Numărul donatorilor de plasmă din Argeș este în creștere

Luni, 14 Septembrie 2020 23:37

A crescut semnificativ numărul donatorilor de plasmă în județul Argeș. Dacă în luna august erau 30 de persoane care au recurs la acest gest, în prezent numărul acestora a ajuns la 78. „Avem, până vineri (11 septembrie) 57 recoltări prin plasmafereză și 21 prin donarea clasica, din sânge total”, ne-a precizat dr. Monica Chiran, , directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești

Groupe Renault a oferit 50 de tablete cu internet școlilor din Argeș

Luni, 14 Septembrie 2020 23:33

Săptămâna trecută, în Sala de consiliu a I.Ș.J. Argeș, a avut loc o acțiune importantă pentru comunitatea educațională din județ, derulată în cadrul parteneriatului dintre I.Ș.J. Argeș și Groupe Renault România.  Este cunoscut faptul că, Groupe Renault România, susține proiecte de implicare în comunitate care corespund strategiei de responsabilitate socială corporativă, prin inițiativa MOBILIZE sub sloganul  “Ne mobilizăm pentru o lume mai bună”.

 

S-au redeschis creșele din cadrul Centrului de Îngrijire și Educație Timpurie Pitești

Luni, 14 Septembrie 2020 23:29

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești anunță redeschiderea creșelor din cadrul Centrului de Îngrijire și Educație Timpurie Pitești, începând cu data de 14 septembrie (cu excepția Creșei nr. 11 - Negru Vodă, unde se desfășoară ample lucrări de reabilitare a clădirii, cu termen de finalizare 01.10.2020).
Având în vedere prevederile Ordinului nr.1456/25.08.2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unitățile pentru ocrotirea,educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, sunt asigurate toate normele de igienă prevăzute, în special pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2.

Transfăgărășan - 46 de ani de la inaugurare

Luni, 14 Septembrie 2020 23:25

# Ruta alpină este, în continuare, necirculabilă  iarna

În data de 20 septembrie 1974 s-a inaugurat șoseaua care, peste zeci de ani avea să fie supranumită cel mai frumos drum din România, cel puțin. Construcția Transfăgărășanului a durat patru ani, iar la acea vreme a necesitat o muncă titanică. La 46 de ani de la inaugurarea acestuia încă se vorbește despre felul în care s-a amenajat și despre cei care au lucrat acolo.

 

La mulți ani, domnule doctor! Crucian Hotăran, un medic pe care copiii îl iubesc!

Luni, 14 Septembrie 2020 23:23

Argeșean prin adopție, stabilit  aici din anul 1977, Crucian Hotăran este, așa cum am scris și mai sus, un medic adorat de copii. S-a născut la Pâncota, Arad,  la 14 septembrie 1942. Urmează Liceul Gheorghe Lazăr din Bucuresti (1960), Institutul Medico- Farmaceutic, Bucuresti (1966). Studiile sunt aprofundate cu un doctorat în  științe medicale la Bucuresti, în 2001.

CURIERUL ZILEI ÎMPLINEȘTE 26 DE ANI

Luni, 14 Septembrie 2020 23:20

Pe 15 septembrie 1994 a apărut primul număr al cotidianului CURIERUL ZILEI, ziar  subintitulat Cotidian independent al judeţului Argeş. Echipă redacţională (fondatori): Marilena Baraţă , Gheorghe Smeoreanu, Constantin Neguţ, Laurenţiu Ungureanu , modificată ulterior. Suplimente: Curier show, Curier medical. Editură şi tipografie în Piteşti.  Între timp, au apărut peste 7850 de ediții. La mulți ani, la cât mai multe!

 

 

Primăria Pitești - Festivitate de premiere a 66 de cupluri pentru împlinirea a 50, respectiv 60 de ani de căsătorie

Luni, 14 Septembrie 2020 23:17

Într-un cadru restrâns, la Primăria Pitești, 66 de cupluri care celebrează împlinirea a 50 de ani, respectiv a 60 de ani de căsnicie neîntreruptă au primit diplome de fidelitate, buchete de flori și premii în bani, din partea municipalității piteștene. Reprezentanții autorităților locale au împărtășit emoția și bucuria seniorilor premiați (57 de cupluri aniversând 50 de ani de căsătorie și alte 9 cupluri cu 60 de ani de căsnicie împliniți), felicitându-le statornicia și exemplul de urmat! Le dorim sănătate și multe alte aniversări împreună, alături de cei dragi! La mulți ani!

 

Cadrele didactice din Argeș afectate de COVID-19

Luni, 14 Septembrie 2020 13:17

La nivelul județului Argeș sunt mai multe cadre didactice, la începutul acestui nou an școlar, care sunt afectate de situația creată de COVID -19.

"Avem 5 cadre didactice spitalizate. Sunt 6 cadre în carantină și care vor să își desfășoare activitatea în mediul online, mai sunt alte 3 cadre didactice aflate în carantină și care nu vor să își desfășoare activitatea pe online. Acestea trebuie să prezinte concediu medical", a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

 

Noul an școlar a început în toate școlile din Argeș

Duminică, 13 Septembrie 2020 23:43

Anul școlar 2020-2021 a începet în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș. Propunerile primite din partea consiliilor de administrație ale fiecărei unități școlare, privind desfășurarea activității didactice în condiții  de siguranță, au fost înaintate spre avizare I.Ș.J. Argeș și DSP, fiind aprobate integral de comitetul județean pentru de situații de urgență. Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Poliția Siguranță Școlară își începe activitatea

Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 20:56

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română.

 

Dacia a donat școlilor din Mioveni măști și dezinfectanți

Joi, 10 Septembrie 2020 14:04

Uzina de Automobile Dacia, alături de partenerii săi, Divvos Grup SRL și Francesca SA au răspuns cu entuziasm propunerii lansate de administrația locală din Mioveni, venind în sprijinul școlilor din oraș cu materiale sanitare și dezinfectanți.

Grație acestui act deosebit, 50.000 de măști faciale în trei straturi, 1280 de flacoane de dezinfectant de suprafețe și alte 1280 de flacoane de dezinfectant pentru mâini au fost donate în cadrul unui eveniment organizat de primăria Mioveni, la care au participat Ghristophe Dridi director general al Groupe Renault România și al Uzinei de Automobile Dacia, Gabriela Durac general manager ANN REEVES & FRANCESCA S.A., Cristian Pătru director executiv al DIVVOS GRUP, deputatul Simona Bucura Oprescu, vicepreședintele CJ Argeș Ion Mînzînă și alți reprezentanți ai companiilor implicate în acest proiect umanitar și social.

Aproape 65.000 de măști vor fi distribuite în Argeș persoanelor din familiile defavorizate

Joi, 10 Septembrie 2020 10:07

 

În baza OUG nr.78/2020, Guvernul României a alocat prin Direcția de Sănătate Publică Argeș,  3.236.750 de maști de protecție pentru persoanele din familiile defavorizate. Măștile de protecție au sosit ieri, 9 septembrie a.c., la sediul DSP Argeș, urmând ca, astazi si mâine, în baza unui grafic, acestea să fie preluate de autoritățile locale pentru a le distribui persoanelor beneficiare.

În județul Arges, 64.735 de persoane vor beneficia de măști de protecție,  fiecare dintre acestea primind câte 50 de măști.

 

S-a deschis pista de atletism de la Stadionul Nicolae Dobrin

Luni, 07 Septembrie 2020 23:31

# S-au redeschis Ștrandurile Primăriei. Intrarea este gratuită

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești anunță deschiderea pistei de atletism a Complexului Sportiv „Nicolae Dobrin”, începând din data de 04.09.2020.  Pista de alergare va fi deschisă zilnic, între orele 07:00 și 22:00.

Depunerea solicitărilor pentru tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional

Luni, 07 Septembrie 2020 23:26

# Potrivit acestui act normativ, copiii dezavantajați din învățământul de stat beneficiază în anul 2020-2021, de sprijin financiar

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești  demarează acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, în conformitate cu O.U.G. nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.

 

PITEȘTI - GRAFICUL DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE - LUNA SEPTEMBRIE

Luni, 07 Septembrie 2020 23:24

Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în zona de sud a municipiului Pitești, aduce în atenția abonaților casnici graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna septembrie, după cum urmează:

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Joi, 03 Septembrie 2020 14:47

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității angajat al Automobile Dacia le vor putea ridica, începând cu data de 1 septembrie 2020, de la noul birou destinat acestor solicitări, deschis la Poarta 2 de pe Platforma Dacia.

Programul de lucru pentru eliberarea adeverințelor de vechime este cuprins în intervalul orar 09.00 – 12.00, doar în zilele de marți și joi.
Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul acestei luni, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.

 

Ministrul Transporturilor - implicat într-un accident rutier în județul Argeș

Marţi, 01 Septembrie 2020 09:13

Mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată duminică, 30 august, într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganu, din judeţul Argeş, informează ministerul de resort.

"În cursul zilei de ieri, 30 august 2020, pe drumul de întoarcere de la Zalău la Bucureşti, autovehiculul în care se afla ministrul Lucian Bode a fost implicat pe
DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş, într-un eveniment rutier. Menţionăm că ministrul Lucian Bode nu se afla la volanul maşinii, acesta fiind
pasager. În urma acestui eveniment ministrul Lucian Bode nu a necesitat îngrijiri medicale, iar celelalte persoane implicate în evenimentul rutier nu au necesitat internare", precizează reprezentanţii ministerului Transporturilor.

Trimis în judecată pentru înșelăciune. I-a păcălit cu un utilaj de brichetat

Luni, 31 August 2020 22:59

A plătit în avans prețul unui utilaj de brichetat și s-a ales cu... nimic. Administratorul unei firme din comuna Merișani a fost înșelat cu suma de peste 364.000 lei. Înșelăciunea a avut loc în cursul lunii aprilie 2014,  când, în urma unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, SC Anepal Ambalaje SRL, din comuna Merişani,  a demarat procedura de achiziţie a unui utilaj de brichetat. În urma licitației, a fost declarată câștigătoare societatea administrată de Marinică Bozdoro. Deși cumpărătorul a achitat întreaga suma de 346.418,8 lei, conform facturilor emise în baza contractului, vânzătorul nu a mai livrat utilajul contractat.

 

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș: „Mersul pe munte nu e ca în Cișmigiu sau ca în Trivale”

Luni, 31 August 2020 22:57

# „Se pleacă pe Moldoveanu ca la târgul de la Domnești”, mai spune șeful Salvamont Argeș

Mișcarea în natură, mai ales pe munte, este sănătate curată. De aceea tot mai multe persoane aleg să meargă în drumeții! Iar în ultima perioadă numărul celor care au ales peisajele spectaculoase ale munților este din ce în ce mai mare. Dar există și o problemă. Foarte mulți pleacă la drum fără echipament, fără nici cea mai mică pregătire. Astfel, au crescut și numărul intervențiilor salvamontiștilor.

Campanie umanitară la Parohia ”Sf. Ierarh Nicolae” Turculești - Călinești

Luni, 31 August 2020 13:27

Acţiune umanitară, reluată, cu obiectivul de reducere a riscului de abandon şcolar pentru copiii din familii defavorizate. Locația campaniei: parohia Călinești, sat Turculești. Inițiator: preotul Cosmin Bologea.

 

Pagina 106 din 281

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea