Primăria Pitești are canal YouTube!

Luni, 06 Februarie 2023 11:53

Primăria Municipiului Pitești a lansat canalul YouTube dedicat: https://www.youtube.com/@primariamunicipiuluipitesti, prin care va fi posibilă informarea, cu privire la activitățile și proiectele administrației publice locale, în timp real sau prin accesarea arhivei.

De la sfârșitul lunii ianuarie, ședințele Consiliului Local vor fi transmise live și pe canalul de YouTube al primăriei.

Un grup de cetățeni din Costești a venit în audiență la Bradu, solicitând alipirea satului lor!

Joi, 02 Februarie 2023 08:46

# Culmea administrației în Argeș!

Puține lucruri vin să ne mai mire în ziua de azi. Am văzut că se fură ca-n codru, că se minte, că partidele politice sunt, în mare parte, bande infracționale, că în multe localități o duc bine doar cei aflați la conducere. Și multe altele. Iată însă un fapt real, ce s-a petrecut săptămâna trecută. Un grup de cetățeni din Pârvu Roșu (sat ce aparține de orașul Costești) a venit, în audiență, la Primăria Bradu. Cu cererea de a trece, cu sat cu tot, la comuna Bradu, pentru că la Bradu lucrurile se mișcă, iar la Costești, nu!

Oamenii au menționat că vor asfalt, apă, canalizare, gaze și alte chestii de infrastructură pe care le pot aștepta mult și bine de  orașul Costești, că nu le vor primi.

 

La Moșoaia, după semnalele trase de ziarul nostru, ședințele pe WhatsApp au devenit istorie

Miercuri, 01 Februarie 2023 11:51

# Dovada că presa e câinele de pază al democrației!

Comoditatea dusă la extrem, din partea conducerii Primăriei Moșoaia, a luat final! Odată cu ea și posibila ilegalitate! Așa cum am semnalat într-un număr anterior al săptămânalului „Atitudine în Argeș”,  o parte dintre ședințele de Consiliu Local s-au ținut, până la jumătatea lunii ianuarie 2023,  pe WhatsApp. Fără video! Deși, conform legii, ședințele sunt publice și, în mod normal, locuitorii pot să ia parte la ele, la Moșoaia aleșii locali au decis soarta comunității pe un grup de WhatsApp. În aceste cazuri, prezența și votarea proiectelor s-au făcut on-line, doar în scris. În urma semnalării noastre către Instituția Prefectului Argeș a acestei situații –  probabil ilegală –, conducerea Primăriei Moșoaia a revenit, pe tăcute, la ședințele în format fizic.

Asociația Automobil Clubul Român – evacuată din sediu de CJ Argeș

Miercuri, 01 Februarie 2023 10:36

Consiliul Județean Argeș a câștigat procesul cu Asociația Automobil Clubul Român. Administrația județeană solicitase evacuarea acesteia din imobilul situat lângă Policlinica nr. 2 Pitești.

Instanțele de judecată au constatat că CJ Argeș este titulara dreptului de proprietate publică asupra imobilelor Cladire sediu ACR in suprafață de 100 mp. (suprafata de 284 mp in urma masuratorilor cadastrale), Cladire -anexa ACR in suprafață de 80 m.p.(in urma măsurătorilor cadastrale 148 mp), respectiv de pe terenul în suprafață de 2482 mp aferent construcţiilor. Astfel, Judecătoria Pitești a dispus, încă din toamna anului trecut, printr-o hotărâre executorie, evacuarea Asociației Automobil Clubul Român din imobilele respective. Hotărârea a fost contestată, iar Curtea de Apel Pitești a respins apelul ca nefondat.

 

 

„Concursurile pe funcție publică vor fi mai transparente ca oricând”

Marţi, 31 Ianuarie 2023 23:06

# În 2023 se promit mai multe locuri de muncă în funcţii publice, pentru debutanţi

Anul 2023 vine cu schimbări importante în privinţa modalităţii în care se vor face angajări pe funcţii publice. Tinerii vor avea prioritate, fiind fiind puse la bătaie mai multe posturi pentru debutanţi. În acest sens, Agentia Națională a Funcționarilor Publici modifică modul de recrutare pe funcția publică.

Minimum 10% vor fi funcții publice vacante de grad profesional debutant din totalul funcțiilor publice de execuție vacante.

 

Tarifele la Sala Polivalentă din Pitești

Marţi, 31 Ianuarie 2023 17:00

# La ce preţuri va putea fi închiriată Pitești Arena

În ședința ordinară a Consiliului Local Pitești din 31 ianuarie s-au aprobat tarifele pentru meciurile sau evenimentele care vor avea loc la Pitești Arena, noua sală polivalentă a municipiului. Echipele de baschet și de volei ale clubului FC Argeș vor disputa, începând cu luna februarie, meciurile de acasă în noua Sală Polivalentă. Un bilet la aceste meciuri va fi gratuit pentru persoanele cu dizabilități sau pentru copiii sub șase ani, 10 lei sezon regulat/15 lei playoff, la baschet, pentru elevi/studenți/pensionari și 5 lei sezon regulat/10 lei playoff la meciurile de volei. Cele mai mari prețuri la un meci de baschet sunt de 25 de lei, în timp ce la un meci de volei – 20 lei. De asemenea, sunt puse la dispoziție și mai multe tipuri de abonamente, pe sezon.

 

 

Municipalitatea piteșteană, implicată în implementarea „Programului privind casarea autovehiculelor uzate ”, pentru anul 2023!

Luni, 30 Ianuarie 2023 23:02

Primăria Municipiului Pitești își confirmă intenția de a participa la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate ”, demarând procedura în vederea depunerii unei cereri de finanțare la Administrația Fondului pentru Mediu pentru „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”.

Astfel, primul pas este supunerea spre aprobare a unui proiect de hotărâre, în ședința Consiliului Local al Municipiului Pitești, din data de 31 ianuarie 2023, care, pe lângă aprobarea participării Municipiului Pitești la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”, prevede alocarea, pentru anul 2023, a unei sume de 120.000 de lei pentru acest program, sumă care poate fi suplimentată, în condițiile legii, în funcție de solicitările depuse de către beneficiari.

 

Doar două comune nu vor primi bani de la Consiliul Județean Argeș

Luni, 30 Ianuarie 2023 11:48

 

# Lista primăriilor care primesc bani pentru susținerea proiectelor

Primăriile din Argeș primesc în acest an de la Consiliul Județean peste 49 de milioane de lei pentru susținerea programelor de dezvoltare locală sau pentru drumuri. Consilierii județeni din Argeș vor avea de aprobat, în ședința din 31 ianuarie, repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 38.176.000 lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2023, precum și repartizarea a 34.356.000 lei (11.252.000 lei – consiliile locale și 23.104.000 lei CJ Argeș), sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile judeţene și comunale pentru anul în curs.

 

Bugetul Mioveniului pe anul 2023 a convins şi opoziţia!

Luni, 30 Ianuarie 2023 11:21

# Victorie pentru primarul Ion Georgescu!

Săptămâna trecută, Consiliul Local Mioveni a votat, în unanimitate, bugetul oraşului pe anul 2023. Se pare că proiectele primarului PSD, Ion Georgescu, au convins şi consilierii din opoziţie. Deşi la Mioveni aleşii locali de la PNL şi USR au fost de multe ori virulenţi la adresa conducerii primăriei, iată că anul acesta au îngroptat securea războiului şi au girat toate proiectele. În an preelectoral, la Mioveni se face administraţie, nu politică. Cel puţin acesta pare a fi semnalul transmis de PNL şi USR.

Încep lucrările de modernizare a 99 de stații așteptare călători, în Pitești!

Luni, 30 Ianuarie 2023 11:13

Joia trecută, pe  26 ianuarie 2023, au fost predate amplasamentele pentru două investiții din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat în municipiul Pitești”.

Primul obiectiv de investiții vizează modernizarea unui număr de 99 de stații așteptare călători, care deservesc rețeaua de transport public cu autobuze pe o lungime de aproximativ 47.10 km, din care 11 stații sunt situate în zona de protecție a monumentelor istorice.

 

Procesul pentru Bulevardul Pardon – în pronunțare

Luni, 30 Ianuarie 2023 11:10

Procesul în care prefectul Radu Perianu a cerut, în instanță, anularea autorizației de construcție pentru reabilitarea Bulevardului Pardon a rămas în pronunțare. Pe 10 februarie, Tribunalul Argeș ar putea să dea soluția în cauză.

“Instanța a amânat pronunțarea pentru data de 10 februarie. A fost un proces mult prea lung pentru cât ar fi trebuit să dureze. Părerea mea este că în două termene ar fi trebuit să se finalizeze. Au fost prea multe termene de judecată, toate cerute de Primăria Câmpulung. A fost lungit atâtea luni. Nu este o acțiune singulară.

Proiecte pe fonduri europene, la Pitești, de peste 1 miliard de lei

Joi, 26 Ianuarie 2023 08:23

# Bugetul Municipiului se votează marți, 31 ianuarie 2023

Joi, 19 ianuarie 2023, în sala Centrului Multifuncțional Pitești, a avut loc dezbaterea publică pentru Proiectul de hotărâre privind bugetul Municipiului Pitești pe anul 2023. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației locale, ai mediului de afaceri și ai celui universitar, dar și ai societății civile. Din păcate, la dezbatere au absentat foarte mulți dintre consilierii locali, mai ales cei din opoziție. Din partea USR a fost  prezent doar viceprimarul Mihai Mihăilescu, în timp ce din partea PNL au zis „prezent” viceprimarul Gelu Tofan și consilierii locali Ana Stan și Cătălina Dumitrașcu.

 

 

Propunere în Pitești: parcare supraterană în locul garajelor vechi și inestetice

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 13:47

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a propus realizarea unei parcări supraterane pe strada Frasinului din Pitești, în locul vechilor garaje din zonă. Rămâne de văzut dacă administrația locală va ajunge la o înțelegere cu locatarii și cu proprietarii actualelor garaje. În loc de 60 de garaje, pe Aleea Doctor Victor Mărtoiu – Strada Frasinului se dorește realizarea unei parcări supraterane, care va avea 150 de locuri, dar și spații verzi și loc de joacă. Astfel, susține conducerea primăriei, se va rezolva atât problema locurilor de parcare din zonă, cât și a celor de la Ștrandul din Trivale.

Pitești - mai multe garaje vechi, demolate!

Luni, 23 Ianuarie 2023 22:20

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a anunţat că au fost demolate mai multe garaje vechi din strada Rahovei şi de pe Calea Bucureşti. În lor, vor fi amenajate locuri de parcare.

„În strada Rahovei, opt garaje vechi au fost demolate. De asemenea, alte trei din cele șase existente în zona turnurilor U din Calea București! Proprietarii lor au înțeles utilitatea demersului nostru de a dezafecta, în tot orașul, spațiul public de amplasamente care nu sunt funcționale și intenția de a reorganiza spații de parcare mai multe, pentru mai mulți locatari!”, a transmis Cristian Gentea.

 

 

Se așteaptă Hotărârea de Guvern pentru demolarea Stadionului „Nicolae Dobrin”

Luni, 23 Ianuarie 2023 14:04

Guvernul a aprobat construirea noului stadion „Nicolae Dobrin”, iar costurile totale se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.

Noua arenă din Piteşti va fi construită în locul celei vechi, care va trebui demolată. Cristian Gentea, primarul Piteştiului, preconizează că lucrările de demolare vor începe în luna mai a acestui an. Din momentul în care nu vor mai putea să evolueze pe stadionul din Piteşti, jucătorii se vor muta la Mioveni.

 

Bazinul Olimpic va fi inaugurat în luna februarie

Luni, 23 Ianuarie 2023 14:03

Cele două proiecte desfășurate la Bazinul Olimpic Pitești se apropie de final. În luna februarie ar putea avea loc marea inaugurare.

„Eu sunt convins că în maximum trei săptămâni totul va fi gata și îl vom putea inaugura”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Proiectul de creștere a eficienței energetice și cel privind reabilitarea propriu-zisă a bazinului olimpic sunt aproape de finalizare. Printre persoanele care vor fi invitate la inaugurarea obiectivului se află Robert Glință, cetățean de onoare al municipiului Pitești, dar și David Popovici, multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale și Europene de natație.

 

Tronsonul al II-lea al proiectului de le „Zinca” ar putea fi gata până la sfârșitul anului școlar

Luni, 23 Ianuarie 2023 14:01

Primarul Cristian Gentea a fost, recent, la șantierul de la Colegiul Național „Zinca Golescu”, unde a discutat cu proiectanții, constructorii și diriginții de șantier.  Lucrările de reabilitare sunt în grafic.

„La Colegiul Național „Zinca Golescu”,am solicitat un grafic de lucrări, insistând pe finalizarea tronsonului al II-lea, până pe 30 iunie, pentru ca reprezentanții colegiului să poată muta mobilierul și să elibereze tronsonul al III-lea în perioada vacanței de vară”, a precizat primarul municipiului Pitești.

A.V.

Nou loc de joacă și spațiu pentru fitness, pe strada Anghel Saligny, în Pitești!

Luni, 23 Ianuarie 2023 13:43

Construirea pasarelei auto-pietonale care leagă cartierul Tudor Vladimirescu de Bulevardul Republicii a necesitat desființarea locului de joacă existent în zonă și a prilejuit decizia companiei Prime Kapital de a sponsoriza amenajarea unui nou loc de joacă, cu echipamente moderne.

Astfel, pe strada Anghel Saligny, în continuarea parcării nou amenajate în curtea interioară a blocurilor D1-D2-D3, spațiul de aproximativ 160 mp rămas va găzdui atât noul loc de joacă sponsorizat, cât și un loc pentru fitness în aer liber, ce urmează a fi executat de către ADP Pitești, după finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei dedicate celor mici.

 

Pitești. 23 - 24 ianuarie 2023: plata taxelor și a impozitelor locale exclusiv on-line!

Luni, 23 Ianuarie 2023 13:37

Direcția Impozite și Taxe Locale Pitești informează cetățenii că, în perioada 23-24 ianuarie 2023, centrele de încasări din oraș nu vor avea program de lucru cu publicul.

În această perioadă, impozitele și taxele locale, precum și amenzile contravenționale pot fi achitate online, variantă rapidă și sigură:

- online, cu autentificare, pe www.primariapitesti.ro: https://impozitesitaxe.primariapitesti.ro/Plata/Main.aspx

- online, pe www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice: https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/.

 

 

Un om de afaceri din Argeș l-a înșelat pe primarul de la Albota!

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 06:47

Primarul Ion Dumitru de la Albota a luat o mare țeapă! A spus-o în repetate rânduri pe rețelele sociale, iar acum promite că va face dezvăluiri importante. Lucrările la sala de sport a comunei au încins la maxim nervii edilului, deoarece firmele care s-au ocupat de proiect s-au dovedit neperformante. Mai mult, un om de afaceri din Argeș l-a înșelat pe primarul Ion Dumitru, iar ducele de Albota promite că-l va da în vileag.

„În anul 2023 speram că încep cu dreptul lucrările la sala de sport, sala care mi-a mâncat sufletul. Nu sala în sine, cei care au venit în calitate de subcontractori, oameni care vor bani de la CNI înainte de a termina lucrarea. Am să vă prezint numele firmelor care așa-zis au lucrat aici, ca să fugiți de ei ca dracul de tămâie. Pentru a-mi termina lucrările de instalații i-am împrumutat cu 10.000 lei. Au luat banii și au plecat la shopping! Măcălăule, am să-ți fac publicitatea pe care o meriți! Nu ți-e rușine? Mai ești și argeșean! Îți voi publica pe Facebook declarația de împrumut. Voi nu sunteți oameni de afaceri, voi sunteți niște măgari!”, a scris primarul de la Albota, pe pagina lui de Facebook.

 

 

Pagina 17 din 198

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea