Alexandru Cumpănașu: „Câmpulung Muscel e plin de droguri și interlopi”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:56

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești şi poliţişti din cadrul IPJ Argeş au efectuat, săptămâna trecută, un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Câmpulung, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație conform legii și trafic de droguri de risc.

Graficul de colectare a deșeurilor reciclabile în Pitești - luna octombrie

Luni, 12 Octombrie 2020 13:51

Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în zona de sud a municipiului Pitești, aduce în atenția abonaților casnici graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna octombrie, după cum urmează:
• Luni, 12 și 26 octombrie, străzile: 9 Mai, Abatorului, Abatorului (intrarea), Alexandru Odobescu, Alexandru Sahia, Armand Călinescu, Banu Mărăcine, Caporal Dogaru,  C-tin Mile, C-tin Hamangiu,  C-tin Stere, Dârzul, Dealurilor, Dimitrie Boteanu, Emanoil Bârzotescu, Emil Racoviţă,     Exerciţiu, Intrarea Valea Geamăna, Lotrului, Mică, Morile de Apă, Primăverii, Prundu Mic, Rahovei, Războieni, Războieni (aleea), Romeo Tuţă (slt.), Sever Niculescu (maior), Ştefan Ciobanu, Târgu din Vale, Urmuz (intrarea), Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

 

Nereguli descoperite de inspectorii DSVSA Argeș

Luni, 12 Octombrie 2020 13:45

# Au fost confiscate produse alimentare de origine animală în valoare de 20.000 lei

În contextul actual al evoluției pandemiei  COVID – 19 , pentru evitarea diseminării virusului, cât și pentru protecția populației și a personalului propriu, DSVSA Arges și-a adaptat activitatea,astfel încât în toate unitățile care produc, procesează,depozitează,transportă și comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală să fie prezenți  permanent medici veterinari, pe toată perioda de lucru. În cazul fermelor de animale, asistența medicală veterinară este asigurată de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali.

Taxele de talon, permis de conducere și numere roșii nu se mai plătesc la ghișeu

Luni, 12 Octombrie 2020 13:45

Instituția Prefectului Argeș vă reamintește că, începând cu data de 1 octombrie, plățile aferente operațiunilor de înmatriculare și permise nu se mai plătesc la ghișeu. Astfel, tarifele reprezentând contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor de circulație provizorie și a permiselor de conducere se vor încasa exclusiv în contul BCR: RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), utilizând mijloacele de plată: virament, mijloace de plată online, Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro, mandat poștal.

 

Orban: „Voi propune sistarea evenimentelor private. Reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire”

Luni, 12 Octombrie 2020 13:39

 

Premierul Ludovic Orban susține că evenimentele private sunt principala sursă de îmbolnăvire și nu exclude interzicerea acestora.

„O restricție pe care am gândit-o: voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la 20 de persoane. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă regulile. E posibil să nu mai permitem. (...) Fie revenim la 20 de persoane, se fac în familie, sau sunt anumite voci care vor interzicerea”, a declarat luni Ludovic Orban, conform hotnews.ro.

Guvernul se pregătește pentru prelungirea stării de alertă care ar putea veni cu noi restricții.

Școală în tinda Bisericii din Expo Parc

Luni, 12 Octombrie 2020 13:39

Biserica și Școala, ca factori educaționali decisivi, au responsabilitatea de a spori cooperarea în vederea educării și formării copiilor și a tinerilor pentru o viață armonioasă în familie şi în societate. Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din Municipiul Pitești a organizat, săptămâna trecută, în incinta bisericii din Expo Parc, pregătire cu elevii care doresc să-și actualizeze cunoștințele la Limba și Literatura Română.

 

Celebrul medic Dan Florin Străjean – posibilă colaborare cu Spitalul din Mioveni

Luni, 12 Octombrie 2020 13:30

Discuții avansate, la Mioveni, pentru ca pacianții, în viitor să poată beneficia de experiența doctorului  Dan Florin Străjean, medic primar, cu o activitate prodigioasă de peste 25 ani în obstetrică-ginecologie și învățământul universitar, anunţă primarul Ion Georgescu.
Ion Georgescu, primar: ”În viitorul apropiat, Spitalul Orășenesc Mioveni ar putea beneficia de experiența și contribuția profesională a domnului doctor Dan Florin Străjean, medic primar, cu o activitate prodigioasă de peste 25 ani în obstetrică-ginecologie și învățământul universitar.

ANI a sesizat Parchetul în cazul directoarei APIA Argeș, Mariana Pană

Miercuri, 07 Octombrie 2020 11:19

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în cazul Marianei Pană, director executiv în cadrul Centrului Județean Argeș al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese penal, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director executiv, persoana evaluată a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos de natură patrimonială pentru sora sa, prin emiterea și semnarea unei Decizii, conform căreia, începând cu data de 25 noiembrie 2019, sora persoanei evaluate este numită în funcția publică de execuție de consilier superior la APIA Centrul Județean Argeș – Centrul Local Costești”, arată ANI într-un comunicat.

 

Topul „rușinii”. Candidații la primăriile din Argeș cu cele mai slabe rezultate

Marţi, 06 Octombrie 2020 08:17

La alegeri, întotdeauna există favoriți și candidați care speră să facă o figură frumoasă. Doar că atunci când se înscriu prea multe persoane în cursa electorală, există și riscul să cazi în ridicol și să obții aproape o duzină de voturi.  Astfel, în Argeș, conform rezultatelor publicat pe roaep.ro, există candidați la primărie care au obținut mai puține voturi  chiar decât voturile nule înregistrate în respectiva localitate.

Topul celor mai iubiți primari

Marţi, 06 Octombrie 2020 08:15

# Topul celor mai iubiți primari. Cele mai bune rezultate obținute de edilii argeșeni la alegerile locale

 

Au existat primari, în localitățile din Argeș, care au câștigat alegerile locale, din 27 septembrie, fără prea multe emoții.  Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a realizat un top al celor mai bune rezultate obținute de edilii argeșenii la alegerile locale.

 

1. Hârtieşti – Ion Cosmin Ştefan (foto) (PNL): 90,16%;
2. Lereşti – Marian Toader (PSD): 88,82%;
3. Poienarii de Argeş – Dragoş Boncea (ANŢ): 88,52%.
4. Ciofrângeni – Dorin Florin Panțeru (PSD): 86,35%;

 

Grădinița cu Program Prelungit ”Primii Pași” va fi reabilitată

Luni, 05 Octombrie 2020 22:19

# Valoarea totală a proiectului este 1.571.904,65 lei

Primăria Municipiului Pitești a semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitare și modernizare Grădinița cu Program Prelungit *Primii Pași*”.
Valoarea totală a proiectului este 1.571.904,65 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată este de 1.540.466,56 lei, sumă care reprezintă 98 % din valoarea cheltuielilor eligibile, contribuția proprie fiind de 31.438,09 lei, iar durata de implementare a acestuia este de 14 luni.

Începând cu 7 octombrie, angajații din Sănătate ar putea declanșa grevă japoneză

Luni, 05 Octombrie 2020 21:38

Consiliul Național al Federației SANITAS a analizat cele mai importante probleme cu care se confruntă salariații din sistemele de Sănătate, aflate de mai bine de 7 luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2.
Printre acestea se numară „întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite și/sau acordarea neunitară a acestora la nivelul aceluiași tip de unități sanitare/de asistență medico-socială/de asistență socială și/sau pentru același tip de activitate” și „organizarea deficitară a circuitelor/activităților specifice în spitalele COVID/suport COVID, chiar și după 7 luni de la începutul pandemiei, situație care duce inevitabil la infectarea la locul de muncă a colegilor”.

 

SEdC Mioveni: Modalități de transmitere a indexului

Luni, 05 Octombrie 2020 21:34

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL asigură citirea apometrelor din data de 27 a fiecărei luni până în ultima zi a lunii, în cartierele Făget, Clucereasa, Racovita, Colibași, zona caselor din Mioveni, blocuri și agenți economici. „În perioada menționată un operator al societății noastre va citi apometrele manual și inclusiv pe cele cu modul electronic.

Sponsorizare de 10.000 de lei pentru reabilitarea casei Elisabetei Rizea de la Nucșoara

Luni, 05 Octombrie 2020 21:24

# Pe 6 octombrie, se vor comemora 17 ani de la trecerea în nefiinţă a faimoasei luptătoare anticomuniste

Casa din comuna argeşeană Nucşoara, unde a trăit Elisabeta Rizea, unul dintre simbolurile luptei anticomuniste, va fi transformată în muzeu. Lucrările de reabilitare au început în această vară, iar prima etapă a reabilitării a fost deja finalizată în luna august. Veştile bune vin în continuare. Un om de afaceri din Argeș a oferit o sponsorizare de 10.000 lei, cu ajutorul acestor bani fiind cumpărată șiță și plătiți muncitorii.

 

Biblioteca Topoloveni - ȘTIM ÎMPREUNĂ!

Luni, 05 Octombrie 2020 21:21

Săptămâna trecută, copiii din Topoloveni au citit, împreună, o carte, la bibliotecă. Un proiect de suflet, în parteneriat cu Biblioteca Judeteană  "Dinicu Golescu" și Centrul Europe Direct Arges.
Obiectivele proiectului sunt:
- familiarizarea cu activitatea de citit cu voce tare a cărților ilustrate,
- dobândirea de abilități de citire cu voce tare,

Marcaje rutiere noi, la Pitești, sub supravegherea purtătorului de cuvânt al Poliției Locale

Luni, 05 Octombrie 2020 21:14

Vineri după-amiaza, pe strada Teilor, în urma lucrărilor de reasfaltare  a trebuit refăcut și marcajul rutier, cu vopsea specială, reflectorizantă. Lucrările s-au efectuat sub directa supraveghere a lui Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești. Acesta, alături de colegii săi, au luat măsurile necesare pentru efectuarea în bune condiții a marcajelor și pentru a fi evitate evenimentele rutiere.

 

Intrat, acum câțiva ani, în moarte clinică, Institutul de la Ștefănești începe să își revină!

Luni, 05 Octombrie 2020 21:10

# Directorul Dorin Sumedrea (foto): „Luna trecută am reușit să achităm datoriile către ANAF, circa 6 milioane de lei”

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefănești reușește să supraviețuiască și chiar să facă pași timizi spre dezvoltare, în vremuri de restriște pentru instituțiile de profil. De aproape doi ani este condus de  Dorin Sumedrea, absolvent al Facultății de Agricultură de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Dorin Sumedrea este și doctor în horticultură, titlu obținut în 2001.

Festivitate de deschidere ciudată la Universitatea Pitești

Luni, 05 Octombrie 2020 13:06

Joia trecută, pe la prânz, am urmărit, live, pe internet, cea mai ciudată festivitate de deschidere a Universității Pitești: în pandemie, fără politicieni, fără invitați. La eveniment, alături de conducerea universității – Rectorul Dumitru CHIRLEȘAN, Președintele Senatului Universitar  - Mihaela DIACONU, prorectorii și decanii facultăților, au fost  așteptați să participe doar reprezentanții studenților anului I. Nu primar, nu prefect, nu președinte de Consiliu Județean. De, a picat fix după alegerile locale, când învingătorii sunt ocupați cu șampania, iar învinșii își ling, retrași, rănile.
Facultățile își încep cursurile în sistem on-line, rectorul Chirleșan exprimându-și speranța ca, cel mai târziu din semestrul următor, studenții să poată fi reuniți cu profesorii în sălile de curs.

 

Pitești. Din 1 octombrie se poate livra agentul termic

Luni, 05 Octombrie 2020 12:58

# Furnizarea acestuia  se va realiza după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv a unor temperaturi sub 10º C
Primăria Municipiului Pitești, prin Termo Calor Confort S.A., anunță că, începând cu data de 1 octombrie 2020, va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică pentru încălzire, în vederea pregătirii rețelei de termoficare pentru sezonul rece.

Un nou antrenor la FC Argeș! Numirea este criticată de suporteri

Luni, 05 Octombrie 2020 11:01

Clubul FC Argeș a anunțat încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă cu antrenorul Ionuț Badea. Începând de luni, 5 octombrie, de pregătirea echipei se ocupă Ionuț Codruț Moșteanu care a făcut parte din staff-ul fostului antrenor și care cunoaște foarte bine lotul de jucători.

Noul antrenor principal al alb-violeților va fi ajutat de secundul Dragoș Radu și antrenorul cu portarii, Viorel Dumitrescu. Moșteanu a fost secundul lui Sorin Cârțu la Pandurii, secund la CFR Cluj (a colaborat aici şi cu Jorge Costa, şi cu Ioan Andone), Poli Iaşi (2013), interimar și apoi principal la FC Vaslui. Ionuț Badea a preluat FC Argeș pe 8 octombrie 2019, reușind promovarea în Liga I după o absență de 11 ani.

 

Pagina 103 din 281

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea