UPDATE! Noi restricții în trei comune din Argeș cu incidenţă de peste 1,5/1.000 a cazurilor de COVID-19

Joi, 01 Octombrie 2020 13:12

 

 

UPDATE: „Astăzi, 1 octombrie, s-a întrunit din nou CJSU. Având in vedere că incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul Sar-Cov 2 in ultimele 14 zile a sărit de 1,5/ 1000 de locuitori, au fost dispuse aceleași măsuri restrictive ca în cazul comunelor Șuici și Brăduleț și pentru comuna Râca”, informează Prefectura Argeș.

Mai multe unități școlare din Pitești au trecut la cursuri online. Au fost diagnosticate cazuri pozitive COVID-19

Joi, 01 Octombrie 2020 12:43

Sunt mai multe cazuri confirmate cu COVID-19, la elevi, personal didactic și auxiliar, în cinci unități de învățământ din Argeș. Au fost luate măsuri urgente într-o grădiniță cu program prelungit, doua licee și doua școli generale. Unitățile școlare au trecut la cursuri on-line.

„Sunt 5 unitati de învățământ din mun. Pitești, unde au fost diagnosticați pozitiv elevi sau personal didactic și auxiliar: o grădiniță cu program prelungit, doua licee și doua școli generale. În toate aceste unitati s-au luat măsuri, în sensul că s-au închis clasele unde au fost identificate și s-a trecut la cursuri on line. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit „Floare de Colț” - suspendare cursuri la doua grupe; Liceul Sportiv și Liceul Economic - supendare cursuri la două clase de-a XII-a; Școlile Marin Preda și Negru Vodă - o clasă a IV a și una a V-a”, informează Instituția Prefectului Argeș. Foto: descriptiv.

 

 

 

O mașină de poliție a luat foc, în urma unui accident petrecut la Câmpulung

Joi, 01 Octombrie 2020 07:32

O mașină de poliție, aflată în patrulare pe raza municipiului Câmpulung, a lovit, la o intersecție, o mașină condusă de o tânără de 18 ani. Din primele informații, tânăra nu a acordat prioritate de trecere autospecialei care circula regulamentar, pe drum cu prioritate.

Camelia Pârvu, Magda Papaianopol și Diana Năstase - cele trei judecătoare ce vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Județean

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:38

Joi, 24 septembrie, ora 13, în Sala de ședințe nr. 3 a Tribunalului Argeș are loc desemnarea, prin tragere la sorți, a celor trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Județean pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Mare agitație,  mulți  curioși să afle cine se va afla de această dată printre preferații zeiței Fortuna. Mai ales că, de vreo câteva alegeri încoace, se regăsesc cam aceleași nume în componența comisiei, iar banii câștigați nu sunt deloc puțini.
La tragerea la sorți au fost înscriși 15 judecători, dintre care câțiva au participat chiar în sală, la extragerea bilețelelor norocoase.

 

Procurorul Mădălina Nicoleta Pătru rămâne șefă a Secţiei judiciară a Parchetului județean

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:36

Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 22 septembrie, cine va fi șefa Secţiei judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. CSM a prelungit delegarea în funcție, până la sfârșitul anului, procurorului  Mădălina Nicoleta Pătru.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de procuror şef Secţie judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a doamnei PĂTRU MĂDĂLINA NICOLETA, procuror la această unitate de parchet, începând cu data de 01.10.2020, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 3 luni”, se arată în hotărârea CSM.

DIRECTORUL CLUBULUI SPORTIV REAL BRADU: ”Cred că va fi un an foarte greu pentru tot sportul românesc, dar sperăm să depășim acest moment cu bine”

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:32

Epidemia de coronavirus a lovit din plin și lumea sportului. Ionuț Nae, directorul ClubuluiSportiv Real Bradu, declară că în momentul de față sunt slabe șansele să înceapă campionatele. ”Totul este incert în momentul acesta. Dacă se vor menține restricțiile actuale la nivelul fotbalului amator, mă refer la liga a 3-a, liga a 4-a și liga a 5-a, sunt slabe speranțe să înceapă campionatele prea curând. Nu putem decât să așteptăm. Sperăm ca situația epidemiologică din țară și din județ să se îmbunătățească și să revenim la normal cât mai curand.

 

Primăria Pitești suspendă a XV-a ediție a Târgului „Toamna Piteșteană”

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:30

În contextul epidemiologic actual, în scopul reducerii infectărilor cu COVID 19, Primăria Municipiului Pitești suspendă a XV-a ediție a Târgului „Toamna Piteșteană”, din acest an. Din analizele efectuate cu instituțiile statului care au atribuții în domeniul sănătății publice a rezultat că, potrivit legislației în vigoare la acest moment, se pot organiza manifestări cu maxim 100 de participanți, din cauza pandemiei COVID - 19. Având în vedere numărul mare de cereri ale producătorilor și ale comercianților, precum și estimarea unei prezențe numeroase a publicului, această obligație legală este imposibil de respectat. Decizia suspendării târgurilor de profil a fost luată la nivelul mai multor orașe din România, în vederea respectării legislației în vigoare și a asigurării protecției sanitare a populației.

 

Au venit tabletele pentru copii, la Inspectoratul Școlar Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:21

# Peste 6500 de tablete vor aduce zâmbetul pe chipurile elevilor din Argeș!

Prin Proiectul Național ”Școala de acasă”, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării, s-a asigurat accesul la învățare pentru elevii mai puțin favorizați, în actualul context pandemic.
Criza sanitară ne-a schimbat tuturor stilul de viață, dar asta nu ne-a împiedicat să ne adaptăm din mers și să gândim în perspectivă. Evident că primii beneficiari ai proiectelor guvernamentale au fost copiii și educația acestora, pentru că o societate responsabilă își asigură viitorul.

 

Povestea inginerului francez de automobile care vrea să devină salvator montan în Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:17

Recent, la Centrul de Pregătire Salvamont din Padina, a avut loc Școala Națională de Salvamont, unde s-a desfășurat o amplă activitate de formare a salvatorilor montani din întreaga țară. La eveniment, din partea Salvamont Argeș, a luat parte și cetățeanul francez Julien Berquez. Julien este de mai mulți ani salvator montan voluntar, integrându-se cu succes în inimioasa echipă a Salvamont Argeș. De profesie inginer de automobile, acesta este și un iubitor al muntelui, pasiune descoperită chiar în România, în urmă cu vreo 12 ani.

Pitești. Începând cu data de 29 septembrie, distribuirea măștilor de protecție se va face la fostul sediu al CAR Pensionari

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:00

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești anunță prelungirea perioadei de distribuire a măștilor de protecție pentru persoanele defavorizate, conform OUG nr. 78/2020.
Începând cu data de 29.09.2020, distribuirea măștilor de protecție se va face la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești (Bd. Republicii  nr. 117B, bloc D5B, parter - fostul sediu al CAR Pensionari), după următorul program:

 

Elevii de 10 ai Argeșului, premiați de ISJ Argeș

Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:22

 

Vinerea trecută, în cadrul I.Ș.J. Argeș, într-o atmosferă emoționantă, elevilor de nota 10 ai județului Argeș le-a fost recunoscută valoarea și munca perseverentă.

”Bună dimineața, oameni frumoși!”- a fost salutul cu care elevii și părinții au fost întâmpinați de către doamna inspector școlar general, Elena Liliana Murguleț.

Fraudă la vot: dosare penale la Câmpulung, Beleți-Negrești, Negrași și Coșești

Duminică, 27 Septembrie 2020 17:24

Update: Numărul dosarelor penale, legate de neregulile de la alegerile locale, au ajuns la șapte , în Argeș. Au mai fost întocmite trei dosare penale, două, la  Curtea de Argeș și Țițești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot și unul pentru amenințare, la Săpata.

Știrea inițială: În ziua votului, în Argeș nu au lipsit incidentele. IPJ Argeș a transmis, duminică, 27 septembrie (ora 15.00) că s-au primit 24 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost întocmite patru dosare penale: două sub aspectul săvârșirii infracțiunii de frauda la vot la Câmpulung și Beleți-Negrești, unul privind dispariția unei ștampile de vot la Coșești, respectiv unul privind săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals la Negrași.

 

Dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, la Bârla

Duminică, 27 Septembrie 2020 10:32

Scandal în cabinetul unui medic de familie din comuna Bârla. Doctorița a făcut plângere la poliție, acuzând că a fost agresată, din cauza unor adeverițe medicale eliberate pentru urna mobilă. Încidentul a avut loc sâmbătă seara. Polițiștii au deschis un dosar penal.
Mai multe persoane au acuzat-o pe doctoriță că eliberează adeverințe pentru urna mobilă unor persoane care nu ar avea nevoie de ele. Unul dintre scandalagii a sunat la 112. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că adeverințele erau justificate. Au amendat persoana care a sunat la 112 și fac cercetări pentru lovire și amenințare. În cauză se fac cercetări și pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Primarul de la Oradea: ”Soluţia pentru schimbare, dezvoltare și progres la Primăria Piteşti este Sorin Apostoliceanu”

Vineri, 25 Septembrie 2020 12:10

Viziunea lui Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești, pentru dezvoltarea municipiului este o echipă de profesioniști care să facă administrație, nu politică.

„Este metoda aplicată la Oradea de Ilie Bolojan, care a reușit să transforme, in 10 ani, un oraș cu o populație asemănătoare cu cea a Piteștiului intr-o atracție turistică pentru cei din afară și într-un motiv de mândrie pentru cei din interior. Mall administrativ, faleza Crișului, Centrul Istoric sunt proiecte realizate printr-o combinație de investiții si viziune pe care o vom aplica începând cu 27 septembrie și la Pitești, pentru că #sepoate!” susține Sorin Apostoliceanu.
 

Mai mulți argeșeni au luat parte la cursurile Școlii Naționale Salvamont

Miercuri, 23 Septembrie 2020 10:34

Între 5 - 20 septembrie, la Centrul Național Salvamont – Padina, a avut loc Școala Națională Salvamont. Acțiunea reprezintă o amplă activitate de formare, pregătire profesională și evaluare a salvamontiștilor din întreaga țară, fiind organizată de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgenta și Inspectoratul General pentru Aviație.

Furau fier cu căruța din Alprom

Marţi, 22 Septembrie 2020 12:19

Polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal pentru furt de fier, după ce o persoană a fost prinsă furând fier din societatea Alprom, din Pitești. În cursul zilei de luni, 21 septembrie, o patrulă de jandarmerie care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Pitești a fost solicitată să intervină la sediul platformei S.C. Alprom. S.A. pe motiv că mai multe persoane sustrag componente metalice dintr-o hală.

Ajunși la fața locului, jandarmii au observat o femeie care se afla lângă un atelaj hipo încărcat cu diverse componente feroase.

 

SEdC Mioveni – informare despre zona de picnic de la Făget

Luni, 21 Septembrie 2020 14:34

Zona de picnic de la Făget precum și locurile de joacă pentru copii au fost redeschise.
Odată cu decizia autorităților de reluare a activităților desfășurate în spațiile publice, sistate după declanșarea pandemiei, accesul în zona de picnic este permis, administratorul zonei asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către cetățeni a măsurilor de limitare în vederea răspândirii virusului Covid-19, potrivid legii.

Campanie de Sterilizare a câinilor și pisicilor, la Mioveni

Luni, 21 Septembrie 2020 14:34

Organizaţia de Protecţie a Animalelor “LĂBUȚE CU NOROC” din România, în colaborare cu Primăria Orașului Mioveni, organizează în perioada 21 – 25 septembrie, o Campanie de Sterilizare a câinilor și pisicilor.

 

Personalul Primăriei Mioveni a fost să doneze sânge

Luni, 21 Septembrie 2020 14:33

Gest frumos, demn de dat exemplu. Gest care nu are legătură cu actual campanile electorală. Câțiva salariați ai Primăriei Mioveni au fost să doneze sânge.
Ion Georgescu, primar Mioveni: ”Ca de fiecare dată, reprezentanții primăriei Mioveni au răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești.
Pentru a se asigura necesarul de sânge solicitat constant de spitalele din țară, cât și din dorința de a salvă o viață, colegii noștri au mers din nou să doneze sânge, asemenea acțiuni fiind organizate constant la nivelul primăriei Mioveni. Din păcate distanțarea fizică si reducerea interacțiunii sociale a condus la scăderea numărului de donatori, în timp ce nevoia de sânge este la fel de mare ca și până la declanșarea pandemiei.”

 

CSM va decide dacă procurorul Mădălina Nicoleta Pătru rămâne șefă a Secţiei judiciară a Parchetului județean

Luni, 21 Septembrie 2020 14:32

Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va decide, marți, 22 septembrie, cine va fi șefa Secţiei judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. CSM urmează să stabilească dacă va prelungi delegarea în funcție, pentru alte 6 luni, procurorului  Mădălina Nicoleta Pătru . În 2016, aceasta a fost numită de CSM în funcţia de procuror şef Secţie judiciară pe o perioadă de trei ani. După expirarea perioadei și până în prezent, Mădălina Nicoleta Pătru a tot primit propunere de prelungire a delegării. Urmează de văzut dacă CSM va decide ca aceasta să rămână pe „poziție”.

 

Pagina 104 din 281

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea