Lemne tăiate și apel la 112 în comuna Corbi. Virgil Baciu: ”Sunt, încă, primarul corbenilor… Voi veghea în continuare!”

Luni, 09 Martie 2020 22:36

Poliția și Garda Forestieră au venit, în grabă, la Corbi, în satul Poienărei, miercuri, la orele prânzului! Primarul Baciu și un grup de cetățeni au sesizat faptul că arborii tăiați din pădurea Obștei Poienărei sunt târâți, pe un drum public, întreținut de Primărie, drum care a fost făcut praf. Drumul duce atât spre pădure, dar, mai grav, spre rezervorul de apă care alimentează întregul sat.

Votați pentru proiectul ”Street Art Mioveni”!

Luni, 09 Martie 2020 13:59

Primăria orașului Mioveni a aplicat și a reușit să câștige proiectul ”Street Art” în cadrul programului ”Europa pentru Cetățeni”, componenta 2 ”Angajament Democratic și Participare Civică”, măsura ”Rețele de orașe”.

 

Au fost interzise vizitele la pacienții spitalelor din Argeș

Luni, 09 Martie 2020 12:38

De teama răspândirii coronavirusului, spitalele din țară au interzis vizitele aparţinătorilor persoanelor internate în spital. Această măsură a fost luată și în cadrul unităților spitalicești din Argeș. Vizitele aparținătorilor persoanelor internate în spitale sunt interzise din 8 martie până pe 31 martie, însă se pot prelungi și după această dată, în funcție de evoluția infecțiilor cu coronavirus. Familiile pot aduce diverse bunuri pentru cei internaţi, însă nu vor avea posibilitatea de a pătrunde în secţiile unităţilor medicale.

Un post vacant de judecător de la Tribunalul Specializat Argeş ar putea fi redistribuit la Tribunalul Argeş

Luni, 02 Martie 2020 14:54

Curtea de Apel Piteşti a solicitat redistribuirea unui post vacant de judecător, de la Tribunalul Specializat Argeş la Tribunalul Argeş. Cererea a fost analizată în ședința Secției pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Punctul de pe ordinea de zi a ședinței a fost amânat.

 

Judecătorului Marius Andreescu i-a fost retrasă calitatea de formator al INM

Luni, 02 Martie 2020 14:52

Judecătorul piteștean Marius Andreescu, în vârstă de 63 de ani, a rămas fără calitatea de formator al Institutului Naţional al Magistraturii. Decizia a fost luată în ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 20 februarie, cu unanimitate de voturi.

Dragobetele, serbat la Liceul ”Ion Mihalache” Topoloveni

Luni, 02 Martie 2020 14:43

Românii sărbătoresc, pe 24 februarie, Dragobetele. Celebrarea Dragobetelui se bucură de o simbolistică aparte, extrem de bogată și interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul, începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești, deoarece începe Postul Sfânt al Paștelui.

 

Elevii cursurilor Centrului Cultural Mioveni au realizat picturi, mărțișoare și felicitări

Luni, 02 Martie 2020 14:40

În prag de primăvară, elevii cursurilor Centrului Cultural Mioveni, şi-au etalat talentul şi îndemânarea prin realizarea de picturi, mărţişoare și felicitări
Expoziţia de picturi, mărţişoare și felicitări este organizată de către elevii cursurilor de Abilități Practice și de Pictură, coordonate de către prof. Carmina Iordachi și prof. Lucia Galan, din dorinţa

Fetele de la ”Gimnastic Star” din Bradu vor participa la concursul ”International Dance Open”

Luni, 02 Martie 2020 14:39

Fetele de la Gymnastic Star Bradu, antrenate de Daniel Ionescu, vor participa în perioada 3 – 5 aprilie la ”International Dance Open” - organizat de World Artistic Dance Federation si Rok Art, cu 33 de numere.

 

Procurorul Călin Nistor, delegat la conducerea Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul DNA

Luni, 02 Martie 2020 14:06

Fostul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, a preluat, de luni, 2 martie, conducerea Secţiei de combatare a corupţiei din cadrul DNA. Delegarea acestuia a fost făcută, pe 26 februarie, în şedinţa Secţiei pentru procurori din CSM.

A fost reluată activitatea de judecată la Curtea de Apel Pitești

Luni, 02 Martie 2020 14:02

După mai bine de o lună de protest față de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu, magistrații de la Curtea de Apel Pitești au reluat activitatea de judecată începând de luni, 2 martie.

 

Rectorul Dumitru Chirleșan, despre noul cămin de la UPIT: „Trebuie să fim reținuți în a ne bucura”

Luni, 24 Februarie 2020 22:31

Universitatea din Pitești a rămas în ultimele patru universități din țară, deși initial au fost 35 interesate, care primesc  finanțare de la Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui cămin studențesc.  Proiectul urmează să se realizeze în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în spatele Rectoratului. Recent, la procedura de licitație pentru proiectare, asistență tehnică și

D`ale Poliției Române! Piteștean amendat pentru că a traversat ilegal, deși nu există treceri de pietoni pe mai mulți kilometri

Luni, 24 Februarie 2020 22:09

# De fapt, bărbatul a fost pedepsit că și-a permis să fotografieze radarul poliției

Așa cum am scris în unul din numerele trecute, întâmplare neplăcută pentru un șofer din Pitești. Acesta a fost surprins de un aparat radar, pe șoseaua ce leagă orașul Costești de DN Pitești-Craiova, și amendat pentru viteză. Cum, însă, omul nu văzuse nici o mașină în zonă, s-a întors la ”locul faptei”, ca să se convingă că există, în arealul menționat de polițiști, un radar.

 

A început Târgul Mărțișorului

Luni, 24 Februarie 2020 21:54

Primăria Municipiului Piteşti va organiza, în perioada 24 februarie – 8 martie, ”Târgul Mărţişorului” care va avea loc, și anul acesta, tot în Piața ”Vasile Milea”. Un număr de peste 230 de comecianți au primit aprobarea  de a expune și vinde produse specifice acestei perioade. Participanții la târg vor expune exclusiv pe mese, panouri, și vor comercializa numai mărțișoare și flori. Locurile în cadrul târgului su fost acordate în urma tragerii la sorți.

Apă Canal 2000 SA invită elevii argeșeni la... imaginaţie

Luni, 17 Februarie 2020 14:38

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti invită elevii argeşeni să îşi testeze imaginaţia şi creativitatea, să îşi demonstreze spiritul de echipă şi grija faţă de apă şi de mediul înconjurător prin participarea la concursul de machete „Apă pentru viitor“, organizat de societate în perioada 10 februarie - 20 martie 2020.
Concursul de machete este organizat pentru a marca Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la data de 22 martie, având ca temă în acest an „Apa şi schimbările climatice“.

 

Poliția Argeș, la ceas de bilanț. Bunuri de peste 48 milioane de lei, indisponibilizate de polițiștii argeșeni în 2019

Luni, 17 Februarie 2020 14:32

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a prezentat bilanțul activității pe anul 2019. Astfel, pe parcursul anului trecut, polițiștii argeșeni au desfășurat peste 350 de acțiuni de amploare și peste 3.300 de controale, în urma acestora au fost descoperite aproape 2.700 de infracțiuni.
În total, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeş au descoperit în flagrant aproape 1.500 de infracţiuni, circa 62% dintre acestea fiind constatate de către structurile de ordine publică.

Vântul de săptămâna trecută a doborât mulți copaci și în Pitești

Luni, 10 Februarie 2020 14:25

Joi, 6 februarie,  S.C. Salpitflor Green S.A, prin cele două echipe de intervenție, a rezolvat sesizările primite din partea cetățenilor, cu privire la mai mulți copaci care prezentau risc pentru cetățeni sau care au fost doborâți din cauza vântului puternic.
Zonele unde s-a intervenit cu o platformă autoridicătoare, o automacara, o drujbă telescopică și alte două drujbe au fost următoarele:   

 

Ședințele de lucru ale Adunării Eparhiale au început să se umple de ”foști”

Luni, 10 Februarie 2020 14:16

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat, marțea trecută, lucrările Adunării Eparhiale. Schimbările politice recente, dar și anumite fricțiuni interne de partid, sau cauze chiar mai ordinare de atât, au dus la o explozie de ”foști” în forul de conducere amintit. ”Foști” care vor dispărea, probabil, după încheierea acestui mandate, în Parlamentul de la Curtea de Argeș.

Ambasadorul Statului Kuweit în România, în vizită la Centrul Cultural Pitești

Luni, 10 Februarie 2020 13:37

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Kuweit în România, Excelența Sa, Talal Mansour Alhajeri va fi prezent la Pitești, marți, 11 februarie, unde va participa la un eveniment care se va derula la Centrul Cultural Pitești.  Începând de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, Excelența Sa va susține prelegerea cu tema „Fereastră către Kuweit”.

 

Expoziție comemorativă la Primăria Topoloveni. Ion Mihalache - 57 de ani de la trecerea în neființă a marelui om politic

Luni, 10 Februarie 2020 13:20

Săptămâna trecută, în sala de ședințe a Primăriei Topoloveni a fost organizată o expoziție comemorativă pentru marele om politic Ion Mihalache, unul din cei care au influențat, decisiv, creșterea și devenirea localității. Expoziția a fost vizitată de sute de elevi ai școlilor din zonă, de iubitori de istorie.
Ion Mihalache s-a născut la  3 martie 1882, în Topoloveni.

16 februarie 1968 - 16 februarie 2020: 52 de ani de declararea municipiului Pitești

Luni, 10 Februarie 2020 13:16

În anul 1968, la data de 16 februarie, ca urmare a reorganizării administrativ-teritoriale a țării, oraşul Piteşti devine municipiu, incluzând şi comunele: Bascov, Bradu, Colibaşi (în prezent cartier al Oraşului Mioveni), Mărăcineni şi Ştefăneşti (devenit ulterior oraş).

 

Pagina 120 din 281

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea