Atenție, comercianți! Finanțele vânează tot!!! Operațiunea ”verdeața”: inspectorii Direcției Generale de Antifraudă Fiscală au ieșit la pigulit de pătrunjel

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

În urmă cu câteva luni, Guvernul Ponta a luat hotărârea de a desființa Garda Financiară și să înființeze în locul acesteia Direcția Generală de Antifraudă Fiscală. Cu un nume pompos, în conformitate cu  declarațiile, la acele timpuri, ale reprezentanților Guvernului, această direcție s-a format pentru mai marii evazioniști, de parcă Garda Financiară nu știa să facă același lucru.

Rromii de la Cetăţeni, mai tari decât autorităţile judeţene şi locale la un loc

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

# Nu se dau duşi de pe ruinele sitului arheologic de la Cetăţeni şi pace! Primarul Toader spune că n-are bani să le ofere rromilor o alternativă de locuit şi argumentează toleranţa autorităţilor prin faptul că din situl arheologic nu s-au desprins decât…”câteva pietre”. Mai multe familii rromi îşi văd de viaţă nestingherite,  pe unul dintre cele mai importante situri arheologice din ţară - fortificaţia de la Cetăţeni, un vestigiu a cărui importanţă este amintită în mai toate lucrările de specialitate ce fac referire la antichitatea noastră. Cercetările arheologice au relevat existenţa aici a unei aşezări şi fortificaţii geto-dacice (funcţionale în perioada secolelor III-I î.Hr.), dar şi a unor vestigii din perioada medievală (aşezare, fortificaţie, necropolă şi cimitir), datate din intervalul secolelor XIII-XIV.

 

Consiliul Local Piteşti a respins cererea Alianţei Franceze privind scutirea de la plata impozitului pe clădiri

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

# Repetatele demersuri ale Alianţei Franceze de a scăpa de impozitul pe clădiri au eşuat. În iunie şi  septembrie, anul trecut, Fundaţia Alianţa Franceză care funcţionează pe Strada Tîrgul din Vale, într-un spaţiu aparţinând Universităţii din Piteşti,  a solicitat Consiliului Local Piteşti scutire la plata impozitului pe clădiri pentru anul 2014. “În sprijinul cererii noastre aducem argumentul că Fundaţia Alianţa Franceză Piteşti desfăşoară activităţi socio-umanitare  pentru cetăţenii comunităţii noastre,  fapt care-i dă dreptul să se încadreze  în prevederile art. 250, alin.1, pct.19 din legea nr 571/2003 –Codul Fiscal.”

Parchezi pe două locuri, eşti amendat!

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

Consiliul Local Piteşti a hotărât modificarea reglementărilor privind stabilirea, constatarea şi  sancţionarea unor contravenţii, după ce Poliţia Locală Piteşti a adus la cunoştinţa autorităţilor locale că o parte dintre conducătorii auto nu respectă marcajul rutier, în sensul că prin parcarea defectuoasă a maşinilor, ocupă două sau mai multe locuri semnalizate în acest sens, ori îşi lasă maşinile pe zonele haşurate ori în dreptul acceselor/intrândurilor în incinte de imobile. Până la data la care propunerea a fost pusă pe masa consilierilor locali, la Piteşti n-au fost prevăzute sancţiuni concrete în astfel de cazuri.

 

Primarul Dorin Bărbuceanu: ,,2014 ar putea însemna, pentru Ştefăneşti, cel mai bun an de după 1990”

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

Primarul Ştefăneştiului, Dorin Bărbuceanu, ne-a vorbit de principalele proiecte de dezvoltare ale Ştefăneştiului pe care le are în vedere anul acesta, dar a amintit şi de perioada care va mai dura până ce oraşul  va fi cu adevărat o localitate cu standarde înalte. Aşa cum am observat în fiecare an, profesorul Dorin Bărbuceanu nu a lăsat unităţile de învăţământ deoparte, alocând bani din bugetul local pe anul 2014 pentru modernizarea acestora.

Apă Canal se împrumută 11,8 milioane de euro de la BERD ca să extindă şi să reabiliteze infrastructura de apă

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

# Cristian Gentea, mandatat să reprezinte C.L. Piteşti  pentru semnarea contractului de finanţare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare – S.C. Apă Canal. Este  vorba de o lucrare  care, teoretic, ar trebui să ducă la eficientizarea operatorului  şi împlicit reducerea tarifelor practicate.  Efectele investiţiei demarate se vor vedea însă abia din 2016. Până atunci, clienţii Apă –Canal asistă neputincioşi, aşa cum s-au obişnuit,  la creşterile de tarif ale furnizorului  de apă şi servicii de canalizare.

 

Camere video în comuna Coşeşti

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

# Vizaţi sunt hoţii de lemne. Comuna Coşeşti face parte din localităţile unde au avut loc cele mai mari tăieri de lemne, iar vinovaţii sunt din ce în ce mai greu de scos la iveală datorită lipsei de aparatură performantă a autorităţilor de control. Astfel că, Elisaveta Tudose, primăriţa din Coşeşti, s-a hotărât să vină în sprijinul autorităţilor de control, prin montarea de camere video în comună, în special la intrările şi ieşirile din localitate. S-au prevăzut banii din bugetul local pentru 6 camere video şi tot ce înseamnă aparatură de bună funcţionare a acestora, în primă fază, urmând ca în perioada următoare să se continue această investiţie.

Mioveniul, în Cartea Recordurilor

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

# Argentina Culcuş, directorul Centrului Cultural: ,,Am găsit, astfel, posibilitatea să fac oraşul cunoscut nu doar pe plan naţional, ci în întreaga lume”. Se spune că omul îşi alege prietenii, partenerii, colaboratorii după asemănarea sa. Acest lucru s-a dovedit şi la Mioveni, acolo unde primarul Ion Georgescu, perseverent şi dedicat administraţiei locale, şi-a ales echipa de lucru urmărind aceleași standarde ridicate. Un exemplu concret îl reprezintă Argentina Culcuş, directoarea Centrului Cultural Mioveni, doamna de fier a managementului cultural, care prin dăruinţa şi prin perseverenţa sa a reuşit să dea o altă

 

Piteştenii sunt revoltaţi de perspectiva interdicţiei de a închide caloriferul!

Luni, 10 Februarie 2014 16:00

# Sorin Apostoliceanu: “În Piteşti s-a cam renunţat la repartitoare!”. Şeful Direcţiei  economice a SC Termo Calor Confort spune că propunerea conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), de a interzice prin lege închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare, pe

Târgul Mărţişorului vine cu reguli noi

Luni, 10 Februarie 2014 15:53

“Târgul Mărţişorului”, care, anul acesta,  va avea loc în perioada 24 februarie - 9 martie, vine cu noi reguli. În primul rând, nu oricine poate închiria un spaţiu pentru desfacere:  “Anul acesta nu vom discuta decât cu persoane autorizate: fizice sau juridice. Orice alt fel  de comerţ înseamnă evaziune fiscală. Atenţie, vor fi  controale de la Garda Financiară dar şi de la alte instituţii! De precizat că fiecare persoană autorizată va beneficia de un singur spaţiu, nu de mai multe, cum s-a întâmplat  în anii trecuţi, când membrii aceleiaşi familii vindeau în mai multe locuri”, anunţă primarul Tudor Pendiuc.
Locurile pentru comercianţi vor fi atribuite prin tragere la sorţi, iar taxa se va ridica la 3 lei/mp/ zi pentru fiecare comerciant.

 

Primarul oraşului Topoloveni a dat în judecată firma care s-a ocupat de restaurarea Bisericii Goleştii-Badii

Luni, 10 Februarie 2014 15:38

# Gh Boţârcă: “Au pus în pericol lucrarea, care este monument istoric,  şi trebuie să plătească despăgubiri”.  Gheorghiţă Boțârcă, primarul oraşului Topoloveni, în calitate de reprezentant legal al parteneriatului dintre UAT Topoloveni  şi Parohia Goleştii- Badii Topoloveni, a dat în judecată  SC Certasig Asigurare-Reasigurare, cerând despăgubiri pentru nefinalizarea lucrării de restaurare a bisericii din respectiva parohie.

Intravilanul oraşului Mioveni s-a extins cu 1.523,25 de hectare

Luni, 10 Februarie 2014 15:29

Potrivit legislaţiei în vigoare, odată la 10 ani, Planul Urbanistic General (PUG) al unei localităţi trebuie reactualizat şi pus în acord cu toate modificările urbanistice care intervin în timp.
Planul urbanistic general are atât caracter director şi strategic, cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operatională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare
Planul urbanistic general al oraşului Mioveni a fost aprobat prin Hotararea Consiliului Local Mioveni nr. 32/15.04.2010.

 

Pentru comuna Bascov, anul 2014 se anunţă extrem de bogat în investiţii

Luni, 10 Februarie 2014 15:27

Pe parcusul acestui an, administraţia locală a comunei şi-a propus o serie de proiecte,o bună parte din investiţii fiind finanţate cu ajutorul fondurilor europene. Edilul comunei, Gheorghe Stancu, împreună cu echipa sa de specialişti din cadrul primăriei, demonstrează astfel că Bascovul este una dintre cele mai eficiente administrații din ţară la absorbţia fondurilor europene.

Templierii au atacat Primăria Rucăr şi au ocupat-o

Luni, 10 Februarie 2014 15:21

# Primarul Dulamă le-a înmânat cheia localității. Cu o săptămână în urmă, la Primăria Rucăr a avut loc o invazie, a doua, pusă la cale de Cavalerii Templului Sacru. În sala de protocol a Primăriei, unde au fost primiți cu onoruri, cei prezenți au expus planurile pe care le au, în acest an, în parteneriat cu autoritățile locale. Primarul Ionel Dulamă: ”Avem doi consăteni în acest Ordin, care au facilitat aceste întâlniri. Pentru noi este o onoare și, păstrând tradiția, doresc să vă înmânez Cheia Localității Rucăr, în semn de prețuire pentru ceea ce faceți.”

 

Vulnerabilităţi în cazul unui accident aviatic în masivul Făgăraş

Luni, 10 Februarie 2014 15:19

La ora actuală, în Munţii Făgăraş, un accident aviatic similar celui din Apuseni ar ridica mari probleme de intervenţie. Pentru o mai bună gestionare a unei potenţiale astfel de situaţii,  CJSU Argeş le-a cerut operatorilor de telefonie mobilă să–şi suplimenteze numărul de antene, astfel încât semnalele  GSM să poată fi captate în toate zonele montane.

Finanțele Argeş, prin instanţe, după debitori

Luni, 10 Februarie 2014 15:16

# 14 miliarde lei vechi datorate de Best Q Materials, vânate de Direcția Finanțelor. Finanțele cer Tribunalului Comercial Argeş ridicarea suspendării unei creanţe de 1,43 milioane lei deţinută la SC Best Q Materials.  DGFP Argeş speră să-şi recupereze  debitul  după scoaterea la vânzare a  unui imobil aparţinând rău-platnicei, numai că firma debitoare invocă procedura reorganizării, ceea ce reduce şansele instituţiei de a vedea banii prea curând. Demersurile DGFP Argeş prin instanţe au intrat în al doilea an. Cazul nu este singular, însă reprezintă un exemplu despre cât au de tras Finanţele pentru creanţele deţinute la firmele intrate în procedura insolvenţei.

 

Iată care sunt primii 100 de datornici ai județului

Luni, 10 Februarie 2014 14:45

# Cele 100 de firme datorează bugetului de stat peste 400 miliarde lei vechi! Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeș a centralizat, la sfârșitul săptămânii trecute, situația primelor 100 de firme datornice la nivelul celui de-al doilea semestru al anului 2013. Pe prima poziție se clasează, ca și la jumătatea anului trecut, fără drept de apel și fără concurență – Alprom.

CEZ-ul nostru cel de toate zilele: mustrări şi împăcări

Luni, 03 Februarie 2014 15:55

# Constantin Nicolescu: ” CEZ are şi obligaţii, nu doar drepturi.” # Ion Popa., preşedinte PNL Argeş: “Este revoltător că aceste companii foarte puternice, deşi pot avea toate resursele necesare, nu pot interveni într-un timp mai scurt”. Peste 22.000 de argeşeni au avut de suferit, săptămâna trecută, din cauza incompetenţei furnizorului energie electrică. Luni, Argeşul număra 15 localităţi în care CEZ nu reuşise să restabilească furnizarea energiei electrice, după ce 66 de puncte de transformare din mai multe zone ale judeţului au fost avariate din cauza viscolului şi zăpezii. Constantin

 

Vali Vișoiu a câștigat bătălia cu Finanțele Publice

Luni, 03 Februarie 2014 15:55

Iată că și statul mai greșește când este vorba de luat bani. Bunăoară, patronul Conarg putea să devină bun de plată iar, dar de data aceasta către cei de la Finanțe, din cauza unor creanțe pe care acesta, chipurile, le-ar fi avut de plată către statul român. Noroc că are contabili și avocați buni, că altfel ar trebui să-și împartă averea de top Forbes cu toți aceia care pretind câte o felie din averea lui Valentin Vișoiu, sub diverse forme. Așadar, din doarul 7995/103/2013, aflăm că Direcția Națională de Administrare a Marilor Contribuabili descoperă o datorie de 47.998 lei a firmei Conarg SA către stat. Reprezentanții firmei contestă decizia, motivând că finanțiștii au calculat greșit obligațiile respective de plată. Prin urmare, avocații firmei Conarg fac dovada plăților către stat, în trei rânduri, cu documente justificative și la termen.

Viceprimarul Zidaru dă la lopată, ca să scoată primăria din zăpadă

Luni, 03 Februarie 2014 15:35

Discret până la anonimat, viceprimarul Laurențiu Zidaru s-a mulțumit să rămână mereu în rândul al doilea, deși deține una dintre demnitățile importante din cadrul Primăriei Pitești. Și cu toate acestea, fostul profesor de informatică a reușit să iasă în evidență, grație bunului simț și educației pe care chiar le are. Supărat pe unul dintre angajații primăriei care deszăpezea fără tragere de inimă în fața instituției, deși tot centrul era plin de omăt și gheață, Laurențiu Zidaru i-a luat lopata din mână și s-a pus serios pe muncă. Îmbrăcat în costumație de birou, acesta nu s-a ferit nici de muncă și nici de ochii

 

Pagina 159 din 198

«ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea