Ionel Didea, rectorul Universităţii din Piteşti: “Am pierdut instituţii care s-au dus la Ploiești, s-au dus la Târgovişte... Vrem să plece şi Universitatea de aici?”

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Joi, la Rectoratul Universităţii din Piteşti a avut loc o întâlnire între conducerea instituţiei şi o parte dintre cei 17 parlamentari de Argeş invitaţi  la discuţii. Mai exact… doar patru: doi senatori (Şerban Valeca şi Ionuţ Elie Zisu) şi doi deputaţi (Radu Vasilică şi Cătălin Rădulescu), deşi conducerea UPIT se aşteptase ca numărul celor interesaţi de proiectele universităţii, dar şi de dificultăţile care ar putea fi rezolvate cu ajutor parlamentar, prin modificări legislative, să fie mai mare.

Luna plantării arborilor la Direcția Silvică Argeș

Luni, 23 Martie 2015 00:00

# La deschiderea oficială au participat parlamentari argeșeni, șefi de instituții, oameni politici.

Evenimentul care marchează debutul ”Lunii plantării arborilor” s-a desfășurat, la fel ca în ultimii ani, în Pădurea Trivale. Gazdele, Armand Chiriloiu, șeful D.S. Argeș, precum și adjunctul său, Cătălin Ionuț Podea, au reușit, ca de fiecare dată, să dea o semnificație puternică și serioasă activității, invitând formatorii de opinie ai județului să planteze un copac. Au răspuns prezent invitației câțiva parlamentari (Bogdan Niculescu Duvăz, Ionuț Elie Zisu, Radu

 

Proiect ambițios al administrației locale: parc fotovoltaic la Mioveni

Luni, 23 Martie 2015 00:00

În oraşul Mioveni s-a elaborat un proiect ce vizează construirea unui parc fotovoltaic de producere a energiei electrice din conversia energiei solare.
Parcul se va desfăşura pe o suprafață de 27.190 metri pătraţi şi va fi compus din 4078 panouri, 3 invertoare cu puterea 330 KW fiecare  şi un post de transformare. Acesta va fi amplasat pe malul stâng al râului Târgului.

ADI SERVSAL Argeş a sărbătorit cinci ani de activitate

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Marţi, 10 martie 2015, şi miercuri, 11 martie 2015, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL ARGEŞ a organizat la Piteşti conferinţa anuală a Federaţiei Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară din domeniul deşeurilor din România. Evenimentul a marcat şi împlinirea a 5 ani de la înfiinţarea asociaţiei, prilej pentru o trecere în revistă a proiectelor şi reuşitelor de până acum şi o prezentare a planului de acţiuni pentru 2015, a echipei şi partenerilor asociaţiei.

 

Înalți oficiali români și străini, în vizită la ferma Radic

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a vizitat în data de 12 martie 2015, împreună cu Corina Crețu, comisar european pentru Dezvoltare Regională, și Phil Hogan, comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, și cu Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, ferma pentru îngrășarea suinelor și unitatea de producere de nutrețuri combinate deținute de S.C. Suinprod Radic SRL - obiective finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

Gheorghe Minculete, primarul comunei Cepari: “Mi-e ruşine de domnul prefect să fiu eu oaia neagră a judeţului. Fac pe dracu-n patru şi rezolv”

Luni, 16 Martie 2015 00:00

# Deşi termenul a expirat la 1 martie, zece primării din Argeş n-au încheiat încă inventarierea terenurilor.

Prefectul Mihai Oprescu s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu primarii localităţilor argeşene restante la depunerea anexelor prevăzute de Legea 165/2013 privind restituirea terenurilor luate abuziv pe vremea comuniștilor. Ultimul termen comunicat de autorităţi pentru depunerea acestor documente la OCPI a fost 1 martie 2015. Nici cu ameninţarea amenzilor de până 100.000 de lei, primăriile Costeşti, Curtea de Argeş,  Cepari, Ciofrângeni, Buzoeşti, Căteasca,

 

Muzeul Județean Argeș la Târgul de Turism al României

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Joi, 12 martie, Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a fost prezent la deschiderea Târgului de Turism al României, la ROMEXPO București, unde Consiliul Județean Argeș, prin Muzeul Județean Argeș, este prezent cu un stand, în Pavilionul C5. Timp de patru zile, în perioada 12-15 martie a.c., în cadrul târgului de turism, vizitatorii vor avea prilejul să descopere biodiversitatea și peisajele montane argeșene, precum și atracțiile culturale, istorice și arhitectonice ale Argeșului, prin intermediul proiectelor de promovare ”Zona montană a Argeșului și Muscelului - diversitate și unicitate în România” și ”Muzeul Județean Argeș – moștenire culturală, istorie și continuitate”.

Au început lucrările de extindere la corpul B al sediului Primăriei Mioveni

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Marţi, 10 martie a.c., s-a predat amplasamentul pentru demararea lucrărilor de extindere la corpul B al sediului Primăriei Mioveni.
Terenul pe care va fi ridicat noul corp este situat lângă actualul sediul al instituţiei pe o suprafaţă de 2509 mp. Noua clădire administrativă va avea o suprafaţă totală construită de 204,50 mp şi desfăşurată 659,46 mp (D parţial + P+M+1E+Supantă etaj). Vor fi amenajate birouri pe fiecare etaj, în parte.

 

Lucrările la Sala Sporturilor Mioveni au avansat considerabil

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Lucrările la Sala Sporturilor Mioveni, construită lângă actualul Bazin de Înot de la intrarea în oraş dinspre Piteşti, au avansat considerabil.
Cu o capacitate de 2800 de locuri, noul complex este gândit în aşa fel încât să poată fi folosit pentru desfăşurarea unor activităţi sportive precum: handbal, baschet, volei, tenis, gimnastică etc. Cheltuielile pentru lucrare sunt suportate în întregime din bugetul local al oraşului Mioveni.

Sumă record pentru investiţii în comuna Valea Iaşului!

Luni, 16 Martie 2015 00:00

# Nicolae Barbu spune că anul acesta va investi în modernizarea comunei aproximativ 62 de miliarde lei vechi

În ultimii ani, comuna Valea Iaşului a cunoscut un trend brusc ascendent datorită investiţiilor private ce s-au făcut pe teritoriul acestei localităţi. În urma acestor investiţii, bugetul local a cunoscut şi el o dezvoltare impresionantă ce a făcut, prin managementul asigurat de primarul Nicolae Barbu, să se îmbunătăţească vizibil serviciile publice din comună. Fie că vorbim de infrastructura din învăţământ, din cultură, din sănătate şi cea edilitară toate aceste

 

Mioveni: program prelungit la ghişeele de încasări impozite şi taxe locale

Luni, 16 Martie 2015 00:00

Conducerea Primăriei Mioveni reaminteşte contribuabililor că şi în anul 2015 pot beneficia de bonificaţii pentru achitarea integrală şi cu anticipaţie a sumelor datorate, până la data de 31 martie 2015, după cum urmează:10%pentru persoanele fizice şi 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului pe clădiri, teren, respectiv mijloace de transport.
Pentru a crea posibilitatea ca mai mulţi contribuabili să beneficieze de aceste bonificaţii, s-a decis ca programul de încasare a acestor taxe să fie prelungit în luna martie, astfel:

Cetăţenii din Negraşi şi Căldăraru spun că nu înţeleg rostul taxei locale pentru pază şi că nimeni nu i-a consultat la introducerea ei

Luni, 16 Martie 2015 00:00

# “Nu ştim pentru ce plătim această taxă şi nici cei de la primărie nu ne spun pentru ce ne iau banii”

De câţiva ani, mai multe comune argeşene au introdus, prin hortărâri de consiliu local, o taxă de pază, stabilită undeva între 40 şi 60 de lei anual/ familie, mai mare sau mai mică, în funcţie de cum au calculat aleşii locali că pot acoperi cheltuielie cu noul serviciu. Pentru mulţi dintre contribuabilii la bugetele locale, noua taxă nu reprezintă decât o povară, mai ales că oamenii nu se simt cu nimic mai în siguranţă decât în perioada anterioară introducerii noului serviciu şi, în plus, nimeni nu i-a consultat asupra modalităţilor  de efectuare a pazei, aşa cum spune legea.

 

Prefectul Mihai Oprescu - deplasări în comunele Bârla, Hârseşti şi Stolnici

Luni, 16 Martie 2015 00:00

”În urma discuţiilor purtate cu autorităţile publice locale şi a problemelor ridicate periodic în şedinţele de Colegiu prefectural, s-a întrunit un grafic cu deplasări în teritoriu pentru a analiza toate aceste situaţii.
Astfel, după cum v-am informat şi în cadrul conferinţei de presă din această săptămână, am efectuat o serie de vizite în sudul judeţului, începând cu localităţile Bârla, Hârseşti şi Stolnici.

Un nou proiect, cu finanțare europeană, finalizat la Stolnici

Luni, 09 Martie 2015 23:12

Luni, 2 martie, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, și a autorităților locale, a avut loc inaugurarea Școlii Gimnaziale „Constantin Bălăceanu Stolnici” din comuna Stolnici, obiectiv realizat cu fonduri europene, în cadrul DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al programului Regio 2007 - 2013. Valoarea totală a proiectului este de  600.221,18 lei, din care 529.651,96 lei reprezinta valoarea solicitată prin proiect, beneficiarii fiind un număr de 340 de elevi.

 

Secretarii de oraşe, reuniţi la Mioveni

Luni, 09 Martie 2015 22:44

În perioada 4 - 6 martie, oraşul Mioveni a găzduit Adunarea Generală a Asociaţiei Secretarilor de Oraşe din Romania,  la acre au participat 20 de reprezentanţi din toată ţara.
La deschiderea dezbaterilor a participat şi primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu care a spus că “secretarii oraşelor reprezintă o categorie specială de funcţionari publici, atât prin atribuţiile conferite de lege, cât şi prin statutul lor profesional”.

Florin Tecău a făcut o vizită fulger la Lunca Corbului

Luni, 09 Martie 2015 22:43

Florin Tecău, președintele Consiliului Județean Argeș, a întreprins, lunea trecută, o vizită fulger în Lunca Corbului. Aici l-a găsit, la birou, pe primarul comunei, Gheorghe Drăgan (foto), primar care îi solicitase, recent, sprijin pentru reabilitarea unui drum. Este vorba de drumul județean 703B, la granița cu județul Olt, drum deteriorat semnificativ, mai ales în comparație cu tronsonul din județul vecin. Florin Tecău, împreună cu primarul comunei, s-a deplasat pentru a vedea personal starea drumului, după care, la fel de grăbit, președintele CJ Argeș a plecat spre Pitești.

 

Seminar Politici anticorupție pentru cetățean într-o administrație responsabilă

Luni, 09 Martie 2015 22:39

Săptămâna trecută, 4 martie a.c., la sediul Instituției Prefectului- Județul Argeș a avut loc  un seminar pe tema prevenirii actelor de corupție în administrația locală, eveniment organizat în cadrul unui proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție și Asociația pentru Implementarea Democrației.
Proiectul  "Politici anticorupție pentru cetățean într-o administrație responsabilă (PACAR)" vizează organizarea unor evaluări ale nivelului de aplicare la nivel

ADI SERVSAL, cinci ani de activitate

Luni, 09 Martie 2015 22:36

Marţi, 10 martie 2015, şi miercuri, 11 martie 2015, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL ARGEŞ organizează, la Piteşti, conferinţa anuală a Federaţiei Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară din domeniul deşeurilor din România.
Printre temele discutate în cadrul conferinţei se vor număra cele privind gestionarea deşeurilor de ambalaje şi a deşeurilor D.E.E.E., provocările sistemelor de management integrat, modificările legislative şi impactul acestora asupra proiectelor cu finanţare europeană din domeniul deşeurilor, precum şi

 

Primarul Gheorghe Stancu prezent la cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a adunării generale a A.Co.R

Luni, 09 Martie 2015 22:02

La cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a adunării generale a A.Co.R. au participat 540 de primari, viceprimari şi secretari de comune din comunele membre ale asociaţiei. Printre invitaţi s-au numărat: Corina Creţu - comisarul pentru politică regională din cadrul comisiei europene, Sorin Dan Mihalache - consilier prezidenţial, Darius Bogdan Vâlcov - ministrul Finanţelor Publice, Daniel Constantin - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Rovana Plumb - ministrul Muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, Graţiela Leocadia Gavrilescu ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, precum şi alţi demnitari sau funcţionari publici din cadrul aparatului central al Guvernului României.

Schimburi de experiență pentru studenți și profesori, între universitățile japoneze și cea piteșteană

Luni, 02 Martie 2015 23:17

Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a participat la Forumul științific internațional ”Omul și Universul”, cu tema ”Știința și educația, Lumina și timpul – SELT 2015”.
Evenimentul, desfășurat la Muzeul Județean Argeș și organizat de Asociația Româno-Japoneză pentru Educației și Știință, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, a reunit reprezentanți ai mediului universitar și academic din Japonia și România, fiind dedicat Anului Internațional al Luminii și Zilei limbii române.

 

Pagina 141 din 198

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea