Ștefănești. Reabilitarea a două fântâni costă peste 430.000 lei

Marţi, 14 Martie 2023 10:40

# Atribuirea s-a făcut fără licitație, prin încredințare directă

Unii aproape că s-au înecat. Da, atât costă reabilitarea a două fântâni! Nu vă gândiți la foraje sau la alte minuni, fântânile există și funcționează. Doar că trebuie reabilitate. Una va fi reabiilitată pe 232.000 lei fără TVA, alta pe 201.000 lei fără TVA.

Este vorba de fântâna de la blocurile 18 și 19 din Ștefănești (vis-a-vis de magazinul Carrefour) și de fântâna de la podul Gorgoiești (intersecția cu strada Oțelești). Banii vor fi plătiți de Primăria Ștefănești. Nu s-a făcut licitație, sumele vor fi date aceleiași firme, Florimar Forest Activ SRL, cu încredințare directă.

Să curgă mult, să fie scump, să fie bine! Fântânile, desigur!...

Localitățile din jurul Piteștiului au mai mulți locuitori

Marţi, 14 Martie 2023 08:23

# Bradu conduce Top 10 comune argeșene, cu o creștere de 40,7% a numărului de locuitori

Iată, conform ultimelor date de la Direcția Județeană de Statistică privind recensământul derulat în 2022 în Argeș, localitățile care au câștigat cel mai mare număr de locuitori față de precedentul recensământ din 2011.

1. Comuna Bradu a ajuns la o populație de 10.032 persoane (cu 2.902 mai mult), adică o creștere de 40,7% faţă de 2011.

2. În creștere se află și comuna Moșoaia cu o populație rezidentă de 7.883 persoane (cu 2.190 persoane mai mult decât în 2011), o creștere de 38,5%.

 

 

O primărie din Argeş a fost debranşată de la electricitate! Primarul tună şi fulgeră!

Marţi, 07 Martie 2023 15:42

Primarul Ion Dumitru (foto) s-a trezit în beznă! Şi nu e vreo figură de stil, ci adevărul gol-goluţ. Furnizorul de curent electric a sistat furnizarea serviciilor la Primăria Albota din cauza unei facturi care figura ca neplătită. Surpriză, după o zi de discuţii, CEZ-ul a descoperit că factura era achitată, başca primarul plătise în avans o importantă sumă de bani. Practic, edilul şi-a luat o mare ţeapă, dar a povestit păţania pe pagina de socializare, ca să vadă tot poporul cum fac unii afaceri în România.

„În luna decembrie am plătit în avans utilități să nu mă debranșeze (vorbim de primarie). Astăzi (n.red, săptămâna trecută) am fost debranșat de noul ,,stăpân“, deși am în avans plătit 350.000 lei. Cei care ați vândut această ţară, să vă duceți după Ceaușescu! Din facturile lor, nu înțeleg nici ei nimic!”, a scris primarul de la Albota în ziua debranşării.

 

Ștefănești. Oamenii nu au gaze și canalizare. Dar au broșe și brățări!

Marţi, 07 Martie 2023 08:15

# Primăria Ștefănești – prin Centrul Cultural – a cumpărat 250 de seturi de broșe și brățări (Rouă și Clasic). Să fie!

La Ștefănești lucrurile merg bine. Atât de bine merg încât Centrul Cultural, instituție subordonată Primăriei din localitate, a achiziționat 250 de seturi de broșe și brățări, ca să dea, de mărțișor, la doamne. Dacă vă interesează și detalii, e vorba de 250 de broșe ”Roua” personalizate și 250 de brățări ”Clasic” personalizate. Doamnele și domnișoarele din oraș se pot mândri cu așa atenții, chiar dacă vin prin noroi ca să le primească. Nici nu vrem să ne gândim ce vor primi la anul – an electoral. Trandafiri roșii?!...

P.S. Când să închidem și noi subiectul, ca oamenii, hop și primarul Velcea, pe facebook, împărțind produsele. Un angajat ținea coșul, domn primar primea pupăturile. Seamănă a pupături electorale domn primar... Sigur, alegerile sunt la anul. Iar la anul, mai vedem cu trandafirii de Ștefănești...

 

A început curățenia de primăvară la Domnești

Marţi, 07 Martie 2023 08:03

Pentru buna desfășurare a activității, Primăria Domnești a achiziționat un tractor, precum și mai multe accesorii care se pot atașa la acesta: sărăriță, tocătoare pentru iarbă, remorcă. Acestea au fost cumpărate cu bani din bugetul local. Astfel, la Domnești începe curățenia de primăvară.

„Dragi cetățeni ai comunei Domnești! Odată cu începutul primăverii, comuna noastră a primit un frumos mărțisor, un tractor cu remorcă și de asemenea toate anexele, sărăriță, tocătoare pentru iarbă și o mătură, toate foarte necesare pentru buna desfășurare a activităților din localitatea noastră!”, a anunțat, pe Facebook,  Doru Smădu, primarul comunei Domnești.


Cutremur pe piața imobiliară. Apartamentele din blocurile cu bulină ar putea fi interzise pentru închiriere

Miercuri, 01 Martie 2023 11:35

# Prefectul Radu Perianu: ”23 de primării din Argeș, deocamdată,  au raportat că au clădiri cu risc seismic”

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria au pus pe jar autorităţile din România! În plus, cutremurele din Oltenia au alarmat decidenţii, mai cu seamă că, din păcate, în ţara noastră există numeroase clădiri cu risc seismic ridicat, care nu au fost consolidate. Fie că vorbim de clădiri publice sau locuinţe, statisticile sunt alarmante. Mai nou,  pentru a preîntâmpina adevărate tragedii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care va fi interzisă închirierea locuințelor din blocurile cu risc seismic 1.

 

 

Popești - proiecte cu fonduri europene și guvernamentale

Miercuri, 01 Martie 2023 11:23

Administrația comunei Popești a intrat în noul an cu proiecte ce vor prinde contur pe parcursul viitoarelor luni. Mare parte dintre acestea vor fi finanțate din fonduri europene și guvernamentale. ”Am demarat un proiect cu finanțare europeană prin PNRR, Componenta C - 15 (Educație), pentru dotarea Școlii Gimnaziale ”Victor Târcovnicu” Slobozia. Proiectul prevede dotarea școlii cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente pentru digitalizare.

Documentația este aproape gata și în scurt timp vom depune solicitarea de finanțare. Investițiile se ridică la o valoare de 103.934 euro. Principalii beneficiari ai proiectului vor fi cadrele didactice și cei 111 elevi și preșcolari de la școala din comuna noastră”, precizează primarul Ion Mihai.

 

Patimile primarului de la Albota! Sala de sport e pe mâna unui constructor neserios!

Miercuri, 01 Martie 2023 08:11

A început Postul Paştelui, dar pentru primarul de la Albota, patimile durează de luni de zile. Edilul Ion Dumitru s-a plâns, în repetate rânduri, că firma Promeco lucrează în bătaie de joc la construcţia unei săli de sport în comună şi, cu toate astea, nepăsarea constructorului e încă la cote maxime. Muncitorii presetează ca nişte Dorei, că, probabil, fişa postului e tot pe nesimţire. Iar lucrările întârzie...

„După un Crăciun și un Revelion de o lună, marele subcontractor Promeco a plecat la schiat!”

„Dacă tot întreabă Facebook-ul la ce mă gândesc, hai să fac o destăinuire! Nu mă mai plâng, să nu vă dezamăgesc! Să vă spun că după un Crăciun și un Revelion de o lună, marele subcontractor Promeco a plecat la schiat! Să nu credeți cumva că pe banii lui, pe ai mei - un împrumut pentru a finaliza lucrarea, să nu înghețe totul! Zilnic vin la lucru, unul sau maxim doi! Nacela - pentru a monta geamurile - am adus-o eu! Pe proiectant nu l-am văzut decât la predarea proiectului... Cei care lucrează... vai de meseria lor! Rar când îi apucă ora 16.00. Dacă vom avea sala de sport anul acesta, înseamnă că l-au citit și cei care…”, a scris primarul Ion Dumitru, pe pagina de Socializare.

 

Spitalul Județean de Urgență Pitești a obținut a doua linie de gardă ATI!

Luni, 20 Februarie 2023 13:06

# „Sperăm că înființarea acestei linii de gardă va atrage noi medici în această specialitate”, precizează conducerea spitalului

Spitalul Județean de Urgență Pitești a introdus a doua linie de gardă pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă! Acest lucru a fost posibil în urma răspunsului favorabil primit de la Ministerul Sănătății la adresa SJUP prin care a fost solicitată această extindere și în care a fost menționată importanța existenței unei noi linii de gardă.

„Ținând cont de complexitatea activității și a numărului de cazuri critice care se tratează în cadrul spitalului, cazuri care necesită, de multe ori, prezența unei echipe multidisciplinare, din care obligatoriu face parte și medicul de anestezie și terapie intensivă, pentru asigurarea promptitudinii actului medical, a calității acestuia, dar și pentru a preîntâmpina apariția sindromului epuizării profesionale în rândul medicilor ATI, conducerea unității a întreprins toate demersurile necesare pentru înființarea celei de-a doua linii de gardă.

Valerian Jinga, din nou, consilier județean

Luni, 20 Februarie 2023 13:04

Pe 17 februarie 2023, componența Consiliului Județean Argeș a fost completată cu un nou membru. Valerian Jinga (PNL) a depus jurământul în ședința extraordinară a CJ Argeș. Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind modificarea și completarea componenței comisiilor de specialitate. Astfel, consilierul Valerian Jinga va fi membru al Comisiei pentru Administrarea Patrimoniului, Investiții, Mediu, Agricultură și Servicii Publice.

Valerian Jinga a fost consilier județean pentru trei mandate, între 2008 și 2020, și a preluat această funcție ca urmare a trecerii la cele veșnice a fostului consilier Marius Postelnicescu.

 

Amenzi de 300.000 de lei și 12 dosare penale pentru nereguli în șantierele de construcții din Pitești

Luni, 20 Februarie 2023 13:03

În urma activității din teren a Compartimentului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, din cadrul Poliției Locale Pitești, au fost constatate și sancționate, atât pe parcursul anului 2022, cât și în prima lună a anului în curs, contravenții la Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru lucrări de construire realizate fără autorizație de construire, dar și pentru nerespectarea autorizației și/sau a proiectului tehnic. Au fost, de asemenea, constatate lucrări de construire încadrate la infracțiuni de către Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

 

Se reabilitează podul peste Pârâul Bascov, pe strada Depozitelor

Luni, 20 Februarie 2023 10:53

# Investiție de aproximativ 2,5 milioane de euro

Cristian Gentea a semnat, pe 17 februarie, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare Pod pe strada Depozitelor peste Pârâul Bascov”. Piteștiul a mai obținut, astfel, aproximativ 2,5 milioane de euro pentru o investiție prioritară în zona de nord a municipiului!

„Am semnat, pe 17 februarie 2023, împreună cu ministrul Cseke Attila, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare Pod pe strada Depozitelor peste Pârâul Bascov” în cadrul Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, proiect finanțat de la bugetul de stat și coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Reabilitarea acestui pod este o prioritate, deoarece reprezintă o cale de acces spre Bascov, Budeasa și spre localitățile limitrofe, iar gradul de deteriorare al podului crește de la o zi la alta!

 

PNRR, Runda 2: semnarea altor șapte contracte de finanțare - 11 milioane de euro, pentru Pitești!

Marţi, 14 Februarie 2023 12:55

În data de 08.02.2023, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a semnat șapte noi contracte de finanțare pentru renovarea energetică a clădirilor publice, aferente proiectelor depuse la finanțare în cadrul Rundei 2 a PNRR – Componenta 5 - Valul renovării. Astfel, vor fi atinse următoarele obiective:

- Renovarea energetică a clădirii Primăriei Municipiului Pitești, cu o valoare de 11.255.117,54 lei inclusiv TVA;

- Renovarea energetică a Liceului cu Program Sportiv „Viitorul”, cu o valoare de 6.497.473,70 lei inclusiv TVA;

 

Lucrările de la Muzeul Județean și de la Galeria de Artă sunt în grafic

Marţi, 14 Februarie 2023 08:48

Conducerea Consiliului Județean Argeș, în frunte cu vicepreședintele Marius Nicolaescu, a mers, săptămâna trecută, la șantierele a două obiective importante  din patrimoniul cultural al județului: Muzeul Județean și Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”. Ambele lucrări vor fi finalizate în acest an.

Lucrările de reabilitare și consolidare de la Muzeul Județean Argeș au ajuns la 65%. Dat fiind faptul că, în această perioadă, se poate lucra în interior s-a mers, din nou, pe șantier pentru a vedea modul în care se derulează acest proiect, pentru finalizarea lui la termen.  În plus, împreună cu managerul muzeului Cornel Popescu s-a discutat și despre pregătirea celorlalte proiecte menite să completeze întregul ansamblu al Muzeului Județean.

 

 

Atenție! Tratamente fitosanitare, în Pitești

Marţi, 14 Februarie 2023 07:30

În perioada 13.02.2023- 22.02.2023, în baza buletinului de avertizare numărul 894, din 16.10.2022, emis de Unitatea Fitosanitară Argeș, Societatea Salpitflor Green SA va executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorilor la plante (tratament de iarnă etapa a II-a), la arborii și arbuștii din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale şi în zonele verzi din Pitești.

Tratamentele se fac pentru combaterea formelor hibernante de dăunători, când temperaturile sunt cuprinse între 5°-10°C.

 

22 de insule ecologice supraterane în Mioveni

Luni, 13 Februarie 2023 11:19

Orașul Mioveni va dispune de 22 de insule ecologice supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, prin intermediul unui proiect finanțat prin PNRR. Fiecare insulă ecologică va fi formată dintr-un ansamblu de 5 containere individuale digitalizate, unde populația va depune separat gunoi biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Contractul de finanțare, în valoare eligibilă de 2.056.351 lei, a fost semnat de către administrația locală, urmând ca proiectul să fie realizat în termen de 12 luni.

Aceste insule ecologice digitalizate garantează eliminarea într-o mare proporție a mirosurilor neplăcute, a vandalizarii, a aspectului neplăcut al platformelor actuale.

 

Centrul de permanență din Budeasa - un ajutor medical pentru urgențele minore, chiar și în toiul nopții

Miercuri, 08 Februarie 2023 11:00

Din 15 decembrie, locuitorii din comuna Budeasa au la dispoziţie un centru medical de permanență. Serviciile medicale de la Centrul de permanență din satul Calotești vor fi asigurate de șapte medici și șase asistenți medicali. Programul de funcționare va fi de luni până vineri, între orele 15:00 – 08:00, iar sâmbătă și duminică non-stop.

Consultaţiile şi tratamentele în Centru sunt gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă este asigurat sau nu și indiferent de medicul de familie la care este înscris. De asemenea la serviciile Centrului de Permanență de pe raza comunei Budeasa pot apela atât cetățenii comunelor Merișani și Mălureni, acestea fiind comune arondate.

Aproximativ 170 de microbuze școlare au fost solicitate de către primăriile din Argeș

Marţi, 07 Februarie 2023 08:27

# Ministrul Educației: „Prin PNRR vor fi achiziționate 3.200 de microbuze electrice”

Nevoia de microbuze școlare, la nivelul județului Argeș, este una mare. De aceea, solicitările sunt pe măsură! La Inspectoratul Școlar Județean Argeș au fost centralizate aproximativ 170 de cereri de microbuze de la 88 de unități administrativ teritoriale. Cele mai multe au fost cerute de către municipiul Câmpulung – 17 microbuze, orașul Mioveni – 12 microbuze, municipiul Pitești – 9 microbuze, Consiliul Județean Argeș – 4 microbuze, orașul Costești – 3 microbuze și comunele Bascov, Mălureni, Bascov – cu câte 3 microbuze. Restul localităților au solicitat unul sau două microbuze școlare.

 

Pitești. Proiecte de zeci de milioane de euro prin fonduri nerambursabile!

Luni, 06 Februarie 2023 20:57

În ultimul an, municipalitatea a demarat un maraton al atragerii fondurilor nerambursabile pentru Pitești, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), care este accesat intens pe toate componentele!

Pe Componenta 5 - Valul Renovării, Runda I și Runda II, cât și pe Componenta 10 - Fond Local, pe proiectele semnate, depuse și aflate în evaluare până în 31 ianuarie 2023, Piteștiul se așteaptă să primească peste 105 milioane de euro!

 

ATENŢIE, şoferi! Comisia de Circulaţie a stabilit noi reguli pe străzile din Piteşti!

Luni, 06 Februarie 2023 11:53

Săptămâna trecută, Primăria Piteşti a făcut publice noile decizii adoptate de Comisia de Circulaţie. Aproape lunar, conducătorii auto se confruntă cu schimbări în trafic, generate de tot mai multe decizii ale comisiei. Cu scopul de a fluidiza circulaţia, se tot încearcă introducerea unor măsuri care se dovedesc mai bune sau mai proaste. Rămâne de văzut cum vor funcţiona acestea nou adoptate:

 

 

Pagina 16 din 198

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea