Recomandări ale polițiștilor pentru perioada Sărbătorilor Pascale

Luni, 13 Aprilie 2020 13:06

În contextul situației epidemiologice din România și pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus în perioada sfintelor sărbători de Paște, polițiștii argeșeni recomandă:
- Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Deși a părăsit scena politică, a rămas pe scena omeniei! Olimpia Doru, donație pentru Direcția Copilului

Luni, 13 Aprilie 2020 13:03

# Și e-MAG a donat, aceleiași instituții, 13.500 măști
Pe lângă lupta care se dă în întreaga lume cu coronavirusul, se duce și lupta pentru a procura materialele de protecție, care ori lipsesc ori sunt insuficiente.
De aceea, noi ne bucurăm de fiecare dată când primim o mână de ajutor iar, fiecare ajutor oferit, ne dă motive să sperăm că TOTUL VA FI BINE. Nu putem duce singuri această bătălie!

 

Mioveni - aparate pentru dezinfecția mâinilor pe 550 de scări de bloc

Luni, 13 Aprilie 2020 12:58

# Măsuri suplimentare de siguranță și prevenție la Spitalul Mioveni!

Primăria Orașului Mioveni, prin prestatorul de servicii SC Servicii Edilitare pentru Comunitate continuă acțiunea de montare de dispensere în scările blocurilor de locuințe din oraș, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 4/2020, articolul 6, privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Parohia Turculești (Călinești) – în prima linie a luptei pentru normalitate

Luni, 06 Aprilie 2020 22:15

Ca de fiecare dată când vremurile au cerut-o, Parohia Turculești (com. Călinești) a răspuns cu un hotărât ”prezent!”. Preotul satului, Cosmin Bologea, a organizat o strângere de donații pentru a-i sprijini pe semenii aflați în dificultate.

 

Să-i ajutăm pe cei care ajută! Fabrica de Jucării a lui Moș Crăciun s-a transformat în fabrică de viziere

Luni, 06 Aprilie 2020 22:13

În plină situație de urgență generată de pandemia COVID-19, Fabrica de Jucării a lui Moș Crăciun a devenit atelier de producție a vizierelor de protecție atât de necesare medicilor, asistenților medicali și echipajelor SMURD care iau contact cu pacienții suspecți de coronovirus. Acest lucru este posibil datorită câtorva voluntari inimoși care se strâng la Fabrica de Jucării din comuna Bradu, unde muncesc de dimineață până seara pentru a crea, bucată cu bucată, aceste măști transparente de protecție, care par desprinse din filmele SF.

Pe toate scările de bloc din Ștefănești au fost montate aparate pentru dezinfectare

Luni, 06 Aprilie 2020 22:06

Săptămâna trecută au fost montate, la blocurile din Ștefănești, la fiecare scară, așa cum prevede legea, aparate pentru dezinfectarea mâinilor.
Ioana Jencia Dumitru, primar: ”Primăria Ștefănesti a montat,  în toate scările de bloc, 90 de dozatoare cu dezinfectant pentru a da posibilitatea fiecărui cetățean să fie în siguranță când se întoarce în sânul familiei! Totodată vom face și dezinfectarea fiecărei scări de bloc. O muncă titanică pe care vă rugăm să o respectați nevandalizând ulterior bunurile!”

 

Sediul Avocatului Poporului Pitești, transformat în laborator de analize medicale moleculare

Luni, 06 Aprilie 2020 14:23

# Aici va fi montat și aparatul Real Time PCR pentru testarea infecțiilor cu COVID-19!

Sediul Biroului Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului, situat pe strada Garoafelor din municipiu, va fi transformat în laborator de analize medicale moleculare. Tot aici va fi montat și aparatul Real Time PCR pentru testarea infecțiilor cu COVID-19. „Aducem la cunoștință cetățenilor din județul Argeș că, începând de azi, Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului nu mai dispune de un spațiu public de lucru. Situația va fi reglementată cu sprijinul autorităților județene care au competența legală să sprijine instituția Avocatul Poporului în acest sens.

Primăria Municipiului Pitești - măsuri pentru ajutorarea persoaneler vârstnice fără susținători

Luni, 06 Aprilie 2020 14:03

Primăria Municipiului Pitești identifică toate persoanele vârstnice la care face referire Ordonanţa militară nr. 2/ 21.03.2020 privind măsurile de răspândire a COVID-19. Potrivit acestei Ordonanțe, autorităţile publice locale au obligaţia să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, şi să asigure sprijin acestora, în vederea reducerii expunerii lor în afara locuinţelor.

 

A fost actualizată lista spitalelor din Argeș care vor primi cazuri de COVID-19

Luni, 06 Aprilie 2020 13:50

O nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Argeș a avut loc vineri, 3 aprilie. Astfel, au fost luate mai multe decizii importante pentru organizarea sistemului sanitar din Argeș, în lupta cu virusul COVID-19. 
S-a hotărât ca numărul unităților spitalicești din Argeș care vor primi pacienții suspectați sau confirmați cu coronavirus să crească progresiv, în funcție de necesități. În ultima hotărâre a CJSU au fost stabilite următoarele unități sanitare care vor primi cazurile de COVID-19:

59 de ani de la primul zbor în Cosmos

Luni, 06 Aprilie 2020 13:48

La 12 aprilie 1961, în urmă cu 59 de ani, a fost plasată pe orbită în jurul Pământului prima navă spațială Vostok, având la bordul său un om. Pilotul cosmonaut al navei a fost aviatorul-militar Iuri Alekseevici Gagarin. De la bordul navei a avut loc, în direct, o transmisie televizată. Misiunea primului cosmonaut din istorie a fost să demonstreze că omul poate supraviețui în spațiu.

 

Campanie umanitară la Mioveni

Luni, 06 Aprilie 2020 13:44

Campania umanitară demarată de primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni alături de Asociația de Voluntariat „Tineri pentru Mioveni”, a adus un strop de încredere și o rază de speranță persoanelor vulnerabile, bătrâni, persoane defavorizate și familii izolate la domiciliu, fără sprijin din Mioveni, aflați în evidența Direcției de Asistență Socială a primăriei.

TUNEL DEZINFECTANT, donat la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

Luni, 06 Aprilie 2020 13:43

Donație importantă pentru personalul medical al Unității de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Județean din Pitești! Fundația GAUDIUM a oferit, vineri, materiale de protecție necesare, în această perioadă. Astfel, pe lângă măști FFP2 (300 de bucăți), viziere (40 de bucati), ochelari de protecție (25 de perechi), gel dezinfectant (10 bucăți), mănuși nitril L (1500 de bucăți), mănuși nitril M (1500 de bucăți), mănuși nitril S (400 de bucăți), Unitatea de Primiri Urgente a fost dotată cu un tunel dezinfectant. Valoarea totala a donației este de 33649 RON. MULTUMIM PENTRU IMPLICARE!

 

Depozitul cu materiale de protecție de la Spitalul Județean a fost închis timp de 7 zile pentru inventar

Luni, 06 Aprilie 2020 13:42

Pe 27 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au avut loc percheziţii, fiind vizată o angajată a unităţii. Una dintre magazionerele spitalului a fost reținută pentru că fura materiale de protecție, atât de necesare personalului medical, în această perioadă, pentru a le vinde. Femeia, în vârstă de 59 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore, după care a fost pusă în libertate, sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Actorul Florin Călinescu s-a izolat la gospodăria din Argeș

Luni, 06 Aprilie 2020 13:31

# „Am 83 de găini, 5 porci, 42 de bibilici, 9 gâşte”, spune acesta

Florin Călinescu s-a născut la Timișoara, dar este legat afectiv de comuna argeșeană Băbana, unde s-au născut părinții săi. După ce și-a închis restaurantul de la Bucureşti, din cauza pandemiei de coronavirus, îndrăgitul actor s-a retras la moșia din Băbana, unde deţine o mică fermă.

 

Continuă acțiunile de dezinfecție în orașul Mioveni

Luni, 06 Aprilie 2020 13:23

Weekendul trecut, la nivelul orașului Mioveni, au loc acțiuni de dezinfecție a scărilor de bloc, aleilor de acces precum și a trotuarelor din jurul blocurilor. Operațiunile de dezinfecție sunt executate de reprezentanții SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, etapizat, la intervale orare diferite, pentru a putea fi coordonate și realizate eficient.

Graficul de colectare a deșeurilor reciclabile, în aprilie, în Pitești

Luni, 06 Aprilie 2020 12:31

Salubritate 2000 S.A. operator al serviciului de salubrizare, înzona de sud a municipiuluiPitești, aduce in atenția abonaților casnici graficul de colectare al deșeurilor reciclabile pentru luna aprilie, după cum urmează:

 

S.C. Salubritate 2000 S.A. - dezinfecție la platformele de gunoi

Luni, 06 Aprilie 2020 12:29

Echipe ale S.C. Salubritate 2000 S.A. efectuează spălarea și dezinfectarea cu clor a tuturor spațiilor destinate depozitării deșeurilor din zona de sud a municipiului Pitești. În data de 30.03.2020 s-a acționat pe străzile: I.C. Brătianu, B-dul. Republicii, Ana Ipătescu, Maternității, Mihai Eminescu, Constantin Brâncoveanu, Sf. Vineri, Viilor, iar marți, 31.03.2020, a continuat pe străzile: Popa Sapcă, Băilor, Florăriei, Gheorghe Lazăr, Bazar. Acțiunea va fi reluată spre sfârșitul acestei săptămâni, imediat ce condițiile meteo vor permite.

Precizări importante ale Poliției Argeș

Luni, 06 Aprilie 2020 12:28

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș atrage atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă. Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu 3 aprilie a.c., limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, sunt următoarele:  2000 – 20.000 lei pentru persoane fizice și 10.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice.

 

Proiectul „Te ajutăm să înveți! Stai acasă”. Programul lecțiilor

Luni, 06 Aprilie 2020 12:17

Având în vedere suspendarea activităţii unităţilor de învăţământ din România, în urma crizei declanşate de pandemie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a iniţiat numeroase demersuri pentru a veni în sprijinul continuării pregătirii tuturor elevilor. Astfel, în colaborare cu postul local de televiziune Curier TV, GRATUIT, se desfăşoară proiectul TE AJUTĂM SĂ ÎNVEȚI! STAI ACASĂ!, pentru elevii argeşeni din clasele terminale. În fiecare săptămână, prin intermediul postului TV mai sus menţionat, în zilele de miercuri şi vineri, în intervalul orar 18.00-20.00, elevilor din clasele a VIII-a, respectiv a XII-a/a XIII-a le sunt prezentate, de către profesori argeşeni, lecţii din cadrul disciplinelor specifice de examen: limba şi literatura română şi matematică.

Ajutoare din China pentru Spitalul din Mioveni

Luni, 30 Martie 2020 22:34

O cantitate importantă de materiale medicale și echipament de protecție a ajuns la Mioveni din China. „O importantă cantitate de materiale medicale și echipament de protecție vital pentru personalul Spitalului Mioveni a pornit pe calea aerului spre România. Măști de protecție N95, manuși chirurgicale, combinezoane și alte materiale ne-au fost donate de prietenii noștri din cadrul Spitalului TCM Jinhua, unitate medicala cu care am semnat anul trecut un acord de cooperare. Mulțumim pentru acest gest de umanitate și solidaritate tuturor prietenilor nostri din Jinhua, diplomaților din cadrul Ambasadei R.P. Chineze la București și altor oameni de bine, români și chinezi care au contribuit și coordonat această acțiune”, a precizat Ion Georgescu, primarul de la Mioveni.

 

Pagina 117 din 281

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea