Zilele Oraşului Mioveni, 20 – 29 iunie

Miercuri, 25 Iunie 2014 21:07

# Sărbătoarea a început joi, în prezenţa prefectului, preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş şi a reprezentanţilor administraţiei locale. Într-un cadru restrâns, fără tăieri de panglici, prin organizarea unei conferinţe de presă, primarul oraşului Mioveni a dat startul, joi, 19 iunie, deschiderii celui mai aşteptat eveniment de către cetăţenii acestei urbe şi anume, Zilele Oraşului Mioveni, ce se desfăşoară până pe 29 iunie, în ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, zi reprezentativă pentru Mioveni, datorită oficierii hramului Catedralei ce se află sub ocrotirea acestor sfinți. La festivitate au ţinut să ia parte atât

A.O.A. Argeș - Măsuri pentru maximizarea impactului finanțărilor europene la nivelul Strategiilor de Dezvoltare Locală

Miercuri, 25 Iunie 2014 21:03

Ca urmare a bunei colaborări purtate cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia și Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală și având în vedere importanța fondurilor europene în contexul  noului program 2014-2020,  AOA Argeș organizează Conferința “Măsuri pentru maximizarea impactului finanțărilor europene la nivelul Strategiilor de Dezvoltare Locală”. Scopul acestei reuniuni  este de a stimula dezbaterile pentru identificarea variantelor optime de coordonare a intervenâiilor de finanțare.
CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE

 

Tudor Pendiuc, la Comitetul Regiunilor de la Bruxelles

Miercuri, 25 Iunie 2014 20:47

În perioada 25 – 26 iunie, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, va fi prezent la Bruxelles, la şedinţa plenară a Comitetului Regiunilor, în calitate de membru al acestui organism. Edilul va lua parte la dezbateri pe marginea mai multor subiecte, printre care: viitoarele politici ale UE în domeniul justiţiei şi afacerilor interne; o strategie europeană în domeniul lipsei de adăpost; reformele structurale ale băncilor din UE şi transparenţa în sistemele bancare paralele;

Generalul Tudosoiu de la ISJ l-a dat ”mort” pe Gabriel Bratu

Miercuri, 25 Iunie 2014 20:33

Prezent la conferința săptămânală a Consiliului Județean Argeș pentru a susține o dare de seamă, noul inspector general de la învățământ, Dumitru Tudosoiu, nu s-a sfiit să îl treacă la ”morți” – metaforic, desigur, pe fostul ”general” Bratu. Întrebat dacă sunt șanse ca acesta să mai influențeze mersul instituției, Tudosoiu a opinat: ”Eu știu o vorbă, din moși-strămoși – viii cu viii și morții cu morții!”. Vorba știută de noul șef al ISJ Argeș a fost primită cu interes, chiar dacă Bratu este o persoană… greu de ucis. Să sperăm că Bratu nu va răspunde și el din cărți, cu ceva de genul vorbelor atribuite în nuvelă de Costache Negruzzi lui Lăpușneanu:”De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu!”… S.V.

 

“Eu sunt pentru orice colaborare în interesul Consiliului Județean, cu oricine ne-ar putea ajuta să promovăm proiectele care ar putea să ducă la dezvoltarea judeţului Argeş”

Miercuri, 18 Iunie 2014 21:06

# Declară Florin Tecău despre o posibilă întregire a majorităţii în CJ Argeş cu sprijinul PP-DD. După ce liderii de la nivel naţional ai PSD au anunţat că social-democraţii intenționează să formeze ”majorităţi cu PP-DD” în judeţele şi localităţile unde acest lucru este posibil, intenţie justificată prin evoluţiile recente din politica autohtonă şi modul în care PNL-ul şi-a schimbat în ultimele luni orientarea,  iată că apropierea dintre PSD şi PP-DD devenit o opţiune normală  şi în Argeş.

Mandat de consilier judeţean pentru prim-vicepreședintele PC Argeș, Aurel Iacşa

Miercuri, 18 Iunie 2014 21:04

Primele două puncte de pe ordinea de zi a sedinţei  Consiliului Judeţean de luni, 16 iunie, sunt proiecte de hotărâri  privind  încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al lui Florin Tecău  şi validarea mandatului de consilier judeţean al conservatorului Aurel Iacşa,  aflat pe lista de supleanti a alianței electorale la alegerile din 10 iunie 2012. 

 

Primarul din Lunca Corbului solicită ajutorul Consiliului Județean pentru finalizarea proiectelor începute

Miercuri, 18 Iunie 2014 21:01

Situată în partea de sud-vest a Judeţului Argeş, la o distanţă de 25 km faţă de Municipiul Piteşti, comuna Lunca Corbului face pași spre devenirea sa. Încercările primarului Gheorghe Drăgan de a o transforma într-o localitate europeană sunt însă încetinite de puterea financiară redusă. Acesta însă nu se descurajează, așa cum ne-a relatat în scurtul interviu de mai jos, ci caută de zor soluții. Așa cum îl cunoaștem, suntem convinși că le va și găsi.

Laurențiu Micu, primarul comunei Săpata: ”Alimentarea cu apă în toată comuna este obiectivul pe care îl consider cel mai important pentru acest mandat, dar nu și singurul”

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:50

Laurențiu Micu este cel mai tânăr primar din Argeș. La preluarea mandatului, în 2012, avea numai 25 de ani. Nu s-a speriat însă de problemele întâmpinate în munca de administrație, nu s-a speriat de miliardele de lei datorie pe care le-a ”moștenit” de la fostul edil. S-a apucat de muncă, cu elanul vârstei. Rezultatele au început deja să apară, iar de planuri și proiecte nu duce deloc lipsă. Despre câteva dintre acestea ne-a vorbit și nouă, în interviul de mai jos.

 

“Şefu’, avem câini... şi inundaţii la orice ploicică! Matale ai ceva pentru noi?”

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:45

# Sesizare către primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, pe www.domnuleprimar.ro. Pe site-ul “domnuleprimar.ro” curg  sesizările şi reclamaţiile la adresa administraţiei publice locale, preşedinţilor asociaţiilor de locatari şi proprietari şi conducerilor serviciilor de utilităţi publice. Unele întemeiate, altele total aiurea. De la   pierderile înregistrate pe conductele de apă, până la felul în care e toaletat gardul viu,  oful piteşteanului  de rând îşi caută răspunsul  la edilul şef al oraşului. Una dintre  cele mai recente sesizări n-are răspuns, dar are…umor! Și cum internetul este cea mai bună cale prin care poți să înjuri sau să îți spui părerea așa, mai liber, fără să te amendeze nimeni… Iată, ad-literam, textul reclamaţiei. Ortografia aparţine autorului!

Eveniment de excepție, organizare pe măsură: Ziua Comunei Hârsești

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:34

Cu o duminică în urmă a avut loc cea de-a treia ediţie a Sărbătorii Căluşului – Rusaliile la Hârseşti. Ziua comunei Hârseşti este sărbătorită chiar în Duminica Rusaliilor, iar sărbătoarea organizată de primarul Ion Moloiu, aflat la primul mandat, a fost una pe măsura aşteptărilor. Sute de localnici, dar şi oameni din comunele învecinate, au fost prezenţi la marele eveniment al comunei, în acest an împlinindu-se şi 390 de ani de atestare documentară a localităţii.

 

Localnicii din Răteşti vor fi consultaţi cu privire înfiinţarea depozitului de deşeuri periculoase în comuna lor

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:33

Pe lângă cele peste 50 de depozite de deşeuri periculoase deja existente la nivel de judeţ, Argeşul s-ar mai putea pricopsi cu încă unul, la Răteşti. Localnicii nici nu vor s-audă  de aşa ceva, mai ales după incendiul de anul trecut de la depozitul din Câmpulung.  Deocamdată, prefectul Mihai Oprescu a solicitat autorităţilor abilitate să nu emită vreun aviz pentru acest nou depozit până când nu este îndeplinită procedura legală privind consultarea publică.

Lucrări de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public în oraşul Mioveni

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:25

# În urma ploilor abundente din ultima perioadă s-au creat condiţii favorabile de înmulţire a insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, fapt pentru care sunt necesare măsurile de combatere a acestora.  Prin urmare, startul dezinsecţiei şi deratizării în oraşul Mioveni, va fi dat în perioada 16.06.2014 – 28.06.2014. Echipele S.C. CORAL IMPEX S.R.L. vor executa servicii de deratizare pe domeniul public, gospodării individuale și subsolurile blocurilor, precum și dezinsecție pe domeniul public.

 

Taxe mai mici pentru procurarea actelor judiciare sau extrajudiciare

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:22

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28 pentru modificarea unor acte normative privind taxele şi tarifele nefiscale, publicată în Monitorul Oficial nr. 388 din 26.05.2014,  la eliberarea unui paşaport electronic, a unui paşaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar se face contra taxei în sumă de 22 lei, faţă de vechea taxă, care era în cuantum de 32 lei. Celelalte taxe pentru

Mioveniul este înfrumusețat de culoarea florilor

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:05

Locuitorii oraşului Mioveni sunt norocoșii beneficiari ai unor parcuri și zone verzi reabilitate și amenajate la nivel înalt. Pentru a oferi o coloratură cât mai bogată oraşului, personalul de la S.C S.Ed.C Mioveni SRL se ocupă de întreţinerea şi plantarea de flori în zonele verzi din oraş. Mai multe echipe au grijă de cosirea şi plivirea acestor

 

În două săptămâni vor începe lucrările la primul bloc de locuințe pentru tinerii din Mioveni

Miercuri, 18 Iunie 2014 19:56

# Investiția se ridică la peste 60 de miliarde lei vechi, iar firma câștigătoare este Construct Steel Market din Ștefănești. La începutul lunii viitoare vor începe lucrările de construcție la primul bloc de locuințe pentru tinerii din Mioveni. Acesta va cuprinde aproape 60 de garsoniere și apartamente, costurile obiectivului ridicându-se la peste 60 de miliarde lei vechi. Finanțarea pentru acest proiect este asigurată de Primăria Mioveni care, după finalizarea imobilelor, le va preda tinerilor din Mioveni locuințele sub formă de leasing, dar fără dobândă pe o anumită perioadă de timp.  Firma Construct Steel

”Sărbătorile Argeșului și Muscelului” – ediția a VIII-a, în perioada 10 - 30 august 2014

Miercuri, 18 Iunie 2014 19:54

În perioada 10 - 30 august, Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu instituțiile de cultură argeșene, organizează cea de-a VIII-a ediție a ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”.
Seria de evenimente va debuta cu cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Carpați”, care se va desfășura în perioada 10-15 august, reunind ansambluri folclorice din Bulgaria, Macedonia, Indonezia, Italia, Belgia, Spania, Japonia, Belarus, Georgia, Lituania și Coreea de Sud.

 

Florin Tecău, președintele ales al Consiliului Județean Argeș, a depus jurământul

Luni, 09 Iunie 2014 00:00

# Florin Tecău: ”Vreau să clădesc un trai mai bun pentru argeșeni!” Florin Tecău a depus vineri, în Sala de Ședințe a C.J. Argeș,  jurământul în calitate de președinte ales al Consiliului Județean Argeș. Candidatul alianței PSD-UNPR-PC la alegerile parțiale din 25 mai a fost ales președinte cu 58,1% din totalul voturilor exprimate. Sala a fost cu totul neîncăpătoare pentru zecile de primari, viceprimari și alți aleși ai județului, veniți, cu toții, să vadă ceremonia de încoronare a noului mare șef. Au fost și întârziați, vreo doi, din care unul, desigur, deputatul Cătălin Rădulescu. Probabil venea de la o întâlnire cu Victor

Tudor Pendiuc, locul al V-lea în topul celor mai activi primari

Luni, 09 Iunie 2014 00:00

# Topul a fost întocmit de site-ul domnuleprimar.ro, pe baza numarului de răspunsuri date cetățenilor de către edili. Se vede treaba că primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, este activ.  La datorie, ca să nu fim înțeleși greșit, și așa au fost oarecare discuții prin târg...
Pe domnuleprimar.ro, culmea, edilul nostru șef și-a găsit timp să răspundă la întrebări formulate... chiar și în luna mai, semn că totul este atent monitorizat, că întrebările oamenilor suscită interes. Chestiuni legate de lucările de infrastructură, de transportul în comun de călători și multe altele,

 

Imagini live din Piața Primăriei Pitești

Luni, 09 Iunie 2014 00:00

După cum se vede, municipalitatea oferă, din ce în ce mai des, surprize piteștenilor. Una din ultimele ”isprăvi” este cea de a a amplasa, chiar pe sediul primăriei, două camere de luat vederi care transmit live. Așa încât, cine dorește să își verifice iubita – nu cumva să se abată de la traseul indicat, sau, pur și simplu, să vadă centrul, poate

Vreţi locuri de parcare? Găsiţi soluţii!

Luni, 09 Iunie 2014 00:00

# Tudor Pendiuc, primarul mun. Piteşti:  “Îi aşteptăm pe piteşteni să vină la noi cu scheme pentru spaţiile unde se mai pot amenaja locuri de parcare”. La Piteşti, închirierea locurilor de parcare, prezentată ca o soluţie la rezolvarea problemei spaţiilor insuficiente, este aplicabilă doar parţial. Practic, la ora actuală se pot închiria locuri de parcare doar acolo unde numărul acestora este mai mare sau egal cu cel al solicitărilor. Problema rămâne în continuare nerezolvată tocmai acolo unde locatarii se certau pe locurile de parcare insuficiente, pentru că  în situaţiile fericite în care  numărul

 

Pagina 153 din 198

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea