Interes maxim pentru eleborarea Planului de Mobilitate Urbană Pitești

Luni, 11 Aprilie 2016 14:03

# 13 firme s-au înscris pentru eleborarea studiului  cu privire la Planul de Mobilitate Durabilă pentru Pitești. Aproximativ jumătate din acestea sunt din afara țării.
Viceprimarul Cornel Ionică a explicat că 13 firme specializate din ţară şi din străinătate, chiar şi din Singapore, au depus oferte în sistemul electronic de achiziţii publice pentru a elabora studiul cu privire la Planul de Mobilitate Durabilă a municipiului Piteşti. Acest plan de mobilitate este necesar pentru accesarea fondurilor europene pe mai multe domenii. Astfel, se doreşte ca ulterior să depună un proiect la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia pentru accesarea de fonduri europene. Cu banii

Aplicarea noului Cod Fiscal naște... monștri!

Luni, 11 Aprilie 2016 13:58

# Unui piteștean i s-a majorat impozitul pe teren, față de anul trecut, de 75 de ori! # Vasile Zarioiu: ”Suma aceasta reprezintă banii de pâine pentru tot anul!”

Vasile  Zarioiu are 83 de ani, însă, fiind un luptător, se menține în formă. Forma fizică  și-o menține luptându-se cu bălăriile și cu panta de peste 30 de grade a unui teren pe care îl deține într-o fundătură a unei străduțe din Pitești. Acolo, Vasile Zarioiu plantează, anual, câteva fire de legume. ”Mai mult ca să fac mișcare, oricum veneam zilnic să hrănesc câinele maidanez pe care l-am adoptat și pe care îl țin pe această bucată mică de teren, de sub 400 de metri pătrați.”, ne povestește piteșteanul nostru. ”Să nu înțelegeți, însă, că de acolo pot să îmi aprovizionez, din ceea ce cultiv, familia. Nici pomeneală.”

 

Plan de mobilitate urbană la Mioveni: piste pentru bicicliști, promenadă, centură ocolitoare

Luni, 11 Aprilie 2016 13:50

Până în data de 22 aprilie a.c., locuitorii din Mioveni pot trimite sugestii cu privire la îmbunătățirea Planului de Mobilitatea Urbană Durabilă, care este supus dezbaterii publice pe site-ul  Primăriei, www.primariamioveni.ro.
Planul de Mobilitate Urbană constituie o parte componentă a Planului Urbanistic General al unei localităţi. Existenţa acestui document strategic condiţionează finanţarea proiectelor care vizează îmbunătăţirea mobilităţii la nivel urban prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axele prioritare 3.2. şi 4.1 „Promovarea

Consiliul Local Piteşti, locul nașterii celor mai crețe idei

Luni, 04 Aprilie 2016 22:17

# Cornel Ionică, viceprimar: “Imaginaţi-vă cum e să vină ţigăncile pe autobuz, cu cărţile la ele, şi când le cere controlorul biletul, ele să fie cu cărţile în mână, ţinute invers…” # Cristian Gentea: „Cui să-i spui, lu’ Zidaru?! Nu înţelege, oricât i-ai explica!”

Consiliul Local Piteşti este organismul cel mai important al administraţiei locale, consilierii fiind cei care iniţiază proiecte, pe care, mai apoi, în  şedinţa de consiliu, le votează sau nu. Dar Consiliul Local este şi locul unde se nasc adevărate perle literare. Discuţiile dintre consilieri şi viceprimarul Cornel Ionică, sunt uneori, reale delicii lingvistice. Nici

 

Vremea a făcut ce n-a reușit, de șase ani, Consiliul Județean Argeș!

Luni, 04 Aprilie 2016 22:14

# Podul de la Căteasca s-a dărâmat singur, sătul de studiile de impact ale autorităților

După darea în folosință a celui mai lung, dar și mai penal pod din Argeș, podul de la Căteasca, imediat s-a pus problema dărâmării podului vechi. Acesta, construit în anul 1947, nu mai rezista traficului din ce în ce mai intens, dar și mai crescut ca tonaj. Terminat și inaugurat în 2010, cel mai lung pod din județ, de 150 de metri, a fost, imediat, considerat ca fiind pus în pericol de vechiul pod din amonte, a cărui prăbușire era iminentă.

Lavinia Năstase, candidatură surpriză?

Luni, 04 Aprilie 2016 22:11

După ce Sevastian Tudor s-a pensionat anticipat, funcția de director al Teatrului Alexandru Davila a fost asigurată, printr-un interimat, de Matei Varodi. Acum, Consiliul Județean a anunțat că scoate, din nou,  postul la concurs. Printre primii interesați de această funcție, s-a arătat și Lavinia Năstase. Aceasta ne-a declarat că:„ Aștept să văd ce condiții au, ca să nu mă mai umilească precum data trecută. (n.r- Lavinia Năstase a participat și la concursul pentru postul de director artistic). Faci un proiect de managementt de sute de pagini, în care este multă matematică, și comisia alege pe cine vrea. Pentru mine nu a fost o mirare că a câștigat Bogdan Cioabă concursul, că doar înainte de probă se dăduse jos din mașina președintelui comisiei. Sunt dezamăgită, mă voi gândi bine dacă mă voi înscrie, sau nu.”

 

Rectorul Dumitru Chirleşan: ”Ne e drag de bănişorii studenţilor străini!”

Luni, 04 Aprilie 2016 22:02

# Dumitru Chirleșan: În acest moment, sunt cu sabia lui Damocles deasupra capului!

Una din dorinţele exprimate de Dumitru Chirleşan, noul rector al Universităţii din Piteşti, la prima conferinţă de presă în această calitate, a fost o apropiere mai mare a acestei instituţii academice faţă de presa locală, în sensul asigurării unei transparenţe în ceea ce priveşte activităţile sale fundamentale. Până acum, rectorul s-a ţinut de cuvânt, încetăţenind în practica instituţional-academică şi organizarea lunară a conferinţei de presă. Astfel, la ultima conferinţă de presă desfăşurată la Universitatea din

Mioveni: dezvoltarea zonală pe Valea Argeșului și Muscelului

Luni, 04 Aprilie 2016 13:38

Joi, 31 martie a.c., în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc întalnirea reprezentanţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Argeşelului şi Muscelului 2013”.
Scopul acestei reuniuni a fost acela de prezentare a unei strategii zonale integrate pentru dezvoltarea localităţilor din zonă.
Organizatorul acestei întâlniri a fost Nicolae Tudose, directorul S.C S.Ed.C Mioveni alături de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu( preşedintele Asociaţiei).

 

Caruselul inepţiilor la şedinţa de Consiliu Local a Primăriei Săpata

Luni, 04 Aprilie 2016 13:32

# Constantin Stanciu, contracandidatul lui Micu la funcţia de primar: „Sunt de acord, dar cu amendamentul să se comunice în şedinţa anterioară!!!!!!!”

Şedinţa de Consiliu Local, desfăşurată pe data de 29 martie, la Săpata, a fost concludentă din mai multe puncte de vedere. Săptămânalul nostru a mai scris într-una din ediţiile anterioare despre „clinciurile” existente între Laurenţiu Micu, actualul primar al comunei Săpata, şi Constantin Stanciu, fostul primar al acestei comune, care va candida anul acesta, din partea PMP-ului, pentru obţinerea unui nou mandat. Am spus concludentă, pentru că majoritatea punctelor trecute pe ordinea de zi a şedinţei a reprezentat prilej de tensiuni şi dispute între primar şi cei doi adversari declaraţi ai săi: Constantin Stanciu şi aliatul său, consilierul local Gheorghe Crăcan.

Cornel Ionică, la inaugurarea pasasului rutier de la Podul Viilor: ,,Suntem numărul 1”

Luni, 28 Martie 2016 15:24

Pasajul rutier Podul Viilor a fost inaugurat miercuri, în prezența viceprimarului Piteștiului, Cornel Ionică și a constructorilor, iar de joi a fost deschis circulației rutiere. Chiar dacă acest proiect a dat mari bătăi de cap atât participanților la trafic, cât mai ales autoritățiilor locale, iată că într-un final s-a dovedit a fi un proiect de succes care a adus în Argeș suma de aproximativ 500 de miliarde lei vechi de la Uniunea Europeană.  Construcţia realizată cu bani europeni de către firmele Metabet, Zeus şi General Trust a început în primăvara anului 2014, iar ca și suprafață de lucru, aceasta s-a întins pe 3,5 hectare.

 

Primul Colegiu Prefectural al lui Soare, primii nori între acesta și vicepreședintele CJ, Dorin Mărășoiu

Luni, 28 Martie 2016 15:19

Primul Colegiu Prefectural prezidat de proaspătul prefect Cristian Soare a fost exact tot atât de stupid și nefolositor ca și cele dinainte. Mai pe românește, 50 de primari s-au deplasat pentru acest ”nimic” cu 50 de mașini ale primăriilor, pe timpul lor, dar, mai ales, al oamenilor care i-au votat și care așteptau, poate, la primărie, rezolvări de probleme. 50 de primari s-au dat, apoi, la o bârfă mică, timp în care un inspector șef de la ITM s-a chinuit să citească un raport de activitate. Se putea și mai rău însă, puteau veni toți cei peste 100 de primari… 

Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului: ”Pentru canalizare, s-a făcut licitaţia pentru proiectare. Este vorba de 8 milioane de euro.”

Luni, 28 Martie 2016 14:57

# Podul de pe DN 67 B, Poiana Lacului – Drăgăşani a rămas în acelaşi stadiu deplorabil. CNADNR nu face nimic în acest sens

După patru mandate, adică peste 15 ani, în fruntea comunei Poiana Lacului, primarul Ion Dumitrache se poate lăuda nu doar cu o mare susţinere din partea alegătorilor săi, ci şi cu o lungă listă de proiecte realizate.
Toate aceste proiecte au fost gândite pentru a oferi cetăţenilor localităţii condiţii mai bune de trai şi facilităţi aproape ca de oraş.  Printre reuşitele sale, se numără:

 

Șefii C.J. Argeș și-au votat, pentru mașinile de serviciu, cote de carburant aberante

Luni, 28 Martie 2016 14:43

# Cabinetele 1 și 2, aproape o tonă de carburant, lunar

Nimeni nu vine la serviciu, la stat, pentru salariu - este vorba care circulă peste tot. Și se adeverește peste tot. Este vorba, desigur, de funcțiile de conducere, pentru care se duc bătălii fioroase, pentru care se cheltuie sume uriașe de bani. Pentru ce? Pentru un salariu puțin mai mare decât cel al unui profesor? Pentru un venit echivalent cu al unui inginer de la Uzinele Dacia? De ce se bat, toți, pe posturile de șefi la stat?

La Mioveni începe campania de vaccinare antirabică a vulpilor

Luni, 21 Martie 2016 23:29

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin structurile sale specializate, de la nivel central și teritorial, va desfășura în perioada aprilie - iunie a.c., campania de vaccinare antirabică a vulpilor de pe teritoriul României, prin distribuirea aeriană și distribuirea manuală a momelilor vaccinale antirabice.
Măsurile de prevenire și protecție ce trebuie respectate de către populație în zonele de vaccinare:
- Toți câinii vor fi legați, sau ținuți închiși, timp de 14 zile, de la declanșarea campaniei, plimbarea în locurile publice fiind permisă numai în lesă și cu botniță;

 

La Mioveni, ghișeele pentru taxe și impozite sunt deschise și sâmbăta

Luni, 21 Martie 2016 23:26

Conducerea Primăriei Mioveni le reaminteşte contribuabililor că şi în acest an pot beneficia de bonificaţii pentru achitarea integrală şi cu anticipaţie până pe 31 martie a impozitelor locale.
Programul de încasare a taxelor locale în Mioveni a fost prelungit pentru luna martie, tocmai în ideea ca numărul contribuabililor beneficiari de reducere să fie cât mai mare.
Iată programul:

Alexandru Niţu, primarul comunei Slobozia: „Nemaiavând majoritate în Consiliul Local, nu am putut să duc la îndeplinire proiectele pe care mi le-am propus”

Luni, 21 Martie 2016 23:12

Alexandru Niţu are o carieră didactică îndelungată, iar din anul 2000 până în anul 2008, a fost primarul comunei Slobozia. Pentru că nu şi-a dezamăgit niciodată alegătorii şi pentru că proiectele sale au fost dedicate binelui acestora, Alexandru Niţu a reuşit să obţină cel de-al treilea mandat. Datorită realizărilor pe care le-a avut în timpul acestor două mandate, comuna Slobozia a ajuns una dintre cele mai bogate  comune din sudul judeţului. Astfel, de numele său sunt legate cele mai importante facilităţi de care se bucură în prezent locuitorii comunei Slobozia, şi anume: sediu APIA, farmacie, notariat, sucursală BRD, stomatologie şi multe altele.

 

Trei parcări supraterane noi în Pitești

Luni, 14 Martie 2016 15:24

# Cu un  deficit de 25 – 30 de mii de locuri de parcare, administrația locală Pitești recurge la construcția parcărilor supraterane
Dacă în anul 1989 parcul auto al Municipiului Pitești număra 11.000 de autovehicule, iată că acum avem un deficit de locuri de parcare de circa 30.000, la totalul de 100.000 de autovehicule înmatriculate în Pitești.  Așa se face, că administrația locală a trecut la treabă, vorba viceprimarului Ionică, în rezolvarea acestei probleme atât de stringente pentru Pitești. Astfel , Cornel Ionică  a anunțat că s-au identificat locațiile pentru cele trei parcări supraterane noi care vor fi construite în Pitești și pentru care

„Cel mai important obiectiv al meu este organizarea alegerilor locale şi parlamentare, pe care aş vrea să le desfăşor impecabil”

Luni, 14 Martie 2016 15:14

# Interviu cu Cristian Soare, noul prefect al judeţului Argeş

După schimbarea din funcţia de prefect a lui Mihai Oprescu de către guvernul Cioloş, noul prefect al judeţului este liberalul Cristian Soare, care a mai fost prefect la începutul guvernării USL, timp de doi ani, între 14 mai 2012 şi 13 martie 2014. Noul prefect al judeţului Argeş, Cristian Soare, a fost învestit în funcţie pe data de 19 februarie, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezent şi premierul Dacian Cioloş. La finalul ceremoniei, premierul Dacian Cioloş i-a urat succes noului prefect, cerându-i

 

Orașul Mioveni s-a înfrățit cu localitatea Măgdăcești din republica Moldova

Luni, 14 Martie 2016 14:57

După ce în perioada 10 - 12 ianuarie a.c., o delegaţie din Republica Moldova, condusă de Ghenadie Cazacu, preşedintele Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova, și de Liuba Cojocaru, primarul localității Măgdăcești (Raionul Criuleni) a fost prezentă în oraşul Mioveni, primarii Ion Georgescu şi Liuba Cojocaru au semnat la Măgdăcești (5-10 martie) acordul de înfrăţire între cele două localităţi.
Între cele două localităţi partenere s-au derulat o serie de schimburi culturale şi de bune practici administrative (în perioada 1-3 februarie o delegaţie alcătuită din

Stațiunea Molivișu, proiect astronomic! În vârf de munte, urma să existe un observator astronomic

Luni, 07 Martie 2016 23:57

Argeșul va trebui să returneze 400 000 de euro din cauza faptului că proiectul Molivișu a pierdut finanțarea europeană. Astfel, din suma totală de șapte milioane de euro cât valora proiectul, 400 000 vor fi înapoiați de la bugetul de stat. Mai rău este că peste șase milioane de euro au fost definitiv pierdute, proiectul stopându-se la 1 ianuarie 2016. Chiar și în acest impas în care a ajuns construirea  stațiunii Molivișu, Consiliul Județean Argeș mai speră că o poate resuscita. În aceast sens, președintele Florin Tecău s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării, pentru a solicita, pentru ultima oară  ajutorul. În situația în care nu se vor găsi resurse bugetare, Tecău

 

Pagina 131 din 198

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea