Mini-parcul din zona Bd. I.C. Brătianu a fost reamenajat

Luni, 31 August 2020 13:26

Mini-parcul din zona Bd. I.C. Brătianu, blocurile Aa, Ac, A1-5, a fost reamenajat, finalizându-se, astfel, lucrările ce au inclus reabilitarea parcării aferente blocurilor respective. Au fost realizate alei noi, mobilier urban și un sistem de iluminat public cu lămpi LED. S-au montat, de asemenea, aparate fitness și a fost pregătit terenul dedicat spațiului verde.  Acesta va completa, în scurt timp, coloritul viu al părculețului în care, deja, copiii și părinții se bucură de ultimele zile de vară.

Faptă demnă de remarcat! Un grup de localnici din Băbana a renovat, benevol, stația de maxi-taxi

Luni, 31 August 2020 13:17

Așa cum am menționat și în titlu, câțiva localnici, din Băbana, au făcut muncă comunitară. Gratuit și, mai ales, de bună voie, ceea ce merită aplauze! Fapta, rară, a fost propusă de primarul Bebe Ivan, cel care a și menționat cele întâmplate pe pagina sa de socializare.
Bebe Ivan: ”Iată, un grup de cetățeni a răspuns provocării mele de a moderniza stația maxi-taxi de lângă casa lor, mai exact în satul Lupueni!
Mulțumesc: Stan Anton, Georgel Popa, Ady Stan, Ionut & Diana  Popa,  Luminița Nichita, Radu Ion, Stan Gheorghe, Bănescu Alina!”
Le muțumim și noi pentru gestul atât de rar și demn de toată lauda. Un exemplu!

 

Școala ”Gheorghe Gomoiu” - meditații la matematică și română

Luni, 31 August 2020 13:14

Centrul Educațional " Gheorghe Gomoiu" din PITEȘTI vine în sprijinul elevilor din ciclul primar (cls. 0-IV) și gimnazial (cls.V-VIII)oferind un program de meditații la următoarele discipline: MATEMATICĂ  și LIMBA ROMÂNĂ.
Perioada pandemiei pentru mulți copii și părinți nu este una ușoară, ci o adevărată provocare , mai ales în ceea ce privește derularea programului școlar în mediul on-line, motiv pentru care, acum, în prag de începere a noului an școlar, se

Ministerul Educației: 55% dintre părinți doresc revenirea la cursurile față în față, iar 31% optează pentru sistemul hibrid

Luni, 31 August 2020 12:16

 

Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Cercetare în Educație din Cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, și MKOR Consulting – agenție de cercetare de piață - au lansat studiul „Back to School Post-Covid”. Studiul s-a derulat în rândul părinților copiilor din învățământul preuniversitar,în perioada 26 iulie - 3 august 2020, pentru a afla care sunt așteptările și temerile lor referitoare la modul de desfășurare a noului an școlar. A fost realizat pe un eșantion de 1.067 de respondenți, reprezentativ pentru populația părinților care au cel puțin un copil înregistrat în sistemul educațional din România în anul școlar 2020-2021, după ciclul de învățământ al copilului, mediul de rezidență (rural - urban) și distribuție geografică (regiuni de dezvoltare).

 

Peste 30 de argeșeni și-au dedicat o zi de weekend celor care au nevoie de transfuzii

Luni, 31 August 2020 11:25

 

Centrele de transfuzie sanguină din întreaga țară au fost deschise și sâmbătă, după cum v-am informat, pentru donatorii de sânge și plasmă convalescentă COVID-19. Mai mulți oameni inimoși, gata să ajute, au răspuns invitației de a dona sange. Peste 30 de persoane și-au dedicat o zi de weekend celor care au nevoie de transfuzii.

Astfel, în urma acțiunii în județul nostru au răspuns pozitiv 31 de argeșeni. La Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești au donat sânge 23 de persoane, dintre care o persoană a donat plasmă. Vorbim despre o asistentă medicală, donator vindecat de COVID-19.

 

De asemenea, au mai fost 8 donatori de sânge la Laboratorul de Transfuzie Sanguină de la Câmpulung.

La Mulți Ani, Constantin Nicolescu!

Luni, 31 August 2020 09:16

Cel mai puternic pesedist al Argeșului (după opinia multora) împlinește, săptămâna aceasta, 75 de ani!
Data nașterii: 1 septembrie 1945 în comuna Mihăiești, județul Argeș; al șaptelea născut într-o familie cu 11 copii.
Starea civilă: Căsătorit; trei copii
Activitate politică:
• Din 7 ianuarie 1995 – membru a PDSR, primvicepreședinte al Organizației Județene Argeș;
• Din 1996 – Membru al Biroului Executiv Central al PDSR, activând în cadrul Departamentului pentru Industrii al Consiliului Național al PSD;

 

La Mulți Ani, Ion BURNEI!

Luni, 31 August 2020 09:15

# Pitesti, Arges, 4 septembrie 1950
Farmacist, om de afaceri, parlamentar.
Stare civilă: căsătorit, un copil: Burnei Cristina Monica, farmacist
Studii şi specializări
1974: Farmacist - licenţiat al Universităţii "Carol Davilla"din Bucureşti
2003: Licenţiat în ştiinţe politice - Universitatea creştină "Dimitrie Cantemir" Bucureşti
2009: Licenţiat în ştiinţe juridice - Universitatea "Hyperion" Bucureşti

Se caută muncitori pentru realizarea secțiunii de Autostradă Pitești – Curtea de Argeș

Sâmbătă, 29 August 2020 09:13

 

Astaldi, societatea constructoare a tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu, Secțiunea 5: Curtea de Argeș-Pitești, angajează personal. Sunt necesari oameni pentru mai multe activități. „Vă facem cunoscut că societatea noastră, care are în execuție secțiunea 5 de autostradă: Curtea de Argeș – Pitești, km 92+600 – km 122+950, este interesată de angajarea de personal localnic, în vederea executării lucrărilor.

 

Apel de la Centrul de Transfuzii! Argeșenii pot dona sânge și sâmbătă – 29 august

Joi, 27 August 2020 11:22

 

 

Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș face un apel către cetățeni să dea o mână de ajutor, în această perioadă de excepţie generată de contextul epidemiologic actual.

Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești și Laboratorul de Transfuzie de la Câmpulung vor fi deschise pentru donatori și sâmbătă, 29 august a.c., în intervalul orar 8.00-13.00. Directorul instituției dr. Monica Chiran, ne-a declarat că s-a decis, la nivel de țară, prelungirea programului și într-o zi de weekend cu speranța că astfel ar veni să doneze și persoane care în timpul săptămânii lucrează și nu pot lipsi de la serviciu.

 

Ședință importantă la Prefectura Argeș: se decid măsurile pentru începerea noului an școlar

Joi, 27 August 2020 10:27

 

Astăzi, 27 august, are loc o ședință la Instituția Prefectului, cu toți factorii responsabili, pe tema modului în care va începe noul an școlar în județul nostru. Înainte de această întâlnire, Elena Liliana Murguleț, noul inspector general de la ISJ Argeș, va participa și la o videoconferință organizată de Ministerul Educației. În urma acestor discuții, urmează să se aprobe mai multe măsuri pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță în Argeș.

 

„Avem o ședință, cu mai mulți factori de decizie de la deconcentrate. De asemenea, doamna inspector general va face o prezentare cu privire la începerea noului an școlar și o prezentare cu situația de pe fiecare școală. După această ședință de astăzi, vom vedea ce măsuri vom dispune”, a precizat subprefectul Corneliu Cîrstea.

 

Control în Bazarul Gheorghe Lazăr

Luni, 24 August 2020 20:32

Ca urmare a acțiunii polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale și Siguranță Rutieră, din data de 19.08.2020, în Bazarul „Gheorghe Lazăr” din municipiul Pitești, au fost verificați mai mulți agenți economici, ce aveau expuse în exterior, pe domeniul public, diferite produse (greble, ustensile, etc.) ce încurcau traficul pietonal și rutier.

Aproape 100 de autospeciale noi au ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș

Luni, 24 August 2020 20:11

Săptămâna trecută, încă 20 de autospeciale noi au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, contribuind astfel la îmbunătăţirea capacităţii de răspuns, precum și la creșterea gradului de siguranță pentru polițiștii care intervin la evenimente. Aproximativ 100 de autospeciale au ajuns la Poliția Argeș, în această perioadă.

 

Un piteștean încearcă de 14 ani să înscrie boxa apartamentului în cartea funciară

Luni, 24 August 2020 20:08

# Vasile Zarioiu: „M-am adresat  de mai multe ori la OCPI și la ANCPI, dar degeaba. Nu i-a interesat”

Vasile Zarioiu locuiește într-un apartament din Pitești încă din anul 1970. Tot de atunci folosește și boxa aferentă locuinței sale. Totuși, în anul 2006 când a făcut cadastru apartamentului nu i-a fost înscrisă și boxa în cartea funciară, pe motiv că nu are acte de proprietate și pentru aceasta. De atunci , piteșteanul se luptă cu instituțiile statului pentru a i se face dreptate, în contextul în care, în acte boxa a rămas a nimănui, însă în realitate tot el o folosește. Au trecut 14 ani, iar Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș i-a precizat recent, pe 15 iunie 2020, că toate sesizările viitoare pe care le va face către instituție, pe această speță, vor fi clasate.

Elena Liliana Murguleț, noul inspector general de la Învățământ, anunță schimbări

Luni, 24 August 2020 20:06

Noul inspector general școlar, profesorul Liliana-Elena Murguleț este născută, crescută și formată în Argeș. Așa încât, nu se poate spune că este o găselniță a PNL, sau că aceștia nu au fost în stare să nominalizeze pe cineva din județ. Au nominalizat – în cazul de față – pe cineva din județ, cu performanțe câștigate în afara cadrului politic, ceea ce este mult mai bine. După cum a declarat și domnia sa în ziua accederii pe fotoliul abia părăsit de Tudosoiu: ”nu văd altă variantă, alt drum, pentru școala argeșeană decât calea performanței”.

 

A început sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020

Luni, 24 August 2020 20:05

# Peste 1400 de candidaţi s-au înscris la examen în Argeș

Peste 1400 de candidaţi s-au înscris în Argeș la sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat 2020. Pentru cei 1404 de candidați argeșeni au fost stabilite în județ 14 centre.

În judeţul Argeş, la prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).a) - Limba și literatura română, desfășurată pe 24 august, au participat 371 de candidați din 480 înscriși. Totul s-a desfăşurat conform metodologiei, nu au fost incidente, nu au fost elevi eliminaţi, nu au existat candidaţi cu temperatură peste 37,3 ̊C.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar:

Robert Sigartău: ,,Să ne dea o șansă argeșenii și piteștenii! Noi nu venim cu gargară, venim cu modele de bune practici”

Luni, 24 August 2020 19:35

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sigartău, s-a aflat săptămâna trecută la Pitești pentru a susține echipa PNL la Primăria Pitești. Liberalii vin în fața oamenilor cu exemplele de succes ale propriilor administrații și pot dovedi că se poate și la Pitești, și în Argeș, să faci performanță, nu doar politica vorbelor goale, a declarat Sigartău.
Sigartău a venit cu cifre concrete care demonstrează diferența de performanță și viziune între ceea ce s-a făcut la Pitești și în Argeș, și ceea ce au reușit să facă administrațiile liberale. 

 

Consiliul Local Mioveni, sprijin financiar pentru Centrul de Zi "Aripi pentru Îngeri"

Luni, 24 August 2020 19:32

Pentru a veni în sprijinul părinților copiilor cu autism din Mioveni, care beneficiază de terapii specializate în cadrul Centrul de Zi "Aripi pentru Îngeri" din Mioveni, Consiliul Local a acordat sprijin financiar cu scopul de a se suplimenta orele de terapie pe perioada pandemiei. Suportul financiar a fost acordat în baza parteneriatului dintre primăria Mioveni și Asociația "Zâmbește și Dăruiește" către Centrul de Zi "Aripi pentru Îngeri" care oferă terapii de specialitate unui numără de 60 de beneficiari cu autism din oraș.

Dumitru Tudosoiu – ultima zi în fruntea ISJ Argeș

Marţi, 18 August 2020 11:25

 

Schimbare în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Argeș! După 6 ani petrecuți în fruntea instituției lui Dumitru Tudosoiu i-a expirat mandatul.

 

„Astăzi, în ultima zi a mandatului în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Argș, permiteți-mi să vă adresez gândurile mele cele mai bune și frumoase, îndreptate deopotrivă către colegi, elevi, părinți, reprezentanți mass-media și către toți argeșenii, în slujba cărora își desfășoară activitatea această instituție”, a precizat Diumitru Tudosoiu.

 

Vindea țigări de contrabandă în Uzina Dacia Mioveni

Luni, 17 August 2020 21:57

# Foști angajați de la Automobile Dacia, trimiși în judecată pentru furt și contrabandă cu țigări

Doi foști angajați de la SC Automobile Dacia SA au fost trimiși recent în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârşirea infracţiunilor de furt și de contrabandă. Cei doi sunt acuzați că au furat mai multe piese auto. Unul dintre inculpați ar fi vândut chiar țigări de contrabandă în interiorul Uzinei. Faptele pentru care sunt acuzați inculpații s-ar fi petrecut în anul 2018.

Sponsorizare de 100.000 de euro pentru FC Argeș

Luni, 17 August 2020 14:28

 

Cristian Gentea, președintele PSD Pitești și al clubului FC Argeș, are vești bune pentru piteștenii care iubesc echipa care l-a dăruit țării pe inegalabilul Nicolae Dobrin. Gentea a transmis o veste extraordinară, chiar de ziua sa de naștere.

 

“Vă mulțumesc cu recunoștință pentru toate mesajele frumoase transmise astăzi și vă urez ca toate gândurile bune să vi se întoarcă înzecit! Împărtășesc cu dumneavoastră unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care această zi mi le putea aduce! 100.000 euro - bani asumați prin contractul semnat azi dimineață cu reprezentanții companiei Getica 95 și virați deja în conturile F.C. Argeș! Această sumă reprezintă prima sponsorizare majoră a echipei noastre de suflet, atrasă după promovarea în Liga I. Am discutat pe îndelete în ultimele zile cu reprezentanții companiei - cel mai mare furnizor de energie electrică de pe piața concurențială a României și am reușit să îi conving că încrederea acordată echipei noastre va fi răsplătită prin victorii, aplauze și motive de mândrie!

 

Pagina 107 din 281

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea