La un pas de a rămâne fără transport public de călători… Tudor Pendiuc s-a supărat pe consilierii locali ai PNL, dar şi pe chiulangii PSD

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Tudor  Pendiuc, preşedinte interimar al  PSD Argeş,: “Îmi este clar că, prin ceea ce s-a întâmplat, cei de la PNL au început opoziţia”. Cel mai important punct de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Piteşti de săptămâna trecută a fost cel referitor la propunerea Primăriei de prelungire a asocierii dintre SC Publitrans 2000 SA , şi CNCD şi Girexim, pe de ala în condiţiile în care constractul în baza căruia asocierea funcţiona,   expirase deja. Cu  numai 11 voturi pentru ( din partea consilierilor PSD) şi 8 împotrivă (3 consilieri PNL, 3 de la  PDL și 2 de la PP-DD) proiectul a fost respins iniţial,  nefiind întrunite  voturile favorabile a două treimi dintre consilieri.

Data alegerilor pentru preşedintele Consilului Județean Argeş, încă incertă

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor pentru preşedintele CJ Argeş ar trebui să fie adoptată până cel târziu pe 20 aprilie 2014. “În ceea ce priveşte organizarea de alegeri locale parţiale pentru preşedintele CJ Argeş, facem precizarea că nu a fost stabilită prin hotărâre de Guvern, la nivelul întregii ţări, o dată calendaristică de organizare”, explică subprefectul Argeş Ion Burnei. Potrivit Legii nr.67/2004 de organizare a alegerilor locale, având în vedere că, în cazul alegerilor parţiale, termenele se reduc la jumătate, termenul maxim de fixare a acestora este cu cel puţin 35 de zile înainte de dată alegerilor. Pentru ca alegerile parţiale din Argeș să se desfășoare pe 25 mai, odată cu europarlamentarele, Guvernul trebuie să emită respectivul document până cel târziu pe 20 aprilie.

 

Bunurile Euro Construct Edilitar, scoase la vânzare

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Fostul satelit al Apă Canal, urmărit de creditori pentru sume uriașe! S-a dus și asta. Euro Construct Edilitar, fosta stea bălțată a S.C. Apă Canal 2000 S.A., din vremea când Muja era mare și tare și Cudalbu la fel, este scoasă, pe bucăți, la mezat. Deocamdată se vor vinde, într-un prim pas, bunurile mobile aparținând defunctei, urmând ca, ulterior, să se vândă și orice altceva. Cudalbu și Muja au fost retrogradați, însă sunt liberi, pierderile, totalizând milioane de euro, urmând să le suporte alții, mai proști…

ANI consideră că primarul din Șuici s-a îmbogățit nejustificat, în 2009, cu 17.000 euro

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Iatagan Constantin, primarul comunei Șuici: ”Mă mir că ANI nu mi-a găsit și altele, la cum caută ei... Mergem înainte!” Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 63.828,9  Lei (aprox. 17.180 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Iatagan Constantin, primar al Comunei Șuici, Județul Argeș, împreună cu soția.

 

Reguli pentru posesorii de câini din Mioveni. Ce amenzi riscă cei care nu le respectă

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Fiţi atenţi ce face câinele dumneavoastră pe străzi sau în parc! Dacă patrupedul îşi face nevoile pe domeniul public şi mizeria nu dispare pe loc, cel care îl însoteşte e pasibil de amendă de până la 400 de lei ( H.C.L 150/2007). Conform hotărârii, se interzice plimbarea câinilor pe domeniul public al oraşului Mioveni fără ca deţinătorul acestora să dispună de obiectele necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice. Sancțiuni contravenționale cuprinse între 200-400 lei vor primi  cei care îşi plimbă animalele pe spaţiile interzise, cum ar fi parcurile, magazinele, sălile de spectacole, locurile de joacă pentru copii, şcoli şi grădiniţe. Şi cei care aruncă cadavre de câini pe domeniul public vor fi sancţionaţi, ca de altfel şi organizatorii de lupte între câini. Pe domeniul public, câinii pot fi conduşi sau ţinuţi numai cu lesă. Câinii agresivi, care muşcă, trebuie să poarte şi botniţă.

Hărțile de hazard, avizate în cadrul ședinței Comitetului de Bazin

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Administrația  Bazinală de Apă Argeș-Vedea a organizat  ședința Comitetului de Bazin, având ca temă celebrarea Zilei Mondiale a Apei. Au participat reprezentanții Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerului Apelor, Pădurilor și Pisciculturii, ai prefecturilor, primăriilor, consiliilor judeţene, ONG-uri şi agenţilor economici din bazinul hidrografic Argeș- Vedea. În cadrul ședinței au fost avizate ultimele hărți de hazard la inundații realizate în cadrul proiectului “Plan pentru Prevenirea, Protecția și Diminuarea Efectelor Inundațiilor”. Pe baza hărților de hazard la inundații și a unor protocoale încheiate

 

Ședință de Consiliu Școlar la Mioveni

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Vineri 28 martie 2014, la Primăria oraşului Mioveni a avut loc şedinţa de Consiliu Şcolar, la care au participat primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, directorul economic Sava Gheorghiţa, precum şi directorii şi contabilii instituţiilor de învăţământ. Pe ordinea de zi s-au discutat probleme legate de  analiza rezultatelor examenelor de capacitate şi bacalaureat , aspecte organizatorice în vederea bunei desfăşurări a Olimpiadei Naţionale ( 6 -11 aprilie 2014,oraşul Mioveni fiind gazdă) şi informarea cu privire la acţiunea de ecologizare din oraşul Mioveni din data de 5 aprilie 2014.  Directorii de şcoli şi primarul Ion Georgescu au discutat şi au stabilit mai multe detalii pentru anul şcolar şi pentru investiţiile în şcolile din oraş.

Primarii argeșeni, învăţaţi cum să prevină intrarea în conflict de interese

Luni, 24 Martie 2014 00:00

# Tudor Pendiuc, mesager pentru recomandările Comisiei Europene. Preşedintele interimar al  PSD  Argeş, Tudor Pendiuc şi, totodată, preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, pune la dispoziţia primarilor interesaţi recomandările primite de la Bruxelles  pe linia evitării conflictelor de interese, în condiţiile în care Comisia Europeană pare să aibă îngrijorări cu privire la managementul fondurilor europene.
Primarii, viceprimarii sau consilierii locali pot consulta documentul  transmis de Directoratul Regional  şi de Politică Urbană al Comisiei Europene 

 

“Mi-am făcut bagajele, dar le-am desfăcut”

Luni, 24 Martie 2014 00:00

# În pragul  schimbărilor la şefia deconcentratelor, Florin Gardin, inspectorul general al ISJ Argeş pare relaxat.

# Vi s-a propus să treceţi la PSD ca să rămâneţi  pe funcţie la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş?
- Nu! În primul rând pentru că nu m-ar tenta aşa ceva şi nici nu cred că cineva din PSD Argeş ar îndrăzni să-mi facă o asemenea propunere, pentru că se ştie că sunt un liberal convins. Din 2003 am ales acest partid şi cu el voi rămâne. Asta nu înseamnă că nu pot avea relaţii  bune cu  reprezentanţii  altor partide şi cred că am demonstrat  deja acest lucru,  mai ales din calitatea mea de  consilier local, unde am avut relaţii foarte bune (şi nu doar acolo) cu

O provocare lansată de municipalitate elevilor din Piteşti: să ne cunoaştem oraşul!

Luni, 24 Martie 2014 00:00

În lista principalelor manifestări cultural-artistice ce se desfăşoară în municipiul Piteşti în anul 2014 se află şi Concursul şcolar ,,Să ne cunoaştem oraşul!”, organizat de municipalitatea piteşteană. Acţiunea (demarată în februarie şi programată până la jumătatea lunii mai) este destinată elevilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Piteşti, iar participarea la concurs  este voluntară şi are ca scop creşterea nivelului de cunoştinţe al tinerilor din municipiul Piteşti.

 

Transparenţă decizională

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Piteştenii pot consulta, la sediul Primăriei Municipiului Piteşti - Compartimentul Relaţii Publice, precum şi la adresa www.primariapitesti.ro., secţiunea „Documente publice/Transparenţă decizională”, proiectele de hotărâri referitoare la „stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2015”, precum şi la „validarea Planului local de acţiune privind incluziunea socială a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2014-2016”.
Propunerile, sugestiile sau opiniile se primesc prin e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , precum şi la sediul Primăriei Municipiului Piteşti - Compartimentul de Relaţii Publice, intrarea D, până la data de 29.03.2014.

Proiectul european pentru dezvoltarea resurselor umane în zonele rurale din nordul judeţului a ajuns la final

Luni, 24 Martie 2014 00:00

# Comuna Valea Iaşului a fost gazda acestui proiect. Eforturile autorităţii locale din comuna Valea Iaşului pentru sprijinirea cetăţenilor în găsirea unui loc de muncă se amplifică. După ce, în anul 2012, comuna Valea Iaşului a fost beneficiara unui proiect european ce a constat în revigorarea meşteşugurilor tradiţionale prin desfăşurarea de cursuri, la care au participat circa 100 de cetăţeni, pentru prelucrarea ceramicii, picturii pe sticlă, tâmplărie decorativă şi împletituri din răchită, acum s-a încheiat un alt proiect european ce urmăreşte acelaşi lucru, şi anume diversificarea activităţilor cetăţenilor din zonă.

 

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a vizitat Primăria Mioveni!

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Săptămâna trecută, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru  Dedu, a făcut o vizită la Mioveni. Acesta s-a întâlnit cu primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, pentru a stabili detaliile legate de  o colaborare viitoare  dar şi de  proiectul Sală Sporturilor Mioveni.
Obiective:
La Grupul Şcolar de la Colibaşi, edilul Mioveniului are în plan să construiască un Centru de Selecţie la Handbal, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi.

Luna plantării arborilor - ediția 2014 - la Direcția Silvică Argeș

Luni, 17 Martie 2014 14:58

# Senatori, deputați, polițiști, dar și copii au plantat câte un arbore. Sau mai mulți. Vineri, pe 15 martie, de Ziua Pădurii, Direcția Silvică Argeș a demarat deja tradiționalul program de împăduriri pentru 2014, program ce cuprinde acțiuni de regenerare pentru nu mai putin de 298 de hectare. Pe aproximativ 67 de hectare se vor face împăduriri, iar pe restul de 237 va fi aplicată metoda regenerării naturale. Pe alte 31 de hectare se vor face completari în pădurile deja existente. Acțiunile din teren vor fi dublate de evenimente în care sunt implicați copiii: concursuri de desene, acțiuni de ecologizare, fotografii etc.

 

Iată pentru ce subvenţii se primesc cereri la APIA

Luni, 17 Martie 2014 14:44

Din 3 martie, Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat campania de primire a cererilor de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, fermierii argeşeni trebuie să depună la APIA, în intervalul 3 martie - 15 mai 2014, o singură cerere de plată. Măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt destinate persoanelor fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionări, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în

Procedura de atribuire a parcărilor va fi reluată, cel mai devreme, luna viitoare

Luni, 17 Martie 2014 14:31

# Conducerea FAPLA: ”Piteştiul are un deficit de 26.000 de locuri de parcare”. Împotmolită în scandalurile din interiorul asociaţiilor de proprietari şi în imposibilitatea autorităţilor de a asigura  un loc de parcare pentru fiecare solicitant, procedura de atribuire a locurilor de parcare cu taxă a fost stopată în  toamna anului trecut.  Deşi parcările nu s–au înmulţit peste iarnă, Primăria Piteşti va relua luna viitoare sau, cel târziu, în cursul lunii mai,  procedura de atribuire, însă numai la anumite blocuri. 

 

Locuitorii oraşului Mioveni îşi vor putea plăti taxele şi impozitele locale și în weekend!

Luni, 17 Martie 2014 14:07

Pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor care vor să plătească taxele şi impozitele locale, conducerea Primăriei Mioveni a hotărât să prelungească programul de încasare, în perioada 22- 31 martie 2014. Cetăţenii care realizează plata integral a obligaţiilor fiscale pe anul în curs, până la data de 31 martie 2014, beneficiază de reduceri ( 10%, contribuabili - persoane fizice şi 5%, contribuabili - persoane juridice). Program de lucru cu publicul este

Camioane autopompe donate de francezi

Luni, 17 Martie 2014 14:06

Prin intermediul Asociaţiei de Prietenie Mioveni - Landerneau, localitate înfrăţită cu Mioveniul de peste 20 de ani, autorităţile locale din oraşul constructorului auto au primit o nouă donaţie din partea francezilor. Este vorba de două  camioane autopompe de intervenţie pentru inundaţii, maşini care vor ajunge la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenţă Mioveni. Autopompele, deşi nu sunt noi, sunt într-o perfectă stare de funcţionare, ele fiind de altfel foarte utile autorităţilor.

 

Primăria Mioveni a stabilit programul de funcționare al fântânii arteziene cu jocuri de lumini

Luni, 17 Martie 2014 14:05

Zeci de cetăţeni vin în fiecare seară în centrul civic al oraşului Mioveni, pentru a se bucura de priveliştea spectaculoasă a fântânii arteziene cu jocuri de lumini. Încă de la inaugurare, arteziana din centrul civic a devenit noul obiectiv al oraşului, lângă care tinerii îşi fac fotografii. Fântâna este formată din 28 jeturi spumante de apă de înălţimi diferite, crescând de la aproximativ 1 metru pe exterior la aproximativ 2,5 m în centru. Prin lămpile cu leduri RGB, spoturile submersibile şi îmbinarea armonioasă a jocurilor de apă şi lumină, fântâna creează diverse efecte optice ce încântă privirea spectatorilor şi animă platoul pe timpul nopţii creând o adevărată feerie de lumini, ce variază între roşu, albastru, violet, galben şi verde.
Program: Luni, Marţi,Miercuri, Joi, între orele 12:00 şi 22:00. Vineri, Sâmbătă, Duminică, între orele 10:00 şi 24:00.

Străzile din Mioveni, periate şi spălate!

Luni, 17 Martie 2014 14:04

Curățenia de primăvară continuă în Mioveni. La sfârşitul săptămânii trecute, străzile din  oraș au fost măturate și spălate de angajații S.C S.Ed.C Mioveni, pentru a curăța nisipul rămas în urma acțiunilor de deszăpezire din această iarnă. “Utilajele S.C S.Ed.C Mioveni au intrat de vineri, 14 martie, în campania de spălare a străzilor pentru eliminarea antiderapantului împrăştiat în perioada cu ninsori. Activitatea de spălat a străzilor se  face numai după ce au fost măturate și curățate rigolele și niciodată înainte, pentru a nu antrena particulele grele de mizerie și a nu se înfunda canalizarea ”, a explicat primarul Mioveniului, Ion Geogescu..

 

Pagina 157 din 198

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea