Mihail Dorin Bărbuceanu, primarul orașului Ștefănești: ”Mai am multe de făcut!”

Luni, 16 Mai 2016 13:07

# Dorin Bărbuceanu: ”Ca realizări principale, pot aminti cei 100 km de apă și canalizare finalizați în acest an”

Cu 16 ani de mandate în spate, primarul Mihail Dorin Bărbuceanu și-a depus, recent,  candidatura pentru încă patru ani în fruntea comunității. Aflat la ora bilanțului, acesta ne-a vorbit despre împliniri, renunțări, proiecte și motivații, în următorul interviu.
# La al câtelea mandat sunteți și care au fost principalele realizări avute în tot acest timp?
- Peste câteva zile, îmi expiră cel de-al patrulea mandat și mi-am depus candidatura pentru cel de-al cincilea, din considerentul că mai am multe de făcut. Mai sunt

Turnirul nobililor - concurs de ciclism în Mioveni

Luni, 16 Mai 2016 13:02

Sute de ciclişti profesionişti şi amatori vor lua startul sâmbătă, 21 mai, în Mioveni, la prima ediţie a competiţiei ROAD GRAND TOUR-TURNIRUL NOBILILOR. În concurs se estimează că se vor înscrie peste 300 de iubitori ai ciclismului, profesioniști și amatori, organizați pe 12 categorii de vârstă. Premiile sportivilor profesioniști pornesc de la 1000 lei, la băieți și 700 lei, la fete. De asemenea, câștigătorii amatori vor fi răsplătiți în produse.
Dar niciunul dintre concurenți nu va pleca nemulțumit, pentru că vor primi câte un kit pentru ciclism, diplome și medalii.

 

Gheorghe Țucă - proiecte importante pentru modernizarea comunei Cocu

Luni, 16 Mai 2016 12:59

Comuna Cocu, sub conducerea primarului Gheorghe Țucă, a fost printre primele localități din Argeș care au accesat fonduri europene. Banii europeni au fost atrași de primarul Gheorghe Țucă pentru alimentarea cu apă, fapt ce a făcut ca acum, în 2016, toată comuna să beneficieze de rețea de alimentare cu apă provenită din puțuri de adâncime, ceea ce înseamnă că locuitorii acestei comune consumă apă foarte curată. Fiind o comună săracă, Gheorghe Țucă nu s-a sfiit să treacă la muncă și a elaborat mai multe proiecte ce, iată,  au adus un aport de dezvoltare semnificativ. Cu toții știm că banii europeni se accesează foarte greu și sunt foarte bine monitorizați, dar, cu toate astea, primarul comunei Cocu nu a ratat această șansă de dezvoltare a comunității sale.

Viceprimarul Cornel Ionică: ,,Atenție mare! Este ultima căruță în care ne putem urca!”

Luni, 16 Mai 2016 12:55

Într-o discuție despre fondurile europene, cu prilejul prezentării celui de-al 13-lea proiect cu finanțare europeană, Centrul Multifuncțional, dus la bun sfârșit de administrația locală, Cornel Ionică, prinzând gustul banilor europeni, cu care Piteștiul s-a dezvoltat fulminant în ultima vreme, atrăgea atenția că, dacă nu ne vom zbate în următoarea perioadă să atragem fonduri europene, vom pierde trendul dezvoltării, fiind ,,ultima căruță în care ne putem urca”.

 

Sute de milioane de lei risipite la Biroul Electoral Județean

Luni, 09 Mai 2016 13:21

Consiliul Judeţean Argeș a alocat pentru dotarea și utilarea Biroului Electoral Judeţean, nici mai mult, nici mai puțin decât șapte miliarde de lei vechi. Consilierii judeţeni au aprobat o hotărâre de actualizare a bugetului de venituri și cheltuieli al CJ, prin care s-a scos din fondul de rezervă suma de șapte miliarde de lei vechi pentru dotarea, funcţionarea și întreţinerea BEJ, o investiție destul de mare, ținând cont că BEJ va funcționa doar 56 de zile. Mai mult, sumele pot fi considerate umflate, întrucât toate elementele de birotică sunt supraevalaute. Spre exemplu doar pentru un Xerox s-au alocat 100

Primăria Pitești a scos la licitație casetarea canalului pluvial din Craiovei

Luni, 09 Mai 2016 13:14

# Suma pusă la bătaie pentru această investiție se ridică la peste 11 miliarde lei vechi
Începută încă de anul trecut, investiția ce privește casetarea canalului pluvial din cartierul Craiovei pare că ar urma să fie finalizată anul acesta. De curând, primăria Pitești a scos la licitație a doua etapă ce privește casetarea canalului pluvial din cartierul Craiovei. Acest canal se întinde de la Târgul Săptămânal și duce până în cartierul Prundu. Astfel,  calvarul mirosurilor neplăcute pe care le suportau oamenii din zonă va lua sfârșit, ba, mai mult, aceștia se vor bucura și de un nou parc, dar și de noi locuri de parcare ce se vor realiza pe acest canal. Parcul va fi amplasat în zona noului sediu Cez și va avea o lungime totală de peste 700 de metri.  Licitația a fost publicată pe SEAP în data de 5 mai, iar limita de depunere a ofertelor este până în data de 19 mai. Valoarea estimată a acestei investiții este de peste 11 miliarde lei vechi, iar banii provin din bugetul local. L.G.

 

Primăria Pitești a scos la licitație reabilitarea străzii Exercițiu. 60 miliarde lei vechi așteaptă un drumar

Luni, 09 Mai 2016 13:00

#  Cornel Ionică: ,,Această stradă nu a mai fost reabilitată complet din 1982, iar acum este maltratată de cei care dețin rețele”
În sfârșit,  lucrurile au intrat în linie dreaptă în ceea ce privește reabilitarea străzii Exercițiu, care, așa cum a declarat și viceprimarul Cornel  Ionică, a fost maltratată de cei care dețin rețele, în special de gaze,  pentru care s-a intervenit și nu a mai fost readusă la forma inițială, reparațiile fiind făcute de mântuială.

Bulevardul Libertății, cartier Trivale, va fi finalizat în luna iunie

Luni, 09 Mai 2016 13:00

Una din lucrările de anvergură ale Primăriei Pitești se îndreaptă, cu pași repezi, spre finalizare. Este vorba despre reabilitarea Bulevardului Libertății din cartierul Trivale. Această lucrare era atât de stringentă pentru piteșteni având în vedere blocajele care se creau pe acest tronson de drum. Astfel că, deși licitația a fost adjudecată în toamna anului trecut, spre finalul anului, pentru a nu crea disconfort prea mare cetățenilor din zonă, firma care a câștigat licitația, S.C. Construcții Drumuri și Lucrări de Artă a căzut de comun acord cu reprezentanții primăriei să înceapă lucrările în prima parte a anului 2016,

 

Amenzi în valoare de 116.400 de lei în unităţile de învăţământ din Argeş

Luni, 25 Aprilie 2016 15:08

# A fost suspendată activitatea a două unităţi educaţionale

Săptămâna trecută, în cadrul conferinţei de presă, prefectul Cristian Soare a prezentat măsurile punitive care au fost aplicate în unităţile de învăţământ argeşene, ca urmare a controalelor ce au fost făcute în cadrul acestor instituţii.

Buni... de dau în gropi! C.J. Argeş este dat în judecată pentru drumurile proaste din judeţ

Luni, 25 Aprilie 2016 15:01

# Dosarul aflat pe rol ar putea deschide, în Argeș, o Cutie a Pandorei

Administratorii străzilor încep să contabilizeze sute de procese cu firmele de asigurări pentru daunele auto provocate de gropile şi şanţurile de pe drumurile publice. Obţinerea sumelor plătite clienţilor de la instituţiile vinovate de starea proastă a drumurilor se face cu ajutorul instanţelor de judecată.
În această situaţie se află şi Consiliul Judeţean Argeş, care, împreună cu Consiliul Local Câmpulung, Primăria Câmpulung şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, este dat în judecată de către SC Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group S.A. pentru nerespectarea obligaţiilor ce-i reveneau în calitate de deţinători-administratori ai domeniului public.

 

O nouă bază sportivă modernă la Mioveni

Luni, 25 Aprilie 2016 14:24

Autorităţile locale din Mioveni vin cu veşti bune pentru locuitorii oraşului dornici de mişcare.
Este vorba despre realizarea unui nou obiectiv de investiţii: Bază Sportivă “Gabriel Catillaz” Racoviţa, care cuprinde un teren sintetic cu gazon artificial de 3910 mp, o pistă de atletism în suprafaţă de 1080mp, trei benzi de alergat (242,59m, 250,45m, 258,30m), două tribune cu 180 de locuri şi vestiare.
Noua locaţie va fi utilă atât elevilor de la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” care vor desfăşura activităţi sportive, cât și membrilor comunitatății. Joi, 21 aprilie cu prilejul

Delegaţie din China, în vizită la Mioveni

Luni, 25 Aprilie 2016 14:09

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelenţa Sa Xu Feihong, a efectuat miercuri, 20 aprilie o vizită oficială în oraşul Mioveni. Acesta a fost însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri din China. În sală, au fost prezente oficialităţi locale şi judeţene, oameni de afaceri, funcţionari şi consilieri locali.
Pe parcursul conferinţei, au rulat două filmuleţe cu obiectivele din oraşul Mioveni şi cu prezentarea Grupului Renault România pentru ca reprezentanţi chinezi să se familiarizeze cu zona noastră.

 

La Șuici a fost inaugurat pavilionul administrative U.A.M.S.

Luni, 18 Aprilie 2016 22:27

# Investiția a costat aproape 29 miliarde lei vechi

Miercuri, 13 aprilie, în comuna Șuici, a avut loc inaugurarea pavilionului cantină și a unității administrative din cadrul U.A.M.S. Șuici, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș.
Proiectul ”Reabilitare, modernizare, extindere pavilion cantină și birouri din cadrul UAMS Șuici”, în valoare de 2.884.430 lei, a fost realizat cu fonduri de la Ministerul Muncii,

Cornel Ionică: ,,Cine n-a făcut nimic mai întâi să facă”

Luni, 18 Aprilie 2016 22:21

# Atac electoral la baionetă. Viceprimarul Ionică își apără, însă, reduta

Apropierea alegerilor dă naștere multor dezbateri, unele sustenabile, altele nesustenabile, dar fiecare dintre aceste dezbateri poate să aducă, în final, un beneficiu cetățeanului. Sigur că mai sunt și candidați care, din lipsă de proiecte, își conturează campania electorală strict pe critici la adresa actualei conduceri, însă important este ca cetățeanul să treacă prin filtrul minții fiecare afirmație a candidațiilor la fotoliul de primar și să discearnă care candidat este mai potrivit.

 

Primăria Mioveni îi invită pe cetățeni la dezbateri

Luni, 18 Aprilie 2016 22:01

În conformitate cu dispoziţiile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată în 2013, începând de luni, 18 aprilie a.c., se vor organiza dezbateri publice în cartierele orașului Mioveni.
În cadrul acestora vor fi analizate proiectele de hotărâri,cele mai importante, de pe ordinea de zi din fiecare lună, Strategia de Dezvoltare Durabilă a oraşului Mioveni şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, astfel:
În fiecare zi lucrătoare de luni, în intervalul 14.00-16.00, la Centrul Cultural, corpul B (lângă Poliţia Locală).

Aflaţi care sunt proiectele ce vor fi demarate în perioada următoare în orașul Ștefănești

Luni, 18 Aprilie 2016 21:47

# Situaţia lucrărilor de investiţii pentru anul în curs

Edilul oraşului Ştefăneşti, Mihail Dorin Bărbuceanu, a efectuat o sinteză a stadiului în care se află obiectivele de investiţii prinse în bugetul pentru anul 2016, defalcând acest subiect pe capitole de dezvoltare. Aflaţi chiar de la primarul Ştefăneştiului, ce proiecte sunt în faza de licitaţie, când se vor demara lucrările de asfaltare şi ce investiţii se vor efectua în cartierul dumneavoastră.

 

Semnal de alarmă! În Argeş există aproximativ 40.000 bolnavi de diabet

Luni, 11 Aprilie 2016 14:21

Conferinţa săptămânală a Consiliului Judeţean Argeş, care a avut loc în ziua de 6 aprilie, a fost dedicată Zilei Mondiale a Sănătăţii, care se sărbătoreşte în fiecare an, pe data de 7 aprilie. Ca atare, cea care ne-a furnizat informaţiile despre această zi a fost dr. diabetolog şi specialist în nutriţie Adriana Carmen Tuţescu.  Abordarea problemelor de sănătate au constituit sarea şi piperul acestei conferinţe, din moment ce preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, şi cei doi vicepreşedinţi – Dorin Mărăşoiu şi Constantin Polexe – nu au avut prea multe de spus. Ori poate au spus ceva, dar nu s-a înţeles prea mare lucru, ţinând cont de „talentul oratoric” pe care-l au, în special, Mărăşoiu şi Polexe.

Autostrada Pitești-Sibiu, obiectiv ZERO pentru CNADNR

Luni, 11 Aprilie 2016 14:20

# Consiliul Județean Argeș, inexistent la București
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România este o companie foarte ocupată. Ocupată întru totul de oameni pre(ocupați) să construiască drumuri și autostrăzi în țărișoara noastră, angajați la stat cu ștate vechi și bune. Atât de ocupați încât nu au timp să dea un răspuns unor autorități județene, în chestiuni arzătoare, pe care le ignoră vădit, disprețuitor chiar. Nici subiectul ridicat nu le-a trezit interesul de la CNADNR, autostrada Pitești-Sibiu. De câteva luni, președintele Consiliului

 

Interes maxim pentru eleborarea Planului de Mobilitate Urbană Pitești

Luni, 11 Aprilie 2016 14:03

# 13 firme s-au înscris pentru eleborarea studiului  cu privire la Planul de Mobilitate Durabilă pentru Pitești. Aproximativ jumătate din acestea sunt din afara țării.
Viceprimarul Cornel Ionică a explicat că 13 firme specializate din ţară şi din străinătate, chiar şi din Singapore, au depus oferte în sistemul electronic de achiziţii publice pentru a elabora studiul cu privire la Planul de Mobilitate Durabilă a municipiului Piteşti. Acest plan de mobilitate este necesar pentru accesarea fondurilor europene pe mai multe domenii. Astfel, se doreşte ca ulterior să depună un proiect la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia pentru accesarea de fonduri europene. Cu banii

Aplicarea noului Cod Fiscal naște... monștri!

Luni, 11 Aprilie 2016 13:58

# Unui piteștean i s-a majorat impozitul pe teren, față de anul trecut, de 75 de ori! # Vasile Zarioiu: ”Suma aceasta reprezintă banii de pâine pentru tot anul!”

Vasile  Zarioiu are 83 de ani, însă, fiind un luptător, se menține în formă. Forma fizică  și-o menține luptându-se cu bălăriile și cu panta de peste 30 de grade a unui teren pe care îl deține într-o fundătură a unei străduțe din Pitești. Acolo, Vasile Zarioiu plantează, anual, câteva fire de legume. ”Mai mult ca să fac mișcare, oricum veneam zilnic să hrănesc câinele maidanez pe care l-am adoptat și pe care îl țin pe această bucată mică de teren, de sub 400 de metri pătrați.”, ne povestește piteșteanul nostru. ”Să nu înțelegeți, însă, că de acolo pot să îmi aprovizionez, din ceea ce cultiv, familia. Nici pomeneală.”

 

Pagina 130 din 198

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea