Duminică, 1 iunie, Ziua Comunei Moşoaia

Luni, 26 Mai 2014 00:00

# Sute de oameni sunt așteptați la cea de-a șasea ediție a sărbătorii. Primarul comunei Moşoaia, Florea Ene, face o invitaţie tuturor cetăţenilor comunei de a veni, cu mic cu mare, în Poiana lui Lian, pentru a sărbători Ziua Comunei. ”Îi așteptăm cu drag, la sărbătoarea noastră, atât pe localnici, cât și pe toțI cei ce doresc să se bucure alături de noi”, ne-a declarat primarul comunei, Florea Ene, amfitrionul evenimentului.
Muzica, veselia şi buna dispoziţie vor fi ingredientele unei petreceri de neuitat, pe care administraţia locală promite să o ofere cetăţenilor  din Moşoaia şi

Proiectul “The Voices from the Land”, Mioveni, 2014

Luni, 26 Mai 2014 00:00

În perioada 26 mai – 1 iunie 2014 , Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni va fi gazda celei de-a şasea mobilităţi din cadrul proiectului multilateral Comenius 2012-2014 „The Voices from the Land”, proiect derulat în parteneriat cu şcoli din Turcia, Polonia, Italia, Letonia şi Spania.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius - prima componentă a Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii.

 

,,Rapsodia Păstorească” - o tradiţie respectată, cu sfinţenie, de autorităţile locale din Corbi

Luni, 26 Mai 2014 00:00

Ajuns la ediţia cu numărul 44, festivalul ,,Rapsodia Păstorească” este printre cele mai longevive festivaluri de la noi din judeţ, datorită, în primul rând, cetăţenilor gospodari din zonă, crescători de ovine care au moştenit această ocupaţie din tată în fiu, dar şi administraţiei locale care a ţinut să organizeze acest festival în fiecare an. Astfel că şi anul acesta, duminică, în data de 18 mai, primarul Virgil Baciu a organizat tradiționalul eveniment cu mare fast, spre încântarea cetăţenilor, veniţi într-un număr mare, dar şi a celor prezenţi din alte comune şi chiar din alte judeţe, sosiți să ia parte la o sărbătoare cu adevărat reprezentativă şi tradiţională a locului.

Şi au fost Zilele Municipiului Piteşti

Luni, 26 Mai 2014 00:00

Pe 20 mai 2014,  s-au împlinit  626 de ani  de la prima atestare documentară a Piteştiului. Manifestările dedicate Zilelor Municipiului au început însă cu aproape o săptămână înainte şi s-au încheiat vineri, 23 mai. A fost un eveniment dinamic şi interesant din toate punctele de vedere, cu manifestări sportive şi culturale, simpozioane, evocări istorice, festivităţi de premiere, lansări de carte şi spectacole pentru toate gusturile .  
Duminică, 18 mai, şi miercuri, 21 mai,  iubitorii de folclor s-au prins în hore pe melodiile de muzică populară ale interpreţilor locali. Anda Adam şi trupa

 

Semnale acustice şi luminoase la trecerea de nivel cu calea ferată de la Mioveni

Luni, 26 Mai 2014 00:00

În urmă cu aproximativ o lună, au început lucrările la sistemul de semnalizare dotat cu avertizări acustice și luminoase, la trecerea de nivel peste calea ferată de pe drumul  care face legătura între oraşul Mioveni (Bulevardul I.C Brătianu)  şi drumul spre DN73 (Câmpulung). Investiţia făcută de autorităţile de la Mioveni vine să rezolve o mare problemă de siguranţă a circulaţiei rutiere în acel punct, problemă care a devenit cu adevărat serioasă de-a lungul

Ziua Europeană Împotriva Obezităţii, marcată în Mioveni

Luni, 26 Mai 2014 00:00

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra riscului de obezitate în rândul tinerilor, Primăria Mioveni  în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Unităţile de Învăţământ de pe raza oraşului  au desfăşurat în data de 22  mai 2014, o campanie de informare şi educare dedicată Zilei Europene Împotriva Obezităţii (ZEIO). Peste 350 de preşcolarari şi şcolari au învăţat că trebuie să mănânce micul dejun, să consume minim trei legume şi două fructe zilnic, să bea apă ori de câte ori le este sete şi să facă mişcare timp cel puţin o oră pe zi. Micuţii au promis că vor continua să pună în aplicare tot ceea ce i-au

 

Mioveniul a început demersurile de înfrăţire cu localitatea israeliană Merchavim

Luni, 19 Mai 2014 22:45

Luni, 12 mai a.c., primarul orasului Mioveni, Ion Georgescu, a primit vizita unei delegaţii din Israel. Delegatia din Merchavim a fost condusă de primarul oraşului, Shay Hajaj, şi a fost formată din viceprimarul - Armi Faraj, directorul Departamentului Educaţie - Dalia Josef, consilier - Perez Shimon şi preşedintele Forumului Comercial din Negev - Josi Reich. Aflaţi pentru prima dată în orașul nostru, oaspeţii israelieni au vizitat sediul primăriei, Grădiniţa din zona P-uri, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, Catedrala “SF.Petru şi Pavel” Mioveni, Bazinul de Înot, Staţia de Epurare a oraşului şi Automobile Dacia Renault. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii administraţiei de la Mioveni, precum și cu cei ai altor instituții din oraș, oaspeții și-au exprimat intenția ca, pe viitor, să dezvolte relații de colaborare și prietenie, bazate pe sprijin reciproc în soluționarea unor probleme de interes comun.

Mioveni - dezbatere cu tema „Grijă pentru sănătate”

Luni, 19 Mai 2014 22:37

# Evenimentul a fost organizat de către deputatul  Simona Bucura Oprescu # Dezbaterea a fost moderată de către conf. univ. dr. Mihai Popescu, medic primar neurochirurg. Joi după-amiază s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Mioveni o dezbatere cu tema "Grijă pentru sănătate". Evenimentul a fost organizat de către deputatul de Mioveni Simona Bucura Oprescu, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD Argeş, cu sprijinul Primăriei Oraşului Mioveni. La manifestare au participat sute de cetăţeni, atât vârstnici, cât şi mai tineri, mai ales că tema a fost una de actualitate: "Prevenirea şi profilaxia bolilor specifice vârstelor a II-a şi a III-a".

 

Primarul Florea Ene: ”Îi rog pe cetăţenii comunei Moşoaia ca, pe 25 mai, să vină la vot. De votul lor depinde viitorul României în context european şi viitorul comunei Moşoaia în context judeţean”

Luni, 19 Mai 2014 22:34

Scrutinul din 25 mai vine cu noutăţi în ceea ce priveşte organizarea acestora în comuna Moşoaia,  astfel că am decis să stăm de vorbă cu primarul Florea Ene pentru a ne oferi detalii despre alegerile ce vor avea loc la sfârşitul acestei luni.
# Pe 25 mai, cetăţenii comunei Moşoaia sunt chemaţi să participe la  alegerile pentru desemnarea viitorilor europarlamentari ai României, dar şi pentru desemnarea viitorului  preşedinte al Consiliului Judeţean  Argeş. Ce ne puteţi spune despre  organizarea scrutinului în comuna  Moşoaia?

În Mioveni vor fi amenajate 24 de secţii de votare

Luni, 19 Mai 2014 22:13

Primăria Mioveni a început pregătirile pentru alegerile Europarlamentare şi preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, administraţia locală având obligația să asigure atât logistica, cât și actualizarea listelor electorale permanente care conţin persoanele cu drept de vot. În consecință, în oraş vor fi amenajate, în următoarea perioadă, 24 secţii de votare.

 

Vreme bună la Ziua Comunei Valea Iașului

Luni, 19 Mai 2014 21:56

# Mușchi electorali încordați pe islazul din comună. Dumnezeu a ținut cu localnicii și organizatorii evenimentului intitulat ”Ziua Comunei Valea Iașului – Ediția a XII-a”, lăsând, peste pământ, un soare blând, primitor, după câteva zile de ploi și chiar de inundații. Sub aceste auspicii, de liniște, a început evenimentul. În deschidere, un sobor de preoți a oficiat o slujbă, după care, primarul comunei, Nicolae Barbu, a ținut să evidențieze, în câteva cuvinte, realizările precum și pașii către care se îndreaptă mica, dar ambițioasa localitate argeșeană. Investiții de sute de miliarde de lei vechi, unele finalizate,

Sub genericul ,,Europa - unitate în diversitate” orașul Mioveni a marcat Ziua Europei

Miercuri, 14 Mai 2014 19:58

Consiliul Local Mioveni, Primăria și Centrul Cultural au organizat vineri, 9 mai, simpozionul ”Europa - unitate în diversitate” prilejuit de comemorarea Declarației lui Robert Schuman prin care a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței, Germaniei de Vest și a altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. În deschidere s-au intonat Imnul Național și Imnul UE, urmate de prezentarea semnificației și importanței zilei de 9 Mai de către Lect. univ. dr. Cornel Popescu.

 

Infrastructura județului Argeș, o prioritate a Guvernului

Miercuri, 14 Mai 2014 19:53

În urma vizitelor în județul Argeș a premierului Victor Ponta și a ministrului Transporturilor, Dan Șova, joi, s-au aflat în Argeș reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și conducerea Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi. Împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău au mers în mai multe zone din județ, acolo unde sunt proiecte ale unor investiții de amploare în infrastructura rutieră.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău: ”Pe 19 mai încep lucrările la DN 73”

Miercuri, 14 Mai 2014 19:50

Pe 2 mai, ministrul Transporturile, Dan Șova s-a aflat în vizita în județul Argeș, ocazie cu care a anunțat că lucrările de modernizare a DN 73, Pitești – Câmpulung vor fi reluate. “Ordinul de începere a lucrările a fost emis. Lucrările de modernizare a DN 73, Pitești – Câmpulung vor începe pe 19 mai. Decizia a venit ca urmare a vizitei, în Argeș, a ministrului Transporturilor, Dan Șova și a vizitei premierului, Victor Ponta.  Este o investiție importantă  pentru județul nostru pentru că acest drum este intens circulat și are o importanță majoră atât din punct de vedere turistic făcând legătura cu Brașovul, cât și din

 

Primul consorţiu tehnologic şcolar din Argeş va fi la Dacia

Miercuri, 14 Mai 2014 19:43

# Remus Pricopie: “Vrem să vedem cum reușim să strângem legăturile cu actorii privați” În Argeş, un prim pas în direcţia adaptării curriculumului la cerinţele companiilor s-a făcut săptămâna trecută, în prezenţa ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Înființarea primului consorţiu tehnic școlar, realizat printr-un parteneriat între Uzina Dacia Renault şi Grupul Şcolar de Construcţii Maşini Mioveni a fost, de altfel, principalul motiv al vizitei în Argeş efectuate de ministrul Educației, Remus Pricopie

Spațiile verzi din Mioveni, întreținute impecabil!

Miercuri, 14 Mai 2014 19:37

Angajații din cadrul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. au demarat o serie de acțiuni necesare întreținerii spaţiilor verzi din oraș.  Acestea constau în amenajarea spaţiilor verzi, cosirea ierbii, tunderea gardului viu, plantarea arborilor şi a florilor, tăierea crengilor copacilor şi tratarea plantelor etc. De asemenea, se continuă şi activităţile de întreținere a suprafețelor de gazon din oraș. Amenajarea de noi spații verzi a dus la folosirea de gazon rulat, mai ales în zona C.K.D şi a Penitenciarului Colibaşi, care necesită o atenție deosebită.

 

4 lei/mp pe zi sau 18 lei/oră, chiriile spațiilor de la Casa Cărții

Miercuri, 14 Mai 2014 19:34

# Tarifele pentru cursurile de pian şi  chitară au crescut. În ultima ședință de Consiliu Local au fost aprobate tarifele de închiriere pentru spațiile din interiorul Complexului Casa Cărții. Acestea pornesc de la 4 lei/m.p./zi pentru utilizarea pe o scurtă perioadă, și pot scădea până la 2 lei/m.p./zi pentru chiriașii care încheie contracte mai mari de 30 de zile. Sălile ”Ars Nova”, ”Simpozion”, ”Coregrafie” și ”Cafeneaua Artelor” se închiriază pentru un tarif unic de 18 lei/oră. Iată, mai jos, Hotărârea nr. 152/17.04.2014  “În spaţiul expoziţional casa Cărţii, tariful a rămas acelaşi, 4 lei/mp/ zi, iar în săli 18 lei/oră. Au crescut în schimb tarifele  pentru cursurile de pian şi chitară, plătite de cursanţi”, precizează Carmen Dumitrache, directorul Centrului Cultural Piteşti. (A.S.)
Click AICI pentru vizualizare document

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară, Folk şi Dans Modern “Floare de castan”, mediatizare de toată jena

Miercuri, 14 Mai 2014 18:44

În perioada  3-4 mai 2014, la Costeşti a avut loc Festivalul Naţional de Muzică Uşoară, Folk şi Dans Modern “Floare de castan”, ediţia IX-a Costeşti despre care… puţină lume a auzit. Şi nici nu e de mirare, având în vedere că Primăria Orașului Costești nu s-a învrednicit să trimită măcar un comunicat de presă care să anunţe  concursul, eveniment care, iată, se vrea de talie naţională,  sau  măcar o listă a premianţilor, la finalul competiţiei. Pe site-ul Primăriei Costeşti, nu tu condiţii şi termene de participare, nu tu istoric al festivalului, nu tu vreo galerie foto ori listă cu rezultatele concursului! Doar un anunţ sec,

 

Dan Şova: “Între autostrada Sibiu-Piteşti şi cea dintre Sibiu şi Braşov nu există niciun fel de concurenţă”

Luni, 05 Mai 2014 14:21

La începutul lunii mai, Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a dat termenele pentru fiecare din cele două etape ale  autostrăzii Sibiu-Piteşti: Pe Sibiu-Boiţa, lucrările vor fi  terminate până în 2017,  iar pe tronsonul  Piteşti-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea, lucrările  vor fi finalizate doi ani mai târziu.
Ministrul a explicat şi că între autostrada Sibiu-Piteşti şi cea dintre Sibiu şi Braşov nu există niciun fel de concurenţă. ”Sibiu-Piteşti este finanţată pe fonduri de coeziune, Sibiu-Braşov este finanţată pe fonduri de dezvoltare regională, deci au surse de finanţare complet diferite, nu se suprapun una cu cealaltă”, a punctat Şova. Până la sfârşitul lunii mai, obiectibul va apărea pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Metoda sensibilizării contribuabilului dă roade la Finanţele Publice Argeş

Luni, 05 Mai 2014 14:06

# Directorul Petre Cojocaru: “În Etapa 1, îi sensibilizăm. În Etapa 2, trecem la  somaţii şi executări silite”.  Nivelul încasărilor în judeţul Argeş este, potrivit directorul executiv al Finanţelor Publice Argeş, Petre Cojocaru, unul foarte bun, peste cel planificat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
În primul trimestru al acestui an, gradul de încasare a fost de 110% - între 420 şi 450 milioane lei - peste planificarea ANAF, iar în aprilie a ajuns la peste 150%. Mai mult, anul 2013 s-a  încheiat cu venituri mai mari cu 3% faţă de cele previzionate. „În Argeş încă se mai învârtesc rotiţele economice, încă se

 

Pagina 155 din 198

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea