Primăria Mioveni va începe consultările publice privind actualizarea P.U.G.-ului şi a Regulamentului de Urbanism al oraşului Mioveni

Luni, 02 Noiembrie 2015 00:00

Conducerea Primăriei Mioveni anunţă publicul, factorii interesați, organizații ale societății civile, asociații profesionale, reprezentanți ai mediului de afaceri şi proprietarii de terenuri despre intenţia de actualizare şi revizuire a P.U.G.-ului şi a Regulamentului de Urbanism al oraşului Mioveni.
Potrivit legii nr. 350/2001 privind Amenajarea Teritoriului şi Urbanismul, fiecare unitate administrativ - teritorială are obligaţia să îşi întocmească şi să îşi aprobe P.U.G.-ul la un interval de timp cuprins între 5-10 ani. Această actualizare este extrem de importantă, având în vedere corelarea P.U.G.-ului cu bugetul şi programele de investitii publice ale localităţii, conform Strategiei de Dezvoltare Locala a oraşului Mioveni pentru perioada 2014-2020 (aprobată prin HCL nr.27/24.03.2014).

Florin Tecău: ”Tinerii chinezi ne întrebau dacă am cumpărat castelul lui Dracula din America și l-am adus în România”

Luni, 02 Noiembrie 2015 00:00

# Ion Glişcă: ”Luăm din Europa produse făcute în China la preţuri mai mari”

În vreme ce mai marii Europei fac schimburi masive de mărfuri cu China, România, pusă la colţul clasei, în genunchi, a rupt orice relaţie cu această ţară, după anii 90, pentru a nu supăra pe fraţii noştri mai mari din Vest. Dacă, până la Revoluţie, comerţul între aceste două ţări era foarte dezvoltat, acum aproape că este inexistent.  Însă, paradoxal sau nu, România a rămas tot un mare utilizator de produse chinezeşti, dar acestea vin din zona de Vest branduite sub mărci europene la preţuri mult mai mari.

 

”Marea deszăpezire” intră în licitație

Luni, 02 Noiembrie 2015 00:00

# Consiliul Județean Argeș scoate din cont 27 miliarde lei vechi pentru înlăturarea zăpezii, la iarnă, de pe drumurile județene

Regia de Drumuri Argeș scoate la licitație traseele pentru întreținere din iarna 2015-2016. Suma totală alocată este de circa 27 miliarde lei, împărțită în 18 loturi. Este vorba de un contract de închiriere de vehicule industriale cu șofer pentru servicii de deszăpezire pe drumuri județene, după cum urmează:

Comuna iese din era Evului Mediu! Au început primele lucrări de alimentare cu apă în Merișani

Luni, 26 Octombrie 2015 00:00

# Primarul Luigi Ionescu: ”Suntem prima administraţie publică locală din ţară care administrează o centrală fotovoltaică. Avem deja produşi 80 de megawaţi!”

Deşi se află la mai puţini de 20 de kilometri de municipiul Piteşti, reşedinţă de judeţ, comuna Merişani, până în urmă cu câţiva ani, parcă era ruptă din era  Evului Mediu. Când celelalte localităţi vorbesc de pasaje aeriene, de campusuri şcolare şi de multe alte investiţii moderne, comuna Merişani abia se

 

Oraşul Mioveni se îmbracă în straie luminoase

Luni, 26 Octombrie 2015 00:00

Zilele acestea, locuitorii, dar şi cei care se plimbă prin oraş au putut observa instalațiile de iluminat festiv ce sunt montate deja pentru a împodobi oraşul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Principalele străzi din oraş sunt în pline pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, iar echipele de lucru ale S.C S.Ed.C Mioveni au dat startul, de mai bine de două săptămâni, amenajărilor. Centrul civic va fi principalul punct de desfăşurare al evenimentelor de sezon. Pe lângă bradul împodobit, miovenenii se vor putea bucura de figurine, plase şi tuneluri luminoase. Întreg iluminatul festiv va fi pus în funcţiune treptat, pe măsură instalării, astfel ca întreg sistemul să fie funcţional la începutul lunii decembrie.

Viceprimarul Laurenţiu Zidaru, întâlnire de gradul zero: ”Nu-i nimeni pe stradă, decât eu cu semaforul!”

Luni, 26 Octombrie 2015 00:00

# Laurenţiu Zidaru: ,,Stau frumos la semafor că trebuie să stau că sunt civilizat şi sunt viceprimar”

Viceprimarul Laurenţiu Zidaru, o persoană discretă, la prima vedere, s-a descătuşat săptămâna trecută şi a explicat, într-o conferinţă de presă, calvarul traficului din Piteşti, cât şi ineficienţele sistemelor de semaforizare din oraş care l-au adus la disperare pe acesta.

 

Secretarul de Stat Adrian Bughiu s-a întâlnt cu reprezentanţii Consiliului Tineretului

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

# Discuțiile s-au axat pe pe discutarea Strategia Naţionale destinate tineretului

Joi, 15.10.2015,  Adrian Bughiu, Secretar de Stat pe probeme de tineret s-a întâlnit la sediul Ministerului şi Sportului cu Mihai Dragoş şi Ciprian Văcaru, reprezentanţii Consiliului Tineretului din România.
Pe agenda discuţiilor din cadrul întâlnirii de lucru s-a aflat, pe de-o parte, parteneriatul general şi specific pe care îl are MTS cu CTR în vederea iniţierii şi

Primarul din Suseni, Radu Doru, a devenit purtătorul neoficial de cuvânt al edililor nemulțumiți din județ

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

# Radu Doru (foto): Ştiţi de ce venim atât de puţini la şedinţele de Colegiu? Pentru că aici… nu se rezolvă mare lucru! # Prefectul Mihai Oprescu:  Putem să facem show, dar eu zic că interesul nostru comun nu este să fim în tabere adverse!

La şedinţa Colegiului Prefectural de joi, 15 octombrie, prefectul Mihai Oprescu a remarcat absenţa masivă a primarilor argeşeni, numărând în sală doar 27 de edili. „Sunt 27 de colegi primari care au răspuns invitaţiei noastre. Aproape că nici nu ştiu dacă să încep punctul Diverse

 

Se îngroaşă gluma! Cornel Ionică: ”Lucrările pentru pod nu sunt în grafic, sunt întârziate”

Luni, 12 Octombrie 2015 22:49

Construcţia pasajului aerian de la Podul Viilor pare că stă în aer. După ce s-au bâlbâit o perioadă lungă de timp în ceea ce priveşte modificarea proiectului, acum, constructorul, dar şi administraţia locală sunt constrânşi de termenul de finalizare al lucrărilor, impus de Uniunea Europeană, fiind un proiect cu finanţare europeană cu o valoare de zeci de milioane de euro.
Astfel spus, constructorul, dacă nu se încadrează în termenul de finalizare stabilit în proiect, riscă, atât el, dar mai ales admninistrația locală, ca acest proiect să nu mai fie finanţat de Uniunea Europeană. Termenul de finalizare ar fi până la sfârşitul anului acesta, dar dacă stăm să ne gândim şi la

Mioveni, 12-18 octombrie 2015 - Săptămâna Europeană a Democrației Locale

Luni, 12 Octombrie 2015 22:42

Săptămâna Europeana a Democraţiei Locale va demara şi în oraşul Mioveni. Această acţiune este o iniţiativă paneuropeană, lansată de Consiliul Europei în octombrie 2007 şi coordonată de Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale, cu scopul promovării dialogului dintre reprezentanţii aleşi şi cetăţeni. Pentru Mioveni, acest eveniment este unul în premieră şi se va desfăşura în perioada 12-18 octombrie.
Iată programul evenimentelor:

 

Daniel Constantin a fost prezent la ,,Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului” din Mioveni

Luni, 12 Octombrie 2015 22:35

# Week-end-ul trecut, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni, şi-au dat concursul numeroşi meşteri populari şi diferiţi producători de produse agro-alimentare

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent vineri în Mioveni, la deschiderea Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeşelului. Alături de ministru au fost prezente oficialităţi judeţene şi locale. Cei prezenţi au vizitat standurile producătorilor şi s-au arătat încântaţi de modul în care aceştia ştiu să-şi promoveze produsele.

Viceprimarul municipiului Piteşti mai vrea două pasaje aeriene cu bani europeni pentru fluidizarea traficului

Luni, 05 Octombrie 2015 13:58

# Cornel Ionică a prins gustul pasajelor aeriene

Nici nu a fost finalizat pasajul de la Podul Viilor, care a dat mari bătăi de cap administraţiei locale, că viceprimarul Ionică se gândeşte la construcţia altor două pasaje supraterane menite să fluidizeze traficul în intersecţiile aglomerate. Piteştiul a devenit din ce în ce mai aglomerat, iar singura rezolvare pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate o reprezintă construcţia de pasaje aeriene, chiar dacă pe perioada construcţiei acestora nervii şoferilor sunt puşi

 

În Mioveni va începe montarea instalațiilor de iluminat festiv

Luni, 05 Octombrie 2015 13:42

Începând de săptămâna aceasta, angajaţii de la Iluminat Public, serviciu din cadrul S.C S.Ed.C Mioveni SRL, vor demara lucrările de montare a echipamentelor de iluminat festiv în oraş, în vederea pregătirii sărbătorilor de iarnă 2015-2016. Întreg iluminatul festiv din oraşul Mioveni va fi pus în funcţiune treptat, pe măsură instalării, astfel ca întreg sistemul să fie funcţional până la începutul lunii decembrie. Nici de această dată nu va lipsi tradiționalul Brad de Crăciun, care va fi montat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. Anul trecut, Mioveniul a părut desprins dintr-o frumoasa poveste de iarna.

Ambiţii, autism politic sau fanatism!? Consilierii locali PNL din Coşeşti s-au opus reparaţiilor de drumuri din comună

Luni, 05 Octombrie 2015 13:15

# Elisaveta Tudose (foto): ,,Aşa de supărată sunt... Aceşti consilieri sunt nişte oameni de doi lei!”

Politica, cel puţin la nivelul judeţului nostru, a devenit din ce în ce mai mizeră. După ce am mai prezentat, în urmă cu câteva săptămâni, un caz tras la indigo cu acesta pe care urmează să-l prezint, având ca principali protagonişti consilierii locali PSD din Corbi care s-au opus asfaltărilor de drumuri, acum vă prezint un alt caz asemănător, dar de data aceasta cu consilieri de la PNL care au votat împotriva reparaţilor de drumuri din comuna Coşeşti, fără a motiva acest lucru.

 

În curând, Primăria Valea Iașului va vinde curent!

Luni, 28 Septembrie 2015 14:22

# Centrala fotovoltaică din comună, în linie dreaptă pentru realizare
Firma Enerray Romania, din București, a câștigat licitația de realizare a unei centrale fotovoltaice în ambițioasa comună Valea Iașului. Este vorba de obiectivul de investiții “Realizarea unei centrale fotovoltaice conectată la rețeaua publică prin utilizarea energiei solare ca resursă energetică de 200 kWp in comuna Valea Iasului, județul Argeș. Valoarea estimată a lucrărilor ce urmează a se realiza a fost calculată la un total de 1.104.783 lei fără TVA, conform

Stadiul lucrărilor din orașul Mioveni

Luni, 28 Septembrie 2015 13:59

Patru dintre investiţiile importante ce se desfăşoară în Mioveni sunt în faze avansate de execuţie: Sala Sporturilor, noul bloc de locuinţe (T14), corpul B al sediului Primăriei şi parcarea supraetajată. Conducerea Primăriei spune ca nu există amânări sau întarzieri în realizarea lucrărilor.
Cheltuielile pentru aceste investiţii sunt suportate în întregime din bugetul local al oraşului Mioveni.

CLICK AICI pentru vizualizare

 

Este oficial. CET Sud a reintrat în patrimoniul Municipiului Piteşti

Luni, 28 Septembrie 2015 13:51

# După 5 ani, Primăria Piteşti a câştigat procesul cu GDF Suez

Între 1986 şi 1989, din ordinul lui Nicolae Ceauşescu, s-a ridicat în comuna Bradu, la doi paşi de Arpechim, un complex energetic uriaş, denumit CET Sud, întins pe 80 de hectare, pentru edificarea căruia au muncit peste 3.000 de oameni.
Complexul era destinat să funcţioneze pe cărbuni pe baza unei tehnologii revoluţionare şi să alimenteze cu energie termică atât Arpechimul, cât şi Piteştiul.

Mobilitatea urbană, în viziunea cetăţenilor oraşului Mioveni: piste pentru bicicliști, trafic relaxat şi o centură ocolitoare

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

La nivel naţional, prin Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, actualizată în 2013, Planul de Mobilitate Urbană constituie o parte componentă a Planului urbanistic general al unei localităţi.
Principalul obiectiv al planului este asigurarea echilibrului dintre mobilitatea populaţiei şi a bunurilor, performanţa economică, bunăstarea socială şi reducerea impactului activităţii urbane asupra mediului.

 

Primăria Săpata și-a achiziționat, pe fonduri europene, un utilaj pentru stingerea incendiilor

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# În momentul de față se lucrează intens la reabilitarea celui de-al doilea pod peste râul Cotmeana

Iată că, în ciuda vârstei, cel mai tânăr primar din județul Argeș, Laurențiu Micu, confirmă  încă de la primul mandat. Săpata era, până în 2012, o comună, practic, calamitată. Rețeaua de apă abia dacă funcționa, deservind numai locuitorii  a doar două sate din cele opt. Sediul Primăriei arăta jalnic, mai rău decât un birt sătesc. Tânărul primar a moștenit, deasemenea, o situație funciară jalnică, localitatea Săpata fiind vestită pentru problemele de fond funciar, probleme  care au născut, în timp, zeci de procese. Lucrurile au început însă, cu toate problemele cauzate în special de lipsa fondurilor, să se miște vizibil

Administraţia locală din Piteşti va amenaja un club al pensionarilor pe strada Tineretului

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Piteştiul concurează cu Caracal

Mitul celor şapte minuni din Caracal se simte ,,ameninţat” de o devansare de către noile proiecte ale administraţiei locale din Piteşti. Cu toţii cred că aţi auzit de amplasările strategice ale unor obiective din Caracal, unde cimitirul din oraş este poziţionat strategic pe strada Învierii, închisoarea este pe strada Libertăţii, iar brutăria este situată pe strada Foamei.
Aşadar, aceste ,,minuni” ar putea fi depăşite de proiectele administraţiei locale din Piteşti, care a anunţat amenajarea unui club al pensionarilor pe strada... Tineretului.

 

Pagina 136 din 198

«ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea