Tezele au fost anulate, în acest an școlar, prin ordin de ministru

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:09

# Cum se calculează mediile elevilor

Tezele au fost anulate pentru acest an școlar printr-un ordin de ministru semnat de ministrul Educației. Noua modalitate de calcul a mediei este de asemenea explicată în documentul oficial. Ordinul de ministru nr. 5.977 din 11 noiembrie 2020 prevede suspendarea a prevederilor unor articole din Regulamentul de Organizare și Funcționare a școlilor. Este vorba despre cele care reglementau organizarea lucrărilor semestriale (teze) și cele care stabileau calculul mediei.

 

Consiliul Județean al Elevilor Argeș recrutează membri noi

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:07

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Argeș este în căutare de membri noi. „Cu toții ne dorim să avem o carieră de vis și să excelăm în domeniul ales. Un prim pas către acestea este o funcție în cadrul CJE-ului, în care poți învăța să gestionezi pagini web, să compui articole și să ajuți la implementarea unor soluții pentru rezolvarea problemelor elevilor din județul Argeș. Pe lângă experiența căpătată, ai oportunitatea perfectă de a interacționa cu caractere diferite, fiind necesar să lucrezi în echipă și să îți dezvolți nivelul de toleranță.

 

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. Omagiu celor ce-au plecat și celor ce-au rămas

Luni, 16 Noiembrie 2020 15:10

La data de 11 noiembrie 2014 s-a celebrat, pentru prima dată, Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, instituită prin Legea nr. 150/2014, că o recunoaștere a meritelor veteranilor pentru apărarea intereselor României. De atunci și până astăzi i-am celebrat și comemorat pe toți cei care au purtat Tricolorul peste granițele României, ducând onoarea și tradiția forțelor armate în cele mai fierbinți puncte de pe glob.
Somalia,Angola, Mali, Congo, Bosnia, Kosovo, Irak, Afganistan, Republica Centrafricană, Timorul de Est sau Haiti sunt zonele unde militarii argeșeni indiferent de armă, și-au arătat profesionalismul și devotamentul pentru Drapel și România.

DSP - recensământ al tuturor cadrelor medicale din țară

Luni, 16 Noiembrie 2020 15:06

România se pregătește pentru momentul în care vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID-19. Primii care vor fi vaccinați sunt cei din linia întâi: cadrele medicale.
Ministerul Sănătății a cerut Direcțiilor de Sănătate Publică să facă un recensământ al cadrelor medicale din spitalele publice și private, dar și din serviciile de ambulanță. DSP-urile trebuie să spună și câți medici nu vor să se vaccineze. Datele au fost colectate până luni, 16 noiembrie, potrivit unei adrese transmise de Ministerul Sănătății.

 

Federația Sanitas a depus o listă cu revendicări la Instituţia Prefectului Argeș

Luni, 16 Noiembrie 2020 12:52

# Sunt anunțate noi acțiuni de protest

Întrunit în şedinţă de urgenţă vineri, 13 noiembrie, Consiliul Național al Federației SANITAS a analizat stadiul negocierilor pentru soluţionarea revendicărilor membrilor de sindicat aflaţi de 8 luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2. Astfel, Federaţia Sanitas a anunțat noi măsuri de protest, acuzând ”întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite şi/sau acordarea neunitară a acestora”.

Luni, sindicaliştii au depus lista cu revendicările la prefecturile din ţară, inclusiv la Instituţia Prefectului Argeș, iar marţi vor picheta din noul Guvernul. Dacă până în 20 noiembrie nu se va primi răspuns la solicitări, din 23 noiembrie se vor strânge semnături pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional.

 

Firmă din Argeș, amendată cu 10.000 lei pentru nereguli silvice

Joi, 12 Noiembrie 2020 14:56

O societate din Argeș a fost amendată pentru nereguli silvice. Firma din comuna Dragoslavele a primit o amendă de  10.000 lei.

În ziua de 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Dragoslavele, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

"Din verificări s-a constatat faptul că, administratorul societății verificate a expediat cantitatea de 6,01 m.c. de material lemnos, fără a o evidenția în Registrul de evidență.

De asemenea, avizele de însoțire a materialelor lemnoase nu erau înregistrate conform normelor legale.

 

Câmpulungean cercetat pentru evaziune fiscală cu autoturisme second-hand

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 16:15

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Un câmpulungean, de 50 de ani, este acuzat că ar fi creat un prejudiciu de peste 47.000 lei.

 

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 01.01.2011 – 31.12.2016, fără a-și organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 50 de ani, din Câmpulung, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfășurarea de activități comerciale, constând în achiziționarea și revânzarea unui număr de 57 de autoturisme second-hand, cauzând un prejudiciu în valoare de 47.236 de lei. În vederea recuperării prejudiciului a fost intituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale celui în cauză. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată”, informează IPJ Argeș.

Piteștean cercetat pentru înșelăciune. A creat un prejudiciu de 350.000 de lei

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 16:01

Un piteștean, în vârstă de 61 de ani, este cercetat pentru înșelăciune, fals și uz de fals după ce ar fi prezentat unei unități bancare documente false, cu ajutorul cărora a obținut un credit. Prejudiciul cauzat este în valoare de peste 350.000 de lei.

 

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune, fals și uz de fals.

 

Din cercetări s-a stabilit că, un bărbat de 61 de ani, din Piteşti, în calitate de administrator al unei societăţi, ar fi prezentat, unei unităţi bancare, documente care atestau în fals că societatea deţine echipamente cu care poate garanta, în vederea obţinerii unui credit. Prejudiciul cauzat este în valoare de peste 350.000 de lei.

 

Perchezitii în Argeș pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 12:59

 

În dimineața zilei de 11 noiembrie  a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor argeșeni, au efectuat șapte percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș, la locuințele a nouă  persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

 

 

Din cercetări s-a stabilit că, din luna noiembrie 2019, trei persoane au constituit un grup organizat specializat în trafic de persoane, determinând mai multe tinere să practice prostituția pe teritoriul județelor Argeș, Vâlcea, Brașov și Cluj, înlesnindu-le desfășurarea activităților și obținând importante sume de bani”, informează IPJ Argeș.

Casa Județeană de Pensii Argeș va dezvolta activitatea de relații cu publicul la distanță

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 11:44

Au fost dispuse noi măsuri pentru asigurarea activității Casei Județene de Pensii Argeș fără expunerea asiguraților și a beneficiarilor sistemului public de pensii la riscurile legate de infectarea cu noul coronavirus. Astfel, programul direct cu publicul în perioada stării de alertă se va desfășura doar pentru următoarele operațiuni:

 

- Înregistrarea cererilor de deschidere a drepturilor de pensie, recalculari, care presupun anexarea unor documente in original. Facem precizarea ca inregistrarea cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se poate realiza si telefonic, la numerele 0248.610.115 si 0248.222.393. Aceasta inregistrare consta in preluarea datelor personale si a numarului de telefon de catre un operator, care va comunica numarul de inregistrare solicitantului, urmand ca, ulterior, documentatia in original (cartea de munca, adeverintele privind sporurile permanente si conditiile superioare de munca si alte documente prevazute de normele de aplicare a legii) si in copie (actele de stare civila, cartea de munca etc), sa fie transmisa in plic sigilat, prin intermediul CN Posta Romana SA, cu confirmare de primire la Casa Judeteana de Pensii Arges, str. IC Bratianu, nr,38, Pitesti, judetul Arges.

 

Șefa DSP Argeș, confirmată cu COVID-19

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:04

Sorina Honțaru, directoarea Direcției de Sănătate Publică Argeș, a fost confirmată cu COVID-19. Cu o zi înainte de aflarea rezultatului, pe 9 noiembrie, aceasta a participat la o ședință operativă la sediul Instituției Prefectului, unde  au luat parte mai multe persoane.

La ședința de luni au participat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru, directorii medicali ai spitalelor COVID din județ, medici, reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș și primari. Ședința a avut loc la sediul Instituției Prefectului și a durat peste o oră și jumătate.

Ministerul Mediului a aprobat recoltarea unui urs din pădurile Argeșului

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 07:28

Ursul este o specie protejată în România și nu poate fi vânat decât în condiții speciale și în urma unor derogări acordate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Iar aceste derogări sunt făcute pentru urșii problemă, atunci când ajunge într-un teritoriu locuit de oameni și când devine periculos. Vânătoarea la urs se poate practica numai în baza derogărilor anuale care se obțin de la Minister, iar pentru obținerea unei autorizații se achită o sumă de bani - 10.000 de lei, plus o sumă variabilă în funcție de „evaluarea trofeului”.

 

Copiii de gimnaziu din județul Argeș s-au întrecut în proiecte digitale la CODE Kids FEST 2020

Marţi, 10 Noiembrie 2020 22:45

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, a organizat, în data de 3 noiembrie 2020, între orele 13:00-15:00, CODE Kids FEST 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii, în format online.
2020 este anul provocărilor, iar situațiile întâlnite ne-au demonstrat că activitățile pe care le derulăm la bibliotecă, și nu numai, depind într-o proporție uriașă de tehnologia avansată. Acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor.

Instructorii Bazinului de Înot Mioveni vă așteaptă la cursurile de inițiere si perfecționare

Marţi, 10 Noiembrie 2020 22:34

Conducerea Servicii Edilitare pentru comunitate Mioveni a stabilit în cadrul Bazinului de Înot Mioveni o serie de măsuri în vederea combaterii și prevenției infecțiilor cu virusul Covid-19. Astfel instructorii de înot vă așteaptă, în siguranță, la cursurile de inițiere si perfecționare. Nu există bucurie mai mare pentru cei mici decât aceea de a se juca și de a se distra alături de prietenii lor, practicând un sport, în acelasi timp având efecte benefice asupra organismului – întărește sistemul imunitar, dezvoltă armonios musculatura, ameliorează durerile de spate, îmbunătățește respirația. Pentru programări la cursurile de inițiere înot și detalii suplimentare instructorii din cadrul Bazinului de Înot Mioveni vă stau la dispoziție la numerele de telefon: 0723 588 361 (George Grigore), 0754 240 141 (Ștefan Covălcescu). Intrarea se face doar pe bază de programare!

 

Angajări la Poliția Locală Pitești

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:46

Poliția Locală a Municipiului Pitești organizează concurs pentru ocuparea mai multor funcții publice de execuție vacante. Vorbim de un post de polițist local clasa III, gradul profesional superior, la Biroul Ordine Publică; un post de polițist local clasa I, gradul profesional asistent, la Biroul Sistematizare Rutieră; un consilier achiziții publice clasa I, gradul profesional superior, la Serviciul Logistică, Achiziții, Administrativ și Arhivă. Candidații vor susține două probe: proba scrisă (pe 8 decembrie 2020, de la ora 10) și interviul (în cel mult 5 zile de la data probei scrise). Concursul se va desfășura la sediul Poliției Locale Pitești (Pitești, bulevardul Eroilor, nr. 30).

Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a judecătoarei Ilenuța Bădiceanu

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:39

O cunoscută magistrată și-a încheiat cariera după o activitate de aproximativ 22 de ani. Este vorba de judecătoarea Ilenuţa Bădiceanu de la Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie a Curții de Apel Pitești. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcție a judecătoarei Ilenuţa Bădiceanu de la Curtea de apel Piteşti. Decizia a apărut în Monitorul Oficial în data de 2 noiembrie 2020. Ilenuţa Bădiceanu are o vechime ca judecător de 22 de ani. În anul 1994, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București şi s-a angajat consilier juridic la fosta fabrică Novatex din Pitești.

 

Cristian Gentea: „Împreună vom pune umărul la bunul mers al lucrurilor în oraşul nostru!”

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:32

Noul primal ales al orașului, Cristian Gentea, a dat, săptămâna trecută, o veste bună celor apropiați de mișcarea sportivă din oraș: scaune noi la stadionul F.C. Argeș
Cristian Gentea: ”Dragi iubitori ai FC Argeş,împărtăşesc cu voi două mari bucurii. Prima este legată de seria pozitivă de rezultate din ultima perioadă a formaţiei, iar cea de-a doua - de înlocuirea băncilor de rezerve pentru jucători, respectiv observatori.
Avem parte aşadar, pe Arena din Trivale, de scaune noi, moderne, culoarea violet - una dintre culorile tradiţionale ale clubului nostru.

Containere modulare instalate la Spitalul Județean și la Pediatrie

Luni, 09 Noiembrie 2020 13:01

Primele cinci containere modulare, pentru triajul pacienților, au fost instalate vineri, 6 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Pitești (patru) și la Spitalul de Pediatrie Pitești (unul). Containerele au instalație de încălzire și vor înlocui corturile de triaj. Acțiunea de azi este rezultatul hotărârii luate la sfârșitul lunii octombrie de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, fiind realizată cu sprijinul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, condusă de argeșeanul Gheorghe Alecsei.

 

Petrecere de botez – întreruptă de jandarmii argeșeni

Luni, 09 Noiembrie 2020 12:57

Weekend-ul trecut, un eveniment privat a fost sistat de jandarmi în Bascov, iar organizatorii au fost sancționați cu 3000 de lei. Jandarmii au depistat, la un local de pe raza localității Bascov, același de săptămâna trecută, un eveniment privat la care participau mai multe persoane.

Desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar organizatorul evenimentului și reprezentantul localului au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de 3000 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

Precizăm că în ziua de sâmbăta, 31 octombrie, jandarmii argeșeni au constatat că în același locla din comuna Bascov se afla in desfășurare un botez, activitate interzisă în actualul context pandemic. Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru contravenția săvârșită, activitatea fiind întreruptă de jandarmi, iar toate cele 35 de persoane care participau la eveniment au părăsit localul.

Comercianţi şi producători - protest în fața Prefecturii Argeș

Luni, 09 Noiembrie 2020 12:31

 

Câteva zeci de comercianţi şi producători au mers în această dimineață în fața Prefecturii Argeș pentru a-și manifesta nemulțumirea față de măsura privind închiderea piețelor amenajate în spații închise. Oamenii cer redeschiderea pieţelor. Reprezentanții acestora au purtat discuții cu oficiali ai Prefecturii Argeș.

Precizăm că, pe 8 noiembrie, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a avut o întrevedere cu reprezentanții primăriilor de municipii, orașe și comune care au în subordine piețe agroalimentare sau au autorizat asemenea activități private, cu scopul de a evalua posibilitățile prin care producătorii agricoli locali să își poată comercializa produsele în continuare, în contextul închiderii piețelor agroalimentare din spațiile închise.

Soluțiile propuse au fost următoarele:

 

• Unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020), astfel încât să fie funcționale ca spațiu deschis;

 

Pagina 100 din 281

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea