Slujbă oficiată de ÎPS Calinic, la biserica de lemn din Muzeul Golești

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:34

În ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba parastasului pentru familia Golescu și ctitorii bisericii de lemn din Drăguțești de la Muzeul din Golești.
În finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre viața și minunile Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, care este și patron spiritual al acestei bisericuțe de lemn, subliniind că blândețea, dragostea și ascultarea față de Dumnezeu, trebuie să ne caracterizeze și pe noi, cei de azi.

Cazurile de COVID confirmate la elevii și cadrele didactice din Argeș

Joi, 29 Octombrie 2020 13:46

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a prezentat, joi, într-o conferință de presă, situația cazurilor COVID-19 confirmate în unitățile școlare din județ. Astfel, joi dimineața (29 octombrie), erau confirmați 40 de elevi argeșeni, respectiv 27 de cadre didactice.

„Sunt 40 de elevi pozitivi și avem izolați un număr de 303. Sunt confirmate la nivelul personalului didactic 27 de persoane. Mai avem șase cadre didactice auxialiare și un cadru nedidactic. De asemenea, avem 17 persoane în izolare care continuă predarea online și 15 cadre didactice care au intrat în concediu medical, iar la nivelul nedidactic sunt patru persoane aflate în izolare”, a precizat inspectorul școlar general Elena Liliana Murguleț,

 

Doar 1% dintre unitățile de învățământ din Argeș sunt în scenariu roșu. Vezi care sunt

Joi, 29 Octombrie 2020 13:25

În județul Argeș, doar 1% dintre unitățile de învățământ sunt în scenariul 3 – roșu -, adică orele se fac doar online. Este vorba despre Colegiul Național „I.C. Brătianu”, Colegiul Terțiar Nonuniversitar (unde orele se fac online încă de la începutul anului școlar), Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” din Pitești, Școala Gimnazială „Radu Șerban” din Sălătrucu și Grădinița cu Program Prelungit TIC-PITIC  din Mioveni.

Și Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel este în scenariu roșu, dar fără a avea legătură cu situația epidemiologică. „S-a întâmplat un fapt de natură tehnică. A explodat un vas de expansiune și în toată școala era frig pentru că nu se putea face încălzirea. Am acceptat și a fost vinevenită propunerea ca ei să stea o perioadă în scenariul online.  Doar că această situație se va remedia în scurtă vreme, din informațiile pe care le am””, a precizat profesoara Elena Liliana Murguleț, inspectorul general de la ISJ Argeș.

Percheziții în Argeș într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste patru milioane de euro

Miercuri, 28 Octombrie 2020 10:32

 

Miercuri, 28 octombrie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice efectuează 12 percheziții, în București, Dâmbovița și Argeș, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecție și pază. Activitățile vizează domiciliile unor persoane și sediile sociale (punctele de lucru) ale unei societăți comerciale, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată.

 

„Din materialul probator administrat, până în prezent, au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2019, o societate comercială, care executa activități de protecție și gardă, ar fi încheiat, cu o serie de companii publice (multe dintre ele activând în domenii strategice, cum ar fi producerea de armament sau energie nuclear - electrică) și firme private, contracte având ca obiect prestarea de servicii de pază, încasând de la aceşti clienţi peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro). În scopul sustragerii de la plata obligațiilor către stat, administratorii de fapt și de drept, respectiv directorul economic, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societății și ar fi  declarat la organele fiscale achiziții de la 83 de societăți comerciale, care nu ar avea la bază operațiuni reale.

 

Echipa ”Visuri la cheie” i-a îndeplinit dorința unei tinere gimnaste din Pitești

Luni, 26 Octombrie 2020 23:58

Clara Roberta, din Pitești, a fost protagonista emisiunii ”Visuri la Cheie”, difuzate pe 21 octombrie. În vârstă de doar 13 ani, tânăra gimnastă are deja în palmares peste 30 de medalii, impresionându-i pe realizatorii show-ului cu talentul și dedicarea ei.
Crescută de bunici, în urma abandonului părinților, Roberta a primit din partea echipei ”Visuri la Cheie” sprijinul financiar de care avea nevoie. Conform formatului acestei emisiuni, locuința sa a fost complet renovată.

Ludovic Orban, în urma vizitei de la Dacia: „Fabrica din Mioveni este una capabilă să genereze produse competitive”

Luni, 26 Octombrie 2020 23:58

Premierul Ludovic Orban a efectuat, săptămâna trecută, o vizită la uzina Dacia din Mioveni, unde a fost întâmpinat de directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi. Premierului i-au fost prezentate noile modele Dacia - Logan și Sandero. „La vizita anterioară am promis că voi fi prezent când va fi lansat noul Logan și noul Sandero. Am ținut neapărat să fiu prezent la prezentarea acestor noi modele extrem de interesante care sunt rodul proiectanților din România, iar proiectarea acestor noi modele s-a făcut, în mare parte, prin telemuncă.

 

Medicii Spitalului Orășenesc Mioveni: Dallou Samir și Mircea Stoian

Luni, 26 Octombrie 2020 23:57

Medicina generală este o specialitate complexă care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul condițiilor acute sau cronice și furnizarea de îngrijiri preventive de sănătate. Specialistii de medicina generală furnizeză îngrijiri medicale pentru pacienții de toate vârstele, de la nou-născuți la vârstnici, bărbați și femei, cu probleme medicale diverse.
Dallou Samir medic de medicină generală, specializat și în medicina de urgență, de naționalitate siriană, a ales Mioveniul drept a doua sa casă, fiind unul dintre medicii căutați și apreciați de pacienții Spitalului Mioveni, încă din anul 2009.

Apă Canal 2000 SA: Protejând sistemul de canalizare, protejăm sănătatea noastră a tuturor!

Luni, 26 Octombrie 2020 23:54

Apă Canal 2000 SA s-a confruntat în ultimele luni cu o avalanșă de reclamații privind înfundarea rețelei de canalizare din aria unde operăm. Principalul motiv al acestor obturări îl reprezintă deversarea în conducte a unor materiale, substanțe sau corpuri solide care creează o serie de dificultăți în exploatare, echipele noastre întâmpinând greutăți la decolmatarea rețelelor din cauza blocării acestora. Pentru desfundarea și spălarea conductelor de transport a apelor uzate, societatea noastră depune eforturi însemnate angrenând atât resurse umane cât și materiale.

 

Noua Sală Polivalentă din Pitești - progres vizibil

Luni, 26 Octombrie 2020 23:52

Stadiul lucrărilor la noua Sală Polivalentă a ajuns la 30%, potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții societății constructoare.  
S-a finalizat montarea piloților, iar acum se execută fundația și montarea stâlpilor, etapă realizată în proporție de 75%. În același timp, se lucrează la structura de rezistență și la structura prefabricatelor (20%).
Lucrările se desfășoară conform graficului asumat de constructor, cele privitoare la structurile menționate urmând a se finaliza până la încheierea anului în curs.

Alpinistul piteștean Teofil Vlad și noua sa reușită - „Simfonia Lunii”

Luni, 26 Octombrie 2020 23:50

În vreme de pandemie, alpinistul piteștean Teofil Vlad stabilește noi rute de cățărare în munții din țară. Așa s-a întâmplat și la mijlocul lunii octombrie, când acesta, însoțit de alpinistul clujean Vlad Căpușan,  a deshis un nou traseu de escaladă în peretele Făgetul Ciucului din Cheile Bicaz. Traseul are o dificultate ridicată, având peste 210 metri și șapte lungimi de coardă.

 

Anunț umanitar: Ajutor pentru un bebeluș de trei luni

Luni, 26 Octombrie 2020 23:42

„Bună ziua! Mă numesc Maysa Maria, am 3 luni și sunt o fetiță cuminte și foarte iubită de părinți. La naștere am fost diagnosticată cu diferite malformații congenitale (ale aparatului urinar,  ale coloanei vertebrale, absenta, atrezia și stenoza congenitală a anusului cu fistula ano-vestibulară), adică probleme la vezica urinara, lipsa anusului, având o fistula lângă aparatul genital, hemivertebre și scolioză dublă. Mami și tati caută soluții pentru a mă face bine, medicii nu îi încurajează, ci le spun că e drum lung și foarte greu! Părinții mei au găsit un medic în Serbia pentru a interveni la anus,  dar li s-a spus să așteptăm să mai cresc.

Andrei Aron, consilierul primarului Elena Lăsconi: „Voi dona salariul pentru proiectele din cadrul Spitalului Câmpulung”

Luni, 26 Octombrie 2020 23:40

# „Acest lucru îl voi face public în fiecare lună”, mai spune medicul

Consilierul personal al primăriţei Elena Lăsconi, pe probleme de sănătate, Andrei Aron, unul dintre  cei mai apreciați medici stomatologi din județ, a confirmat vineri, 23 octombrie, în cadrul conferinţei de presă a Primăriei Câmpulung Muscel, că îşi va dona salariul lunar. Bani vor fi donați pentru proiectele din cadrul Spitalului Municipal.
„Salariul pe care trebuie să-l primesc în calitate de consilier personal al primarului va fi donat pentru toate proiectele pe care le vom face noi în spital și nu numai. Iar acest lucru îl voi face public în fiecare lună ca să nu existe niciun fel de îndoială”, a declarat Andrei Aron.

 

A sosit vaccinul antigripal în Argeș

Luni, 26 Octombrie 2020 13:50

 

Direcția de Sănătate Publică Argeș anunță că în județul nostru au sosit 24.160 de doze de vaccin antigripal din necesarul de 81.625 de doze. Vaccinul este asigurat de Ministerul Sănătății în cadrul campaniei anuale de vaccinare antigripală și destinat vaccinării gratuite a persoanelor din grupele de risc: persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice (în special boli respiratorii, cardiovasculare și boli metabolice), persoane instituționalizate (copii și bătrâni), personal medical și gravide.

”Dozele primite au fost distribuite către unitățile sanitare, unitățile de asistență medico-socială și către medicii de familie din județ. Menționăm că de la începutul acestui sezon gripal până în prezent în județul Argeș nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.

Deputatul Simona Bucura Oprescu s-a vindecat de COVID-19

Joi, 22 Octombrie 2020 08:35

Simona Bucura Oprescu s-a vindecat de COVID-19, după mai bine de o săptămână petrecută la Spitalul Mioveni.

"Bună dimineața, dragii mei! Astăzi vă dau o veste bună. Mulțumesc lui Dumnezeu și tuturor cadrelor medicale și personalului auxiliar din Spitalul Covid Mioveni, îngeri în alb cărora le-am simțit permanent grija și profesionalismul! Am două teste Covid negativ, adică am șansa unei vindecări rapide. A fost o perioadă grea și vă rog pe toți să aveți multă grijă de sănătatea voastră și să respectați toate regulile de sănătate publică!

Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile, susținerea și energia pe care mi le-ați transmis în această perioadă! Vă rog să nu vă supărați pe mine dacă nu am răspuns de fiecare dată, au fost momente când starea de sănătate nu mi-a permis acest lucru. Vă doresc tuturor multă sănătate!", a precizat Simona Bucura Oprescu, pe Facebook.

 

Haideți la film! „Corpus Christi” și „Profuʼ” – la Cinematograful „București”

Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:58

Noi filme, în acest weekend, la Cinematograful „București”. Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 18.00, va fi proiectat „Corpus Christi”, un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar și câștigător a 10 premii la Polish Film Awards. Filmul a avut premiera în România în această lună (09.10.2020). Se prezintă povestea lui Daniel, care tocmai a ieșit dintr-un centru de reeducare pentru minori. Ajuns într-un mic orășel din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii.

 

Până la sfârșitul anului, UPIT va obține autorizația ISU pentru corpul central

Miercuri, 21 Octombrie 2020 08:59

Noul corp al Universităţii Piteşti, din Târgul din Vale, a trebuit adaptat conform cerinţelor ISU. Lucrările se află pe ultima sută de metri, iar conducerea UPIT consideră că în luna decembrie se va obține mult dorita autorizație ISU. Iar costurile au fost unele imense, de aproximativ 6 milioane de lei.
„O să terminăm clădirea nouă de remediat ISU, încât în decembrie să avem autorizație pe ea. Da, am reușit să facem rost de suma pentru remedierea ISU, de aproximativ 6 milioane de lei. Eu zic că trebuia făcută că altfel stăteam cu o clădire nouă nefolosită. 25 de mii de mp de spațiu de învățământ nefolosit, era păcat. Acum trebuie să o echipăm complet, modern”, a precizat Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT .

 

Noi schimbări la conducerea Spitalului Câmpulung

Marţi, 20 Octombrie 2020 07:48

Elena Lăsconi și-a preluat, luni - 19 octombrie, mandatul de primar. Una dintre primele decizii ale sale, în calitate de edil al municipiului Câmpulung, a fost legată de Spitalul Municipal.

Trei magistrați argeșeni candidează pentru Înalta curte de Casație și Justiție

Luni, 19 Octombrie 2020 21:41

Aglomerație de judecatori care candidează pentru promovarea la Înalta Curte de Casație și Justiție. Consiliul Superior al Magistraturii a publicat,  recent, tabelul cu toți cei 46 de magistrati care s-au înscris pentru cele 14 posturi scoase la concurs la instanța supremă încă din 15 septembrie 2020.
Concursul se desfășoară în perioada septembrie 2020 – februarie 2021 și are două probe:

 

S-a înființat Poliția Animalelor

Luni, 19 Octombrie 2020 21:37

Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele, va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor, a anunțat joi ministrul de interne, Marcel Vela (foto).
„Odată cu apariţia acestei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară.

Situația posturilor de procuror vacante la nivelul unităților de Parchet din Argeș

Luni, 19 Octombrie 2020 21:33

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, pe 6 octombrie, situația posturilor de procuror vacante la nivelul unităților de Parchet din județul Argeș. Astfel, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești sunt trei posturi de conducere vacante din patru, iar la posturile de execuție din cele nouă prevăzute sunt toate ocupate, fiind chiar un procuror peste schema prevăzută în cadrul instituției. Conform CSM, gradul de ocupație este de 85,71%.

 

Pagina 101 din 281

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea