La Băiculești, proprietarii... ARE obligația... să declare fosele!

Marţi, 25 Octombrie 2022 08:30

Numeroase primării din județ anunță, pe unde pot, că localnicii sunt obligați să se înscrie în evidențe cu fosele individuale. Numai la Primăria Băiculești proprietarii... ARE această obligație. Să fie la Băiculești ceva diferit, domnule primar Niculaie Dragnea?

Lucrări demarate pentru ultimul tronson al canalului spre Bradu

Joi, 20 Octombrie 2022 07:20

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a semnat, marțea trecută, contractul de execuție lucrări pentru „Reabilitare canal deschis, strada General Dimitrie Boteanu - etapa I”, acesta fiind ultimul tronson al canalului, respectiv cel care face legătura cu localitatea Bradu.

Executant: SC AGB EUROGROUP SRL.

Durata de execuție este de 4 luni.

 

 

A început plantarea bulbilor de lalea în municipiul Pitești!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 21:12

A început plantarea bulbilor de lalea în parcurile, grădinile publice şi în zonele verzi din Piteşti.  Până în prezent, s-au plantat 28.400 de bulbi de lalele în: Parcul „Lunca Argeșului”, Parcul Central, Parcul Lumina, urmând ca, până la sfârșitul lunii noiembrie, să fie plantați, în total, peste 200.000 de bulbi de lalea din 50 de soiuri.  În Parcul „Lunca Argeșului” și în Parcul Trivale s-au plantat și 71.600 de bulbili, fiind plantate și răsaduri de flori, pe lângă bulbii de lalea.

 

Apa potabilă furnizată de SC Apă Canal 2000 SA este monitorizată permanent

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:43

SC Apă Canal 2000 SA, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, informează utilizatorii că apa furnizată în aria sa de operare este monitorizată permanent în cadrul societăţii şi analizată în cadrul monitorizării de audit de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, iar parametrii de potabilitate se încadrează în valorile admise conform reglementărilor în vigoare.

În procesul de potabilizare, apa este supusă unor procedee specifice de tratare prin care se urmăreşte protecţia consumatorilor faţă de germeni patogeni şi substanţe chimice cu risc pentru sănătatea populaţiei.

 

Căldură în Pitești - după trei nopți cu temperaturi mai mici de 10 grade

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:22

Anunț de interes pentru utilizatorii serviciilor de termoficare centralizată din Pitești. TERMO CALOR CONFORT S.A. anunță că furnizarea agentului termic pentru încălzire se va realiza avându-se în vedere prevederile Art. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00 și 06:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior mai mici de 10º C.

Rugăm utilizatorii/consumatorii TERMO CALOR CONFORT S.A. să ia toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la instalațiile interioare din imobile pentru a preîntâmpina eventualele incidente.

Conducerea asociațiilor de proprietari/locatari, în calitate de utilizator, precum și de reprezentant al proprietarilor în relațiile cu furnizorul de energie termică, are obligația să se asigure că instalațiile după branșament sunt în stare de funcțiune.

S-a predat către Ministerul Dezvoltării amplasamentul unde se va construi noul stadion „Nicolae Dobrin”

Miercuri, 19 Octombrie 2022 12:19

Un nou pas importatnt pentru o bază ultramodernă în Pitești. Consiliul Local a aprobat, săptămâna trecută, predarea amplasamentului unde se va construi noul stadion „Nicolae Dobrin”, către Ministerul Dezvoltării, prin CNI.

„Beneficiul pe care îl aducem Piteștiului, prin construirea noului stadion „Nicolae Dobrin” este imens! Pe lângă o bază sportivă ultramodernă, omologată la nivel UEFA 4, ridicată de la zero (pe un teren care aparține, în sfârșit, municipiului!) din bani guvernamentali - aproximativ 100 de milioane de euro, infrastructura complexului reprezintă un câștig exponențial din activități sportive, conexe și de spectacole.

 

Primul centru medico-social din Câmpulung va fi construit în 2023, din fonduri U.E!

Miercuri, 19 Octombrie 2022 12:17

Un obiectiv important e pe cale să se realizeze la Câmpulung Muscel! Este vorba de construcţia primului centru medico-social din municipiu, care va fi realizat (cel mai probabil), până la finele anului viitor. Finanţarea este de 1.280.912 lei, bani europeni. Unitatea va asigura acces gratuit la cabinete de medicină primară, stomatologie, psihologie, medicină de familie. De asemenea, se vor acorda servicii de îngrijire la domiciliu și în caz de urgență.

 

Mihai Ion, primarul de la Popești: „Cetățenii sunt foarte mulțumiți de investiția făcută”

Marţi, 18 Octombrie 2022 13:02

# S-a finalizat asfaltarea drumului județean 504

S-a finalizat asfaltarea drumului județean 504 limita jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN 65A), în lungime de 26 de kilometri! DJ 504 face parte dintr-un drum regional și alături de proiectul privind DJ 503, aflat în implementare, reprezintă cele mai mari investiții în infrastructura rutieră din regiunea Sud –Muntenia.

 

 

În atenția locuitorilor comunei Budeasa. Amenda este de la 5.000 la 10.000 de lei

Marţi, 18 Octombrie 2022 12:47

Primăria Budeasa atrage atenția că persoanele fizice și juridice au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al comunei în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate. Nerespectarea acestui lucru constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

„Conform Hotărârii nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari ai spațiilor conectate la un sistem individual adecvat de epurare au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Comunei Budeasa în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”, informează primăria Budeasa.

Sala de sport de la Școala din Albota este aproape gata!

Miercuri, 12 Octombrie 2022 13:51

# Ion Dumitru, primar:  „Sunt zilnic aici!”

Un vis al primarului Ion Dumitru este ca școala din Albota să aibă una dintre cele mai moderne săli de sport. Sala de sport este în construcție. Proiectul este finanțat prin Compania Națională de Investiții. Primarul Ion Dumitru este în permanență pe șantier. Acolo l-a găsit și conducerea Consiliului Județean Argeș, președintele Ion Mînzînă, vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu. Sala de sport cu o suprafață totală de 1.400 de metri pătrați va avea parter şi etaj, tribune cu 180 de locuri, cabinete pentru profesori, vestiare, mai multe grupuri sanitare etc. Valoarea obiectivului este de 8.922.482,00 lei.

 

 

Aruncarea deșeurilor la alte platforme de colectare decât cele de la domiciliu este sancționată, în Pitești!

Miercuri, 12 Octombrie 2022 13:22

Răspunzând sesizărilor primite din partea piteștenilor, Poliția Locală Pitești acționează permanent în vederea depistării acelor cetățeni care transportă deșeuri în mașinile personale și le aruncă la ghene de gunoi situate în alte zone decât cele de domiciliu. În urma unei astfel de acțiuni, desfășurate miercurea trecută, la trei platforme diferite, concomitent, au fost aplicate, în decurs de 30 de minute, în intervalul orar 07:30 – 08:00, 6 sancțiuni, cu valori între 1.000 și 1.500 de lei, conform prevederilor H.C.L. 283 / 2021, care interzic aruncarea deșeurilor la alte platforme de colectare a gunoiului decât cele de la domiciliu. Municipalitatea piteșteană face apel la respectarea legislației în vigoare privind aruncarea deșeurilor, reamintind cetățenilor că la platformele de colectare a gunoiului din municipiu există camere de supraveghere video în vederea depistării celor care încalcă legea în acest sens.

Toţi românii care stau la bloc trebuie să-şi monteze repartitoare inteligente la calorifere!

Miercuri, 12 Octombrie 2022 07:20

Până la 1 ianuarie 2027, toţi românii trebuie să-şi monteze repartitoare care pot fi citite de la distanţă. La acest moment, chiar şi în Piteşti, mulţi dintre consumatorii care sunt branşaţi la sistemul centralizat de încălzire au repartitoare care pot fi cite din apartament. Cu ajutorul acestor dispozitive, cetăţenii pot regla intensitatea căldurii din locuinţă şi, de asemenea, plătesc numai ce consumă. Săptămâna trecută, a fost publicată în Monitorul Oficial o OUG care prevede înlocuirea repartitoarelor, cu altele mai inteligente. Cu toate acestea, asociațiile de proprietari care demonstrează că dotarea cu contoare și repartitoare cu citire la distanță nu este rentabilă, pot fi exceptate de la această regulă., potrivit Antena3.ro.

 

 

Primăria Câmpulung intenționează să își cumpere 20.000 m.p. în oraș

Marţi, 11 Octombrie 2022 13:49

Primăria Municipiului Câmpulung face cunoscut tuturor deţinătorilor de terenuri situate în intravilanul municipiului Câmpulung, zona Crețișoara, intenția de achiziție a unui teren în vederea amenajării de spații verzi publice.

În prezent se află în curs de avizare Planul Urbanistic General al Municipiului Câmpulung (PUG). Conform bilanțului teritorial al acestuia, în prezent se asigură o suprafață de 15 mp/cap de locuitor de spațiu verde public. Conform prevederilor Legii nr. 24/2007 republicată, privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor trebuie asigurată o suprafață de 20 mp/cap de locuitor de spațiu verde public.

Atenţie, șoferi! Peste 450.000 de permise de conducere vor expira în perioada decembrie-februarie

Marţi, 11 Octombrie 2022 10:44

În urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că în perioada decembrie 2022 - februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național.

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, DRPCIV face apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative.

 

„Specialiştii” din Comisia de circulaţie a Piteştiului nu vor să deblocheze traficul din cartierul Găvana

Miercuri, 05 Octombrie 2022 14:20

# MINUNE! Piteştenii ar putea urmări live şedinţele Comisiei de Circulaţie

Săptămâna trecută, Comisia de circulaţie a Piteştiului a dat publicităţii noile măsuri adoptate pentru traficul din municipiu. Cum era şi firesc, nemulţumirile au curs gârlă. Pentru că niciunul dintre consilierii locali care fac parte din comisie nu se pricepe la circulaţie, nici nu-i de mirare că nu pot lua decizii coerente. Să nu uităm că liberalii şi USR-iştii s-au votat între ei, deşi „mulţi dintre ei nu cunosc nici regulile elementare de circulaţie”. Şi asta a spus-o fostul poliţist Dănuţ Dinu, care deşi era consilier local la data realizării comisiei, n-a mai avut loc printre atâţia „specialişti”.

 

Ion Dumitru: „Acești primari pe care îi huliți voi au schimbat viaţa în comunitățile lor”

Marţi, 04 Octombrie 2022 09:00

Săptămâna trecută, vestea că primarii, preşedinţii de CJ-uri şi parlamentarii vor primi salarii mai mari a isterizat România. Sunt bani aşadar pentru a umple buzunarele aleşilor, iar pentru populaţie rămâne inflaţia tot mai mare şi coşul de cumpărături din ce în ce mai gol. Altfel, avem ceva promisiuni pentru 2023, dar să ne ţină Dumnezeu până atunci, că dacă n-om muri de foame, e posibil să ne stingem de inimă rea. Şi în acest context, preşedintele AUR, George Simion a făcut scandal mare că i s-a părut nedrept ca unii să ia cu două mâini, iar prostimea să se aleagă cu degetul mijlociu. Cel mult.

 

 

Cristian Gentea, primarul Piteștiului: Expo Parc va arăta senzațional!

Luni, 03 Octombrie 2022 18:52

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, promite că vom avea, cât de curând, un parc cu care să ne mândrim. Este vorba de Expo-Parc.

Cristian Gentea: ”Sistem de irigație, ruloruri de gazon, sistem de ilumnat pe leduri, toate vor pune în evidență un parc de referință pentru Pitești!

Mobilierul urban și ambiental vor completa fericit parcul reamenjat! Se lucrează intens, echipele Salpitflor chiar își fac datoria!”

Să vedem cine plătește! Începe procesul dintre CJ Argeș și constructorii podului de la Căteasca

Luni, 03 Octombrie 2022 12:56

Așa cum am mai scris, din 15 mai a.c., s-a închis traficul rutier, pe o perioadă nedeterminată, pe podul de la Căteasca, de pe DJ 703B, km. 84+723, cel mai lung (ȘI MAI PENAL!) pod din județul Argeș. Expertiza întocmită a relevat faptul că podul a devenit nesigur pentru trafic. Însă garanția lucrărilor a fost de 50 de ani, garanție care a și dus la câștigarea licitației de către constructori.

Cine plătește, acum, ceea ce va fi de plată? Podul închis deja costă enorm, iar unul dintre perdanți este chiar CJ Argeș care are acolo, blocată, secția de Drumuri Județene, cu stație de asfalt și utilaje grele. La fiecare deplasare, acestea au costuri crescute simțitor din cauza ocoalelor pe care trebuie să le facă. Cine plătește?

 

Bazinul Olimpic din Pitești va fi gata până la sfârșitul anului!

Luni, 03 Octombrie 2022 12:28

# Robert Glință a mers să vada stadiul lucrărilor împreună cu primarul Cristian Gentea

Marele campion argeșean, Robert Glință, a venit să vadă stadiul lucrărilor de la Bazinul Olimpic, însoțit de primarul Cristian Gentea și de o echipă de specialiști.

Cristian Gentea: ”Alături de Robert Glință, campionul nostru la înot, am vizitat Bazinul Olimpic din Pitești. M-am bucurat să văd faptul că cetățeanul nostru de onoare este impresionat de modul în care se lucrează, dar și de viitoarele dotări. 

Apele meteorice pot influenţa buna funcţionare a reţelei de canalizare

Miercuri, 28 Septembrie 2022 17:09

Apele meteorice sau pluviale sunt apele care provin din precipitaţii atmosferice, mai precis din ploi sau din topirea zăpezii de pe acoperişuri, terase, platforme industriale şi/sau curţi interioare. O mare parte a acestor ape, împreună cu apele care provin din stropirea şi spălarea drumurilor, a grădinilor sau a curţilor ajunge în reţeaua de canalizare a oraşului.

În municipiul Piteşti, sistemul de canalizare este mixt, realizându-se atât prin sistem divizor, cât şi prin sistem unitar, adică preia separat apele uzate şi apele pluviale sau preia în comun aceste ape, care ulterior sunt transportate la staţia de epurare unde sunt parcurse etapele necesare curăţării şi evacuării în emisar, şi anume în râul Argeş.

 

 

Pagina 21 din 198

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea