solicitarea, și bine a făcut. Pentru că, așa cum s-a văzut și în Pitești dar și în multe alte localități din țară, maidanezii, chiar și sterilizați, pot deveni agresivi, mai ales atunci când circulă în haite. Conform primarului, în lunile septembrie şi octombrie au fost strânşi de pe străzile din

 

Întâlnire între reprezentanții CEZ România și reprezentanții autorităților publice județene

Luni, 17 Octombrie 2016 21:39

# Consumatorii pot sta liniștiți: căderile de tensiune și fluctuațiile de curent rămân, în mare, aceleași

Vineri, 14 octombrie, la Consiliul Județean Argeș, a avut loc o întâlnire între reprezentanții managemetului Grupului CEZ în România și cei ai autorităților publice județene, respectiv președintele C.J. Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, prefectul județului, Cristian Soare, subprefectul Emilian Dragnea, respectiv viceprimarul Municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu.

Joi, o nouă ședință de consiliu local, la Mioveni

Luni, 17 Octombrie 2016 20:52

Joi, de la ora 17.00, va avea loc şedinţa publică ordinară a Consiliului Local Mioveni. Vor fi discutate, printre altele, aprobarea Înţelegerii de Cooperare dintre oraşul Mioveni, din  România şi localitatea Măgdăceşti, Raionul Criuleni, Republica Moldova, aprobarea studiului de oportunitate în vederea concesionării terenului în suprafaţă de 3596 mp situat în zona incintei principale Dacia-Poarta 1 (teren care face parte din terenul în suprafaţă totală de 33.258 mp proprietate publică a oraşului Mioveni înscris în  cartea

 

Reprezentanții CJ Argeș amână cumpărarea unui trailer, deși, anual, se cheltuie sume uriașe pentru chirie

Luni, 10 Octombrie 2016 19:37

# Costuri cu încăpățânarea sau interese ascunse?

Situație de toată jena în ceea ce privește relația dintre reprezentanții CJ Argeș și cei ai Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, Regie devenită, brusc, o paria pentru șefii județului. Acuzele de necompetitivitate au curs gârlă, au fost efectuate schimbări la vârful Regiei, s-au cules lauri pentru curajul de a-i tăia capul Gorgonei. Acum, lucrurile sunt mult mai bune. Cheltuielile sunt mari în continuare, lucrurile merg prost, dar, cel puțin, șefii Consiliului Județean și-au arătat mușchii.

Înțelegere de Cooperare între orașul Mioveni și localitatea Măgdăcești din Republica Moldova

Luni, 03 Octombrie 2016 21:50

Săptămâna trecută a avut loc ședința comună a Consiliului Local Mioveni și a Consiliului Local Măgdăcești, din Republica Moldova.
În cadrul acestei ședințe a fost ratificată Înțelegerea de Cooperare între orașul Mioveni și localitatea Măgdăcești, Raionul Criuleni, din Republica Moldova și aprobată constituirea unei comisii comune formată din consilieri locali din cele două localități, în vederea elaborării Planului de Acțiuni pe domenii, pentru perioada 2016-2020.
Totodată, în semn de prietenie față de frații noștri din Moldova, Consiliul Local Mioveni a aprobat darea spre utilizare Consiliului Local Măgdăcești, a unei autospeciale IVECO

 

Pagina 125 din 198

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea