Cătălin Gherzan, președinte ALDE Pitești: „A crescut numărul copiilor care practică rugby”

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:24

Clubul FC Argeș a hotărât să nu mai bugeteze echipa de rugby, din cauza lipsei de copii interesați de acest sport.  Cătălin Gherzan - președintele ALDE Pitești - și consilierii locali ai acestei organizații au atras atenția de mai multe ori asupra situației clubului de rugby. Aceștia susțin că în acest moment numărul elevilor care practică acest sport s-a dublat.

S-a făcut totul public. Cererile de supraveghere tehnică solicitate de DNA Pitești, în perioada 2014-2018

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:19

În luna octombrie a fost publicat pe site-ul Inspecției Judiciare raportul privind „Respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizând magistraţi sau în legătură cu acestea”. În acest raport, care se întinde pe 254 de pagini, se face referire și la măsurile de supraveghere tehnică, din perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, cerute de DNA și aprobate de către instanțele judecătorești.

 

Încep pregătirile pentru Târgul de Crăciun de la Mioveni!

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:03

Ghirlande multicolore, steluţe argintii, fulgi de nea, figurine 3D – sunt ornamentele care pot fi văzute deja montate pe unele artere ale oraşului Mioveni, în parcuri și spații publice, cu o lună înainte de sărbătorile de sfârşit de an. Primăria şi Serviciul de Iluminat Public din cadrul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni lucrează de la jumătatea lunii octombrie la împodobirea oraşului, operațiune care necesită multe ore de muncă și răbdare.

Spectacol pentru copii cu intrare gratuită, la Mioveni

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:02

Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni, invită prichindeii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani, joi, 7 noiembrie, la spectacolul pentru copii ”Ridichea Uriașă”, susținut de Teatrul ”Arlechino” Brașov. Spectacolul va avea loc la Centrul Cultural Mioveni, începând cu ora 10.00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio și Forme Noi, Ediția a XXIII-a, organizat de Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești.

 

Karatiștii din Mioveni, prezenți la Campionatul European de Karate Shotokan WSF

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:01

În perioada 1-3 noiembrie 2019, la Skopje Macedonia s-a desfășurat cea de-a 11- ediție a Campionatului European de Karate Shotokan WSF. Din lotul României au făcut parte și patru sportivi ai CS Dacia Mioveni 2012. Este vorba de Ionescu Radu - Senior, Catrinescu Laurențiu - junior, Georgescu Cătălin - junior și Dumitra David - cadet. Aceștia cu concurat la probele de kumite și kumite echipe. La această competiție au participat un număr de aproximativ 800 de sportivi din 20 de țări.

Dosarul lui Nicola Inquieto de prelungire a predării temporare a ajuns la Instanța Supremă

Luni, 28 Octombrie 2019 20:57

Afaceristul Nicola Inquieto nu mai vrea să rămână în închisoarea din Italia. Deși Curtea de Apel Piteşti tocmai a prelungit, din nou, perioada sa de predare temporară până la data de 20 ianuarie 2020, avocatul italianului Inquieto a depus contestație exact în ziua pronunțării hotărârii. Urmează ca apelul să fie judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

O magistrată de la Judecătoria Pitești, cercetată disciplinar

Luni, 28 Octombrie 2019 20:56

Judecătoarea Elena Luminița Bărbulescu, din cadrul Judecătoriei Pitești, este cercetată de Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Obiectul cauzei în constituie nerespectarea a două litere ale articolului 99, care este prevăzut de Legea nr 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată. Abaterea acesteia constă în „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”, așa cum se arată în Lege.

Nicolae Dobrin, comemorat de fotbaliștii de la FC Argeș

Luni, 28 Octombrie 2019 20:50

Sâmbătă, 26 octombrie, fotbalul argeșean a comemorat 12 ani de la dispariția lui Nicolae Dobrin, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. ”Prințul din Trivale”, așa cum era alintat de suporteri, a decedat pe 26 octombrie 2007 în urma unui cancer la plămâni. Magicianul din Trivale va rămâne pentru totdeauna în inimile suporterilor alb-violeți care îi aduc un omagiu în fiecare an la această dată.

 

Baroul Argeș a sărbătorit Ziua Europeană a Avocatului

Luni, 28 Octombrie 2019 20:48

Ziua Europeană a Avocatului  este marcată, anual, la data de 25 octombrie. Cu această ocazie, Baroul Argeș, prin decanul Luminița Ioana, a organizat un eveniment la care au participat reprezentanții instanțelor din județul Argeș (I.P.J, Parchet, Judecatoria Câmpulung, Pitești și Tribunalul Arges). Printre problemele discutate și de impact pentru posibilitatea asigurării unei apărări efective au fost cele legate de lipsa posibilităţii pentru avocat de a lua legătura cu procurorul de caz, programul de lucru cu publicul la Parchet extrem de scurt, de doar 2 zile pe săptămână, dificultăți în comunicarea modului de soluționare a dosarelor de urmărire penală in vederea completării referatelor avocaților din oficiu. A.V.

Acțiunea de sacrificare a porcilor de la DanBred continuă și în această săptămână

Luni, 28 Octombrie 2019 20:41

# Porcii sunt gazați și apoi îngropați

La începutul săptămânii trecute, pe 22 octombrie, pesta porcină africană a fost confirmată la una dintre fermele cunoscutului grup de ferme DanBred din comuna Slobozia. Este vorba despre ferma Agro Consulting Chiriac, deținută de inginerul zootehnist Ionel Chiriac, cel care deține și ferma DanBred Argeș. Un efectiv de 20.157 de porci va fi sacrificat și îngropat în această perioadă.  Acțiunea a început de săptămâna trecută și va continua și în această săptămână.

 

Mesajul primarului Ion Georgescu cu ocazia Zilei Armatei Române

Luni, 28 Octombrie 2019 20:38

Pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române. Cu această ocazie, primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, a avut un mesaj special adresat apărătorilor țării noastre. „An de an, la 25 Octombrie, suntem onorați să ne sărbătorim apărătorii României, care cu credință și patriotism sunt gata oricând să-și sacrifice viața pentru țară.

Locul de joacă de la Grădina Zoo Trivale a fost reorganizat

Luni, 28 Octombrie 2019 20:29

În acest moment, în Pitești sunt mai multe locuri de joacă în reabilitare. Unul dintre ele a fost recent amenajat.
Vizitatorii Grădinii Zoologice din Pitești vor avea o surpriză plăcută! Un nou loc de joacă pentru copii a fost  amenajat în incinta parcului. Primăria Municipului Pitești, prin Administrația Domeniului Public Pitești, a reorganizat în întregime locul de joacă de la Grădina Zoo.

 

Primăria Pitești cheltuie aproape 600.000 de lei pentru Ziua Națională a României și sărbătorile de iarnă

Luni, 28 Octombrie 2019 19:24

Primăria Pitești pune mare accent și mulți bani pentru organizarea impecabilă în municipiu a Zilei Naționale a României - 175.000 lei - și pentru sărbătorile de iarnă - 410.000 lei. Conform devizului estimativ de cheltuieli, organizarea de manifestări cultural artistice, care să marcheze Ziua Națională a României, prin spectacol, jocuri de sunet și lumini, respectiv focuri de artificii, costă 150.000 de lei. Se mai adaugă 25.000 lei pentru promovarea manifestărilor prilejuite, pentru cazarea și masa delegațiile prezente sau diverse alte cheltuieli.

Sportivele de la Mioveni, campioane şi vicecampioane la juniori la oină în sală

Luni, 28 Octombrie 2019 19:17

Federația Română de Oină a organizat, în perioada 18-20 octombrie, Campionatele Naționale de Oină în sală pentru Junioare III, II, I și Senioare. Rezultatele obţinute de sportivele din Mioveni fac cinste judeţului Argeş, cu atât mai mult cu cât la competiţie au participat cele mai bune echipe din țară. Este vorba de CSS nr. 2 Baia Mare, CS Dinamic Coruia, CSM Progresul Bailesti, CS Somesul Caseiu, CS Politehnica Cluj Napoca și CS Spicu Horia. Din cele 7 loturi înscrise la startul competițiilor, Mioveniul a reușit să se impună categoric și să câștige titlul de campioane la Junioare I și II și vicecampioane la Junioare III și la senioare. Sportivele din Mioveni au fost însoțite de antrenorul Filofteia Dumitru și de coordonatorul secției, Dumitru Voiculescu.

 

Echipa de minivolei a CS Dacia Mioveni 2012, rezultate impresionante

Luni, 28 Octombrie 2019 19:14

Echipa de minivolei a CS Dacia Mioveni 2012a câștigat toate cele trei meciuri la turneul organizat la Pitești! Înperioada 19-20 octombrie 2019, echipa pregatită de Gabriela Ayza a participat la primul Turneul din cadrul Campionatului Național, găzduit de ACS Extrem Pitești. Făcând parte din seria F a campionatului, alături de echipele ACS Extrem Pitești, CS Muscel, ACS Volei Craiova, gruparea din Mioveni a reușit să ocupe locul I la acest turneu.

 

Atenție, argeșeni! Noile reguli pentru traficul din București, de la 1 ianuarie 2020

Luni, 28 Octombrie 2019 19:11

Proiectul vignetei ”Oxigen” a fost aprobat, joia trecută, de către consilierii municipali. Proiectul a fost votat cu un amendament prin care maşinile non-euro, Euro 1 şi 2 vor fi total interzise din data de 1.01 2022, iar Euro 3 va total fi interzis din 2024. De la prevederile vinietei sunt exceptate scuterele şi motocicletele, precum şi maşinile care merg pe GNL, GNC şi GPL (doar Euro 3). Circulaţia maşinilor fără vignetă corespunzătoare se va sancţiona cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 2.000 de lei.

 

Pe 29 octombrie se sistează furnizarea apei potabile pe o stradă din Pitești

Luni, 28 Octombrie 2019 19:01

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de marţi 29.10.2019, între orele 9 - 17, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe str. Fraţii Goleşti, de la intersecţia cu str. Gheorghe Doja până la sensul giratoriu Prundu. Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia de lucrări în cadrul contractului „Înlocuirea conductei de apă inel DN 200 mm şi a branşamentelor aferente bl. S9 şi traversare str. Fraţii Goleşti, municipiul Piteşti, judeţul Argeş“. „Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei”, precizează conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

 

Mii de participanți la „Focul lui Sumedru” de la Topoloveni

Luni, 28 Octombrie 2019 18:59

A fost veselie la Topoloveni, la târgul săptămânal din oraș, unde a fost aprins „Focul lui Sumedru“. În fiecare an, înaintea sărbătorii Sfântului Dumitru, în mai multe localităţi din Argeş, oamenii aprind flăcări uriaşe, simbol al înnoirii pământului, al purificării şi norocului.

 

„Focul lui Sumedru” s-a aprins în nouă locații din Mioveni

Luni, 28 Octombrie 2019 18:56

Respectând tradiția, ca în fiecare an, în ajun de Sf. Dumitru, la Mioveni s-a aprins "Focul lui Sumedru", în jurul căruia s-au adunat mii de oameni. Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni au organizat focuri simbolice în mai multe locații. A fost voie bună și multă distracție, fiind împărțiți peste 13.000 de covrigi. 
Ca în fiecare an, ”Focul lui Sumedru” a fost un prilej de bucurie și de comuniune.

În această săptămână se închide Transfăgărășanul

Luni, 28 Octombrie 2019 18:54

Transfăgărășanul sau DN 7C, considerat printre cele mai frumoase drumuri din lume, se va închide în această săptămână. Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza avalanşelor sau a căderilor de stânci. Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru-jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei începând cu vineri, 1 noiembrie 2019.

 

Pagina 126 din 281

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea