Nicio suspiciune de pestă porcină, în Argeș, la porcii domestici

Luni, 18 Mai 2020 14:03

În Argeș nu mai există niciun focar de pestă porcină la porcii domestici, în schimb mai sunt 16 focare la porcii mistreți din fondurile de vânătoare. Conform directorului DSVSA Arges, Dumitru Sorin Sorescu (foto), în județ nu mai există nici măcar un caz de suspiciune de pestă porcină.

Primăria Municipiului Pitești a desfășurat, în intervalul 13 - 15 mai, ample acțiuni de dezinfecție

Luni, 18 Mai 2020 13:44

În contextul trecerii la starea de alertă, după data de 15 mai 2020, care presupune o mai mare mobilitate a cetățenilor, atât în localitate, cât și în afara ei, Primăria Municipiului Pitești a desfășurat, în intervalul 13 – 15 mai, ample acțiuni de dezinfecție a orașului, menite să prevină răspândirea epidemiei de COVID-19.

 

S-a redeschis Grădina Zoologică

Luni, 18 Mai 2020 13:40

# Zoo Pitești oferă publicului posibilitatea de a cunoaște și admira peste 1790 de animale, păsări și pești

Grădina Zoologică Pitești s-a redeschis, începând de sâmbătă, 16 mai 2020, urmând să funcționeze conform programului de vară – de marți până duminică inclusiv, între orele 10:00-19:30 (ultimul bilet de intrare se eliberează la ora 18:00).

S-au redeschis parcurile din Pitești

Luni, 18 Mai 2020 13:39

Primăria Municipiului Pitești anunță, în contextul ridicării restricțiilor impuse de starea de urgență, redeschiderea parcurilor din oraș, atât a celor mari, precum parcul Ștrand și parcul Lunca Argeșului, cât și a celor din centru și din cartiere.
Începând de sâmbătă, 16.05.2020, a fost permis accesul publicului în interiorul parcurilor, atât pentru relaxare și plimbări, cât și pentru activități sportive.

 

Sistemele instalate pentru lupta împotriva COVID 19 se păstrează

Luni, 18 Mai 2020 13:37

# Dozatoarele pentru dezinfectant vor rămâne la dispoziția asociațiilor de proprietari
Printre măsurile aplicate de către Primăria Municipiului Pitești, prevăzute de ordonanțele militare emise în timpul stării de urgență pe teritoriul României, s-a numărat și montarea dozatoarelor cu dezinfectant la intrarea în scările de bloc din municipiu, urmată de realimentarea periodică a acestora cu substanță dezinfectantă, asigurată tot de către municipalitate.

Hai la Muzeul Golești!

Luni, 18 Mai 2020 11:49

Muzeul Golești și-a redeschis porțile pentru vizitatori, începând cu data de 15 mai 2020. Programul de vizitare este între orele 09.00-17.00.
Redeschiderea muzeului s-a făcut  în următoarele condiții: # Nu se redeschid expozuțiile din spațiile închise # Nu se organizează ateliere de creație # Nu sunt redeschise activitățile de agrement- tiroliană-echitație # Nu se redeschide terasa.
Pentru vizitare este deschis tot muzeul în aer liber. Vă rugăm să păstrați măsurile de distanțare socială și vă dorim să vă bucurați de vizită și de aerul curat de la Muzeul Golești.

 

Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv COVID-19 susțin probele de Evaluare Națională conform unei proceduri speciale

Luni, 18 Mai 2020 11:33

Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv COVID-19 vor susține probele de Evaluare Națională 2020 “conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educației și Cercetării”. Decizia apare într-un ordin publicat pe 15 mai, în Monitorul Oficial. De asemenea, documentul conține și  calendarul final al Evaluării Naționale 2020. Singurele modificări față de calendarul inițial sunt la afișarea rezultatelor, care va fi făcută până la ora 14:00, iar în calendarul vechi era ora 12:00 limita, și la depunerea contestațiilor în 2 zile.

Bacalaureat 2020: probele orale au fost anulate

Luni, 18 Mai 2020 11:25

Guvernul a modificat legislaţia din Educaţie, astfel că probele orale de la examenul de Bacalaureat nu vor mai fi susținute.
Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de Bacalaureat 2020 se echivalează sau se recunosc conform metodologiei elaborate prin ordin al ministrului Educaţiei.

 

Noi măsuri preventive împotriva răspândirii Covid-19, aplicate de SC Apă Canal 2000 SA Piteşti

Luni, 18 Mai 2020 11:22

În contextul pandemiei cu noul coronavirus şi instituirii stării de alertă, începând cu data de 18 mai 2020 societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va aplica o serie de măsuri preventive împotriva răspândirii Covid-19 în ceea ce priveşte relaţia cu utilizatorii, după cum urmează.
Reluarea activităţii cu publicul, cu respectarea următoarelor prevederi:

Instanțele și parchetele se redeschid pe 15 mai

Luni, 11 Mai 2020 22:07

Parchetele și instanțele din Argeș își vor relua activitatea din 15 mai, după ieșirea din stare de urgență. Ministerul Justiției (MJ) a făcut o serie de reguli cu caracter general, care se impun a fi respectate în continuare, acestea putând fi centrate într-o serie de recomandări.

 

150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete destinate elevilor din mediile defavorizate

Luni, 11 Mai 2020 22:03

Guvernul României a adoptat o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţia de dispozitive electronice conectate la internet (tablete), destinate elevilor din mediile defavorizate. Criteriile de repartizare vor fi stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

La Parohia Turculești - 300 de teste rapide pentru depistarea virusului COVID 19

Luni, 11 Mai 2020 21:59

# Acțiunea filantropică poartă numele ”ÎMPREUNĂ PENTRU A FI BINE”
Parohia Turculești este, din nou, în primul rând. Atât în sufletele oamenilor cât și prin acțiunile neostenite ale preotului Cosmin Bologea care, în fiecare zi, are programate acțiuni filantropice, ia pulsul comunității sale și se implică în ajutorarea celor ce reclamă diferite lipsuri sau neputințe.

 

Teste rapide de detectare Covid 19 dăruite Spitalului de Pneumoftiziologie din Valea Iașului

Luni, 11 Mai 2020 21:59

Donație la Spitalul de  Pneumoftiziologie din Valea Iașului. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, coordonat de părintele consilier Andrei Diaconescu, a dăruit 100 de teste rapide de detectare Covid 19, Spitalului de Pneumoftiziologie din Valea Iașului.

Aproape 300 de tablete pentru școala on-line achiziționate de Primăria Ștefănești

Luni, 11 Mai 2020 21:57

272 de tablete vor ajunge la copiii cu posibilități materiale modeste, din Ștefănești ca să poată urma cursurile online, în aceste zile.
În urma ședinței de săptămâna trecută, consilierii locali, reuniți în sesiune extraordinară, au votat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ioana Jenica Dumitru prin care confirmă participarea la proiectul inițiat de către Inspectoratul Școlar Județean Argeș de a ajuta familiile copiilor ce nu le pot asigura suportul tehnic pentru participarea la cursurile online.

 

Vești bune! Se deschid parcurile în Pitești

Luni, 11 Mai 2020 21:55

Din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, Primăria Pitești a decis să deschidă parcurile în municipiu. Bineînțeles vor fi luate toate măsuri suplimentare de siguranță, iar reprezentanții Poliției Locale vor supraveghea cu atenție ca acestea să fie respectate.
„În această săptămână vor fi gata toate parcurile și vor primi pe toată lumea. A fost o prioritate pentru noi ca parcurile să fie ok după această perioadă de stat în casă. Vor fi deschise toate parcurile, în condițiile legii”, a precizat primarul Cornel Ionică.
A.V.

Măsuri noi la UPIT! Doar studenții străini și cei care lucrează sunt lăsați în căminul universității

Luni, 11 Mai 2020 21:40

Odată cu pandemia de coronavirus, toate universitățile din țară au luat măsuri de siguranță, iar cursurile au trecut pe online. Nici accesul în căminele studențești nu a mai fost posibil în unele cazuri. La Universitatea din Pitești accesul în cămin este posibil doar pentru studenții străini, care au contract de închiriere pentru un loc de cazare, dar și pentru studenții  care sunt angajați, în baza unor contracte de muncă, la firme din Pitești sau împrejurimi. În acest moment, în căminele de la UPIT mai sunt  aproximativ 100 de studenți.

 

Moment important pentru Autostrada Sibiu-Pitești! S-a semnat contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești

Luni, 11 Mai 2020 15:28

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni, 11 mai, la Pitești, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Contractul de de 1.71 miliarde lei (fără T.V.A.) a fost câștigat de constructorul italian Astaldi, după aproape trei ani de când a fost lansată oficial licitația. Contractul are ca termen 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție.

TESTĂRI RAPIDE COVID-19, ÎN COMUNA CORBI !

Luni, 11 Mai 2020 13:45

Începând cu ziua de sâmbătă, 9 mai, Primăria comunei Corbi, în parteneriat cu medicul de familie Dincă Bogdan Marius și alți medici voluntari, au început testarea rapidă și gratuită a locuitorilor comunei dar și a celor care plătesc impozite la bugetul local. Activitatea s-a desfășurat în satul Jgheaburi pe terenul de fotbal sau la Căminul cultural Corbi.

 

Avocatul Poporului solicită ca incapacitatea temporară de muncă să fie plătită cu 100%

Luni, 11 Mai 2020 13:44

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Sănătății să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, și, în consecință, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%.

Mersul la biserică din 15 mai: acces limitat și nu se sărută icoane

Luni, 11 Mai 2020 13:42

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut mai multe recomandări privind activitatea în lăcașurile de cult, care ar putea să se redeschidă de la 15 mai, după ridicarea stării de urgență. Enoriașilor li se recomandă să evite atingerea icoanelor, iar, în cazul în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință, se va evita oferirea/primirea împărtășaniei.

 

Pagina 114 din 281

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea