Pe 19 ianuarie se dezbate bugetul municipiului Pitești pe anul 2023

Marţi, 17 Ianuarie 2023 11:43

Primăria Municipiului Pitești invită pe toți cei interesați la întâlnirea de dezbatere publică pentru Proiectul de hotărâre privind bugetul Municipiului Pitești pe anul 2023. Evenimentul are loc în data de 19 ianuarie 2023, ora 11:00, în Sala de spectacol a Centrului Multifuncțional Pitești (Filarmonica Pitești), din Calea București nr.2.

La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în limita locurilor disponibile în sală, toți cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, ai presei etc. Persoanele interesate să prezinte verbal propunerea lor, în cadrul dezbaterii publice, vor avea la dispoziție 3 minute pentru prezentare.

Nereguli la Moșoaia? Ședințele de Consiliu Local se țin pe un grup WhatsApp, fără video

Marţi, 17 Ianuarie 2023 10:47

# În atenția Instituției Prefectului Argeș!

Comoditate dusă la extrem, din partea conducerii Primăriei Moșoaia! Și o posibilă ilegalitate! O parte dintre ședințele de Consiliu Local se țin pe WhatsApp. Fără video! Deși, conform legii, ședințele sunt publice și, în mod normal, locuitorii pot să ia parte la ele, la Moșoaia aleșii locali decid soarta comunității pe un grup de WhatsApp. În aceste cazuri, prezența și votarea proiectelor se face, on-line, doar în scris.

Pe timpul pandemiei, a fost recomandat ca autoritățile administrației publice centrale și locale să ia măsuri pentru organizarea activității astfel încât să fie evitat, pe cât posibil, contactul direct între persoane, inclusiv prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare. Chiar dacă nu se mai pune problema unor situații excepționale, așa cum a fost pandemia, autoritățile au apelat, în continuare, la aceste mijloace de comunicare online, fiind considerate mult mai rapide și utile. Totuși, ele creează un blocaj de comunicare între cetățeni și Consiliul Local.

 

De ce nu are comuna Albota transport metropolitan

Marţi, 17 Ianuarie 2023 10:35

Mai multe comune limitrofe Piteștiului au deja transport metropolitan, efectuat în cele mai bune condiții și la cele mai mici prețuri. Locuitorii din Bradu, Oarja, Ștefănești, Mărăcineni și Bascov circulă cu autobuze Publitrans pe rute care leagă comunele lor de Pitești. Toți se întreabă însă de ce Albota nu face parte din acest proiect? Iar primarul Ion Dumitru a explicat care sunt motivele care l-au împiedicat să semneze contractul pentru transport metropolitan, deși recunoaște că atât el, cât și cetățenii doresc transport intercomunitar.

Cinci blocuri din Pitești vor fi renovate cu fonduri nerambursabile

Luni, 16 Ianuarie 2023 12:16

# Primăria Pitești va construi, tot pe fonduri, 40 de apartamente pentru tineri

# Proiectele aduc, la Pitești, 7 milioane de euro!

Contracte de finanțare nerambursabilă, prin PNRR, semnate pentru Pitești: renovare energetică a cinci clădiri rezidențiale multifamiliale, locuințe noi pentru tineri și managementul traficului!

Vineri, 13 ianuarie 2023, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, alături de secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae și în prezența directorului PNRR Dragoș Buhociu, a semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, patru contracte de finanțare nerambursabilă, pentru municipiul Pitești.

 

Locuitorii din Mioveni, invitați de Primărie să dezbată bugetul local pe anul 2023

Luni, 16 Ianuarie 2023 12:13

# Vor avea loc mai multe întâlniri zonale cu cetăţenii

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind Transparenţa Decizională în Administraţia Publică, precum și a Legii nr. 317/2021 a Bugetului de Stat pe anul 2023 şi a Legii nr. 273/2006 privind Finanţele Publice Locale, cu modificările şi completările ulterioare, Primăria oraşului Mioveni invită cetățenii orașului să se implice responsabil în procesul de realizare al unor viitoare investiții locale și zonale la nivelul comunității, asumându-şi rolul de participant activ în definirea și abordarea proiectelor de dezvoltare ale orașului.

Cu această ocazie, vor avea loc întâlniri zonale cu cetăţenii, la care vor participa primarul Ion Georgescu, viceprimarul Ciprian Țurlea, secretarul general al orașului - Ionuț Badea, consilieri locali, personalul de specialitate din cadrul Primăriei, dar şi directori ai instituţiilor subordonate.

Acord de colaborare între CJ Argeș și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:08

Vineri, 13 ianuarie, la sediul Consiliului Județean Argeș, în prezența directorului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș Iustin Valentin Olteanu, președintele Ion Mînzînă a semnat Acordul de colaborare cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în baza căruia Consiliului Județean Argeș va testa în avans funcționarea unor servicii de interoperabilitate.

Acest protocol are ca obiectiv final îmbunătățirea serviciilor publice în domeniul urbanismului și dezvoltării teritoriale.

 

Contract de aproape 1 milion de euro. Piteștiul trece pe leduri

Miercuri, 28 Decembrie 2022 10:52

Primarul Cristian Gentea a semnat, pe 27 decembrie, un contract de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu, pentru creșterea eficienței energetice a iluminatului public.

Peste 1.000 de becuri vor fi înlocuite cu leduri. Valoarea contractului este de aproape 1 milion de euro.

„Am semnat în numele municipalității, cu Administrația Fondului pentru Mediu, un contract de finanțare ce crește eficiența energetică a iluminatului public, prin reducerea consumului de energie electrică, cu aproximativ 65%! ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în municipiul Pitești” este un contract în valoare de 4.836.706,21 lei, finanțare nerambursabilă.

Cristian Gentea: „Am semnat alte patru contracte de finanțare prin PNRR”

Marţi, 27 Decembrie 2022 11:51

Primarul Cristian Gentea a semnat marți, 27 decembrie, alte contracte de finanțare prin PNRR, pentru proiecte de renovare energetică moderată. Valoarea totală a fondurilor nerambursabile obținute pentru Pitești este de 5.500.000 de euro!

„Dau încă o veste foarte bună piteștenilor, în ultimele zile ale lui 2022! Nu ne oprim nici în perioada sărbătorilor de iarnă, așa că am semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, alte patru contracte de finanțare prin PNRR, pentru proiecte de renovare energetică moderată! Sunt investiții care cresc eficiența energetică a clădirilor publice și reduc consumul de energie primară cu până la 60%, în cazul renovării moderate!

Vorbim despre proiecte pentru patru unități de învățământ:

 

Investiție de peste 800.000 de lei realizată la Budeasa

Marţi, 27 Decembrie 2022 11:36

Final de lucrări la Podul Budeasa Mică! Vineri, 23 decembrie, s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul “Modernizare pod pe DC220 în punctul de intrare Valea Budeasa Mică, sat Budeasa Mică, comuna Budeasa, județul Argeș”.

Lucrările au fost executate de către “SC FLY CONSTRUCT TEAM IDEAL SRL “. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 820.247,97 lei fără TVA, investiție finanțată din bugetul local și prin Consiliul Județean Argeș.

Viceprimarul Gelu Tofan laudă echipa de la Primăria Pitești: „La capitolul nerealizări putem să spunem: zero!”

Miercuri, 21 Decembrie 2022 14:37

 

Gelu Tofan, viceprimarul municipiului Pitești, a precizat miercuri, 21 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru echipa de la conducerea Primăriei nu au existat nerealizări în 2022, ci doar proiecte care urmează să fie implementate și dezvoltate în următorul an. Iar acest lucru se poate observa, în primul rând, prin sumele uriașe accesate prin fonduri europene.

„Vreau să facem un succint bilanț al anului 2022 pentru că această echipă de la Pitești se poate mândri cu sume impresionante de atragere a fondurilor europene. Doar cele 125 de milioane de euro sunt pentru noi un motiv să ne lăudăm în fața dvs, proiecte depuse/eligibile prin PNRR.

 

Cristian Gentea: „În sfârșit, vom avea pasaj la Lânăriei! Vă promit lucrul acesta!”

Miercuri, 21 Decembrie 2022 14:09

La începutul acestei săptămâni, pe 19 decembrie, Piteștiul a fost gazda ședinței de constituire a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027! ADR Sud-Muntenia este Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și va gestiona, în viitorul exercițiu financiar, peste 1,5 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Reuniunea de la Pitești s-a desfășurat la inițiativa directorului general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, în calitate de președinte al acestui for.

Locuitorii din Budeasa au la dispoziţie un centru medical de permanență

Marţi, 20 Decembrie 2022 22:37

# Primarul Mihai Rachieru: „Puteți beneficia de servicii medicale de calitate, în regim de gardă”

Din 15 decembrie, locuitorii din comuna Budeasa au la dispoziţie un centru medical de permanență. Valoarea investiției se ridică la 2,7 milioane lei cu TVA, fonduri din bugetul local și cofinanțare a Consiliului Județean Argeș. Serviciile medicale de la centru medical de permanență vor fi asigurate de șapte medici și șase asistenți medicali. Programul de funcționare va fi de luni până vineri, între orele 15:00 – 08:00, iar sâmbătă și duminică non-stop.

La centrul care va funcționa în incinta Dispensarului din Calotești, asistenţa medicală va fi asigurată în regim de gardă. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, Cristian Puiu, administratorul public al județului, Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș,  Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, Ionuț Gheorghe, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate s-au numărat printre invitații de la nivel județean care au participat alături de Mihai Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa, la inaugurarea centrului medical de permanență, care este dotat, printre altele, cu ecograf portabil, aparat de electrocardiogramă și defibrilator.

 

 

Un an plin de realizări la Bradu

Marţi, 20 Decembrie 2022 09:36

# Fonduri atrase pentru două mari proiecte, prin programul Anghel Saligny, în sumă de 28 milioane de lei

Primarul din Bradu, Dan Stroe, a făcut, vinerea trecută, bilanțul anului 2022. Edilul s-a declarat mulțumit de investițiile din comună, deși admite faptul că scumpirile au afectat și lucrările din administrație.

„A fost un an bun din punct de vedere al investițiilor, deși ne-am dori mult mai mult. Am venit în campanie cu niște proiecte și am constatat că o stradă pe care o asfaltam cu 500.000 lei, acum ne costă dublu, poate chiar și mai mult”, a declarat Stroe.

 

Pitești. Proiect uriaș, de 42.704.914,77 lei, cofinanțare ZERO!!!

Luni, 19 Decembrie 2022 22:18

Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, președinte executiv PSD Argeș: ”Așa cum am promis, aducem la Pitești doar mijloace de transport noi și moderne, aprobate în cadrul PNRR!

Am semnat vineri, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare privind „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”.

Acesta presupune:

- 15 autobuze electrice (10 m) dotate;

- 5 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice;

 

 

Branşarea la reţeaua de alimentare cu apă şi racordarea la reţeaua de canalizare menajeră a imobilelor din Piteşti, situate pe străzile Octavian Goga şi Dimitrie Bolitineanu

Luni, 19 Decembrie 2022 13:20

Societatea  Apă Canal 2000 SA informează utilizatorii situaţi pe str. Octavian Goga,  nr. 31 şi nr. 19, şi str. Dimitrie Bolintineanu, numerele 7, 14, 16, 16A şi 18, că obiectivul de investiţii „Extindere conductă de alimentare cu apă şi de canalizare” este în curs de  finalizare,  în sensul că au fost executate căminele de apometre şi caminele de racorduri alocate fiecărei proprietăţi, urmând ca în perioada următoare să fie contorizate branşamentele de apă.

În acest sens, rugăm ca toţi utilizatorii contractuali ai serviciului de alimentare cu apă din zona menţionată ca până la data de 20.01.2023 să procedeze la modificarea instalaţiilor interioare în vederea conectării la noul cămin de apometru amplasat la limita de proprietate.

 

Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri: public/privat

Luni, 19 Decembrie 2022 10:54

1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa,numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact: Comuna Stolnici, CUI: 4469493, sat Stolnici, strada Principală, județul Argeș, telefon/fax: 0248676201, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoană de contact: Minca Florea Daniel.

2. Informaţii generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: teren, situat în intravilanul Comunei Stolnici, județul Argeș, în suprafață de 1790 mp, aparţinând domeniului privat al Comunei Stolnici, înscris în CF nr. 82633, număr cadastral 82633, cu destinația curți construcții.Concesionarea se face conform O.U.G. 57/2019, şi conform Hotărârii Consiliului Local nr.28 din data de 30.03.2022.

 

Va fi modernizat sistemul de iluminat public al orașului Mioveni

Miercuri, 14 Decembrie 2022 07:27

Sistemul de iluminat public al orașului Mioveni va fi modernizat cu fonduri de la Administrația Fondului pentru Mediu. Prin intermediul “Programului Iluminat Public 2021”, orașul Mioveni va beneficia de o finanțare nerambursabilă în valoare de 2.400.000 lei, reprezentând 80% din valoarea eligibilă a proiectului depus.

„Prin acest program, se vor înlocui corpurile de iluminat existente care au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat LED, pe tronsonsoanele unde nu există deja, totodată completându-se sistemul de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED. De asemenea, se vor achiziționa și instala sisteme de telegestiune aferente acestor obiective. Prin implementarea noilor tehnologii, se urmărește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și a cheltuielilor pe care administrația locală le alocă pentru iluminatul public”, a transmis Primăria Mioveni.

Instituțiile publice și primăriile - obligate să se digitalizeze! Dosarul cu șină va fi istorie!

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:44

# Legea însă nu prevede pedepse pentru cei ce nu o respectă

Vine schimbarea în instituțiile publice și în primării! Scăpăm de celebrul dosar cu șină, dar și de funcționarii obosiți și neperformanți. Urmează digitalizarea, potrivit unui proiect de lege votat de Camera Deputaților și sperăm ca bugetarii să se pună la punct cu noile directive.

Astfel, atât instituțiile publice, cât și primăriile vor trebui să nu mai solicite dosarul cu șină persoanelor fizice sau juridice. E valabil și în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la concursurile de angajare, precum şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la procedurile de achiziţii publice.

 

 

Centru medical de permanență, la Budeasa

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:41

Un nou serviciu medical esenţial pentru cetăţeni se deschide la Budeasa!

Începând cu 15 decembrie, locuitorii din comună vor avea la dispoziţie un centru medical de permanență, care are ca obiect de activitate asistenţa medicală în regim de gardă. Acesta va funcţiona în incinta noului Dispensar de la Calotești. Programul de funcționare va fi: L - V: 15.00 – 08.00; S - D: Non Stop

Primarul Bebe Ivan: „După sărbători vă vom prezenta câteva imagini incredibile!”

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:11

Primarul Bebe Ivan le-a pus gând rău șoferilor indisciplinați care tranzitează comuna Băbana. După ce a făcut curățenie și a strâns 21 de saci cu sticle și peturi, edilul a spus că cireașa de pe tort urmează după sărbători, când va prezenta imagini cu toți nesimțiții care și-au făcut nevoile pe unde au apucat.

„De două zile, prin ploaie și ceva frig am făcut curățenie, de la limita Pitești-Moșoaia până la limita Cocu. Pungi cu gunoi, cutii băuturi alcoolice și nonalcolice, multe pahare pentru cafea, peturi de plastic, toate aruncate «din mers»! Am strâns 21 de saci. Sunt buni pentru a mări cantitatea de reciclabile pentru acest an!

Sper să citească și cei care tranzitează localitatea noastră și poate înteleg să nu-și mai facă necesitățile fiziologice la izvorul «La moară». Sunt camere video, și după sărbători vă vom prezenta câteva imagini incredibile. Acum este post și trebuie să fim mai buni, chiar și în comentarii!”, a scris Bebe Ivan, pe Facebook.

 

Pagina 18 din 198

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea