Consiliul Județean Argeș s-a dus la spital! Mulți spun că era nevoie...

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:39

#  Dan Olariu, managerul Spitalului Judeţean Argeş: „Dacă aş fi în locul domnului Tecău, m-aş gândi mai bine să reabilitez Spitalul Judeţean, dotându-l la standarde europene, decât să construiesc altul în Mioveni.”

Conferinţa de presă a Consiliului Judeţean Argeş de săptămâna trecută s-a desfăşurat în cadrul Spitalului Judeţean Argeş şi a stat sub semnul inaugurării a patru blocuri operatorii în cadrul acestui spital, o investiţie de aproape 4 miliarde de lei vechi. La conferinţă au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Grigore Florin

La Mioveni încep dezbaterile publice pe marginea bugetului local 2016

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:33

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria oraşului Mioveni, organizează dezbateri cu cetăţenii pe marginea bugetului local pentru anul 2016.  Discuţiile asupra priorităţilor pentru 2016 vor începe duminică, 17 ianuarie a.c. şi se vor încheia  duminică, 31 ianuarie 2016. Cu această ocazie, vor avea loc întâlniri zonale cu cetăţenii, la care vor participa primarul  Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, consilieri locali, personalul de specialitate din cadrul Primăriei, dar şi directori ai instituţiilor subordonate.

 

Prefectura Argeș, criticată de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic

Luni, 18 Ianuarie 2016 23:14

Nouă din zece prefecturi din România nu şi-au pus, la finalul anului trecut, lista de achiziţii publice pentru 2015, deşi sunt obligate prin lege (nr. 544/2001) să le afişeze, arată o analiză a Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC).
Este pentru prima dată când o instituţie de stat “cântăreşte” gradul de transparentizare şi de aliniere la legsilaţia în vigoare în rândul celor 41 de prefecturi de pe plan local. Prefecturile din Brăila, Teleorman, Vrancea, Bihor, Bistriţa Năsăud şi Mehedinţi au publicat cele mai multe documente de interes public pe site-urile proprii, iar codaşe

Cornel Ionică: ,,Avem un deficit de 30 - 35 mii de locuri de parcare”

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:58

# Situaţie alarmantă pentru piteşteni!

Pe lângă străzile care au deveni din ce în ce mai aglomerate, Piteştiul se mai confruntă cu o problemă a cărei rezolvare se impune a se găsi în perioada imediat următoare, şi anume, locurile de parcare.  Încă de mai mulţi ani această problemă bătea la uşa administraţiei locale, însă, nici până în momentul de faţă nu s-a găsit o rezolvare deplină. Însuşi viceprimarul Cornel Ionică recunoaşte că avem un deficit de locuri de parcare de aproximativ 30 – 35 mii de locuri. În acest sens reprezentanţii administraţiei locale

 

Mircea Andrei, despre bugetul municipiului Piteşti: ,,Într-adevăr, salutară investiţia de la Casa Cărţii, nu ştii când ai nevoie de ea...”

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:53

# Halal opoziţie! Mircea Andrei, singurul opozant de la dezbaterile pe buget de săptămâna trecută #  Narcis Sofianu, marele absent al ședinței. Alături de întregul PNL.

Ne punem frecvent întrebarea cum a reuşit PSD-ul în Argeş, timp de peste 26 de ani, să conducă neîntrerupt. Însă, în acest sens, explicaţia vine chiar de la opoziţie, sau, mai bine zis, de la lipsa opoziţiei în Argeş. Argeşenii, de-a lungul timpului, de la Revoluţie şi până în prezent, au fost nevoiţi să voteze tot timpul reprezentanţii PSD-ului întrucât cei din opoziţie nu prea se vedeau. Nici acum, în al doisprezecelea ceas, iată că opoziţia nu profită de destabilizarea PSD-ului de către justiţie.

Orașul Mioveni se va înfrăți cu localitatea Măgdăcești din Republica Moldova

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:51

În perioada 10 -12 ianuarie a.c., o delegaţie din Republica Moldova, condusă de Ghenadie Cazacu, preşedintele Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova, și de Liuba Cojocaru, primarul localității Măgdăcești, Raionul Criuleni a fost prezentă în oraşul Mioveni. Scopul acestei vizite îl reprezintă înfraţirea celor două localităţi. Oaspeţii au vizitat  cele mai importante obiective din oraşul  Mioveni, după care au avut o deplasare la Consiliul Judeţean Argeş şi la Camera de Comerţ şi Industrie Argeş. Acordul de înfrățire între cele două localităţi va prevede, printre altele, că Mioveniul și Măgdaceştiul vor derula proiecte comune în domeniile educației, culturii şi sportului.

 

Nicolae Barbu, primar Valea Iașului: ”Chiar dacă anul 2016 este unul electoral, cred cu tărie că aleşii în mandat sunt destul de responsabili încât să nu impieteze asupra proiectelor care vizează îmbunătăţirea standardului de viaţă al cetăţenilor.”

Luni, 18 Ianuarie 2016 22:30

La început de an 2016, primarul comunei Valea Iașului, Nicolae Barbu, a făcut bilanțul realizărilor dar și pe cel al așteptărilor pe care le au, atât domnia sa cât și cetățenii, de la viitor:
”Am depășit, déjà, finalul lui 2015, unul dintre cei mai importanţi ani din istoria comunei Valea Iaşului, în ceea ce priveşte realizările administraţiei publice locale. Sunt investiţii începute în anii trecuţi, care au fost finalizate (căminele culturale reabilitate şi dotate), alimentările cu apă (Bărbălăteşti şi Borovineşti) şi Centrul de Informare

Bugetul Municipiului Piteşti pentru anul 2016 este mai mic cu peste 350 de miliarde lei vechi

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:56

# Previziuni sumbre pentru investiţiile de anul acesta!

Dacă anul 2015 a fost un an al investiţiilor în Piteşti, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre anul 2016. Conform oficialilor din primărie, bugetul pentru anul acesta este cu mult mai mic faţă de precedentul an. Potrivit viceprimarului Cornel Ionică, în urma unor estimări de la Ministerul Finanţelor, Primăria Municipiului Piteşti ar urma să primească din cote defalcate şi din sume pentru echilibrarea bugetului o sumă mai mică faţă de cea de anul trecut cu peste 350 de miliarde lei vechi.

 

Vicele Ionică jonglează lingvistic pe tema problemei ADP Pitești: ”Cei care nu mai au ADP regretă lucrul acesta. Şi noi regretăm, uneori, că-l avem...”

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:53

# Viceprimarul Cornel Ionică, despre ADP Piteşti: ”Nu întotdeauna suntem satisfăcuţi de ceea ce se întâmplă acolo”

Despre activitatea, de multe ori cu semne de întrebare, de la ADP Piteşti, am scris pagini întregi. Încă de pe vremea fostului director, Doru Iliescu, atrăgeam atenţia asupra achiziţiilor la supra-preţ pe care le făcea această instituţie (a se vedea, spre exemplu, cazul motorinei achiziţionate de la Dragon Oil Star la supra preţ).
În ultima perioadă, după modelul ,,Vin ai noştri, pleacă-ai noştri, noi rămânem tot ca proştii” sub conducerea noului director, Mircea Branişte, activitatea ADP Piteşti pare a

Biroul Taxe și Impozite de la Mioveni va avea, la început de an, program special

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:32

Conducerea Primăriei Mioveni a stabilit un program special de funcţionare a casieriilor pentru plata impozitelor şi taxelor locale. Astfel, în perioada 4-10 ianuarie 2016, contribuabilii nu vor putea achita la ghişee taxele şi impozitele locale, deoarece se va lucra la actualizarea bazelor de date, ca urmare a modificarilor aduse de Noul Cod Fiscal. În perioada menţionată, se vor încasa doar amenzile contravenţionale, taxele judiciare de timbru şi se vor elibera documentele solicitate de către cetăţeni.

 

Poliția Locală Pitești are autoturisme noi în dotare

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:17

Chiar în penultima zi a anului 2015,  parcul auto al Politiei Locale Piteşti a fost înnoit cu 14 autoturisle marca Logan 1,5 DCI. Astfel, odată cu venirea Noului An, poliţiştii locali vor patrula cu forțe noi, atât la propriu cât și la figurat. Echipajele au fost împărțite pentru toate serviciile, mai exact 6 la Ordine Publică - ce vor avea culoare albastră, 6 la Siguranţa Rutieră – culoare albă si 2 la Serviciul Control ce vor fi negre. Toate poarta însemnele Poliției Locale Piteşti și sunt echipate cu sisteme de avertizare acustice  și optice.

Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș ne uimește din nou: în plină iarnă, caută utilaje de deszăpezire

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:08

Se zice că omul gospodar își face vara sanie și iarna trăsură. Însă nu același lucru putem să zicem și de reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, care, în ultima perioadă, ne-au uimit cu modul  de lucru. După ce, în pragul iernii, căutau o firmă să asfalteze un drum județean, acum, RAJD Argeș a scos la licitație, pe 5 ianuarie, închirierea de utilaje pentru deszăpezirea drumurilor județene, iar desemnarea câștigătorului licitației va fi anunțată abia pe 18 ianuarie. Până atunci, nu rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu ca să fie mai îngăduitor cu incompetența unora și să nu avem parte de fenomene meteo extreme, la fel cum avem parte de

 

Fostul primar al comunei Stâlpeni, Ion Popa, se pensionează

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:06

# După ce a pierdut procesul, în primă instanţă, cu Prefectura, deşi a făcut recurs, fostul primar al comunei Stâlpeni şi-a înaintat şi cererea de pensionare

Ion Popa, fostul primar al comunei Stâlpeni, în toamna anului 2013, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în ,,Dosarul Şcolilor” în care Constantin Nicolescu execută o pedeapsă de 7 ani și 8 luni de închisoare. Tot în acest dosar au mai fost condamnați și alți doi primari în funcție, primarul de la Budeasa și primarul de la Câmpulung. Dacă pentru cei doi au fost semnate, imediat după sentinţă, ordinele de demitere,  pentru primarul de la Stâlpeni acesta a mai întârziat din motive legale.

La Mioveni, prețul apei și al canalizării a scăzut de la 1 ianuarie

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:05

S.C SERVICII EDILTARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI SRL anunță că începând cu prima zi a anului 2016 vor fi aplicate noile cote TVA pentru apa potabilă și canalizare.
Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 50/2015, nivelul cotei TVA scade de la 24 % la 9 % pentru apa potabilă și la 20 % pentru canalizare. Astfel, tariful pentru apa potabilă la Mioveni scade de la 3,76 lei/mc (cu TVA) la 3,30 lei/mc(cu TVA), iar tariful de canalizare de la 2,18 lei/mc(cu TVA) la 2,11 lei/mc (cu TVA).

 

Liviu Stancu şi-a anunţat demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

Luni, 11 Ianuarie 2016 22:00

# Argeșeanul își va relua profesia de avocat în baroul Argeș # Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc: „Prezenţa lui Liviu... ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a fost cu siguranţă, un câştig pentru serviciul public.”

La începutul acestui an, pe data de 2 ianuarie 2016, Liviu Stancu a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, unde fusese numit de către fostul ministru al Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, pe data de 11 februarie 2014.

Mioveniul a câștigat premiul ”Primăria Verde”

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

Joi 17 decembrie a.c., oraşului Mioveni a câştigat Premiul "Primăria Verde", în cadrul  celei de a IX-a ediţii a Galei Premiilor Revistei "Infomediu Europa".
Evenimentul a reunit aproximativ 100 de reprezentanţi ai companiilor româneşti, implicate în domeniul protecţiei mediului, nume de referinţă din mediul de afaceri, sectorul administraţiei publice, sectorul financiar- bancar, mediu politic, precum şi organizaţii non-guvernamentale. Cu ocazia primirii premiului, Aurel Costache, viceprimarul oraşului Mioveni, a arătat că premiul răsplăteşte munca administraţiei locale, a cetăţenilor şi a elevilor care s-au implicat activ în toate acţiunile de mediu organizate la nivelul oraşului.

 

Radu Doru, primarul comunei Suseni: ”Buba este la București! Argeşul a ajuns fiul ploii! Are cineva grijă de Argeş?”

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

# Primar din Argeș: ”Are grijă,  că ne-a băgat pe «Consultanţa»!”

Ședința de colegiu prefectural de la sfârșitul săptămânii trecute s-a dorit una liniștită, de sfârșit de an. Nu a fost să fie nici de această dată, în special datorită noilor prevederi legislative adoptate de guvernul technocrat Cioloș. Primarii, prezenți în număr mare în sală, nu au ezitat să își arate nemulțumirile. Mai ales că, spun aceștia, Argeșul este un județ nereprezentat aproape deloc la București. Cel mai vocal, însă foarte la obiect, a fost, ca și cu alte ocazii, edilul din Suseni, un om cu experiență de douăzeci de ani în administrația locală.

Comuna Bogaţi, raiul copiilor în preajma Sărbătorilor de Iarnă

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

# Școlarii şi preşcolarii acestei comune beneficiază de numeroase facilităţi oferite de primărie

Comuna Bogaţi se află situată în S-E judeţului Argeş, la o distanţă de 39 km faţă de Municipiul Piteşti, la limita cu judeţul Dâmboviţa, de-a lungul văilor Glâmboc, Glâmbocel şi Strâmbului, cât şi parţial în zona dealurilor piemontane.
La prima vedere, această localitate pare a fi una normală, ce-i drept, dezvoltată din punct de vedere al infrastructurii, dar unde lucrurile par a fi tipice ca şi în celelalte

 

Lucrări de alimentare cu apă de 12 miliarde, la Negrași

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00

# Sursa de apă va fi un puț forat la 150 metri adâncime. Rețeaua va avea o lungime de peste 4 kilometri
Pentru asigurarea alimentării cu apă a locuitorilor satului Mozacu din comuna Negrași au fost începute demersurile pentru realizarea investiției „Extindere alimentare cu apă, comuna Negrași, județul Argeș”. Conform proiectului, sursa de apă se asigură din acviferele de adâncime printr-un foraj care se va săpa cu adâncimea de 150 m. Forajul se va amplasa în curtea școlii din satul Mozacu pe terenul aparținând domeniului public al comunei Negrași. Lânga el se va executa un rezervor de înmagazinare apă cu

Maidanezii sunt în continuare adunați din Pitești

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

# Viceprimarul Cornel Ionică: ”La un moment dat, ţi-era dor să vezi un câine pe stradă”

Problema câinilor fără stăpân de pe străzile Piteştiului, deşi fusese rezolvată, a reapărut în anumite locuri. Din lipsa unei legislaţii concrete şi, totodată, din lipsa aplicării celei existente, nu există o evidenţă clară a acestor animale.
Mai nou, parlamentarii au început să-numere câinii ciobanilor. Aşa se face că Piteştiul a fost repopulat cu câini maidanezi proveniţi din alte localităţi, în speţă din mediul rural, fie au migrat, fie au fost abandonaţi de stăpânii lor. În ultimii doi ani, administraţia locală a adunat 7400 de câini de pe străzile Piteştiului, fără a eutanasia vreun

 

Pagina 134 din 198

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea