Prefectul Soare, despre numărul mare de cazuri COVID: „Testăm mai mult decât Bucureștiul”

Marţi, 04 August 2020 13:52

 

În județul Argeș, conform datelor furnizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică Argeș, au fost diagnosticate cu infecția COVID-19 un număr de 3607 persoane. Prefectul Emanuel Soare precizează că în județ se efectuează un număr foarte mare de teste, de aici și numărul ridicat de persoane confirmate.

 

„Suntem într-o perioadă destul de dificilă având în vedere numărul mare de cazuri pe care îl raportăm în fiecare zi. Suntem în topul județelor ca număr de cazuri pe care le raportăm. Sunt multe diferențe între județul nostru și altele, din perspectiva multitudinii vectorilor care transmit acest virus. Facem foarte multe teste. Cele pe care noi le putem contabiliza sunt cele din cele trei laboratoare de testare, care funcționează la capacitate maximă în fiecare zi, iar unori au nevoie de reparații și întreținere. Suntem cu mult peste media județelor la numărul de teste. Am depășit de mult 20.000 de teste efectuate. Raportat la numărul populației, din datele primare pe care le avem, sunt sigur că testăm mai mult decât testează Bucureștiul”, a precizat Emanuel Soare la conferința de presă a Instituției Prefectului Argeș.

Preşedintele Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică: „Personalul este epuizat. Este obosit fizic, psihic, moral!”

Luni, 27 Iulie 2020 21:13

Membrii Federației Sanitas din România au protestat, săptămâna trecută, în fața Guvernului față de modul în care sunt tratate toate categoriile profesionale din domeniile aflate de mai bine de patru luni în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

 

Universitatea Pitești a cumpărat table de… 90.000 lei

Luni, 27 Iulie 2020 21:08

Universitatea din Pitești nu se joacă. La începutul lunii iulie a cumpărat table de scris de 90.000 lei, sumă fără TVA. Mai mici, mai mari. Cele mari au dimensiunea de 3 metri lungime și 3,45 metri înălțime. Tot ceea ce urmează este ce și studenți să se ridice la aceleași valori…

Peste 200 de testări la cerere pentru COVID-19, într-o săptămână, la Spitalul Județean

Luni, 27 Iulie 2020 21:07

În perioada 16 – 23 iulie, la Spitalul Județean de Urgență Pitești s-au efectuat, la cerere,  202 testări pentru COVID-19. Dintre persoanele testate, 45 au ieșit pozitive, conform informațiilor furnizate de Cristina Cazacu – purtătorul de cuvânt al unității sanitare. Vorbim despre persoane care au solicitat contracost respectivul test din diferite motive, fie pentru că au dorit să plece în călătorii  în afara țării sau au vrut să afle  dacă sunt bolnave.

 

Argeșenii vor primi câte 2000 de lei ca să-și instaleze garduri electrice împotriva urșilor

Luni, 27 Iulie 2020 20:49

Locuitorii din zonele în care urșii le produc pagube în gospodării vor primi bani de la ministerul Mediului pentru a instala garduri electrice în jurul proprietăților. Banii fac parte dintr-un program lansat de minister în dezbatere publică și care are ca obiectiv împiedicarea incidentelor tot mai dese provocate de urși. Programul este adresat populației din 26 de județe, inclusiv Argeș.

PSD Argeș: „10 cauze majore care arată cum a eșuat guvernarea PNL în gestionarea pandemiei”

Luni, 27 Iulie 2020 20:42

PSD a precizat 10 cauze majore care arată cum a eșuat guvernarea PNL în gestionarea pandemiei și cum au făcut liberalii din România ”ciuma COVID a Europei:
1. Restricții ilegale și neconstituționale
2. Refuzul testării massive
3. Măști care nu protejează, vândute la suprapreț

 

Ultimele lucrări în cadrul reamenajării scuarului de pe Calea București s-au încheiat

Luni, 27 Iulie 2020 20:33

Ultimele lucrări în cadrul reamenajării scuarului de pe Calea București s-au încheiat, rondul din sensul giratoriu fiind transformat într-un nou colț de verdeață în zona de trafic intens. Pe lângă realizarea sistemului de irigare subteran, aici au fost plantați patru arbori ornamentali - trei exemplare din specia Aceri Palmatum Dissectum și un Cedru Deodara Pendula - și 24 de ierburi decorative Pennisetum Alopecuriodes. A fost așternut un strat de scoarță decorativă și s-au plantat peste 2000 de răsaduri de flori, precum și 350 mp de gazon.

Până pe 13 august, la Pitești, tratamente prin stropiri contra dăunătorilor

Luni, 27 Iulie 2020 20:31

Conform recomandărilor primite din partea Unității  Fitosanitare  Argeş, Primăria Municipiului Piteşti, prin S.C SALPITFLOR GREEN SA, anunţă:
În perioada 21.07 – 13.08.2020 se vor executa  tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor. Aceste tratamente se efectuează la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale și în zonele verzi de pe raza Municipiului Piteşti.

 

Calea Craiovei și-a regăsit culorile de vară, prin finalizarea lucrărilor de reamenajare a scuarului

Luni, 27 Iulie 2020 20:29

Calea Craiovei și-a regăsit culorile de vară, prin finalizarea lucrărilor de reamenajare a scuarului. Acestea au constat în plantarea a 850 de trandafiri Floribunda roz și roșii, 2495 de plante sezoniere, dar și a unui număr de 39 de arbori ornamentali Catalpa Bignonioides Nana, soi perfect pentru decor stradal, având o coroană globulară, ușor de modelat și foarte atrăgătoare în perioada de înflorire. De asemenea, a fost implementat un sistem modern pentru irigarea uniformă a spațiilor verzi. Astfel, au fost montate 450 aspersoare inteligente cu funcție de irigare (selectivă), prevăzute cu senzori de ploaie, pe bază de programator cu baterie, nefiind necesară alimentarea la rețeaua de curent electric.

Disconfort olfactiv în cartierul Prundu

Luni, 27 Iulie 2020 20:27

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă publică că în perioada 23.07. - 14.08.2020, în zona riverană Staţiei de Epurare Piteşti, situată în cartierul Prundu, există posibilitatea apariţiei unui disconfort rezultat de apariţia mirosurilor caracteristice nămolului deshidratat rezultat din staţia de epurare.
În perioada menţionată se va desfăşura activitatea de încărcare a nămolului deshidratat în vederea eliminării. „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulţumim pentru înţelegere!”, a transmis conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

 

Eftimex pierde încă un teren, prin hotărârea Tribunalului Comercial Argeș

Luni, 20 Iulie 2020 13:25

Eftimex Grup, odată una dintre cele mai cunoscute societăți din Argeș din domeniul proiectării de drumuri, poduri, alimentare cu apă, canalizare, servicii de arhitectură, construcții civile și industriale, servicii de montaj tâmplărie aluminiu și instalații termice, a intrat în insolvență, în anul 2012. Insolvența a fost cerută după ce administratorii companiei au decis că asta este singura soluție de salvare a firmei. Situația nu s-a redresat, Eftimex intrând în faliment, de gestiunea afacerior ocupându-se, în prezent, Casa de Insolvență GMC, din Craiova.

Teste COVID, la cerere, la Spitalul Mioveni

Luni, 20 Iulie 2020 13:19

# Un test costă 250 de lei. Analizele se fac cu programare

Laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Orășenesc Mioveni efectuează, contra cost, testări în vederea determinării infecției cu virusul SARS - CoV-2 pentru persoanele care doresc testare în scopul deplasării în străinătate, și pentru cele care solicită testarea la cerere.
Având în vedere numărul extrem de mare de solicitări în acest sens, conducerea spitalului face următoare precizări:

 

Prefectul județului Argeș, despre cazurile de coronavirus de la Dacia: „Nu este vorba despre un focar!”

Luni, 20 Iulie 2020 13:18

Mai mulți angajați ai uzinei Dacia au fost infectați cu noul coronavirus.  Reprezentanții companiei  i-au prezentat prefectului județului Argeș situația epidemiologică de la nivelul fabricilor, precum și măsurile care s-au luat. Situația este monitorizată atent de către DSP Argeș.

Casă construită în numai trei luni, la Bradu, pentru ajutorarea unei femei

Luni, 20 Iulie 2020 13:02

Gest plin de omenie, la Bradu. Primarul Dan Stroe şi Consilul Local au alocat fonduri din bugetul local pentru a construi o casă nouă pentru o femeie care şi-a vazut toată munca de-o viaţă mistuită de flăcări.  Joia trecută, primarul Dan Stroe, a adus și un televizor, iar preoţii din comună au strâns bani și au cumpărat mobilier pentru noua casă. Construcţia a fost finalizată în trei luni, iar bucuria femeii, cu o pensie de numai 700 de lei, nu cunoaşte margini.

 

Bârla - au fost distribuite cele 427 de pachete alimentare

Luni, 20 Iulie 2020 13:00

Săptămâna trecută, Primăria Bârla a distribuit cele 427 pachete alimentare primite în cadrul proiectului "ACORDAREA DE PACHETE CU AJUTOARE ALIMENTARE IN CADRUL POAD 2018-2021" având finanțarea de la Guvernul României și Uniunea Europeană. Beneficiarii au fost familiile și persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, persoanele dependente care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

 

S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 20 de autobuze ecologice

Luni, 20 Iulie 2020 11:17

# Vor fi montate și 40 de puncte de încărcare lentă și 4 puncte de încărcare rapidă

În data de 16 iulie a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Îmbunătățirea transportului public urban de călători în municipiul Pitești”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

 

Angajări la Spitalul Mioveni. Se caută nouă medici

Vineri, 17 Iulie 2020 18:56

 

 

 

Spitalul Mioveni angajează cinci medici cu specialitatea boli infecțioase și patru medici cu specialitatea ATI. În baza prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii nr.905/26.05.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată , în contextul instituirii stă rii de alertă pe teritoriul României, conform art.ll din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Spitalul Orășenesc Mioveni demarează procedura de angajare pe perioadă determinată , fără concurs, pe perioada Stării de Alertă , personal contractual sau prestări servicii pana la data de 31.12.2020:

Topul liceelor din Argeș în funcție de media ultimului admis

Luni, 13 Iulie 2020 14:30

# Două specializări ale Colegiului Național  „Ion C. Brătianu” - în top 50 la nivel național
Elevii argeșeni au aflat la ce licee au intrat. Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu a avut loc vineri, 10 iulie.  La admiterea în liceu,  în Top 50 specializări la nivel de țară, se află și Colegiului Național  „Ion C. Brătianu” Pitești.  Acesta se află pe locul 27 cu specializarea „Matematică-informatică, ultima medie de intrare fiind 9,70. Dar și pe locul 32 cu specializarea „Științe ale naturii”, ultima medie de intrare fiind de 9,68.

 

Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea de toamnă

Luni, 13 Iulie 2020 14:28

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada  24 august – 5 septembrie, anunță Ministerul Educației. Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de BAC a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.
Potrivit ordinului, înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 - 24 iulie.

Primarul de la Mioveni - scrisoare deschisă către FRF

Luni, 13 Iulie 2020 14:26

„Nu s-au disputat decât două meciuri din acest play-off de Liga a II-a şi deja au început să apară întrebări, care nu au legătură cu fenomenul sportiv, trecut şi el prin momente foarte grele, în contextul pandemiei de coronavirus. Sunt nevoit să adresez această scrisoare deschisă oficialilor FRF, dar totodată mă adresez şi conducătorilor cluburilor angrenate în această luptă sportivă pentru promovarea în Liga I.

 

Pagina 109 din 281

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea