Aproape 2000 de vizitatori la Cetatea Poenari în 2019

Luni, 23 Martie 2020 23:30

Numărul turiștilor care au vizitat Cetatea Poenari, în anul 2019, a fost de doar 1.940 de persoane. Și asta din cauză că obiectivul a fost închis o bună perioadă de timp, în urma măsurilor luate pentru protejarea turiștilor de eventualele incidente produse de urșii care apar în zonă.

Numărul donatorilor de sânge, în scădere din cauza crizei coronavirus

Luni, 23 Martie 2020 23:25

# Apelul medicilor argeșeni: “Rugăm oamenii sănătoși să se prezinte la Centrul de Transfuzii”

Criza creată de infectarea cu coronavirus a afectat și centrele de transfuzii, numărul de donatori scăzând foarte mult în ultimele săptămâni. Îndemnul autorităților către populație, de a sta în casă, a afectat indirect și stocurile de sânge. Medicii fac un apel către oameni ca să se deplaseze la centrele de transfuzii.

 

Asociația Medicilor de Familie Argeș - apel disperat

Luni, 23 Martie 2020 21:49

Comitetul Director al Asociației Medicilor de Familie Argeș a făcut un apel disperat către autoritățile publice și întreprinzătorii privați din județ pentru a sprijini cadrele medicale cu materiale de protecție în lupta contra COVID-19. Medicii de familie solicită urgent măști chirurgicale sau speciale, mănuși de cauciuc, vizier, ochelari de protecție, combinezoane, halate de protecție și dezinfectanți.

Echipă din Argeș, prezentă la Institutul ”Matei Balș” din București

Luni, 23 Martie 2020 21:47

O echipă din Argeș a fost prezentă, săptămâna trecută, la Institutul “Matei Balș” din București pentru a vedea modul în care se lucrează în laboratorul de testare pentru coronavirus. După această vizită de lucru, la Consiliului Județean Argeș a avut loc o discuție tehnică la care au participat reprezentanți din conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș și Spitalului Județean de Urgență Pitești, precum și specialiști din domeniul medicinei de laborator.

 

Mii de metri cubi de lemne, de vânzare, la o obște din Argeș

Luni, 23 Martie 2020 21:45

# Obștea dorește să împădurească și câteva hectare, în această primăvară

OBŞTEA MOŞNENILOR BRĂTIENI, cu sediul în comuna Brăduleţ, judeţul Argeş scoate la vânzare prin licitaţie publică cu strigare cantitatea de 5.459 m.c. masă lemnoasă pe picior, la pachet (grupaj) de partizi astfel:

Apă pentru viitor - Viziune şi creativitate de Ziua Mondială a Apei

Luni, 23 Martie 2020 21:44

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este un eveniment care aduce în centrul atenţiei diferite aspecte legate de apă, de preocupările şi provocările în gestionarea resurselor de apă. În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă, în 2020 tema fiind „Apa şi schimbările climatice“.
Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a continuat activităţile dedicate Zilei Mondiale a Apei şi în acest an, organizând două acţiuni în cadrul Programului Educaţional Piky, şi anume concursul de machete „Apă pentru viitor“ şi Zilele Porţilor Deschise.

 

COMUNICAT DE PRESĂ. NU ARUNCAȚI MĂNUȘILE ÎN SACII PENTRU RECICLABILE!

Luni, 23 Martie 2020 21:42

Având în vedere măsurile urgente, cu caracter exceptional, luate de România în vederea combaterii răspândirii virusului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin Decretul nr. 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României,
Rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități.

Va începe amenajarea parcării de la Spitalul Orășenesc Mioveni

Luni, 23 Martie 2020 21:41

Pe data de 19 martie a fost atribuită lucrarea de „amenajare parcare Spital Orășenesc Mioveni”. Parcarea va fi realizată de societatea  Concret Construct Valcris SRL. Lucrarea va costa administrația locală aproximativ 440.000 lei. Conform proiectului, parcarea va avea un număr de peste 100 de locuri de parcare. Se va executa o parcare cu suprafața mixtă formată din beton alternat cu pavele traforate, prevăzută cu rigole carosabile pentru colectarea apelor pluviale, cu suprafață cuprinsă între 4250-4350 mp.
A.V.

 

În atenția cetățenilor din Mioveni!

Luni, 23 Martie 2020 21:40

Doar persoanele care doresc și au intenția să se aprovizioneze cu diverse cumpărături din Piața Agroalimentară Dacia vor avea acces în incintă! De asemenea, vă rugăm insistent să nu mai atingeți produsele expuse dacă nu aveți intenia să le cumpărați!

Dosar penal pentru patru argeșeni pentru că nu au respectat condițiile de carantină sau izolare la domiciliu

Luni, 23 Martie 2020 21:33

În perioada 13-20 martie, la nivelul județului Argeș au fost aplicate mai multe sancțiuni persoanelor care nu au respectat condițiile de carantină sau izolare la domiciliu. Au fost deschise și două dosare penale, cu 4 persoane implicate, informează Prefectura Argeș. De asemenea, au existat și 9 sanctiuni contravenționale, în valoare totală de 24.000 de lei (Cetățeni, Câmpulung, Merișani, Pitești, Topoloveni). Instituția Prefectului îndeamnă populația la calm, rațiune, evitarea aglomerărilor și respectarea cu strictețe a recomandărilor autorităților privind prevenirea răspândirii Covid 19.

 

Adrian Miuțescu - scrisoare deschisă din izolare

Luni, 23 Martie 2020 21:32

Fiind în izolare la domiciliu până la sfârșitul lunii martie, Adrian Miuțescu – președintele PNL Argeș s-a apucat de redactat scrisori deschise. Reamintim că Miuțescu a intrat la izolare după ce a participat la ședința Biroului Permanent Național al PNL alături de senatorul Virgil Chițac, care a fost declarat pozitiv  cu COVID- 19, în urma testelor.

Unde să ne rugăm?

Luni, 23 Martie 2020 14:38

Se știe Învățătura Ortodoxă! Ne rugăm acasă, pe drum, în orice loc al Pământului, și ne rugăm fiind cu gândurile în Cerul Cerurilor, chiar mai mult și cu mult curaj dinamic, ne rugăm la picioarele lui Dumnezeu, în fața Lui!
Dar, ne rugăm și în Biserica Slavei Sale, lăcașul de cult, sfințit, unde se adeverește biblic că este Templul lui Dumnezeu.

 

La Bâlea Lac este cel mai mare strat de zapadă din țară, de 192 centimetri

Luni, 23 Martie 2020 11:39

Cel mai mare strat de zăpadă din ţară măsurat la o staţie meteo este de 192 de centimetri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, potrivit salvamontiștilor argeșeni. Stratul proaspăt de zăpadă măsoară în această zonă 32 de centimetri.

Uzina Dacia opreşte producţia din cauza coronavirus

Miercuri, 18 Martie 2020 12:31

 

 

Uzina Dacia își va întrerupe producția, iar 14.000 de muncitori vor intra în șomaj temporar. Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, va opri începând de mâine, 19 martie, producţia la uzina de la Mioveni, ca măsură preventivă în condiţiile epidemiei de coronavirus.

 

Este nevoie de sânge! Donatorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești

Miercuri, 18 Martie 2020 11:43

 

 

Persoanele sănătoase, care nu au simptome de răceală sau alte boli, care nu au intrat în contact cu persoane la risc de infecție cu COVID 19 și nu au călătorit în străinătate în ultimele trei săptămâni, pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Pitești și în Laboratorul de Transfuzie Sangvină Câmpulung. Argeșenii care doresc să se alăture semenilor în această perioadă sunt așteptați la Centrul de Transfuzii. Criza de sânge este acută, mai ales acum când oamenii încearcă să fie mai responsabili. De fapt, în ultimele zile chiar se observă o scădere a numărului donatorilor de sânge în Argeș.

Coronavirusul suspendă organizarea Simfoniei Lalelelor

Marţi, 17 Martie 2020 14:25

Primăria Municipiului Pitești a decis, în contextul epidemiei de coronavirus, suspendarea celei de-a 43-a ediții a Simfoniei Lalelelor, care era programată pentru perioada 24-26 aprilie. Această decizie a fost luată având în vedere evoluția răspândirii virusului și, mai ales, din cauza avertismentelor primite din partea specialiștilor privitoare la posibilitatea ca luna aprilie să reprezinte cea mai sensibilă perioadă în criza epidemiei COVID 19.
 

Președintele PNL Argeș a provocat panică la Prefectură

Luni, 16 Martie 2020 23:08

# Adrian Miuțescu și Simona Brătulescu - izolați la domiciliu

Vinerea trecută, pe 13 martie, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a aflat chiar din biroul prefectului de Argeș, Emanuel Soare, că trebuie să intre la izolare, după ce Virgil Chițac, un senator al PNL, cu care a intrat în contact, a fost declarat pozitiv  cu COVID- 19, în urma testelor.

Pitești. Autobuzele sunt dezinfectate în fiecare zi cu un concentrat de suprafață, cu spectru larg de aplicare

Luni, 16 Martie 2020 22:28

Pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus (COVID-19), S.C. Publitrans 2000 S.A. revine către călători cu recomandarea de a utiliza, în timpul fiecărei călătorii, dispenserele ce conţin substanţe dezinfectante. Acestea sunt destinate, strict, pentru dezinfectarea mâinilor, acţiune importantă în prevenirea infecţiei.
Societatea continuă acţiunile de igienizare şi dezinfectare a autobuzelor care circulă pe liniile de transport public.

 

În atenția Poliției Locale Pitești! Mașină abandonată pe Bulevardul Eroilor

Luni, 16 Martie 2020 22:27

La începutul acestui an, Poliția Locală Pitești a demarat o acțiune amplă pentru depistarea și ridicarea mașinilor abandonate din oraș. Oamenii legii au identificat peste 400 de astfel de mașini, iar, în urma somațiilor, 255 de autoturisme abandonate au fost ridicate de către proprietari.

Soții Andreea și Mihai Dragnea, campioni naționali la dans latino

Luni, 09 Martie 2020 22:47

Piteștenii Andreea și Mihai Dragnea au participat, între 29 februarie – 1 martie, la cea de-a XXIX-a ediţie a Campionatului Naţional de Dans Sportiv pe Secţiuni, organizat la Sala Polivalentă Piatra Neamt. Perechea compusă din soţii Andreea şi Mihai Dragnea, de la clubul „Destiny Dance” din Piteşti, a devenit, din nou,  campioni ai României, rezultat obținut și anul trecut.

 

Pagina 119 din 281

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea