Bilanţul investiţiilor din anul 2014 în comuna Moșoaia

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

# Primarul localității, Florea Ene, face apel la parlamentarii din zonă pentru sprijinirea investițiilor demarate.

Primăria comunei Moşoaia a încheiat anul 2014, un an în care, în ciuda lipsei fondurilor pentru investiţii, problemă cu care se confruntă toate administraţiile publice locale, a reuşit să pună în aplicare câteva proiecte importante pentru locuitorii comunei. Împreună cu primarul Florea Ene, am dorit să facem o scurtă trecere în revistă a principalelor investiţii demarate în comună în anul 2014.

Orașul Mioveni a fost selectat pentru cea de-a treia distincție a Premiului Europei

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

La 60 de ani de la înfiinţarea lui, Premiul Europei, cu cele patru distincţii (în ordine ascendentă a importanţei: Diploma Europeană, Drapelul de Onoare, Placheta de Onoare şi Premiul Europei) nu şi-a pierdut din relevanţă, reprezentând o modalitate importantă de îmbunătăţire a relaţiilor dintre toţi cetăţenii Europei şi de promovare a idealurilor europene.

 

Aspecte referitoare la radierea din sistemul TVA la încasare

Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

# ÎN  ATENŢIA PERSOANELOR IMPOZABILE  ÎNREGISTRATE ÎN SCOPURI DE TVA.

Persoana impozabilă care aplică sistemul TVA la încasare va fi radiată dinRegistrul persoanelor impozabile care aplică TVA la încasare dacă se află în una din următoarele situaţii:
- Dacă în cursul anului calendaristic depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei
În vederea schimbării sistemului sistemului aplicat şi pentru radierea din Registrul persoanelor impozabile care aplică TVA la încasare persoana impozabilă are obligaţia să depună la organele fiscale competente formularul 097 “Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare“ din care rezultă cifra de afaceri realizată.

Municipiul Piteşti - parte civilă în dosarul în care Tudor Pendiuc este cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Luni, 29 Decembrie 2014 00:00

# Potrivit DNA, prin asocierea facilitată de primar, municipalitatea a fost prejudiciată cu 5 milioane de euro.

Săptămâna  trecută,  viceprimarul Cornel Ionică a convocat Consiliul Local Piteşti în şedinţă de îndată  pentru  a supune votului consilierilor două proiecte de hotărâre. Primul şi cel mai important punct de pe ordinea de zi, care a şi devenit hotărâre de

 

Bilanţul conducerii Consiliului Judeţean Argeş, la sfârşit de an

Luni, 29 Decembrie 2014 00:00

# Florin Tecău, preşedintele C.J. Argeş: “Important pentru judeţ  este că am reuşit să aducem fonduri de la bugetul de stat pentru a continua lucrările începute sau pentru a  începe alte lucrări”

Florin Tecău a început ultima conferinţă de presă din acest an a Consiliului Judeţean Argeş prin le a mulţumi tuturor celor care l-au ajutat în anul în curs.

Moş Crăciun vine în Argeş cu 5 finanţări pentru drumuri şi poduri, alimentări cu apă şi canalizări

Luni, 22 Decembrie 2014 23:35

# Cine ştie să ceară, primeşte... după 7 ani # Comunele Miceşti, Mihăeşti, Recea şi Ştefan cel Mare au obţinut bani pentru infrastructură # Dumitru Voicu, primarul comunei  de la Miceşti: “După câţi ani se realizaează  o investiţie promovată de acum 8-10 ani?!” # Florin Tecău, preşedinte CJ Argeş: “Vreau să-i mulţumesc domnului primar că a ştiut  să se bată şi să ridice tonul atunci când a trebuit”

 

Oraşul Mioveni va avea un spital modern

Luni, 22 Decembrie 2014 23:33

Luni, 15 decembrie, în Sala Mare a Primăriei Mioveni a avut loc momentul bilanţului, timp în care autorităţile locale au prezentat, într-o conferință de presă, realizările de peste an şi au vorbit despre principalele proiecte viitoare.
Primarul Ion Georgescu a spus, legat de acest lucru că, pentru următorii trei ani, în cap de listă al priorităților va sta realizarea spitalului nou, ultramodern, ce va fi dotat cu RMN, angiograf, va avea maternitate și blocuri operatorii.
Despre bugetul anului viitor primarul a declarat că din bugetul pe 2015 (care e realizat, la acest moment, în proporție de 98%) 21 milioane euro sunt din surse proprii de finanțare.

Transparenţă totală la Mioveni: administraţia locală şi-a prezentat raportul de activitate pe anul 2014

Luni, 22 Decembrie 2014 23:15

Săptămâna trecută, luni, în Sala Mare a Primăriei Mioveni, a avut loc momentul bilanţului, în care autorităţile locale au prezentat activităţile  din 2014, amintind, totodată, şi de principalele proiecte pentru anul viitor. Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, împreună cu viceprimarul Aurel Costache, cu directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuș, cu directorul SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Nicolae Tudose și cu directorul Construcții Reparații Mioveni, Bogdan Udroiu, au prezentat în fața presei raportul de activitate pe anul în curs, dar și o parte din proiecte pentru perioada următoare.

 

Consiliul Local Mioveni, ultima ședință din 2014

Luni, 22 Decembrie 2014 22:53

Joi, 18 decembrie 2014, de la ora 17.00, în Sala Mare a Consiliului Local a avut loc ultima şedinţă ordinară din acest an,cu 15 proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, printre care: aprobarea planului de acţiune pentru gestionarea câinilor fără stăpân în oraşul Mioveni; acordarea normei de hrană poliţiştilor locali începând cu anul 2015; aprobarea asigurării cofinanţării de la Bugetul Local al oraşului Mioveni a cheltuielilor ce nu sunt eligibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru finalizarea obiectivului de investiţii: „Construire Pod peste Râul Argeşel, strada Morii(trafic uşor), cartier Racoviţa, oraş Mioveni; aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Sistem de alimentare cu apă din fântâni de mare adâncime, oraş Mioveni etc. La finalul deciziilor luate de consilieri,primarul Ion Georgescu le-a urat aleşilor locali toate cele bune în noul an care urmează.

Primarul de la Suseni, Doru Radu, răspunde scrisorii deschise pe care i-a adresat-o octogenarul de la Ţuţuleşti

Luni, 22 Decembrie 2014 22:21

# “Ce ne-a stat nouă în putinţă am realizat!”, spune primarulDoru Radu.

Atitudine în Argeş publica, în urmă cu o săptămână, o scrisoare deschisă adresată primarului de la Suseni,  Doru Radu, de către Gheorghe Pană, un bătrân în vârstă de 88 de ani, originar din fosta comună Ţuţuleşti, absorbită de Suseni,  care de 9 ani se  luptă cu autorităţile locale, judeţene şi centrale pentru a aduce satul la standardele rurale ale secolului XXI.  Una dintre problemele semnalate de octogenarul de la Ţuţuleşti este starea jalnică a

 

Nicolas Maure şi Maria Ştefănescu, Cetăţeni de Onoare ai Mioveniului

Luni, 15 Decembrie 2014 15:08

Directorul general al Automobile Dacia, Nicolas Maure, a fost desemnat joi, 11 decembrie, “Cetăţean de onoare al oraşului Mioveni”. Distinctia a fost acordată de Consiliul Local Mioveni în cadrul unei ceremonii în care au mai fost recunoscute şi meritele secretarului oraşului Mioveni, jr. Maria Ştefănescu. Gazdele evenimentului au fost primarul Ion Georgescu şi viceprimarul Aurel Costache.
Nicolas Maure: ”Vă mulţumesc pentru invitaţia de a participa la acestă şedinţă oficială şi sunt deosebit de onorat de titlul acordat. «Cetăţean de onoare al

Preşedintele CJ Argeș, Florin Tecău, e optimist: “Eu cred că vom găsi soluţii şi vom finaliza proiectul de la Molivişu”

Luni, 15 Decembrie 2014 14:59

După ce, în urmă cu o săptămână, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, prezent la Pitești pentru semnarea unor contracte de finanțare în programul Regio, încadra în categoria proiectelor cu risc de nefinalizare  viitoarea stațiune de schi Ghițu-Molivișu,  în contextul în care un alt proiect finanţat tot din fonduri europene, cel de la Muşeteşti, nu doar că s-a dus de râpă,  dar atrage și consecințe costisitoare, preşedintele CJ Argeş  şi-a manifestat, săptămâna trecută, optimismul în legătură cu finalizarea proiectului.

 

Au început lucrările la centrala fotovoltaică de la Topoloveni

Luni, 15 Decembrie 2014 14:51

# Primarul Gheorghiță Boțârcă dorește să conecteze la centrală și iluminatul public din comunele învecinate # Obiectivul, finanţat de UE,  are ca termen de finalizare luna noiembrie 2015.

Atribuirea “contractului de achiziţie, livrare, instalare şi punere în funcţiune a centralei fotovoltaice de producere a energiei electrice din conversia energiei solare pentru  oraşul Topoloveni”  s-a făcut pe 2 decembrie 2014. Executantul este o firmă spaniolă care a venit cu recomandări din partea altor beneficiari de astfel de lucrări.

Centrală fotovoltaică de 250 KW la Merișani

Luni, 15 Decembrie 2014 14:49

# Lucrarea valorează peste 10 miliarde lei vechi  # Primarul comunei, Luigi Ionescu: Suntem prima comună din țară cu un asemenea proiect.

Recent, Primăria Merișani a desemnat câștigătorul licitației deschise pentru implementarea proiectului denumit “Realizarea unei centrale fotovoltaice conectată la rețeaua publică de energie electrică prin utilizarea energiei solare ca resursă energetică de 250 KWp în comuna Merișani, județul Argeș”. Iată, mai exact, ce categorii de lucrari presupune ducerea la bun sfârșit a investiției: împrejmuire obiectiv, rețele iluminare exterioară, sistem de supraveghere, căi de acces auto și pietonal, racordare instalații/rețele electrice – branșamente. Lucrări de instalare echipamente cu montaj - 5 invertoare de putere,

 

R.A.R. va lucra în datele de 24 și 31 decembrie

Luni, 15 Decembrie 2014 14:49

Registrul Auto Român va avea program normal de lucru, în toate reprezentanțele sale din București și din țară, pe 24 și 31 decembrie, anul curent.  Din respect pentru clienții săi, Registrul Auto Român va presta toate activitățile clienților care au programări pe 24 și pe 31.12.2014. În 2015, Registrul Auto Român își va relua activitatea pe 5 ianuarie.

În urma ploilor abundente de săptămâna trecută, pilonul principal al vechiului pod din Căteasca, aproape de prăbușire

Luni, 15 Decembrie 2014 14:32

La Căteasca, vechiul pod ce face legătura între drumul județean ce vine din Leordeni și Autostrada București Pitești oferă, în continuare, imagini înspăimântătoare. Săptămâna trecută, apele umflate de ploi au săpat adânc în mal, descoperind, aproape în întregime, pilonii de susținere ai stâlpului principal.  Podul vechi se află la numai cîteva zeci de metri de noul și modernul pod construit la peste râul Argeș - cel mai mare edificiu de acest gen din județ, pod de care se leagă celebrul dosar penal în care sunt implicați Constantin Nicolescu, fostul președinte al C.J. Argeș, Grigore Dobre, patronul firmei Zeus și alții.

 

Drumul Sticlelor din Ștefănești, asfaltat jumătate

Luni, 15 Decembrie 2014 14:31

# Drumul leagă direct orașul Ștefănești de Pitești, aerisind zona Podului Viilor.

În sfârșit, a început! Asfaltarea Drumului Sticlelor din Ștefănești era așteptată cu mult interes atât de riverani cât și de cei care, venind din Ștefănești, Călinești, Topoloveni sau de mai departe, doresc să evite aglomerarea din zona Podului Viilor.
Primarul orașului, Dorin Bărbuceanu: ”Într-adevăr, am reușit să asfaltăm aproximativ jumătate din această rută, care leagă orașul nostru direct de Pitești,

Relații mai strânse între Universitatea Pitești și Universitatea Savoia Mont Blanc

Luni, 15 Decembrie 2014 14:21

În prima parte a lunii decembrie, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău,  împreună cu o delegație a C.J. Argeș și a Universității de Stat Pitești, a efectuat o vizită în Franța, Savoia, în cadrul cooperării descentralizate Argeș – Savoia.
Obiectivele vizitei au vizat aprofundarea cunoașterii reciproce intre cele doua universități, identificarea posibilităților de dezvoltare a relațiilor între Universitatea Pitești și Universitatea din Savoia, de colaborare în domeniul cercetării și formării, precum și  cunoașterea practicilor franceze în materie de dezvoltare universitară, în special în domeniul sportului, al muntelui și al energiei.

 

O şcoală modernă pentru copiii din comuna Călineşti

Luni, 15 Decembrie 2014 14:20

Copiii din satul Râncăciov, comuna Călineşti, învaţă începând din această toamnă într-o şcoală modernă şi primitoare. Printr-un proiect Regio, Şcoala cu Clasele I-VIII Urlucea a fost complet reabilitată, oferind elevilor din comuna Călineşti un cadru adecvat pentru desfăşurarea lecţiilor.
După finalizarea lucrărilor care s-au derulat pe parcursul mai multor luni în acest an, elevii Şcolii cu Clasele I-VIII Urlucea au avut surpriza să descopere o unitate de învăţământ transformată radical, atât în ceea ce priveşte aspectul, cât mai ales dotările şi infrastructura. Cu ajutorul banilor europeni, autorităţile locale au reuşit să reabiliteze clădirea şcolii atât la interior, cât şi la exterior. Pentru a asigura elevilor un confort sporit, a fost realizată o nouă

Reguli noi pentru producătorii agricoli

Luni, 15 Decembrie 2014 14:17

Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor agricole, producătorii agricoli persoane fizice, care doresc să își vândă produsele obținute în gospodăria proprie, vor trebui să elibereze cumpărătorilor o filă dintr-un document asimilat unui chitanțier (carnet de comercializare) . Aceștia vor fi obligați să dețină și un atestat de producător, care va înlocui actualul certificat de producător.

 

Pagina 144 din 198

«ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea