Cristian Gentea: „Piteștiul va fi orașul sportului, în România!”

Luni, 12 Decembrie 2022 11:06

Așteptarea a luat sfârșit! Pe 8 decembrie, Pitești Arena, cea mai modernă sala polivalentă din țară, a fost inaugurată, în prezența reprezentanților administrației centrale și regionale, ai mediului academic argeșean și ai mediului de afaceri, precum și a numeroase personalități ale sportului românesc. Primarul Cristian Gentea a deschis, oficial, noua Sală Polivalentă „Pitești Arena”, realizată cu sprijinul CNI.

„Așteptarea a luat sfârșit! Începând de astăzi (8 decembrie n.r.) sportul piteștean se mută în casă nouă. Echipele noastre de baschet, volei, judo, karate, box vor evolua în această sala impresionantă, realizată de către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. Vă mulțumesc foarte mult în numele piteștenilor! Primăria Pitești și Consiliul Local Pitești au pus la dispoziție terenul și au realizat amenajările exterioare, branșamente la utilități și parcarea suplimentară.”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Primăria Bradu investește în modernizarea mai multor străzi

Miercuri, 07 Decembrie 2022 08:06

# Lucrări în valoare de 5 milioane de lei

Primăria comunei Bradu finanțează mai multe obiective de investiții urmând modernizarea mai multor străzi din localitate, pentru care a început procedura de licitație. Lucrările sunt în valoare de 5 de milioane de lei.

„Aşa cum am promis nu vreau să lăsăm pe nimeni în urmă. Avem foarte multe șantiere deschise în comună, care vizează introducerea utilităţilor publice de bază: apă, canal, iluminat public, asfaltarea străzilor, într-un cuvânt asigurarea tuturor serviciilor publice necesare comunităţii noastre”, a declarat primarul Dan Stroe.

 

 

Săpata. S-a scos la licitație proiectul de modernizare a drumului din Drăghicești

Marţi, 06 Decembrie 2022 13:08

A fost scos la licitație proiectul de modernizare a drumului comunal nr.437, sat Drăghicești, din comuna Săpata.

Proiectul este finanțat prin Programul Național ”Anghel Saligny”. Aproape 4 milioane de lei au fost alocaţi comunei Săpata de Ministerul Dezvoltării pe baza proiectului de reabilitare a drumului comunal din satul Drăghiceşti, în lungime de 2.807 m. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor este de 12 decembrie. Valoarea estimată a proiectului este de 3.245.591,62 lei, fără TVA.

Proiectul de reabilitare a acestui drum este esenţial pentru oamenii din satul Drăghiceşti.

 

MIOVENI. Campaniile de colectare a deșeurilor vegetale din luna decembrie

Luni, 05 Decembrie 2022 13:39

Campaniile de colectare a deșeurilor vegetale din luna decembrie vor avea loc după următorul calendar:

- 5 / 19: Decembrie: Colibași și Făget;

- 6 / 20: Decembrie: Racovița și Clucereasa.

* pentru locuitorii din zonele de case, deșeurile se vor prelua din fața gospodăriei.

* pentru locuitorii din zonele de blocuri, deșeurile se vor prelua de la platformele de colectare în ambele zile.

 

Investiții importante în educație! Piteștiul - singurul municipiu din România care are aprobate la finanțare trei creșe

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 12:00

Continuă investițiile în educație în Pitești. La doi ani de mandat, primarul Cristian Gentea a prezentat investițiile care au fost sau care urmează a fi realizate în unitățile de învățământ din municipiu.

Din bugetul local au fost finalizate lucrări de investiții și reparații curente la un număr de nouă unități de învățământ, în valoare totală de 18.412.757,70 lei cu TVA inclus:

- Reabilitare instalație termică și montare de centrale termice noi, Corp C1 și Corp C4, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”;

- Reabilitare termică și reparații capitale cămin școlar Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești;

- Instalație termică interioară și racordare la sistemul centralizat de distribuție energie termică, Corp B, Școala Gimnazială „Ion Minulescu”;

 

În această iarnă va fi inaugurat și Bazinul Olimpic

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:22

# David Popovici și Robert Glință – printre invitați

Lucrările la Bazinul Olimpic din Pitești se află în etapa finală! Cele două proiecte desfășurate aici, unul legat de creșterea eficienței energetice, iar al doilea privind reabilitarea propriu-zisă, sunt aproape de finalizare. Se așteaptă ca Bazinul Olimpic să fie deschis în această iarnă, cel mai probabil în ianuarie sau februarie, după cum ne-au precizat reprezentanți ai Primăriei Pitești. Printre persoanele care vor fi invitate la inaugurarea obiectivului se află Robert Glință, cetățean de onoare al municipiului Pitești, dar și David Popovici, multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale și Europene de natație,

 

 

Hârsești - locuințe pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 10:15

La Hârsești,  vor fi construite 12 locuințe pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ! Ministerul Dezvoltării a publicat, săptămâna trecută, lista celor 341 de noi investiții, în 238 de localități din România, pe care le va finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – câștigat și intră la finanțare, iar printre acestea este și comuna Hârsești, singura localitate argeșeană din mediul rural care reușește să câștige proiectul de construire a unor locuințe sociale, în cadrul PNNR, COMPONENTA C10 – Fondul Local - Runda 2.

Ionel Moloiu (foto), primar: „Așa este, ne mândrim cu acest succes. Echipa din primărie are însă multe proiecte depuse, în vederea finanțărilor. La fel de multe sunt în lucru. Suntem o localitate fără buget mare, deci fondurile atrase sunt singura șansă pentru a ne dezvolta în rând cu alții mai bogați.”.

Rezultatele a doi ani de mandat. Cristian Gentea: „Anul acesta am accesat fonduri europene, în valoare de încă un buget al municipiului”

Marţi, 29 Noiembrie 2022 11:00

„Pot spune după doi ani, că pe zi ce trece sunt tot mai mulțumit de echipa mea, cu care lucrez din ce în ce mai bine. Echipă care începe cu city managerul Lucrețiu Tudor și continuă cu consilierii mei. Sunt oamenii în care am cea mai mare încredere, sunt colaboratorii mei cei mai apropiați. Dar, bineînțeles, că nu doar asta e echipa mea. Fără salariații din primărie, din societățile Consiliului Local, din serviciile subordonate nu putem face nimic. (…) Sunt multe persoane care fac exact ce le-am cerut. Atâta timp cât ești la primărie, implică-te total ca să rezolvăm cât mai multe probleme ale piteștenilor. Și exact asta fac… Vă mulțumesc foarte mult, pentru mine sunteți cei mai buni!...

 

 

Succes răsunător! Primăria Câmpulung a câștigat un premiu la Gala “România modernizată cu fonduri europene”

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:59

Primărița Elena Lasconi a bifat o realizare importantă! Primăria Câmpulung Muscel și Primăria Hilișeu Horia din județul Botoșani au fost premiate la Gala “România modernizată cu fonduri europene” în cadrul Programului Operațional Capacitate Umană. În competiție au intrat aproape 2730 de proiecte POCU, dar numai două au câștigat.

„Câmpulung Muscel, singurul oraș din țară, câștigă premiu la Gala “România modernizată cu fonduri europene” în cadrul Programului Operațional Capacitate Umană.

 

Este strict meritul echipei și al partenerilor din proiect. Nu în ultimul rând este meritul comunității care s-a implicat.

Sunt tare mândră de voi! Bravoooo, Iuliana Ungureanu, Violeta Iarca, Daniela Buzescu, Ramona Simion, Iuliana Husea, Bogdan Popescu, Marian Neagoe, Eduard Mihail, Cătălin Bădiță, Dan Dănescu, Silviu Stănescu! Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat!

Au început lucrările la Sala de Sport din Bârla

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:41

De câteva săptămâni au inceput lucrarile la Sala de Sport din satul Mozăceni-Vale. Aceasta va fi folosită atât de elevii școlii cât și de locuitorii/copiii ce vor să practice sport. Valoarea acesteia este de 5.700.000 lei, finanțare obținută prin CNI. Termenul de finalizare este de 9 luni de la data începerii execuției.

Gheorghe Voicu, primar: ”O altă lucrare este cea de amenajare a unui teren de sport în satul Urlueni. Este vorba de un teren de sport multifuncțional, cu dimensiunile 40X24 m, dotat cu gazon sintetic, nocturnă cu lămpi cu LED și împrejmuire. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul local. De asemenea, administrația publică a comunei Bârla a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea unui număr de 63 de branșamente la apă, precum și a unor mici extinderi ale rețelei în satele Mozăceni Vale, Bârla și Podișoru.

 

Fosta primăriță de la Coșești - dezvăluiri despre cum a renunțat la administrație!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:31

Elisaveta Tudose, fosta primăriță a comunei Coșești, a renunțat la politică și administrație în anul 2016. La vremea respectivă, și-a motivat retragerea explicând că are anumite probleme de sănătate care nu-i mai permit să rămână în funcție. Dosarul „Consultanța” atârna de asemenea greu pe umerii primăriței care trudise ani mulți în comuna sa. Dar adevărul e undeva la mijloc și Elisabeta Tudose a mărturisit într-o postare pe social media că intenția sa era de a mai candida la primărie, dar la ieșit din joc, după ce i s-a cerut acest lucru.

Patriotism, da´ pe bani! Primăria Ștefănești a dat 15.300 lei pe... stegulețe!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:25

În ziua de azi nu prea mai este ieftin nimic. Iată că, pentru stimularea simțirilor patriotice, Primăria Ștefănești a dat 15.300 pe stegulețe. Acestea se vând la metru liniar. Mai exact, au fost cumpărați 150 de metri de... așa ceva!  Iată descrierea produsului: ”Traversă stradală tricoloră pentru exterior, conține culorile albastru, galben și roșu, steguețele sunt confecționate din poliester de calitate superioară,  care asigură o rezistență îndelungată la intemperii și decolorare tratat UV lungine: 50 metri cu șufă de 4 grosime.  Garanție: 36 de luni”. Prețul pe metru fiind de 102 lei, administrația a luat 150 de metri de stegulețe. Patriotism, da´ pe bani!...

 

Se majorează cu 500% impozitul pe teren pentru 21 de proprietăți neîngrijite din Pitești

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:05

# Ședință maraton a Consiliului Local Pitești

Pe 24 noiembrie va fi o ședință maraton, cu peste 50 de proiecte de hotărâre, în Consiliul Local Pitești. Primarul Cristian Gentea propune și pentru anul viitor mărirea cu 500% a impozitului pe teren pentru proprietățile din municipiu care nu sunt îngrijite. Se pare că măsura are rezultatul scontat, mai ales că unii proprietari au început să-și îngrijească terenurile sau casele de teama majorării impozitului. Din acest motiv, pentru doi proprietari s-a dispus încetarea aplicabilității Hotărârii Consiliului Local privind majorarea cu 500% a impozitului.

Consiliul Județean Argeș a dat în judecată firma care se ocupă de programul lapte-corn

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:04

Firma Matra, câștigătoare a licitației pentru furnizarea de lapte-corn-măr în școlile din Argeș a fost dată în judecată, săptămâna trecută,  de Consiliul Județean. Care cere, la Tribunalul Argeș,  o despăgubire de peste 115.000 lei. Litigiul privește achizițiile publice iar suma neplătită este regăsită într-un proces verbal din 2020. Mai multe detalii după începerea procesului, primul termen nefiind încă fixat.

 

Un nou consilier județean în Argeș

Joi, 24 Noiembrie 2022 14:59

Marina Monalisa Ioniță a depus, săptămâna trecută, jurământul în calitate de consilier județean din partea PSD. Aceasta a ocupat locul rămas vacant după plecarea lui Eleodor Olavi Nițescu, cel care a fost numit director general adjunct la Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Marina Monalisa Ioniță va activa în Comisia pentru Promovarea Programelor de Dezvoltare Locală, Județeană, Regională și Europeană, Parteneriate și Turism.

Municipiul Pitești va semna contracte de 14 milioane de euro, prin PNRR

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 12:57

În perioada următoare, Municipiul Pitești va semna contractele de finanțare pentru proiectele aprobate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10, Runda 1.

Finanțările nerambursabile alocate prin operațiunile aferente Componentei 10 a PNRR, aprobate în perioada octombrie – noiembrie 2022, reprezentând un total de peste 14 milioane de euro, se vor îndrepta spre achiziția de vehicule nepoluante destinate transportului public, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde și construirea de locuințe pentru tineri, prin proiectele:

„Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public” - valoarea totală fără TVA 35.886.483,00 lei, valoarea totală cu TVA 42.704.914,77 lei.

 

Comuna Mărăcineni și-a tras belea de mașină!

Marţi, 15 Noiembrie 2022 15:10

 

Comuna Mărăcineni, situată în imediata vecinătate a Piteștiului, este una destul de bogată.

Raportat la majoritatea localităților din Argeș, Mărăcineniul stă bine cu banii. Așa că – este normal - și-a tras belea de mașină:

”Autoturism Dacia Duster Extreme blue dci 115 4wd, culoare metalizata urban grey, aer conditionat automat, media navi, card acces maini libere, scaune fata incalzite, multiview camera,cruise control, avertizor unghi mort, jante aliaj 17”.

Foișor, pentru odihnă, construit din donații, la Băbana

Marţi, 15 Noiembrie 2022 11:35

La Băbana – localitate cu un buget pe care mulți l-ar considera imposibil pentru funcționare – se întâmplă, destul de des, lucruri frumoase. Așa s-a întâmplat și săptămâna trecută, când a fost finalizată construirea unui loc de odihnă pe domeniul public, lângă o vestită fântână. Și s-a construit fără bani de la bugetul mic al comunei, ci prin sprijinul unor oameni cu suflet mare. Oameni cu sufletul mare au ajutat și la ridicarea unei frumoase troițe, în imediata vecinătate. Primarul, Bebe Ivan, le-a mulțumit, foarte frumos, pe o rețea de socializare

 

Programul „Lapte și corn” ar putea fi modificat pe ici pe colo, prin punctele esențiale!

Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:47

Programul „Lapte și corn” care se adresează preșcolarilor și elevii din clasele 0-VIII ar putea fi îmbunătățit! Săptămâna trecută, deputatul Cătălin Teniță a lansat în dezbatere la Senat un proiect legislativ care prevede noi măsuri în programul amintit mai sus.

Practic, se cere revenirea la acordarea porției de lapte pentru toate zilele săptămânii, nu doar în 3 zile, cum se întâmplă în prezent.


În plus, proiectul de lege presupune și noi schimbări în procesul de achiziție al produselor corn, lapte și fructe.

Ca un fost șef la sport, Adrian Bughiu a marcat un gol… în poarta PNL!

Marţi, 15 Noiembrie 2022 08:31

# Liberalii argeșeni pierd, pe teren propriu, ca niște sportivi amatori!

# Adrian Bughiu: ”Doamna Gorghiu, pare să nu știe nimic din toate acestea pentru că este realmente un globe-trotter!”

Târguleț de turism, săptămâna trecută, la București, cu câțiva participanți. A lipsit Consiliul Județean Argeș, ca și majoritatea Consiliilor Județene din țară. Mirosind că este loc de ceva dojeni, cei de la PNL s-au apucat să le reproșeze administratorilor județului: că de ce nu s-au dus, că de ce nu au arătat ce are Argeșul bun în turism. Fără să știe ce e cu târgul, fără să știe cam… nimic. Primii care i-au luat la întrebări pe PNL-iști, simțind că habar nu au de subiect, au fost cei din presă. Apoi a preluat și Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ. PNL-iștii au luat bătaie, rușinos chiar, pe teren propriu, dovedind că o poziție nu înseamnă și opoziție…

 

Pagina 19 din 198

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea