Primarul Ion Georgescu, despre nașterea primei nepoate:„Este cea mai mare bucurie a mea!”

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:19

# Ion Georgescu: „Voi merge cu ea în parc, la grădiniță, o învăț și administrație locală”
Bucurie mare, săptămâna trecută,  în familia primarului Mioveniului, Ion Georgescu. Fata cea mare a edilului, Ana Maria, a adus pe lume o fetiţă, Teodora Maria, micuţa fiind primul nepot al primarului.  

Mica Unire, orchestrată de PNL

Luni, 27 Ianuarie 2020 13:03

PNL Pitești a sărbătorit, joia trecută, 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Nu a sărbătorit, spre jumătatea lunii ianuarie, 30 de ani de la reînființarea propriului partid, însă, iată, s-au regăsit pentru evenimentul prezentat mai sus. Acesta a fost organizat de către Florentina Ionescu și Alin Dumitru, la Galeriile Ilfoveanu.

 

Cristina Neagu vine la Pitești, în Cupa României. Dacia Mioveni a picat cu CSM București

Luni, 27 Ianuarie 2020 13:01

Săptămâna trecută, a avut loc tragerea la sorți a optimilor Cupei României Fan Courier la handbal feminin. CS Dacia Mioveni 2012 a picat cu CSM București, câștigătoarea Ligii Campionilor în 2016 și medaliată cu bronz în aceeași competiție în 2017 și 2018.  Partida se va disputa în Sala Sporturilor din Pitești, pe 17 februarie 2020.

S-a jucat Hora Unirii în Centrul Civic al Mioveniului

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:59

Cei 161 de ani împliniți de la Mica Unire au fost sărbătoriți la Mioveni, în Centrul Civic, printr-o suită de activități organizate de Centrul Cultural. Pe ritmuri muzicale reprezentanți ai administrației locale și județene, parlamentari, șefi de instituții, elevi precum și simpli cetățeni, care au dorit să fie prezenți la acest eveniment, s-au prins în tradiționala Horă a Unirii. Activitatea va fi urmată de un moment artistic tematic, susținut de Ansamblul Folcloric” Dorulețul”.

 

Nouă copii au fost părăsiți în 2019 în unitățile sanitare din Argeș

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:36

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a făcut publică o statistică privind numărul copiilor părăsiți în unitățile sanitare din raza administrativ – teritorială a județului Argeș.

Centru de diagnostic şi tratament al hepatitei la Spitalul Județean Argeș

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:20

# Proiectul este coordonat de prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel
În județul Argeș urmează să fie înființat un centru de diagnostic și tratament al hepatitei, în cadrul unui parteneriat încheiat între Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balş” și Spitalul Județean de Urgență Pitești. Proiectul va fi coordonat de managerul institutului, renumitul medic specialist în boli infecţioase, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel. Argeșenii vor putea fi testați gratuit în vederea diagnosticării hepatitelor cu etiologie virală B, C şi D.

 

Protestul judecătorilor de la Tribunalul Argeș continuă până la sfârșitul lunii ianuarie

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:15

Săptămâna trecută, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș a dispus continuarea  unei forme de protest până la data de 31 ianuarie 2020. În acest sens, în cadrul instanței nu se vor mai înregistra şi repartiza în sistemul informatic acţiunile de sesizare a instanţei, precum şi dosarele înaintate în căile de atac, cu excepţia acţiunilor şi cauzelor cu caracter urgent. Redăm în cele ce urmează comunicat de presă emis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Argeș.

Ministrul Educației - scrisoare deschisă către primarii argeșeni

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:13

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a lansat o scrisoare deschisă adresată tuturor primarilor, după mediatizata vizită neanunțată în școlile din două sate ialomițene conduse de primari PSD.

 

Directorul DSVSA Argeș iese la pensie

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:10

Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, iese la pensie! Prima zi de pensie va fi pe 27 ianuarie. Cel mai probabil, Daniel Lupu va fi înlocuit în funcţie de Sorin Sorescu, actualul director adjunct al instituţiei. Cert este că acum PNL are cale liberă să-şi numească propriul om la conducerea direcţiei, una dintre cele mai importante din județ.
A.V.

Mii de copii s-au bucurat de intrarea gratuită de la patinoarul din Bradu

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:50

# Acesta a fost deschis, de Sărbători, pentru oricine
Primarul Dan Stroe le-a oferit,  locuitorilor,  un cadou generos în pragul Sărbătorilor de Iarnă - acces gratuit la patinoarul amenajat la Baza Sportivă Bradu. Pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, patinoarul a fost inaugurat în prezența primarului dar și a viceprimarului Gheorghe Negoi. Încă din prima oră,  zeci de copii din localitate au îndrăznit să se aventureze pe gheață.

 

Handbalistele din Mioveni, calificare în optimile Cupei României

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:46

Echipa  de handbal  a CS Mioveni 2012 s-a calificat în Optimile Cupei României la Handbal Feminin, după ce a învins în această după-amiază pe CSM Tg. Mureș cu scorul de 33 - 27(16-12). După acest meci de Cupă, care a fost primul oficial din 2020, handbalistele din Mioveni au disputat la sfârșitul săptămânii şi primul meci oficial din campionat, tot pe propriul teren, în compania formaţiei Naţional Rm. Vâlcea, ocupanta locul 4 în clasament.

”Te învățăm să fii în siguranță!” - un proiect pentru viitorul copiilor din centrele DGASPC Argeș

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:32

Copiii din Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung și cei din Casa de Tip Familial Câmpulung au participat joi, 17 ianuarie, la o activitate susținută de reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș. Întâlnirea face parte din proiectul ”Te învățăm să fii în siguranță!”, ce are o tematică amplă și de interes: consecințele comportamentului antisocial, violența, consumul și traficul de substanțe interzise, criminalitatea informatică, traficul de persoane.

 

Saloanele de înfrumuseţare din Mioveni, în proces de reautorizare

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:31

Până pe data de 14 februarie 2020, toate saloanele de înfrumuseţare sau unităţile care desfăşoară activităţi de coafură și frizerie de pe raza orașului Mioveni trebuie să se reautorizeze, conform noului ordin emis de Ministerul Sănătății. În mod contrar, după aceasta data le va fi suspendată activitatea!

Amenzi și somații pentru mașinile abandonate în Pitești

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:44

Polițiștii locali acționează zilnic pentru depistarea autoturismelor suspectate a fi abandonate pe raza municipiului Pitești. În urma numeroaselor acțiuni din teren, au fost identificate peste 400 de astfel de mașini, iar, în urma somațiilor, 255 de autoturisme abandonate au fost ridicate de către proprietari.

 

Controale mixte în autobuzele Publitrans

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:43

Începând cu data de 20 decembrie 2019, reprezentanţii S.C. Publitrans 2000 S.A., în colaborare cu Poliţia Locală Piteşti, au efectuat acţiuni comune de verificare a titlurilor de călătorie şi sancţionare a călătorilor fără bilet. Totodată, acţiunea a avut ca rezultat descurajarea grupurilor infracţionale care acţionează în mijloacele de transport în comun şi săvârşesc fapte antisociale. Aceste acţiuni vor continua şi pe viitor, având ca scop asigurarea unui serviciu de transport civilizat, creşterea numărului de călători şi descurajarea utilizării serviciului de transport de către grupuri cu un comportament necivilizat.

În urmă cu 363 de ani, la Pitești se făcea ”cel mai bun din toate vinurile produse în Ţara Românească”

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:41

# Acum, magazinul online de la Institutul Ștefănești vinde... nimic!

Informaţii interesante despre Piteştiul de acum câteva secole  s-au consemnat  în lucrările a numeroși călători străini, care au trecut, sau au poposit, pentru un timp, în acest oraş.

 

Iernile de altădată... Acum 113 ani, temperaturi de -27 grade Celsius, la Pitești

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:40

# 102 centimetri - cel mai mare strat de zăpadă măsurat în municipiu
Am trecut de jumătatea iernii și până acum în Pitești nu au fost văzuți decât câțiva fulgi de nea. În Argeș, în acest an, singurele locuri unde iarna s-a instalat cu adevărat sunt înălţimile munţilor.

Promovabilitatea la proba teoretică a examenului auto, în scădere în Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:46

# Emil Angheloiu, șef Serviciu Permise de Conducere: „Actul de educare de către școlile de șoferi nu este dus la bun sfârșit”

În anul 2019, promovabilitatea la proba teoretică la examenul de obținere a permisului de conducere la nivelul județului Argeș este în continuă scădere. Nu același lucru putem spune și de procentul de promovare privind proba practică, care este în creștere față de 2018.

 

Săptămâna aceasta, la Tribunalul Argeș, se reia Dosarul ”Cheresteaua”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:23

Pe 14 ianuarie, la Tribunalul Argeș, se judecă un nou termen din  din dosarul cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Dosar plecat, pe calea instanței încă din 2016. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale.

Acțiune de colectare a brazilor de Crăciun, la Pitești

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:20

S.C. Salubritate 2000 S.A. organizează în perioada următoare o acțiune de colectare a brazilor de Crăciun care sunt aruncați de către piteșteni după trecerea sărbătorilor de iarnă. Firma de salubritate va desfășura o acțiune destinată exclusiv colectării și transportului brazilor spre reciclare. Prin urmare, cetățenii care locuiesc la blocuri, dar și la case, sunt rugați să depoziteze brazii uscați lângă eurocontainerele existente la platformele destinate colectării deșeurilor. Brazii vor fi ridicați până la data de 23.01.2020 și vor transportați la punctul de lucru al operatorului de salubrizare în vederea reciclării.

 

 

Pagina 122 din 281

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea