Domnule primar! Vrem sens giratoriu… în comuna învecinată!

Luni, 15 August 2016 11:17

Piteștiul este un oraș curat și destul de îngrijit. Administrația locală face eforturi destul de serioase în acest sens, și se vede. În București, spre exemplu, mormanele de gunoi stau aruncate la vedere, uneori chiar pe trotuare. Primăria Capitalei, proaspăt renovată, este aproape înconjurată de… gunoaie. Probabil că și la figurat, pentru că la propriu se vede cu ochiul liber…
Ei bine, chiar dacă în Pitești lucrurile stau ceva mai bine, iată că sesizările nu încetează să curgă pe platforma  interactivă ”domnuleprimar.ro” Oamenii sunt nemulțumiți de

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a văzut Lumina

Luni, 15 August 2016 11:04

# Lumina, însă, era destul de slabă…

Săptămâna trecută,  președintele Dan Manu a efectuat o vizită în mai mai multe locații din Pitești ce aparțin Consiliului Județean Argeș. Astfel, președintele Consiliului Județean Argeș a vizitat sediul fostului cinematograf Lumina, aflat acum în proprietatea administrației județene, locație în care au fost făcute mai multe lucrări de amenajare și modernizare, însă investiția nu a fost finalizată, fosta sală de cinema necesitând lucrări majore, atât la interior, cât și la exteriorul clădirii.

 

Mioveni. Au rămas 10 locuri pentru masterul GRATUIT Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă

Luni, 15 August 2016 10:51

După cum v-am informat, Facultăţile Energetică şi IMST din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti au adus în Mioveni, pentru al şaselea an consecutiv, două specializări pentru masterat: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 de locuri)  şi Concepţie şi Management în Productică (20 de locuri). La specializarea Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă  au mai rămas 10 locuri. Reamintim că locuri sunt fără taxă, iar cursurile se vor desfăşura în Mioveni. Înscrierile se pot face până la data de 10 septembrie 2016. Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0733.100.998.

Primarul Cornel Ionică dezminte informațiile apărute în presă cu privire la costul transportului public de călători din Pitești

Luni, 08 August 2016 00:00

# Cornel Ionică: ”Este absolut departe de adevăr tot ce s-a spus în legătură cu acest lucru”

În urmă cu câteva săptămâni, în spațiul public a început o adevărată vâlvoare cu privire la costul transportului public de călători din Pitești, despre care s-a scris că este cel mai scump din țară și chiar din Europa de Est.
Deși nu mai avusese parte de un moment de odihnă de foarte mulți ani, Cornel Ionică, noul primar al Piteștiului, în momentul apariției în spațiul public al acelei știri despre costul transportului public din Pitești, se afla în concediu.

 

Infrastructura, prioritatea zero a noului primar al comunei Căteasca, Eugen Mira

Luni, 08 August 2016 00:00

# ”Vreau ca peste patru ani comuna Căteasca să fie într-un stadiu mult îmbunătățit și cu mai mulți investitori”

Comuna Căteasca se află la un nou început de drum, cu o nouă conducere a administrației locale aleasă pe 5 iunie, la ultimele alegeri locale. Atunci, Eugen Mira s-a bucurat de o încredere covârșitoare în rândul populației, reușind să câștige fotoliul de primar fără emoții.
Acum, la două luni de la alegerea sa ca prim gospodar al comunei, Eugen Mira vorbește despre proiectele sale din perioada următoare și despre cum va vedea el comuna peste patru ani.

Dan Manu atrage atenția primarilor să finalizeze lucrările de reabilitare la școli

Luni, 08 August 2016 00:00

Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, s-a aflat în vizită de lucru în localitățile aflate pe valea Râului Doamnei.  Președintele Dan Manu a dorit să afle astfel, în mod direct, care sunt cerințele locuitorilor acestei zone, care sunt proiectele și prioritățile administrațiilor locale și au fost vizitate mai multe obiective ce aparțin Consiliului Județean. Pentru că mai este foarte puțin până la începerea noului an școlar, prioritatea a reprezentat-o situația unităților școlare.
Dacă la Nucșoara proiectele avute în vedere vizează în mod deosebit infrastructura ce are legătură directă, în special, cu atragerea investitorilor pentru dezvoltarea

 

Alina Nicolau pleacă, la 1 august, de la Regia Județeană de Drumuri Argeș

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

În ultimul timp s-a speculat mult pe seama demisiei depuse de directorul RAJD Argeș, Alina Nicolau, demisie înregistrată la CJ Argeș la începutul lunii iunie. Multe voci au afirmat, în spațiul public, că nu este altceva decât o demisie în alb, depusă pentru a lăsa posibilitatea deciziei în mâna noii echipe de conducere a Consiliului Județean, echipă formată din Dan Manu, Ion Mânzână și Simona Brătulescu.

Președintele CJ Argeș, Dan Manu, pe drumuri din cauza drumurilor

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

# Dan Manu este, deja, la a treia vizită în teren, pe partea de infrastructură,  de la preluarea mandatului
Luni, 11 iulie a.c., președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a mers în comuna Bălilești pentru a vedea, la fața locului, care sunt pagubele produse de alunecările de teren din zonă. Chiar la intrarea în comuna Bălilești o astfel de alunecare de teren pune în pericol locuința unei familii. Pentru a stopa acest fenomen de luni, 18 iulie a.c., va începe construirea unui zid de protecției, lucrare ce va fi efectuată de Regia Județeană de Drumuri.

 

Dan Manu schimbă echipa de conducere a Spitalului de Pediatrie

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

Joi, 14.07.2016, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Vasile Stan și directorul medical, dr. Dana Toader și-au depus demisiile din funcțiile de conducere pe care le ocupau. “Le mulțumesc pentru întreaga activitate domnului doctor Vasile Stan și doamnei doctor Dana Toader. Înțeleg motivele personale pentru care s-au hotărât să nu mai rămână la conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești, cu totul special îl înțeleg pe domnul doctor Vasile Stan. Urmează ca la începutul săptămânii viitoare să decidem pe cine delegăm la conducerea spitalului, până la ocuparea prin concurs a celor două posturi de conducere” -  a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu. Vasile Stan: „Este o decizie unilaterală. Sînt motivele mele personale. Credeţi că nu m-a afectat ce s-a întîmplat în primăvară în criza bebeluşilor?... Voi rămîne medic şef la Chirurgie“.

Primarul Cornel Ionică răbufnește: ,,Venim aici ca să dăm în cap la oameni, nu să-i ajutăm!”

Luni, 11 Iulie 2016 22:38

# Primarul Cornel Ionică șterge pe jos cu Narcis Sofianu  # Opoziție distructivă sau amatorism politic: consilierul local liberal Narcis Sofianu s-a abținut, fără să dea vreo explicație, la vot

Prima ședință ordinară a Consiliului Local Pitești, care a avut loc săptămâna trecută, marți, nu a fost lipsită de discuții contradictorii, multe dintre ele fiind chiar în necunoștință de cauză, așa cum a fost și în cazul lui Narcis Sofianu, consilierul liberal, care s-a abținut la un punct de pe ordinea de zi ce viza construcția a  patru blocuri în

 

Atenție! Indicatoare noi în Mioveni

Luni, 11 Iulie 2016 22:19

Pe unele străzi din Mioveni pot fi observate indicatoare noi. Potrivit conducerii Primăriei, această masură a fost luată pentru fluidizarea traficului. Este vorba despre indicatorul “STAŢIONAREA INTERZISĂ” şi „STAŢIE DE AUTOBUZ” pe strada Decembrie 89 (zona Subunităţii de pompieri). Indicatorul "OPRIREA INTERZISĂ" pe strada Grădinarilor Bl. R1,Sc.A(zona Farmaciei Simina). De asemenea, în următoarea perioadă, va fi montat şi indicatorul “ACCESUL INTERZIS” cu panou adiţional “CU EXCEPŢIA RIVERANILOR” pe strada Mioriţei la intersecţia cu aleea de intrare în parcarea blocului L8 (ieşire Liceul “Iulia Zamfirescu”).

La Prefectură latră câinii!

Luni, 11 Iulie 2016 21:45

Unii cetățeni ai Piteștiului sunt total nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în zona Prefecturii Argeș. Așa că, pe portalul domnuleprimar.ro, s-au plans, recent, de acest aspect:
Sesizare pentru primaria Pitesti, judetul Arges
Postată de: Zăvoianu Andreea

 

Drum surpat la Drăghici

Luni, 11 Iulie 2016 21:38

# La fața locului s-au deplasat Simona Brătulescu, vicepreș. CJ Argeș, Alina Nicolau, director RAJD, Tatiana Diaconu, director ABAAV și primarul din Mihăești, Gheorghe Matei

În anul  2014, o alunecare de teren  a distrus o parte din drumul județean care traversează comuna Mihăești, în zona satului Drăghici, din această cauză drumul fiind închis pe unul din cele două sensuri  de circulație.

MIOVENI - lucrări de suplimentare a unei conducte de alimentare cu apă

Luni, 11 Iulie 2016 21:33

Pentru eliminarea disconfortului creat utilizatorilor din oraș prin lipsa de presiune a apei în zonele înalte, Primăria Mioveni, prin S.C S.Ed.C Mioveni SRL, desfășoară în această perioadă o lucrare de suplimentare a unei conducte de alimentare cu apă, pe o distanţă de 2,5 Km, cu diametrul de 250 mm şi de montare a echipamentelor aferente. Noua conductă de alimentare cu apă potabilă, care pornește de la stația Uzinei Dacia, va deservi cu precădere consunatorii din zona A-uri, strada Dealul Viilor,  unde s-au semnalat probleme cu presiunea, în special la orele de vârf şi de sărbători, când consumul de apă este mai mare. Invesiția este susținută din bugetul Primăriei Mioveni și se preconizează să fie terminată în luna  septembrie a acestui an.

 

”Cine nu-şi face treaba va pleca!”

Luni, 04 Iulie 2016 23:19

# Președintele CJ Argeș, Dan Manu, intrare abruptă în atribuții

Săptămâna aceasta va fi una decisivă pentru conducerea Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, prima instituție subordonată Consiliului Județean pe care noul președinte, Dan Manu, a luat-o la... bani mărunți.

Dan Manu: ”Am început o analiză temeinică la Regia de Drumuri. Ştiam că acolo sînt lucruri grele, dar nu ne-am putut imagina că sînt atît de grave. Cine nu-şi face treaba nu are ce să mai caute pe acel scaun. Fiecare coleg trebuie să dea randament maxim, pentru că sîntem plătiţi să facem treabă aici.

Președintele CJ Argeș, Dan Manu, a ajuns la Curtea de Apel Pitești

Luni, 04 Iulie 2016 23:14

Alături de alți invitați de marcă, proaspătul ales președinte al Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a ajuns, vineri, la Curtea de Apel Pitești. Prin Hotărârea de Guvern nr. 364 din 1994 s-a instituit „Ziua Justiției”. Prin același act normativ, s-a decis ca Ziua Justiției să se organizează, anual, în prima duminică a lunii iulie.
Cu această ocazie, vineri, 1 iulie a.c., la Curtea de Apel Pitești au avut loc mai multe manifestări dedicate acestei zile. Reprezentanții administrației județene și locale, ai bisericii și societății civile au fost alături de conducerea Curții de Apel Pitești și de magistrații acestei instituții.

 

Comuna Corbi va beneficia de un proiect pe fonduri europene de peste 1,7 milioane euro

Luni, 04 Iulie 2016 22:47

#  Proiectul prevede introducerea rețelei de canalizare și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă în satele Corbi și Jgheaburi

În ultimii patru ani, comuna Corbi a cunoscut o dezvoltare impresionantă și asta datorită echipei care a condus-o, formată din primarul Virgil Baciu și viceprimarul Dan Aldea. Iată că zicala ,,omul sfințește locul” s-a adeverit și aici, la Corbi, unde oamenii locului au început să se bucure și ei de drumuri asfaltate, de iluminat public și urmează să se bucure și de cel mai important lucru, rețea de apă potabilă în toată comuna, care va fi pusă în funcțiune până în toamnă. Iată că dintr-o comună aproape ieșită din cursul

La Mioveni încep înscrierile la cele două programe de master

Luni, 04 Iulie 2016 22:30

De anul acesta, încă 40 de tineri din Mioveni vor urma cursurile de master, chiar la ei acasă. Facultăţile Energetică şi IMST din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti au adus în oraş, pentru al şaselea an consecutiv, două specializări: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 locuri)  şi Concepţie şi Management în Productică (20 locuri). Până în prezent, aproximativ 280 tineri au beneficiat de aceste două programe.

 

S-a născut, fără cezariană, noul Consiliu Județean Argeș

Luni, 27 Iunie 2016 14:35

# Uluitor! Șerban Valeca a vorbit, observând mișcări (subversive) de trupe pe tatami-ul partid

Miercuri, 22 iunie, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Județean Argeș, pentru mandatul 2016 - 2020. Printre participanţii la  şedinţă: prefectul Cristian Soare, subprefectul Emilian Dragnea, preşedintele PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, deputatul Radu Vasilică, precum şi numneroși primari: Cornel Ionică - Piteşti, Ion Georgescu – Mioveni, Gheorghiţă Boţârcă - Topoloveni, dar și numeroși aleși locali din mediul rural.

Laurențiu Micu, primarul comunei Săpata: ”A fost o campanie electorală murdară. Oamenii nu vor însă înjurături, vor asfalt, apă, gaze și canalizare...”

Luni, 27 Iunie 2016 14:33

La sfârșitul săptămânii trecute, Laurențiu Micu, primarul din Săpata, a depus jurământul începând, astfel, al doilea său mandat în fruntea administrației locale. Din sală nu au lipsit noii consilieri, printre care și adversarii politici, care au reușit să adune un număr atât de mic de voturi, încât oamenii s-au mirat când i-au văzut apărând la Primărie.
Laurențiu Micu: ”A fost o campanie electorală murdară, mă bucur sincer că s-a terminat. O campanie cu înjurături, cu reclamații, cu amenințări. Oamenii nu vor însă

 

Pagina 128 din 198

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea