La Mioveni, curăţenia de primăvară continuă în forţă!

Luni, 10 Martie 2014 23:37

Campania de curăţenie de primăvară se află în plină desfășurare la Mioveni! Acţiunile de ecologizare, de curăţare a rigolelor stradale, de toaletare a arborilor și amenajare a rondurilor de flori vor fi gata până de Paşti, astfel încât oraşul să capete un aspect de primăvară. Încă de la începutul lunii februarie, conducerea S.C S.Ed.C Mioveni, profitând de vremea bună, a decis mobilizarea întregii echipe din sectorul spaţii verzi în vederea îndepărtării vegetaţiei uscate şi fasonării copacilor, reamenajarea zonelor verzi prin gazonări şi plantări de flori. Pentru buna desfăşurarea a acţiunilor, conducerea societăţii face apel la cetăţeni să participe la activitatea de curăţenie şi să sprijine lucrătorii la acţiunile specifice din zona blocurilor de locuinţe.

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi: ,,Ce aveam prevăzut pentru primii doi ani de zile, pot să spun că am depăşit. Am făcut mai multe decât ne-am propus”

Luni, 10 Martie 2014 23:24

Datorită măsurilor luate în cei aproape doi ani de când se află la conducerea comunei, Virgil Baciu, primarul comunei Corbi,  un adept al politicii de dreapta, aşa cum ne declara în numărul trecut, a reuşit să aducă această localitate în rândul celor europene.  Dacă până la venirea sa ca primar, pentru dezvoltare se aloca din bugetul local puţin peste un miliard de lei vechi, de când a preluat frâiele comunei, din acelaşi buget local, Virgil Baciu a alocat pentru dezvoltare 13,5 miliarde lei vechi, jumătate din buget, restul fiind pentru funcţionare. Dar şi aici există prevăzute investiţii pentru modernizare.

 

OMV Petrom şi Comisia Locală de fond Funciar Căteasca, în instanţă pentru un teren

Luni, 10 Martie 2014 23:14

La sfârşitul lunii trecute, OMV Petrom  S.A, a formulat recurs într-un dosar civil pe fond funciar în care mai apar Comisia Judeţeană de Fond Funciar Argeş şi Comisia locală de Fond Funciar Căteasca, precum şi  cinci persoane fizice.
Este vorba despre un teren pe care  OMV a  amplasat o staţie de gaze, cu avizul autorităţilor locale dar fără acordul tuturor proprietarilor de drept ai terenului. Oamenii au demonstrat că terenul le aparţine, iar cele două comisii s-ar putea face  răspunzătoare pentru situaţia creată. “Procesul a început

15,2 milioane de lei pentru hărţi de hazard şi planuri de prevenirea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Argeş-Vedea

Luni, 03 Martie 2014 15:58

La 31 martie 2014 vom şti cum arată harta de risc la inundaţii în bazinul hidrografic Argeş-Vedea. Deocamdată, se fac măsurători studii şi evaluări ale efectelor inundaţiilor şi scenarii de amenajare şi identificare a măsurilor necesare reducerii riscului la inundaţii.
Administraţia Naţională Apele Române a demarat în 2011 proiectul “Plan pentru prevenirea protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Argeş-Vedea”, cu patru componente principale, printre care şi cea privind realizarea hărţilor de hazard la inundaţii şi a planului pentru

 

Tensiuni între primarii şi parlamentarii de Argeş pe tema imposibilitatăţii angajărilor la nivelul primăriilor

Luni, 03 Martie 2014 15:56

# Ducele de Albota, către parlamentarii de Argeş: „Ascultaţi ce vă spunem noi, că aveţi nevoie de noi… Ajutaţi-ne! Una dintre problemele ridicate de primarii argeşeni pe ultima sută de metri a şedinţei Colegiului prefectural din februarie s-a referit la insuficienţa personalului la nivelul primăriilor şi imposibilitatea angajărilor în aceste structuri.

Fântână arteziană cu joc de apă şi lumini în centrul orasului Mioveni!

Luni, 03 Martie 2014 15:37

Conducerea Primăriei Mioveni îi invită sâmbată, 8 martie 2014, ora 19.00, pe cetățenii oraşului la inaugurarea fântânii arteziene din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni. “Este un proiect la care ţin foarte mult, care va ridica mult gradul de atractivitate al oraşului Mioveni. Fântâna este formată din 28 jeturi spumante de apă de înălţimi diferite, crescând de la aproximativ 1m pe exterior la aproximativ 2,5 m în centru. Prin lămpile cu leduri RGB, spoturile submersibile, îmbinarea armonioasă a jocurilor de apă şi lumină, fântâna creează diverse efecte optice de care se vor bucura toate persoanele care vor tranzita centrul oraşului. De asemenea, fântâna va anima platoul prin feeria de lumini din timpul nopţii, creată de lămpi prin îmbinarea exploziei apei cu jocul de culori: roşu, albastru, violet, galben şi verde”, ne-a declarat Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.

 

Bugetul local pentru anul 2014 al comunei Bradu vizează toate domeniile de investiţii

Luni, 03 Martie 2014 15:22

# Florin Frătică: ”Anul acesta nu ne-am mai bazat pe niciun fel de alte sume venite de la Guvern sau de la Ministerul de Finanţe”. Dacă, anul trecut, comuna Bradu a fost văduvită de investiţii mari din cauza arieratelor pe care le-a avut în urma proiectelor guvernamentale pentru care nu s-au mai primit finanţări, aşa cum susţine primarul Florin Frătică, anul acesta, proiectul de buget prevede investiţii în aproape toate domeniile, de la infrastructură și până la proiecte sociale.

Primarul comunei Stolnici, despre aventura la DNA: ”Eu m-am dus fără avocat, nu văd de ce aș fi avut nevoie de unul”

Luni, 03 Martie 2014 15:16

Sevastian Pupăză Roșu este unul din zecii de edili care s-au deplasat, săptămâna trecută, din nou, la Pitești, pentru a da detalii procurorilor anticorupție în dosarul în care este vizat deputatul Mircea Drăghici dar și proaspătul demis din fruntea Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu. Primarul din Stolnici ne-a declarat că a fost singur, deoarece a considerat că nu este necesară prezența unui avocat.
Sevastian Pupăză Roșu: ”Am fost la sediul teritorial DNA pentru a oferi detalii cu privire la întocmirea Strategiei de Dezvoltare a comunei Stolnici. Eu m-am

 

Apele Române consultă publicul pe tema problemelor de gospodărire a apelor

Luni, 03 Martie 2014 15:14

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea anunţă începerea activităţilor de consultare a  publicului în ceea ce privește principalele probleme de gospodărire a apelor. Informaţiile conţinute în acest document reprezintă cea mai recentă evaluare a presiunilor şi a impactului acestora asupra mediului acvatic, progresele înregistrate în atingerea obiectivelor pentru anul 2021 şi identifică  problemele importante privind gospodărirea apelor care încă afectează în mod direct sau indirect starea apelor de suprafaţă şi subterane. Mai exact, este vorba despre probleme semnificative privind: poluarea apelor cu substanţe organice, poluarea apelor cu nutrienţi, poluarea apelor cu substanţe periculoase, precum şi alterările hidromorfologice ale stării apelor produse de construcțiile/lucrările situate pe ape sau în proximitatea apelor.

S.C. Financiar Urban, firma lui Gigi Văsîi, câştigă la rând contestaţiile depuse la CNSC

Luni, 24 Februarie 2014 15:20

Firma lui Gh. Văsâi a câștigat la CNSC, de la începutul anului, cam toate contestațiile, atât în județ cât și în afara acestuia. Printre contestaţiile formulate de SC Financiar Urban  şi admise, luna trecută, de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost şi cea formulată de Gigi Văsîi,  în contradictoriu cu  Municipiul Blaj. Autoritatea contractantă a fost obligată  să continue procedura de achiziţie publică cu reevaluarea ofertei depuse de o altă firmă - Transport Weber SRL- cea care a şi câştigat licitaţia.

 

Record de încasări la Săpata

Luni, 24 Februarie 2014 15:12

# Datorită încasărilor record, bugetul primăriei este mai mare cu 25% față de anul precedent. Laurenţiu Micu este primarul care a demonstrat, prin perseverenţă şi ambiţie, că poate fi un exemplu pentru tinerii din ziua de azi. Edilul comunei și-a propus să realizeze maximul  de investiții posibil, pentru aducerea comunei Săpata la standarde europene. Deși este foarte tânăr și de puțin timp primar, a reușit, în anul 2013, să obțină încasări record din taxe și impozite. Este vorba de un grad de colectare de 93%, procent cu care primăria Săpata nu s-a mai întâlnit până în prezent. Cel mai mare procent până anul

A început toaletarea pomilor din Mioveni

Luni, 24 Februarie 2014 14:44

Începând cu 1 martie 2014, administraţia locală ar dori să înceapă spalarea străzilor, astfel ca în maxim o lună, Mioveniul va intra în primavară cu străzile curăţate. Campania de curăţenie de primăvară cuprinde o serie de acţiuni privind igienizarea străzilor, înlocuirea sau repararea mobilierului stradal distrus, ecologizarea parcurilor şi zonelor verzi şi colectarea deşeurilor stradale şi vegetale. “Angajaţii de la S.C S.Ed.C Mioveni SRL au început deja activitatea de toaletare a pomilor aflaţi pe arterele din oraş. Imediat dupa ce pomii de pe străzi vor fi curăţaţi, încep şi lucrarile de reamenajare a parcurilor şi spaţiilor verzi, iar zonele verzi vor fi reamenajate prin gazonări şi plantări de flori. “,ne-a declarat directorul Nicolae Tudose.

 

Înscrierile la Simfonia Lalelelor se fac până pe 24 martie

Luni, 24 Februarie 2014 14:34

Regulile pentru ediţia din acest an a Simfoniei  Lalelelor, care se va desfășura în perioada 11 – 13 aprilie, au fost déjà stabilite. Expozanţii vor primi, gratuit, între 4 şi 20 mp. În schimb, cei care vor dori să și comercializeze flori, arbuşti sau pomi precum și alte produse vor fi nevoiți să plătească între 5 și 15 lei/mp/zi. Termenul limită de înscriere a comercianților și a expozanților este 24 martie. C.S.

Tudor Pendiuc promite o sală polivalentă

Luni, 24 Februarie 2014 14:34

Tudor Pendiuc a anunțat, săptămâna trecută,  un important proiect al municipalităţii: construirea unei săli polivalente, pentru competiții sportive  locale, naţionale şi internaționale şi alte concursuri, expoziții și nu  numai. Amplasamentul viitoarei clădiri va fi în zona actualei Săli a Sporturilor Trivale. În cel mai fericit caz, obiectivul ar putea fi gata în 2015, aşa cum speră edilul şef al Piteştiului. C.S.

 

Năucitor! Gheorghe Davidescu e încă prefect!

Luni, 24 Februarie 2014 14:28

# Argeşenii, băgaţi în ceaţă de pagina WEB a Comisiei Judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate. Chiar dacă prefectul Cristian Soare este unul dintre  liderii judeţeni care stau cel mai bine la capitolul comunicare,  site-ul instituţiei pe care o conduce are mari lipsuri pe  unele pagini de maxim interes pentru cetăţenii judeţului.

29 iunie, declarată ziua oraşului Mioveni!

Luni, 24 Februarie 2014 14:25

Ziua de 29 iunie a fost declarată Ziua Oraşului Mioveni de către conducerea primăriei şi va fi marcată, anual. Modificarea datei de sărbătorire a zilei oraşului Mioveni din 15 august în 29 iunie, a fost aprobată prin Hotărarea Consiliului Local, numărul 135 din 21 noiembrie 2013 .
Această măsură vine ca urmare a faptului că 29 iunie are o importanţă deosebită pentru comunitatea din Mioveni, fiind hramul Catedralei Sf. Ap. Petru şi

 

Ministerul Justiţiei pregăteşte desfiinţarea Judecătoriei şi Parchetului Topoloveni

Luni, 24 Februarie 2014 14:19

# Deputatul Theodor Nicolescu: ”Am depus un amendament la proiectul de lege înaintat de Ministerul Justiţiei în sensul păstrării Judecătoriei Topoloveni”. Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică un proiect de lege privind desfiinţarea, de la 1 iunie 2014, a 30 de instanţe judecătoreşti împreună cu parchetele de pe lângă acestea. Autorii Proiectului de Lege consideră că măsurile adoptate în 2011, privind desfiinţarea a 12 instanţe şi parchetele de pe lângă acestea, au fost insuficiente, iar, în motivarea demersului legislativ, grupul de lucru care a elaborat Proiectul de Lege a avut în vedere faptul că există

Moment de bilanţ pentru Grupul de Acţiune Locală – Drumul Carelor din Topoloveni

Luni, 24 Februarie 2014 14:16

# Peste 1.5 milioane de euro accesaţi de G.A.L. într-un singur an # Gheorghiţă Boţârcă, primarul orașului Topoloveni: ,,Nu vreau ca să fac o discuţie comparativă cu activitatea altor GAL-uri, dar din prezentare aţi observat că adresabilitatea GAL-ului nostru a fost către cetăţean, faţă de alte GAL-uri care au promovat doar interesul autorităţilor locale”.

 

S-a votat bugetul local al Mioveniului pentru anul 2014!

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

Joi, 13.02.2014, ora 17.30, în sala de şedinţe a Consiliului Local Mioveni, a avut loc şedinţa publică, ordinară cu 2 puncte pe ordinea de zi, cel mai important fiind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014. Aleşii au votat astfel: 16 voturi PENTRU şi 3 ABŢINERI.
După votarea bugetului, primarul Ion Georgescu, s-a declarat mulţumit şi decis să continue proiectele demarate şi să pună în practică alte proiecte considerate de mare importanţă pentru locuitorii oraşului.

Câteva localități din Argeș, în topul național al sărăciei!

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

# Comunele Băbana și Căldăraru, în fruntea listei.  Potrivit unui raport al Institutului de Politici Publice Bucureşti, publicat anul trecut, primăriile a 90 de localităţi din România nu au venituri proprii ca să acopere nici măcar un sfert din cheltuielile de funcţionare. Prima pe listă este primăria comunei Vultureni din judeţul Bacău, a cărei pondere a  veniturilor proprii în totalul cheltuielilor localităţii este de doar 12%. Comunele Alexandru cel Bun (Neamţ), Băbana (Argeş) şi Darjiu (Harghita) îşi acoperă cheltuielile cu veniturile doar în proporţie de 15%. Băbana ocupă a treia poziție din topul sărăciei, având o populație de 2900 locuitori și un singur agent economic funcțional în întreaga localitate.

 

Pagina 158 din 198

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea